[ trader6 @ 05.09.2016. 07:24 ] @
kada sa uzme postpejd ugovor ima li ogranicenja kada mozete da predjete na pripejd?
[ superbaka @ 05.09.2016. 13:43 ] @
sa postpaid-a nije moguce preci na pripejd ikada, koliko je meni poznato za Telenor recimo...
[ član @ 05.09.2016. 14:14 ] @
Citat:
superbaka: sa postpaid-a nije moguce preci na pripejd ikada, koliko je meni poznato za Telenor recimo...

ne znam da li su u medjuvremenu nesto promelini, ali ja sam kod Telenora pre par godina prebacio broj sa postapaida na prepaid! imao sam nekih 10ak god. isti 063 broj, pa sam onda napravio jednu strasnu gresku i preneo broj u VIP (pisao sam o tom iskustvu negde na forumu), onda se desila gomila s*anja sa VIPom i oni su jednostrano bez moje saglasnosti raskinuli ugovor samnom i broj vratili Telenoru. onda sam ja otisao u Telenor i trazio ponovo taj broj ali kao prepaid. rekli su mi da to nije moguce (da se za prepaid bira broj) ali da mogu da napravim postpaid ugovor i nakon godinu dana da predjem na dopune i tako je i bilo... napravio sam neki ugovor koji je imao samo pretplatu od (mislim) 180 din. bez ikakvih min./sms/MB i kad je proslo godinu dana otisao sam u najblizu Telenorovu radnju i prebacili su me bez ikakvih problema na prepaid.
[ calexx @ 05.09.2016. 15:16 ] @
Naravno da može, osim kada je neko pod ugovornom obavezom pa bi onda trebalo da je otkupi. Ako se pitanje odnosi na to kada po sklapanju postpejd ugovora (bez UO) može da se pređe, to često menjaju, čas može odmah, čas može posle tri meseca ... najbolje da proveriš na sajtu ili mejlom.
[ SlobaBgd @ 05.09.2016. 15:21 ] @
Ja sam svojevremeno kod MTS-a prešao sa pripejda na postpejd, tako se "vozio" dve godine, pa kada mi je više odgovaralo da se vratim na pripejd, tako sam i uradio.
Zanimljivo je da su mi najpre pričali priču da to nije moguće iz tehničkih razloga, pa kada je krenula akcija promene operatera uz zadržavanje broja, odjednom su se stvorili uslovi da može da se u okviru iste mreže pređe sa postpejda na pripejd.

E, sad, kako je to rešeno u konkretnom slučaju iz prve poruke, ne znam, treba tražiti nezavisno tumačenje ugovora. Ali da je tehnički izvodljivo, jeste. I da se to radi - radi se.
[ calexx @ 05.09.2016. 19:54 ] @
Ma moguće je, osim ako je pitanje da li može sutra da se uzme postpejd i preksutra pređe na pripejd. Imam više kartica, sa raznim postpejd, KT i pripejd paketima i povremeno presipam iz šupljeg u prazno pa ih šetam.
[ synn @ 08.10.2016. 23:57 ] @
Citat:
superbaka:
sa postpaid-a nije moguce preci na pripejd ikada, koliko je meni poznato za Telenor recimo...Moguce je. Pre 15 dana sam kod Telenora prebacio broj sa post pejda na pri pejd.