[ DusanSukovic @ 03.05.2016. 07:23 ] @
Imamo cuvenu recenicu sa pocetka knjige Radomira Konstantinovica "Iskustvo nam je palanacko" - mislim ne ide mi u glavu da je 7-8 miliona stanovnika Srbije 1969 kad je knjiga napisana imalo samo "palanacko iskustvo" - kako proveriti ovu recenicu matematicko-logicki? Narodski receno: Mislim da je covek lupio, i ostao ziv, ali to treba logicki proveriti da li sam u pravu ili nisam :)

Nadam se da me razumete na sta mislim :)Thanks..
[ DusanSukovic @ 15.05.2016. 09:08 ] @
Citajuci udzbenik "Logika" od autora Gajo Petrovic prva recenica sa kojom autor pocinje knjigu: "Iskustvo nam je palanacko" je po meni tvrdnja koja se u logici definise nepotpuna indukcija, - Evo recimo Josip Broz Tito (JBT) kojeg je Konstantiniovic hvalio[1] i njegovo doba je i po meni imao svetsko iskustvo :)


[1]
"Narodnooslobodilačka borba jeste sami zenit naše svetske istorije, našeg učešća u svetu: Tito je svetski čovek."

http://www.autonomija.info/rad...ovic-da-se-vratimo-u-svet.html


PS.

Zna li neko sta je Konstantinovic imao od formalnog obrazovanja? Ne mogu da nadjem nista o tome na wikipedia...
[ R A V E N @ 17.05.2016. 17:22 ] @
Takvi sudovi se mogu donositi samo ako se analizira jedna osoba. Pa onda još jedna, pa onda još jedna. I onda se dođe do nekog skupa čiji član ima palanačko iskustvo, i onda on može da kaže za sve njih "Iskustvo nam je...".


Šta je potebno da bi nečije iskustvo bilo palanačko je fluidno i slabo definisano.
[ DusanSukovic @ 20.05.2016. 06:26 ] @
Citat:
R A V E N: Takvi sudovi se mogu donositi samo ako se analizira jedna osoba. Pa onda još jedna, pa onda još jedna. I onda se dođe do nekog skupa čiji član ima palanačko iskustvo, i onda on može da kaže za sve njih "Iskustvo nam je...".


Šta je potebno da bi nečije iskustvo bilo palanačko je fluidno i slabo definisano.Mozda je stamparska greska, a ja se uhvatio recenice kao pijan plota ;-)