[ aleksim @ 11.01.2019. 22:40 ] @
Instalirao sam ovaj dodatak (dodatke) i proverio kako to funkcioniše. Omogućava uvoz originalnih fajlova iz drugih programa. Ali ima jedan nedostatak: nije moguće taj uveženi element povezati konstrejnovima sa drugim originalnim CATIA partovima. Da li neko od kolega sa foruma ima iskustva sa korišćenjem ovog dodatka i ako ima, da li može da napiše kako ovako uveženi deo (komanda Existing component) dovesti u određenu relaciju sa originalnim CATIA partovima.
[ aleksim @ 16.01.2019. 14:02 ] @
Izgledada vrlo mali broj ljudi koristi ovaj dodatak za CATIA-u...
[ aleksim @ 21.01.2019. 22:03 ] @
Koleginica mi pokazala "pola puta" do rešenja: Edit, Move, Smart move. Uz pomoć te komande originalni SW deo može da se dovede u neku vezu sa CATPat-om. Ali druga "polovina puta"... Nikako da dobijem konstrejn... Ili nije dobra instalacija ovog dodatka (moja odgovornost), ili ima nekih podešavanja (Tools, Options...) koja ja ne znam i nisam odradio... ili....
[ aleksim @ 21.01.2019. 22:08 ] @
Koleginica mi je pokazala "pola puta" do rešenja: Edit, Move, Smart move. Tom komandom se originalni, recimo SW, deo može dovesti u neki položaj u odnosu na originalni CATPart. Ali "drugi deo puta" (konstrejn)-mrka kapa. Ili nije dobra instalacija ovog dodatka (moja greška), ili postoje neka podešavanja za koja ja ne znam (Tools, Options), ili...
[ NePitajteMene @ 26.01.2019. 10:46 ] @
Probaj da npr. napravis na importovanom partu (sve i da je cigla-stp, step, jt, stl...) neke tacke, ravni, povrsi, linije, ako moze, pa "konstrejntuj" (kakva rogobatna rec za vezu-ogranicenje ;)) za nativni CATPart u sklopu...ja bih tako uradio.

Najbolje je te wireframe elemente (Point, Line, Plane) za kacenje sa nativnim CATPartom praviti u GSD/WFS workbenchu (generative shape design-wireframe&surface) kao 3D elemente, ne u sketchu...ali kako ko voli :)

Znaci, prvo bih importovanu ciglu prethodno malo "pripremio" za sklop u koji bih da ga umetnem ;)....pa mozda i publikovao prethodno te WFS elemente pre vezivanja...i tako...

Pozdrav
[ aleksim @ 27.01.2019. 14:32 ] @
NePitajteMene, pokušaću tako, ali čini mi se (ne mogu da tvrdim izričito dok ne proverim) da će takav uveženi SW deo morati biti snimljen kao CATPart prilikom zatvaranja modula za rad sa sklopovima. U tom slučaju se postavlja pitanje koristi od dodatka za Multicax. Drugo, ako je situacija da jedan kolega koristi SW a drugi CATIA sa dodatkom za Multicax, i ako se postupi kako si rekao, onda nema ništa od razmenjivosti delova, tj. fajlova (ako ja dodam neke linije, površi ili tačke u originalni deo sldprt i posle ga snimim, onda taj deo više nije sldprt deo, već CATPart). U svakom slučaju hvala na uloženom trudu i volji da se razjasni ova problematika.
[ aleksim @ 27.01.2019. 19:27 ] @
Probao sam da uradim onako kako je kolega NePitajteMene objasnio - nažalost nije bilo rezultata. Jednostavno, uveženi SLDPRT nikako nisam mogao da "uhvatim" niti tačkom, niti linijom, ničim. Po meni problem je što takav deo nije moguće "obraditi" komandom Recognition, da je to moguće sve bi bilo OK. I još nešto - tako direktno uvežen deo u sklop nije moguće snimiti, nije "vidljiv" za komandu Save, Save As, Save All, Save Management.