[ yustexy @ 27.05.2017. 00:30 ] @
Zdravo svima,

Ubedjuje me prijatejl da postoji verzija ORACLE database XE 11.1 (R1) i da mu je ta verzija potrebna . Na ORACLEovom sajtu stoji samo XE 11.2 (R2).
Malo sam ispao iz fazona XE verzija i nisam siguran da 11.1 uopste i postoji. Da li mozda neko zna da li ova verzija postoji i da kojim slucajem nema instalaciju verzije XE 11.1 (bilo win bilo linux)?

Pozdrav i hvala unapred

[ djoka_l @ 27.05.2017. 10:22 ] @
Da, postoji verzija 11.1
Ne, nemam je.

Da bi se skinula verzija XE 11.1 to mora da se uradi sa ftp sajta ili da se naruči fizički medijum. U oba slučaja, to može da uradi neko ko već ima licenciran Oracle proizvod (važeći CSI i pristup metalinku).
[ HCl @ 21.09.2017. 21:53 ] @
Ovo što tvrdi ovaj djoka_l jednostavno nije tačno i predstavlja dovodjenje ORACLE korisnika u zablodu da mog nabaviti ORACLE samo od njega , tj njegove firme.

Svi ORACLE proizvodi su slobodni za download i koričćenje sve dok ih koristite za učenje i razvoj. Licence se prodaju samo za produkciju.

Postoji i verzija 11.2 . Moće se skinuti sa

http://www.oracle.com/technetw...e-edition/downloads/index.html

Ukoliko iz bilo kog razloga to ne moćete da uradite jednostavno pozovite ORACLE Srbija i oni će vas uputiti na tačnu adresu gde možete da dobijte neki proizvod ako je on OBSOLETE. Oracle ima vrestavnište u Srbiji više od 25 godina i kranje je veme da se ovi lokovi koji tvrde da se ORACLE može kupiti samo od njih banuju sa foruma.
[ djoka_l @ 22.09.2017. 07:06 ] @
Citat:
Previous Database Release Software


Oracle Database 10.2 and 11.1 are no longer available for download. The software is available as a media or FTP request for those customers who own a valid Oracle Database product license for any edition. To request access to these releases, follow the instructions in Oracle Support Document 1071023.1 (Requesting Physical Shipment or Download URL for Software Media) from My Oracle Support. NOTE: for Oracle Database 10.2, you should request 10.2.0.1 even if you want to install a later patch set. Once you install 10.2.0.1 you can then apply any 10.2 patch set. Similarly, for 11.1 request 11.1.0.6 which must be applied before installing 11.1.0.7. Patch sets can be downloaded from the Patches and Updates tab on My Oracle Support.


Ja u svakom slučaju ne prodajem nikome BESPLATNU verziju Oracle baze, niti pokušavam da bilo kome naplatim CD. Samo sam preneo informaciju sa sajta kako doći do verzije 11.1
A kako sam Oracle korisnik, nemam problema da zovem Oracle predstavnika, ne znam kako to funkcioniše kada neko nije korisnik.

A za tebe HCl, da navedem deo iz pravilnika:

Citat:
12. Pazite koga ispravljate i kome govorite kako nije u pravu

Šta god da radite, ne pokušavajte da ispravite bilo koga, osim ako ste 100% sigurni da ste u pravu, a da druga osoba greši. Protiv takvih postupaka, koji su čest uzrok besmislenih svađa po forumima, moraju se boriti moderatori, ali i sami korisnici foruma moraju biti obazrivi prilikom svog izražavanja! Ukoliko niste potpuno sigurni da li neko greši, bolje zatražite od te osobe da objasni svoje mišljenje ili rešenje problema. Zbog prazne priče je moguće da će ljudi sa foruma početi da Vas gledaju sa podozrenjem i da ignorišu Vaša pitanja, ukoliko ne budete delovali dovoljno ozbiljno. Ne volimo šarlatane!


Ovde sam dovoljno dugo i imam suviše kvalitetnih postova, da bi me preterano uznemirilo tvoje pisanje, ali zbog kvaliteta fourma, odlučio sam da prijavim tvoj post za brisanje.

[ HCl @ 24.09.2017. 19:53 ] @
O kvalitetu tvojih postova nema šta da se kaže - iz daleka se vidi da su to postovi nekog ko nikada u životu nije napisao ni jednu jedinu aplikaciju.

Nema ni jedan razlog za brisanje mog posta. Post je tačan, korektan i istinit.

Namerno si sakrio način kako da čovek dodje do verzije koja se ne plaća i bezobrzirno tvrdio da se ona moće samo dobiti preko preko jedinog monopolskog distrebutera koja je tvoja firma. I to ti je nije prvi put, stalno to radiš i zloušotrebljavaš šireći neistine da se ORACLE samo može nabaviti kupovinom u tvojoj firmi. Jedini koji treb a da bude sankcionisan si ti, pošto je to što radiš vrlo perfidan oblik reklame firme.