[ kampfer99 @ 16.10.2017. 08:07 ] @
Pozdrav svim članovima foruma.

4. sam godina ETŠ, smer Elektrotehničar multimedija. Na smer sam upao neplanirano, planirao sam da to bude IT ili Administrator računarskih mreža, no nisam imao dovoljno bodova za te smerove.

Glavni problem u celoj priči je matematika. U osnovnoj sam bio odličan učenik i svi predmeti su mi dobro išli dok sam sa matematikom malo kaskao. Roditelji me nisu ni forsirali po tom pitanju već rekli da, eto tako, 'nisam rođen za to' i na tome je ostalo. Do kraja 8. je uzelo maha, a najgore je to što nam je od 5. predavao profesor koji je pričao o svemu samo najmanje o matematici i forsirao i pomagao samo bolje učenike.

Došao je i kraj osnovne, trebalo je izabrati školu. Stavih 3 smera iz ETŠ i pored upozorenja za matematiku i fiziku u njoj jer me jednostavno ništa drugo u tom trenutku nije ni zanimalo. U srednjoj, još veći haos. Promenili smo 5, 6 profesora matematike do sada i uz privatne časove sam uspeo da preguram prethodne 3 godine.

Nije tako blizu, mada će uskoro i to da stigne na red; faks. Em nemam prosek dovoljno dobar za budžet em otpadaju skoro svi IT smerovi samo zbog matematike. Ujak mi je ponudio da odem da živim kod njega u Austriju i da tamo studiram, ali opet ne znam ni koliko bi to promenilo stanje jer i dalje ne znam koji bi univerzitet upisao u Beču.

Jedino što me zanima pored IT-a je ekonomija, no i tu je opet potrebna matematika, a i kažu mi da ekonomista ima kao blata i da mi to nije neka dobra investicija za budućnost; kakva je situacija u inostranstvu, to već ne znam.

Razmišljam da krenem da ozbiljno obnavljam matematiku. Već sam obradio oko 50% gradiva na KhanAcademy, tako da bi počeo od srednje škole (tautologije, trigonometrija, algebra, funkcije itd). Razmišljam, nije atomska fizika majku mu, a i nisam duduk, veoma mi dobro ide apstraktno razmišljanje i programiranje.

Šta vi mislite?