[ dukeStepa @ 07.07.2018. 10:26 ] @
Pre svega, totalni sam laik kada su wireless mreže u pitanju, iako sam uz comp od malih nogu.

Imam SBB Cisco modem star 4-5 godina i od pre neki dan TP-Link TL-WR940N ruter/access point/extender. Cilj kupovine TP-Linka je bio da povećam domet signala da bi wi-fi imao u celoj kući i dvorištu. SBB modem je na spratu, a TP-Link ta kođe na spratu (za sada) nekih 5 metara udaljen, dele ih dva zida.

Povežem ja sve to lepo, skinem softver sa Google Play-a, podesim TP-Link da radi kao extender, sav srećan kako to funkcioniše, zadovoljan jačinom signala... a onda nastupaju problemi.
Imam dva mobilna telefona Huawei, P9 i G620, oba su radila besprekorno na wi-fi u kući i firmi od kada ih imam.
Sada se signal izgubi posle nekog vremena i to imam utisak kada se telefoni "presvičuju" sa extendera na modem i obrnuto. Od tog trenutka wi-fi ne funkcioniše, ni preko modema ni preko rutera, signal je svuda jak, ali piše nešto tipa "connected, no internet" i pored simbola za wi-fi stoji znak uzvika. Jedini način da sve proradi je da restartujem i modem, i TP-Link, i telefone, ali posle nekog vremena sve opet ne funkcioniše. Kada isključim TP-Linki restartujem modem, posle 1-2 minuta sve je OK, ali naravno wi-fi signal je samo sa SBB modema.

Tražio sam po netu rešenje, ali bez uspeha za sada. Probao sam "forget network", "network settings reset" na telefonima... ništa. Nisam čačkao ništa više da ne bude još gore.

Da li je neko imao slična iskustva? Unapred hvala na svakoj ideji.
[ Branimir Maksimovic @ 14.07.2018. 06:45 ] @
connected, no internet, ti govori da wireless radi ali da je problem u vezi tp-link cisco, tj proveri kad se povezes na tp-link da li uopste imas vezu sa ciscom.
[ Binary Mind @ 14.07.2018. 13:18 ] @
Nedovoljno informacija da bi se doneo neki smislen zaključak. Koji Cisko modem (pretpostavljam da je neki od HG-ova [Cisco EPC3925 ili EPC3928]) i kako je povezan sa TP-link ruterom (trebaju nam malo detaljnije informacije oko konfiguracije oba uređaja)? Ti Cisco gejtvejevi nisu baš poznati po tome što dobro sarađuju sa drugim wireless ruterima ako je veza između njih bežična, tako da za takve akrobacije definitivno nisu... Ti HG-ovi su predviđeni kao all in one uređaji koji bi trebalo da zadovolje sve potrebe jednog domaćinstva/firme. Proširivanje mreže sa njima, bežično, nije predviđeno. U prilog tome govore same opcije wireless podešavanja na tim HG-ovima.
[ Branimir Maksimovic @ 14.07.2018. 21:54 ] @
"Povežem ja sve to lepo, skinem softver sa Google Play-a, podesim TP-Link da radi kao extender"

Ovaj deo nije jasan. Kakve veze im Google Play uopste sa ruterima ;p
Osim toga taj tp-link koliko citam ne moze da radi kao wireless repeater... za to ce mu trebati openwrt ili dd-wrt.

Recimo moj ac58u sa stock firmwer-om jedino moze zicom da se poveze a onda da sluzi kao access point.
[ Binary Mind @ 14.07.2018. 23:27 ] @
Mislim da novije verzije, pod uslovom da se radi o novijoj verziji ovog rutera, imaju tu funkciju, koju je pomenuo pokretač teme (range extender), out of the box, i da postoji softver preko koga može da se radi podešavanje TP-Link rutera sa Android telefona. To sad svi noviji ruteri imaju. Ovde, ako je reč o problemima, jedino Cisco može da pravi problem, jer stvarno nije za bežično povezivanje sa drugim ruterima, bez obzira kako su podešeni. Lično sam se u to uverio dok sam imao EPC3928. Dobro je da se na kraju pokvario i da sam uspeo da iskamčim od provajdera kablovski modem, a ne home gejtvej... Daleko mu lepa kuća :P
[ Branimir Maksimovic @ 15.07.2018. 04:34 ] @
Meni su uvalili epc 3925, koji je u kombinaciji sa duplim nat-om radio kljakavo. Sva sreca da je opcija za bridge mod ostala, samo su izbacili java script,koji je to ukljucivao, sto sam lako sredio. Sad mi cisco radi samo kao kablovski modem i prezadovoljan sam ;p
[ TRUE RMS @ 15.07.2018. 04:46 ] @
Jehhbes mi maderbord ako Ja razumem o čemu VI PRIČATE ???

Svaka Vama čast !

Kako Vi To olako delite te "gejtvejeve" i kako tako lako šamarate sa kanalima i Frekvencijama!

Ma svaka Vam dala !
[ SlobaBgd @ 15.07.2018. 08:41 ] @
Jbt, došao si u 15 tema i u svaku si se pokenjao i ostavio besmislenu poruku, samo da skreneš pažnju na sebe.
A osle ideš po forumu i opominješ kako neki mnogo pišu i kako treba da to rade ređe i drugačije.
Ti si, Roberte, najveći remetilački faktor na ovom forumu. Osd tolike hvale kako si angažovan i kako pomažeš, ja vdim da u 90% poruka pišeš besmislice i ometaš diskusiju. Ali moraš da ostaviš traga u svakoj temi, k'o da ih zapišavaš.
[ Branimir Maksimovic @ 18.07.2018. 18:29 ] @
Citat:
Binary Mind:
Mislim da novije verzije, pod uslovom da se radi o novijoj verziji ovog rutera, imaju tu funkciju, koju je pomenuo pokretač teme (range extender), out of the box, i da postoji softver preko koga može da se radi podešavanje TP-Link rutera sa Android telefona. To sad svi noviji ruteri imaju. Ovde, ako je reč o problemima, jedino Cisco može da pravi problem, jer stvarno nije za bežično povezivanje sa drugim ruterima, bez obzira kako su podešeni. Lično sam se u to uverio dok sam imao EPC3928. Dobro je da se na kraju pokvario i da sam uspeo da iskamčim od provajdera kablovski modem, a ne home gejtvej... Daleko mu lepa kuća :P


Evo sad sam pogledao cisco epc3925 ima wds funkciju, a provalio sam i da moj ruter ima ali pod opcijama za wireless ;p
E sad ako je kod njega sve podeseno i povezano kako treba, zaista ne znam sta bi bio problem. Moraju oba rutera da imaju ista podesavanja za mrezu kanal i ostalo. Nije pominjao da je ukucavao mac adrese u wds opcije. Ne znam OP se nije vise javio tako da
je mozda i resio problem u medjuvremenu.
[ Binary Mind @ 18.07.2018. 19:51 ] @
Traljavo i nestabilno taj WDS radi na tim Cisco gejtvejevima kad se vežu sa nekim drugim ruterom, a ponekad uopšte ne radi šta god da uradiš. Podrazumeva se i da se isključi bilo kakav vid bezbendnosti (ne može ni WEP) da bi uopšte radilo... I ja mislim da se OP već snašao. Možda nikad ne saznamo kako...
[ dukeStepa @ 19.07.2018. 08:13 ] @
Ništa nisam pipao od onda, tako da nisam rešio problem :(
Sa Google Play-a sam skinuo "TP-Link Tether" za kontrolu i podešavanje rutera.
Pogledaću popodne oznaku modema, pa javljam.
[ dukeStepa @ 19.07.2018. 16:38 ] @
Model: Cisco EPC3925 EuroDocsis 3.0 2-PORT Voice Gateway
[ Binary Mind @ 19.07.2018. 21:07 ] @
Kako je podešen Cisco? Jel' uključen WDS? Okači screen capture celokupnih podešavanja wifi-ja na Cisku...
[ dukeStepa @ 24.07.2018. 16:45 ] @


WDS ne mogu da uključim, nemam nigde opciju "Wireless configuration to Manual", na netu sam video prvi screenshot sa tom opcijom, kod mene nema, a i drugačiji je meni.

[ Binary Mind @ 24.07.2018. 19:40 ] @
Pa ne znam... Neka ti pomogne neko ko ima taj uređaj. Nije valjda SBB i tu opciju onemogućio???
[ Branimir Maksimovic @ 25.07.2018. 05:10 ] @
Mislim da tamo na wds settings treba da ukuca MAC adresu tp-linka i na tp-linku isto MAC adresu cisca i mreze treba da imaju iste parametre. Nema nikakva druga WDS setovanja na ciscu, to bi trebalo da radi.
[ ststeva @ 25.07.2018. 07:21 ] @
Ubaci mac adresu TP linka i cekiraj opciju "alow wireless signal to be repeated by repeater"

Trebalo i da proradi.
[ Binary Mind @ 25.07.2018. 18:50 ] @
Ja se već godinama nisam igrao sa tim SBB gejtvejevima tako da sam zaboravio kako uopšte izgleda njihov webui... I još uz ove sugestije treba da se podesi WEP enkripcija ili totalno ugasi bilo koja vrsta zaštite na Cisku i na TP-Linku...