[ CoyoteKG @ 09.01.2018. 16:00 ] @
Jedan klijent ima čudan problem, ne mogu ni da izguglam rešenje.

Imaju exchange kod nekog treceg provajdera koji im pruza uslugu.

Kada iz svog Outlook posalje mail sa ime.prezime@domain.com nekome bilo kome, primalac dobije mail od outlook_E65F90CF959593E9@outlook.com


Kad ljudi idu na replay, dobiju obavestenje da mailbox ne postoji i da nije isporucena poruka.

Profil je stari, nista nije menjano.
Dodao sam na istom racunaru nov profil sa istim account-om, automatski preko autodiscover, i isto ponasanje.

Takodje sam dodao isti profil na mom racunaru, i odatle salje normalno.
Preko owa takodje salje normalno.

Sta li je?

[ valjan @ 09.01.2018. 22:01 ] @
Imaš u samom Outlooku alate za proveru konekcije ka serveru, držiš pristisnut CTRL taster dok klikćeš desnim dugmetom miša na ikonu Outlooka u system tray-u (pored časovnika), i pojaviće ti se dodatne opcije kojima možeš da proveriš da li Outlook "vidi" Exchange server i da li može pravilno da se uloguje i razmenjuje mailove. Moguće da DNS na toj mašini nije podešen kako treba pa Outlook odluta ko zna gde...
[ CoyoteKG @ 10.01.2018. 09:50 ] @
Hvala na odgovoru,

sinoć sam posumnjao na DNS, i promenio sam na NIC da bude 8.8.8.8, da ne dobija automatski od rutera. I istog momenta je bilo OK.
Pre toga sam sa te masine sa nslookup pogledao i autodiscover i MX, i bilo je identicno kao na mom racunaru. Tako da mi i dalje nije jasno sta je moglo da ga buni.

I zbog cega su poruke bile cudno isporucene sa outlook_E65F90CF959593E9@outlook.com
[ CoyoteKG @ 16.01.2018. 15:57 ] @
I dalje mi se ponekad javlja ovaj problem :/

I to samo dok se salje iz office.

U office racunari dobijaju automatski IP i DNS adrese od rutera.
Jedna je 10.17.1.3 na kojem je instaliran DC i DNS.
Druga je 8.8.8.8

Ovako izgleda




Ne znam da li da, i sta ce da bude ako obrisem MX record, TXT records, i ova dva CNAME. I ako obrisem A record od Exchange.
Posto mi je sve to setovano i na public DNS zone, trebalo bi da klijenti znaju da traze tamo, iako ovde na DNS vec postoji u Forward Look Zones ovaj domain, ali bez record-a?
[ valjan @ 16.01.2018. 16:44 ] @
Ako su svi računari u domenu, 8.8.8.8 nema šta da traži ni na jednom od računara. Sme da se koristi iksljučivo domenski DNS, čak i na domen kontroleru i svim ostalim serverima. Jedino mesto gde taj 8.8.8.8 sme da se pojavi je forwarders tab u setovanjima DNS servera.
[ CoyoteKG @ 16.01.2018. 17:21 ] @
Nije mi jasno.

Svi su u domenu. I NIC im je namešten da automatski dobija IP i DNS od rutera.
Samo što je na ruteru podešeno da deli
primary: Adresa domenskog DNS servera
Secondary: 8.8.8.8

Po default su obe adrese bile neke od ISP.

Znači da sklonim tu 8.8.8.8 iz podešavanja DHCP server na ruteru, i ostavim samo adresu Domain DNS servera?


edit:
Možda mi je jasno sad.
Dakle DHCP server sme da dodeli samo adresu Domenskog DNS, a posle DNS server ako ne moze da resolve neku adresu iz svoje baze, onda to radi preko tih Forwardera, a tamo mi vec stoji 8.8.8.8 i 8.8.4.4


Edit2:
I hvala za onaj hint od pre neki dan. Tek sad sam ga skontao, jer sam mislio da sam resio problem.
Da, Connection status mi pokazuje da mi je Outlook povezan na neki Office 365 server, umesto na lokalni server... Samo mi nije jasno zašto samo ovaj mailbox, na dva različita računara.



[Ovu poruku je menjao CoyoteKG dana 16.01.2018. u 18:35 GMT+1]
[ CoyoteKG @ 16.01.2018. 17:54 ] @
Da ne editujem i treći put.

Namestio sam da racunar dobije DNS samo od lokalnog DNS servera, ali i dalje problem prilikom restarta racunara, odnosno Outlook.

Problematičan je ovaj mailbox iz razloga što je registrovan i na Office 365 pod istim domenom i userom. Sada sam se ulogovao na njega na live.com.
I izgleda to skroz zahebe Outlook. Verovatno dovuce autodiscover pogresan, od office365 servera.
Vidim da u istom folderu gde je .ost se nalaze 2 razlicita autodisover fajla. Probacu da obrisem pa da vidim hoce li opet


edit:
haha, koja glupost jbte.
Skontao.

Dakle kad dodam nov profil i exchange account, preko autodiscover naravno dobijem sva podesavanja od svog lokalnog servera.
Posle nekog vremena, nema tacno vreme, nekad je dan, ali ovaj put se desio posle 5 minuta, iskoci ponovo prozor da se unese username i password, doduse vec su bili zapamceni.
I user klikne na to, i paff. autodiscover dovuce nova podesavanja, u AppData folderu sam nasao taj xml.
I user moze da salje mailove dok god je ukljucen Outlook, ali primalac primi umesto od prave email adrese, outlook_E65F90CF959593E9@outlook.com.
Kad se restartuje Outlook, pukne Outlook profil. Ako ne pukne, pise da je zadnji put sinhronizovan pre nekog vremena...

I padne mi na pamet da na live.com pogledam da li postoji registrovan ovaj mailbox sa ovim domenom. I da... Čak je i password isti (facepalm). Zato taj drugi put kad autodiscover pita za kredencije, user samo klikne OK...

jbte, odoh da se napijem

[Ovu poruku je menjao CoyoteKG dana 16.01.2018. u 19:35 GMT+1]