[ manta71a @ 02.07.2018. 12:41 ] @
Dobar dan, zamolila bih za pomoć.

Naime, od pre nekoliko dana laptop (Acer Aspire 5750ZG) neće da se konektuje na mrežu ako ruter nije u laptopovom videokrugu.
Čim fizički prinesem laptop da vidi ruter, odmah se konektuje i posle toga nemam nikakvih smetnji mogu sa njim i napolje izaći.
Signal je sve vreme odličan iako se ne može povezati.
To bude tako dokle god ne ugasim laptop i ponovo upalim, ako nije u videokrugu rutera, neće da se konektuje.

Šta sam pokušala da popravim ovakvo stanje:
1. deinstalirala drajver i instalirala novi i ništa - isto.
2. Windows 8.1 sam reinstalirala i sada je Windows 7 i ništa - isto.
3. restartovali ruter i ništa - isto.
4. promenili su mi ruter i ništa - isto.
5. laptop je nošen u servis i kažu da je wifi kartica u redu i ništa - isto.

Inače, ostali uređaji: kompjuter i telefoni su bez problema sa konektovanjem.

Hvala svima na dobroj volji da mi pomognu.
[ DUSKEZ @ 02.07.2018. 15:29 ] @
Meni se desava na mobilnom da vidi mrezu ali treba vise od minuta da se poveze.Onda moram da odem u wifi u podesavanja pa skeniranje onda brzo poveze inace fon je akta a4 gsmart.
Pa ovo mi deluje ili je ruter slab ili na kompu nije aktivan autopovezivanje koji windows imas npr za win7 i win 8 ista su podesavanja,sa malim razlikama.Ides u propertis wifi a i cekiras sve ima dve tri stavke.Prva povezi se automatski sa ssid,povezi se sa ssid cak i ako ne emituje svoje ime.I trece nije toliko vazno https://i.imgur.com/qS1Jkju.png https://i.imgur.com/jr7DzFU.png
[ manta71a @ 03.07.2018. 08:36 ] @
Poštovanje,

hvala na pomoći, ali bez uspeha.
I dalje se ne mogu povezati, sem kada laptop vidi ruter.

Samo da napomenem, laptop čim vidi ruter, on se sam/automatski odmah poveže na wifi.
[ Binary Mind @ 03.07.2018. 16:42 ] @
Da li je uvek bilo tako sa tim laptop+om i wifi-jem, ili se to skoro počelo dešavati? Ako je skoro, da li je skoro rađeno nešto na laptopu? Simptomi mogu da ukazuju i na pokvaren integrisani wifi adapter. U tom slučaju eksterni wifi adapter rešava problem...
[ DUSKEZ @ 05.07.2018. 20:31 ] @
Moguce je da si kliknula zaboravi mrezu,e sad ti neces videti ako ti u ruteru stoji cekirano hidde sidd.Ako je to lako ces resiti,znam i meni je to nekad bilo.Jedino sto treba je hidden network tu da upises ime wifi ja i posle lozinku.A ako iskljucis hidde ssid wifi laptopa trebalo bi da vidi ako je sve ok.
[ ststeva @ 06.07.2018. 09:14 ] @
Citat:
manta71a:
Poštovanje,

hvala na pomoći, ali bez uspeha.
I dalje se ne mogu povezati, sem kada laptop vidi ruter.

Samo da napomenem, laptop čim vidi ruter, on se sam/automatski odmah poveže na wifi.Nije mi jasno sta znaci cim laptop VIDI ruter. Mislis kad se nadje u istoj prostoriji, ili kad ga vidi u listi wifi mreza koje su dostupne?
[ manta71a @ 06.07.2018. 12:56 ] @
Citat:
Binary Mind: Da li je uvek bilo tako sa tim laptop+om i wifi-jem, ili se to skoro počelo dešavati? Ako je skoro, da li je skoro rađeno nešto na laptopu? Simptomi mogu da ukazuju i na pokvaren integrisani wifi adapter. U tom slučaju eksterni wifi adapter rešava problem...


U skorije vreme se počelo dešavati. Treba da napomenem da se ništa nije radilo na laptopu, nego jednostavno sam ugasila laptop i sledeći put kada sam ga upalila, nastao je gore naveden problem.

Citat:
DUSKEZ: Moguce je da si kliknula zaboravi mrezu,e sad ti neces videti ako ti u ruteru stoji cekirano hidde sidd.Ako je to lako ces resiti,znam i meni je to nekad bilo.Jedino sto treba je hidden network tu da upises ime wifi ja i posle lozinku.A ako iskljucis hidde ssid wifi laptopa trebalo bi da vidi ako je sve ok.


Ne, nije wifi hiden. Sve vreme vidim mrežu. Napomenula sam gore da telefon i kućni računar nemaju taj problem. Negde je problem u samom laptopu.

Citat:
ststeva: Nije mi jasno sta znaci cim laptop VIDI ruter. Mislis kad se nadje u istoj prostoriji, ili kad ga vidi u listi wifi mreza koje su dostupne?


Da, laptop mora biti u prostoriji u kojoj je ruter, odnosno, laptop mora da vidi ruter. Laptop sve vreme vidi koje su dostupne wifi mreže, između ostalog vidi i moju mrežu, ali se ne konektuje (sem u slučaju dok ne vidi fizički ruter),

PS mislim da mi je laptop zaljubljen u ruter :D
[ Binary Mind @ 06.07.2018. 21:18 ] @
Ja bih rekao da je wifi adapter počeo da otkazuje po simptomima. Eventualno može da se otvori laptop da se vidi da nije možda kartica izašla malo iz slota, ili da nisu olabavili kontakti nekog od par RP-SMA kablića sa wifi adapterom...
[ manta71a @ 06.07.2018. 21:27 ] @
Citat:
Binary Mind: Ja bih rekao da je wifi adapter počeo da otkazuje po simptomima. Eventualno može da se otvori laptop da se vidi da nije možda kartica izašla malo iz slota, ili da nisu olabavili kontakti nekog od par RP-SMA kablića sa wifi adapterom...


Laptop je bio u servisu i rekli su da je sve u redu što se tiče hadwera, ali i softwera. Vratili su mi laptop sa dijagnostikom da je sve u redu :)
Ja sam mislila da kupim novu wifi karticu i da probam rešiti taj problem.
[ Binary Mind @ 06.07.2018. 21:37 ] @
Može i tako, ali kupi USB wifi adapter, a wifi karticu u laptopu isključi...
[ DUSKEZ @ 08.07.2018. 14:47 ] @
Uzmes one nano wifi adaptere nece da strci i smeta baratanju sa laptopom.
[ Miroslav Cvejić @ 08.07.2018. 15:56 ] @
ili zameni mini PCIe adapter na laptopu. Toga ima po servisima koliko hoćeš.