[ kunc @ 08.09.2016. 12:57 ] @
Pozdrav raja,

Prije 4 dana smo imali problema sa vps-om. CPU na overload 100%. Sve zaledi, čak ni preko admin panel konzole ne mogu uradit restart ili provjerit grc tail -f acces logove na nginx-u.
Na serveru se vrti lokalni news portal. Hostovan kod digitalOceana 2cpu 2gb rama, 40GB ssd.Sam news portal nema nekih velikih posjeta, oko 17k dnevnih posjeta, najviše do 32k.

Problem sam riješio tako što sam blokirao sumljive IP adrese (ovo je bilo drugo rješenje), prvo riješenje je bilo da sam na CDN-u uključio Dddoss protekcijiu, dok se cpu došao do sebe.
Nginx se vrti kao webserver, wordpress kao backend, laravel kao frontend.

Da li postoji neko riješenje kroz nginx za zaštitu od HTTP flooda ili da idem sa IP tables?[ DogeZ @ 18.02.2018. 20:26 ] @
To je zapravo vrsta DDoS-a, a po meni najbolja zastita za DDoS za sajtove ti je CloudFlare. Ako hoces vise o tome sta je CloudFlare i kako se koristi, evo ga njihov sajt: https://www.cloudflare.com/ . Pored CloudFlare, imas mnoge druge DDoS zastite na vebsajtovima, raspitaj se na guglu o tome. Takodje probaj da podignes neki firewall na tom sajtu, dosta ce ti pomoci.
[ svepomalo @ 18.02.2018. 21:32 ] @
"wordpress kao backend, laravel kao frontend."
WTF?
[ Predrag Supurovic @ 18.02.2018. 23:09 ] @
Imao sam i ja pre neki dan sličnu situaciju. Moj blog je napadnut i procesor je zakucao na 100% (dodue, moglos epristupiti sajtu samoje išlo prilično sporo - napad izgleda nije bio baš masivan.

Analizom loga našao sam nekoliko IP adresa sa kojih su dolazili napadi, blokirao ih i to je rešilo problem.

Blog inače koristi CloudFlare, ali nije bila uključena opcija "I am under attack". Uključio sam je naknadno ali pošto sam već izblokirao napadače ne znam da li bi to imalo nekog efekta.
[ kunc @ 19.02.2018. 09:50 ] @
Citat:
svepomalo:
"wordpress kao backend, laravel kao frontend."
WTF?


Zašto wtf? Nisi čuo do sada ili? Zašto gubiti vrijeme na pravljenju custom CMS-a, kada možeš iskoristiti postojeći (koji je razvio tim ljudi, a ne jedan čovjek)


https://laravel-news.com/wordpress-api-with-laravel