[ bvitnik @ 29.10.2017. 22:37 ] @
Ćao svima.

Kompanija Mainstream d.o.o. je u stalnoj potrazi za novim talentima na pozicijama sistem administratora/inženjera, mrežnih administratora/inženjera i "all around hosting infrastructure" inženjera. Mainstream se primarno bavi pružanjem Public Cloud, Enterprise Cloud i Full Managed hosting usluga. Cloud hosting usluge su namenjene nezahtevnim do srednje zahtevnim korisnicima dok je Full Managed hosting rezervisan za velike i veoma zahtevne klijente koji žele visoku dostupnost, visok nivo SLA, visoke performanse, tehničku pomoć visokog nivoa i generalno najviši nivo usluge. Naši klijenti su uglavnom domaće kompanije i kompanije iz regiona ali imamo i nešto stranih klijenata i stalno širimo poslovanje.

Za početak bih zamolio sve koji vide ovaj oglas a lično nisu zainteresovani, da ipak proslede ovaj oglas svojim prijateljima i poznanicima koji bi mogli da budu zainteresovani za zaposlenje.

Da ne bih radio copy-paste, zvanično raspisane konkurse za pozicije i kriterijume koje kandidati treba da zadovolje, možete naći da sledećoj stranici:

http://careers.mainstream.rs/

Trenutno na stranici stoje konkursi za dve pozicije (od kojih jedan traži Supermena i Batmena u jednom :) ) ali neka vas to ne zavara. Posao je dovoljno raznolik i ima ga u dovoljnoj količini da možemo da nađemo odgovarajuću poziciju za svakoga ko je zainteresovan i ko može da pokaže svoje znanje. Želja za učenjem i sposobnost brzog učenja i prilagođavanja radnim uslovima se više ceni od početnog znanja. Drugim rečima, cenimo vaš potencijal. Takođe, od kandidata koji se zaposle, očekujemo da se samostalno pronađu u poslu tj. da samoinicijativno pronađu poslove koji su im interesantni i koje žele da rade kao i da pronađu oblast iz koje žele da prodube svoje znanje. U tome će im nesebično pomoći starije i iskusnije kolege.

Za sada ne primamo juniore (čitaj one koji nisu videli *nix shell u životu) tako da je neki minimum znanja ipak potreban. Uglavnom se to svodi na poznavanje svih često korišćenih *nix shell komandi, dobro razumevanje TCP/IP stack-a, osnovno poznavanje LAMP stack-a, iskustvo sa nekom virtuelizacionom tehnologijom, osnove WordPress-a, cPanel-a itd. Za juniore postoji mogućnost prolaska kroz kurseve u okviru naše škole, pa ako se pokažu... :).

Sa Windows strane spektra, u obzir dolaze jedino kandidati koji imaju značajno iskustvo u radu sa Windows hosting tehnologijama - IIS, ASP, DFS-R, MS SQL (dijagnostika performansi i optimizacija query-ja je ogroman plus), PowerShell... Poznavanje deployment alata tipa Octopus Deploy i nekog Windows monitoring alata su ogroman plus.

Za pozicije koje su raspisane na gore pomenutoj stranici, svi zainteresovani kandidati mogu da konkurišu popunjavanjem forme na stranici. Ostali zainteresovani koji sebe vide negde između ovih pozicija, mogu da pošalju CV na sledeću email adresu:

bvitnik AT mainstream.rs

pa ćemo videti šta možemo da uradimo za njih. Takođe, ako imate nekih pitanja, slobodno pošaljite na istu adresu.

Za kraj sam ostavio par dodatnih informacije koje mogu da budu interesantne zainteresovanim kandidatima a koje možda nisu pomenute drugde:

- Mi host-ujemo neke od najvećih, najpoznatijih i najposećenijih domaćih sajtova. Neke od njih sigurno svakodnevno posećujete a možda vam i biznis zavisi od njih. Imate šansu da budete deo tima koji stoji iza ovih sajtova što je ujedno i veoma visoka referenca u vašem CV-u ako poželite da nastavite karijeru negde drugde.

- U aktivnoj upotrebi imamo veliki broj tehnologija sa kojim ćete imati prilike (da naučite) da radite:
Citat:
- Mrežna i serverska oprema uključujući Cisco ACI (Cisco vizija Software Defined Networking-a) i Cisco UCS, HP i Fujitsu serveri.
- Storage sistemi - NetApp, 3par, QNAP.
- Citrix NetScaler ADC.
- Virtuelizacione tehnologije - XenServer, VMWare, KVM.
- Deployment i automatizacija - Ansible.
- Monitoring - Nagios, Cacti, Prometeus, Grafana...
- DB - MySQL, Percona XtraDB, MS SQL, PostgreSQL, Mongo, Redis, Couchbase, Memcache...
- Indexing - Solr, Sphinx, Elastic Search...
- MQ - RabbitMQ, Active MQ...
- Web - Varnish, HAProxy, Tomcat, Jetty...
- Mail - Postfix, Dovecot, RoundCube, Amavis, SpamAssasin, Clamav...
- ...

- Plata je redovna i u celosti na račun, svi porezi i doprinosi plaćeni. Nema zavrzlama sa otvaranjem agencije i delom plate na ruke.

- Standardno radno vreme je od 9-17h. Moguće je i klizno radno vreme i rad od kuće u izvesnim prilikama. Visoke i odgovorne pozicije zahtevaju i povremen rad van radnog vremena.

Očekujemo vaše prijave.

Pozdrav.