[ nanananananana. @ 08.08.2016. 17:00 ] @

ŠTA JE UPWORK I ZAŠTO BAŠ UPWORK?

Postoji veliki broj sajtova koji nude usluge spajanja poslodavaca (klijenata) i freelancer-a ali su se do 2013. kao najveći izdvojili Elance i oDesk. U decembru 2013.godine, ove dve platforme su rešile da se spoje u jednu kako bi unapredile svoj servis i postali globalni lider u ovoj vrsti delatnosti. Stvorena je nova kompanija pod imenom Upwork i kao osnova za razvoj je uzeta prvobitna oDesk platforma koja ja rebrendirana i unapređena ubrzo nakon spajanja. Iako je planirano da se kompletno spajanje sa Elance završi do kraja 2015. godine (migracija profila korisnika, istorije poslova….), početkom 2016.g Elance je i dalje aktivan ali se očekuje gašenje vrlo brzo. Već sada Elance radi sa ograničenim kapacitetom: onemogućeno je otvaranje novih profila i poslova, sve nove aktivnosti se preusmeravaju na Upwork.

Iako je zajednica freelancer-a generalno bila protiv gašenja Elance platforme i spajanja sa oDeskom, ovo je budućnost kojoj se moramo prilagoditi. Malo kasnije ćemo o razlikama između stare i nove platforme…

Otvaranje naloga i početak rada na Upwork-u je potpuno besplatno. Platforma zarađuje od svakog uspešno završenog posla i naplaćuje proviziju od 10%. Tokom ugovaranja posla Vi birate da li želite da platite ovu proviziju od svoje zarade kao freelancer ili da se ona naplati klijentu. Platforma pruža sigurnost naplate i Vama i klijentu u okviru svog Escrow Protection programa ukoliko se pridržavate sigurnosnih koraka. Trenutno najveća baza online poslova nudi šansu i mogućnost da stupite u kontakt sa kvalitetnim klijentima iz celog sveta.

Izvor texta: Izvor texta: MasterNS Studio
[ nanananananana. @ 08.08.2016. 17:00 ] @
Započeo bih rad preko ovog sajta i meni kao početniku šta bi leglo lakše da radim za početak?
Kako da sredim profil, da nabudžim, šta da dodam da bude primamljiv ljudima kojima trebaju radnici?
Razmišljam da radim prevode (Eng.-Srp. i obratno) za početak jer su laki i voleo bih da čujem još neki predlog od vas, znači, nešto što nije mnogo zahtevno, a pomoglo bi mi da se brže probijem, da steknem bolje iskustvo.
Nadam se da razumete šta pokušavam da kažem.
Hvala unapred svakome ko se javi! :)
[ burex @ 09.08.2016. 15:52 ] @
Citat:
Platforma zarađuje od svakog uspešno završenog posla i naplaćuje proviziju od 10%

Ahahahahah... ne.

https://www.upwork.com/i/pricing/clients/
[ nanananananana. @ 02.05.2017. 18:22 ] @
Jaoj, toliko me je zezao internet antena da nisam smeo da se upuštam u posao neki preko ovog sajta.
I dalje mi treba pomoć kao što sam u drugoj poruci napisao:
„Kako da sredim profil, da nabudžim, šta da dodam da bude primamljiv ljudima kojima trebaju radnici?
Razmišljam da radim prevode (Eng.-Srp. i obratno) za početak jer su laki i voleo bih da čujem još neki predlog od vas, znači, nešto što nije mnogo zahtevno, a pomoglo bi mi da se brže probijem, da steknem bolje iskustvo.“
Ako neko ima vremena da me uputi bio bih mu dosta zahvalan!