[ trtamrta21 @ 23.04.2018. 19:15 ] @
Forumasi,

sta da radim kada se desi da carina odbije da posalje pakete koje saljem u inostranstvo razlicitim fizickim licima uz obrazlozenje da saljem robu komercijalnog karaktera?
Napominjem da je roba ovde kupljena i da sada hocu da posaljem ljudima u US. Ako koverte koje saljem glase na razlicita lica, kako carina moze da odbije da posalje dalje uz
obrazlozenje da se bavim prodajom. Sta to njih briga da li se neko bavi prodajom ili ne ako je se ovde kupljeno i drzavi placen porez...
[ ademare @ 23.04.2018. 20:19 ] @
Ne mozes im Nista ! Svaki carinik koji pregleda pakete , ima pravo da odbija kako uvoz, tako i izvoz , pod tim obrazlozenjem koje si naveo , komercijala , trgovina .

Kako je fizickim licima zabranjeno da se bave bilo kojom delatnoscu , to je to .

Ne znam da li bi jedino mogla nekakva zvanicna zalba , ali nisam cuo da se niko zalio , niti u carinskom zakonu postoji odredba o toj vrsti zalbe . Mada ni zalbe nisu Besplatne , pa se to ni ne isplati . A verovatno su te vec uneli u bazu , tzv. crnu listu .

Najbolje da menjas biznis , ili grad , Niska carina je najgora . Da pokusas preko Beograda ili Novog sada , samo te 3 carine postoje za pakete.
[ Sava @ 23.04.2018. 20:42 ] @
Vidi, to se delo zove nedozvoljena trgovina. Ma kako ti nelogično zvučalo tako jeste. Primera radi lice je uvozilo neke motore i regularno plaćalo carinu i sve ostale dažbine. Kada mu je policija upala u stan našli su mu 35 motora koje su mu naravno oduzeli, a on je poslat na sud. Moraš imati prijavljenu firmu da bi regularno mogao da uvoziš i izvoziš robu.
[ Struje @ 27.07.2018. 20:44 ] @
Pozdrav trtamrta , ja do sada nisam imao problema paketi su normalno isli do danas.
Danas su mi vratili dva paketa sa carinske poste bez ikakvog obrazlozenja . Da li se kod tebe nesto u medjuvremenu promenilo da li ti sada idu posiljke u inostranstvo . Ovo je uzas ne mogu da verujem da nam ne dozvoljavaju da saljemo posiljke ???
[ Living Light @ 28.07.2018. 00:08 ] @
Pitaš čoveka od pre 3 meseca ?
Odkud bi on znao da ga išta pitaš ?

Kako tako ?