[ Kety @ 13.09.2017. 14:16 ] @
Imam bazu koja je napunjena podacima latiničnim pismom.
Podatke iz baze treba da prikažem na web strani ali ćirilicom.
Da li postoji neki CSS koji bi podatke na strani konvertovao iz latinice u ćirilicu?

Podaci u bazi moraju da ostanu latinični.
CSS mi se čini kao najzgodinje ali može i neki javascript ili da se napravi neki view... bilo kakva ideja i predlog bi mi veoma značili.
[ Plug-n-Play @ 13.09.2017. 14:58 ] @
>
[ valjan @ 13.09.2017. 14:59 ] @
Mnogo bi ti jednostavnije bilo da je sadržaj na ćirilici pa da ga konvertuješ u latinicu, zato što je u ćirilici uvek jedan glas jedno slovo, a u latinici to nije slučaj (lj, nj, dž, a i pogrešno pisanje dj umesto đ), a tu je i problem "ošišane" latinice, i onda ti iskoče slučajevi poput "pođednako" umesto "podjednako", "d+ž" u "nadživeti" postane ćirilićno slovo "dž", "sisanje" ostane "sisanje" umesto "šišanje" i sl. I dok smo kod latinice navikli na takve stvari, kod ćirilice bi to izgledalo jaaako čudno. Naravno da CSS ne može da reši takve stvari, to mora JavaScript-om, postoje gotova rešenja za web već skoro deceniju, potraži po netu "preslovljavanje".
[ djoka_l @ 13.09.2017. 15:44 ] @
Uh kakav naivan pristup. Sve što ti je valjan napisao stoji, plus gomila stvari koje ne mogu da se preslove. Zamisli rečenicu "On vozi BMW serije X", ili "Transliteracija je urađena u JavaScript jeziku", ili linkove koje pola napišeš ćirilicom, pola latinicom (šta ćeš da radiš sa onim www ako se pojavi u tekstu, ili hada ti HTTP postane XTT).

Deo članka iz današnjeg Blica:

Sve počiva na novom sistemu kamera nazvanom "TrueDepth" i projektoru koji uočava prilično neverovatnu 3D mapu lica.

Ajde, leba ti, napravi program koji neće od ove rečenice da napravi urnebes.
[ jablan @ 13.09.2017. 16:11 ] @
U principu, u srpskom jeziku po pravilu treba transkribovati strane reči, tako da bi svakako trebalo da stoji "BMV serije Iks" i "TruDept" bez obzira ćirilicom ili latinicom. Naravno, u realnom životu, niko ne poštuje ovo pravilo.
[ Kety @ 14.09.2017. 21:57 ] @
Hvala svima na savetima i predlozima.
U pocetku sam mislila da ce se tu naci reci iz nomenklatura koje bi bile pazljivo unete kako bi se izbegle nepravilnosti koje ste pomenuli. Ali situacija se malo promenila, tako da sam u potpunosti odusta od te ideje.