[ ..Spaceman @ 29.12.2016. 09:33 ] @
Firma planira da se prebaci 100% na AWS poceci od nove godine polako pa bi integracija trajala neko vreme. Bilo dobro uradti neke kurseve / sertifikate.
Ima li ko iskustva nesto da preporuci na ovu temu?
[ ..Spaceman @ 12.01.2017. 08:10 ] @
Nasao sam solidan clanak ovde, u principu ovde je lista onih koji daju kurseve i oni zajedno imaju 90% market share-a na ovu temu.

https://www.quora.com/What-are-the-best-resources-for-AWS-certifications

Evo pune list onih koji nude usluge obuke za AWS sertifikate

A Cloud Guru
Linux Academy
Cloud Academy
Udemy
Whizlabs
http://testprep.cloudthat.com/
https://backspace.academy/
[ brainbuger @ 12.01.2017. 17:47 ] @
Za najsvezije informacije prvo proveri na zvanicnom: https://aws.amazon.com/certification/our-certifications/

Da, kao sto vidis, imaju dva osnovna nivoa - associate (pocetni) i professional (ekspert). Cena i vreme za pripremu ovih na prvom nivou nisu tako velike. Professional nivo je potpuno druga prica. Potreban je daleko dublji nivo znanja i dosta treniranja sto je i normalno jer takve osobe mogu sutra raditi kao DevOps inzinjeri na razlicitim projektima i automatizovati cloud resurse u vise razlicitih firmi.

Sto ce reci, za nekoga ko radi u firmi koja koristi AWS associate je verovatno odlican uvod - a mozda i sasvim dovoljan. AWS Solutions Architect Associate daje dobru osnovu oko EC2, VPC, RDS, S3, Route53 i neki osnovni uvod u DevOps / automation. Naravno, vecinu svega toga oko AWS mozes nauciti na drugim sajtovima i vezbati na svom AWS account-u) , ali ako vec firma hoce da plati i imas volje - sto da ne. Moze samo da koristi, da sutra kada trazis novi posao budes konkurentniji na trzistu.

Uzgred, iako sve to oko AWS moze da zvuci futurusticno, jednostavno i lako - stare osnove ostaju u dalje vazne. PowerShell ili bash scripting u zavisnosti jel firma na linux ili win. Kreni u Python / Groovy ili Ruby koji god vise volis (moja preporuka je Python). Sto su ti bolje skripting skills to ce ti zivot biti laksi i brojna testiranja i vezbanja uzeti manje vremena.
[ sqlheisenberg @ 15.02.2017. 15:09 ] @
@..Spaceman
Napisao sam jedan blog post na tu temu, kako do aws certifikata u smislu pripreme i resursa kroz neke tri faze ucenja, mozda ti bude koristan.
http://sqlheisenberg.com/certification/6-get-aws-certificate/