[ Siki 5 @ 22.07.2018. 12:45 ] @
Butabilni fleš za XP je napravljen uz pomoć programa WintoFlash.Interesuje me da li je moguće da se sadržaj sa butabilnog fleša iskopira na HDD zatim da se fleš formatira za svakodnevnu upotrebu ,a kada zatreba za instaliranje windowsa XP da se sadržaj sa HDD prekopira na fleš. Da li će u tom slučaju fleš opet biti butabilan? Ja mislim da to ne može ali ne znam o tome ništa posebno pa ako je neko već probao ili zna više neka podeli svoja iskustva.Drugo pitanje je da li na istom flešu,odgovarajuće veličine,može da se uradi butabilnost za XP , Win 7 i Win 10 pa prilikom instalacije da se izabere operativni sistem koji nam je neophodan? Hvala.
[ Shadowed @ 22.07.2018. 12:53 ] @
Za prvo pitanje, nemoj da radis nikakav format. Samo kopiraj fajlove na HDD i obrisi ih sa USB stick-a. Stick ce ostati boot-abilan ali nece moci da obavi boot ispravno jer mu fale fajlovi. Ali kad ih vratis, sve bi trebalo biti ok.
Takodje, ako imas dovoljno prostora na stick-u, ne moras ni brisati fajlove, samo dodaj neki folder i u njega kopiraj sta ti treba.

Za drugo pitanje, teoretski je moguce. Ako postoji aplikacija koja ce se pokrenuti prilikom boot-a, dati ti izbor i pokrenuti instalaciju koja je potrebna. Da li takva aplikacija postoji? Verovatno, ali ne znam ni jednu napamet :)
[ Siki 5 @ 22.07.2018. 15:56 ] @
Hvala. U međuvremenu nađoh i odgovor na drugo pitanje. Videti na ovoj adresi:https://sigurnostnamrezi.wordp...aviti-multiboot-usb-za-sve-os/.
[ VlaK @ 23.07.2018. 16:40 ] @
Multiboot koji radi kod mene (win7, win 10, ubuntu) i pored toga moji fajlovi.
[ calexx @ 23.07.2018. 19:49 ] @
Ja sam dugo koristio Yumi ali se nije baš snalazio sa više verzija windowsa a ionako mora da se pravi svaka instalacija, nekad i sve od početka. Pomenuti E2B radi na drugi način, napravi se butabilna fleška i posle kopiraju ili brišu obični .iso fajlovi. Imam jednu flešku na kojoj je nešto što mi povremeno zatreba ali ponekad samo obrišem .iso fajlove, iskoristim prostor pa kad se setim kopiram nove imidže. Praktično i uglavnom sve radi.
[ mjanjic @ 24.07.2018. 00:25 ] @
Rufus...
https://rufus.akeo.ie/
[ vinted @ 30.08.2018. 17:16 ] @
Citat:
Siki 5:
Hvala. U međuvremenu nađoh i odgovor na drugo pitanje. Videti na ovoj adresi:https://sigurnostnamrezi.wordp...aviti-multiboot-usb-za-sve-os/.

Baš lepo što si našao odgovor na to pitanje. Najverovatnije da je to napisao neki član sa foruma
[ Binary Mind @ 08.09.2018. 14:47 ] @
Ja koristim komand prompt i diskpart. Bitno mi je samo da je eksterni medij adekvatno particionisan i formatiran, i da ima adekvatan boot sektor. Instalacije OS-eva kopiram ručno (Vadim sadržaj iz ISO imidža...) u zavisnosti šta mi treba. Ne koristim druge alate jer je diskpart sve što mi treba. Na poslu veliki eksterni hard disk imam već pripremljen. Koristim ga i kao prenosni disk, za backup, i kao medij za instalaciju operativnih sistema kad se za to ukaže potreba.