[ 1boki1 @ 02.12.2016. 14:19 ] @
E ovako ljudi. Pre okoi 4 meseca poceao sam da ucim fronend tehnologije.Ucio sam js,jquery,angular i naravno html i css.
Mislim da je vreme da odustanem jer mi se cini da mi ide isuvise sporo jer izgleda da nemam dobru logiku. Mozda sam i previse samokritican.
Molim vas da komentarisete ove tri skripte koje sam objavio na Git Hub-u .

Da li je ovo po vasem misljenju isuvise lose posle 4 meseca intezivnog rada. Ovo sigurno nije najbolje sto znam,ali ni ono najbolje nije mnogo bolje od ovog.O tome cemo mozda kasnije.

Zamolio bih vas za objektivnost i istinu. Jedanostavno recite:druze nemas pojma i nije ovo za tebe zbog toga i toga.
Ako pak mislite da bih trebao da nastavim i da ovo ipak nije toliko lose onda vas molim za savete u kom pravcu da idem,sta da popravim,gde sam gresio...
Izvinjavam se ako na bilo koji nacin zloupotrebljavam forum.

Hvala svima najlepse i molim vas da iskomentarisete u sto vecem broju kako bih dosao do sto objektivnijih rezultata i ocena.
Hvala svim unapred. Molim vas za ocene. Znam da ovde ima na hiljade pametnijih i boljih u frontendu od mene.
Pozzzzz
[ jablan @ 02.12.2016. 14:31 ] @
za početak sredi kod. npr u https://github.com/tbogdan16/E...ting/blob/master/js/rating.js: ceo fajl ti je indentovan. prazne linije svud redom. funkcije velikim slovom. spejsovi fale oko operatora (fale ti i u postu na ES, iza znakova interpunkcije). negde koristiš jquery negde ne. zašto nemaš README? zašto nemaš demo? itd itd.

nema razloga da odustaješ, ali moraš dosta da radiš i dosta da menjaš.

takođe, "front-end testiranje" znači nešto drugo. ovo što ti tražiš je code review.
[ 1boki1 @ 02.12.2016. 14:55 ] @
Sto se tice sintakse(razmaci izmedju operatora i sl..) znam za te greske ali na njih nisam obracao paznju jer sam ovo uradio u poslednjih par dana kada razmisljam o odustajanju. Naravno prihvatam jer su i to greske.

Mesanje js-a i jQuery koda je vec ozbiljaniji problem. Ono sto ne znam da uradim sa jQ radim sa cistim JS-om i zbog toga mesam kod.
Bez problema sam mogao sve uraditi sa cistim JS-om,ali koristim priliku da ucim jQ biblioteku.
Koliko sam shvatio mesanje je nedopustivo? Onda bolje da radim sa cistim JS-om jel' da ?
[ jablan @ 03.12.2016. 10:46 ] @
Nisi me razumeo. Nije razmak između operatora problem zato što je greška, već zato što ukazuje na aljkavost i ignorisanje detalja, a to je nešto što je najvažnije u programiranju. Dakle, to je po meni ozbiljniji problem nego kampanjsko korišćenje jquery.

Uzmi neki JS linter (imaš ih online, imaš ih kao alate, imaš ih ugrađene u neke editore itd) pa provuci svoj kod, pa vidi šta će ti reći.

Takođe, probaj da nađeš neku ekipu u kojoj bi volontirao.