[ Ivan Dimkovic @ 21.06.2018. 15:22 ] @
https://www.cnbc.com/2018/06/2...to-step-in-as-interim-ceo.html

Citat:

Intel's Brian Krzanich was forced out as CEO following an investigation into a "consensual relationship with an Intel employee," the company announced Thursday.

Krzanich has also left the board, it said.


IMHO, deluje malo nategnuto da bord kompanije otpusti CEO-a zbog ovoga.

Sta li je jos BK uradio (ili nije uradio)... :-)


[ nkrgovic @ 22.06.2018. 01:01 ] @
Trenutno aktuelna teorija na reddit-u je da je u pitanju kazna sto je, neposredno pre nego sto su Spectre i Meltdown postali javni, prodao brdo akcija u svom vlasnistvu.

E sad, da su ga otpustili zbog toga i priznali da su znali, mozda bi bili otvoreni za neku tuzbu.... Ovako, HR issue, niko se ne zali, molim lepo, sacekali par meseci i pocistili. Ima smisla.
[ Ivan Dimkovic @ 22.06.2018. 11:23 ] @
Mislim da BK-jeva prodaja akcija verovatno ima vise veze sa 10nm problemima i, mozda, problemima sa daljim smanjivanjem procesne tehnologije nego sa Spectre ili Meltdown vuln-ovima.

Tajming je bio los, ali Spectre/Meltdown nisu imali negativan odraz na Intel akcije niti je tako nesto uopste i bilo za ocekivati (bug ko bug, ni prvi ni poslednji, sigurnosne implikacije gadne ali na kraju krajeva, kupci ce kupiti nove CPU-ove :-).

Sa druge strane, fundamentalni problemi u fabrikaciji mogu biti bukvalno kraj Intel-a kakav je poznat danas. Bez procesne prednosti u odnosu na konkurenciju Intel moze imati velike probleme u izvlacenju margina koje izvlace u ovom momentu. Ako Intel bude morao ravnopravno da se takmici sa Samsungom, GloFo-om i TSMC-om to onda vise nije situacija gde oni sami diktiraju cene proizvoda.

Dodati na to i AMD-ove skorasnje uspehe i na kraju nije neobicno za pretpostaviti da CEO izgubi veru u svetlu buducnost firme i zavalja svoje akcije dok jos moze :-)
[ nkrgovic @ 22.06.2018. 14:26 ] @
U pravu si, sasvim sigurno. Ali je skoro sigurno i da board nece da trpi CEO-a koji ne veruje u kucu koju vodi - tako da ce sasvim sigurno traziti nacin da ga se resi, bez da izbaci tako nesto. CEO koji ne veruje u kucu koju predstavlja je JAKO los PR i skoro siguran pokazatelj investitorima da i oni shortuju sve sto mogu. Samim tim, treba ga se resiti pod izgovorom.

Kako god bilo, sasvim je sigurno da je stock sale razlog a ovo izgovor. Zasto je prodao zna samo Krzanich, a verovatno ima i jednog i drugog a verovatno i neceg treceg.
[ Ivan Dimkovic @ 22.06.2018. 14:37 ] @
Slazem se - bord je verovatno trazio nacin da se resi BK-a na najmanje bolan (za njih) nacin.

Ljubavna afera protiv pravila im je dosla kao poklon sigurno, zato sto je to idealan razlog za otpustanje: privatne prirode, za razliku od nekih drugih koji bi znacili priznavanje da postoje problemi u razvoju.

Mada cinjenica da je doslo do ovoga znaci da verovatno nisu mogli "lepo" da se dogovore tipa da BK sam ode zbog "porodicnih razloga" :-)
[ Ivan Dimkovic @ 25.06.2018. 14:33 ] @
Jos malo interesantnih informacija:

https://www.theregister.co.uk/2018/06/23/brian_krzanich_intel/

Citat:

As one well-placed insider told The Register on Thursday, inter-office affairs are not uncommon at Intel, even among senior management. "Otellini was notorious for shagging around, and even boasted about it," the source alleged of onetime Intel president and CEO Paul Otellini, who died last year.


Ako je ovo tacno, to onda dodaje jos vise tezine sumnji da je pravi razlog BK-ovog odlaska nesto drugo posto sumnjam da je Intel odjednom postao puritanska firma.
[ nkrgovic @ 25.06.2018. 15:19 ] @
Krzanic je OZENIO koleginicu dok su radili zajedno. :D Imas to, na primer ovde:

http://www.businessinsider.com...fice-affair-resignation-2018-6

Svima je ocigledno da je ovo izgovor, ali berza ga, izgleda, kupuje - intel jeste nesto sitno pao u zadnjih nedelju dana, ali nista drasticno.