[ bokacbl @ 21.02.2005. 09:24 ] @
Pozdrav,

Bez zalazenja u pravnu regulativu i to kada ce Telekom dozvoliti VOIP trecim licima i slicno, interesuje me sta je sve potrebno da se VOIP realizuje. Pretpostavljam da ce kompanije koje to bude radile morati da potpisu ugiovor sa Telekomom.Dalje me interesuje sta je sve potrebno da se omoguci VoIP...koji softver kakav hardver..itd???

Hvala
[ kacod @ 26.04.2006. 14:18 ] @
Zna li neko nesto o ovoj temi_
[ Mamko @ 02.06.2006. 11:53 ] @
Ako zelis kompletno resenje na profesionalnoj opremi, mozes da kontaktiras www.bstelecom.ba, mailom, telefonom, da dodjes do Sarajeva...

Pozdrav.
[ murkolino @ 05.07.2006. 15:07 ] @
Telekom nudi dostup do interneta. Ako imate dostup, možete kreirati lastne mreže preko servera. Ovo je super za interne mreže poduzeča, može i da se poveže više mreža poduzeča i nastane relativno velika baza koristnika. Isto valja i za fizičke osobe. To, da ISP ponude VoIP, samo je pitanje vremena.

Mrežu vam može napraviti www.tele.si (slovenačko poduzeče). Isto možete kod njih kupiti telefone ili gatewaye. Zapravo ide za uspostavitev cjelog sistema za bezplatnu VoIP telefoniju. Telefone može se naručiti preko pošte; sistem može da se uspostavi preko interneta.

Poduzeče nema svojeg prodajnog mjesta, ali ima zastupstvo za Balkan. Tako traži suradnike (poduzeča), koja bi prodavala i promovirala njihove proizvode u državama Balkana (Srb, Cro, BIH, Mak, Gr,...) Više info dobite na www.tele.si ili info@garmond.si
[ ip-tel-ip @ 10.07.2006. 19:07 ] @
Mozes da pogledas sajt www.planetcall.co.yu,jos uvek je u izradi ali rade ljudi sa VoIP telefonijom i nude kompletno resenje za pruzanje VoIP usluge.Cuo sam da su oni lokal dileri kod neke americke kompanije i nude te usluge trenutno u Nisu a uskoro u celoj Srbiji.Mozes da se informises na mailu koji stoji na sajtu,dace ti detaljnije podatke!
[ zoranmefisto @ 08.09.2006. 12:21 ] @
www.voippuzzle.com

Ne znam zasto ali ovaj sajt mi se svideo, volim kad ima detaljne seme vezivanja, sa slikama i modelima,
meni je pomogao dosta probajte i vi.
Ha, mozda mi plate za ovo reklamiranje?
[ Me_R @ 31.05.2012. 21:26 ] @
Trebam projektovati mrezu za IP telefoniju sa pretpostavkom da ce mreza usluzivati 1000 korisnika u 5 gradova i 5 drzava. Bilo kakva pomoc je dobrodosla, kao sto su hardverski, softverski zahtjevi, planiranje, implementacija, odrzavanje takve mreze...

Hvala unaprijed.
[ tomap @ 02.06.2012. 20:30 ] @
Pitanje je preširoko postavljeno. Da radio sam slične projekte, ali sa poznatom infrastrukturom na koju sam morao da se oslonim, a i sa poznatim zahtevima.
Inače na tržištu ima mnogo ponuđača i hardware-a i software-a za VoIP (sa drastično različitim rešenjima - ne bih da ovde razvijam teorije i detaljišem) sa cenama koje su u velikom rasponu. Za bližu pomoć potrebne su mi i detaljnije informacije.
[ Me_R @ 07.06.2012. 10:18 ] @
Upravu si da je pitanje preopsirno...

Imam mrezu za tri lokacije koja je povezana VoIP-om, povezana je sa VPN ruterom to je jedan primjer mreze. Ja ustvari trebam opisati kako se ti ruteri vide na te tri lokacije, kako ustvari funcionise ta povezanost. Potrebna mi je detaljna oprema, specifikacije...?

Veliko hvala na ukazanoj pomoci!
[ scenarist @ 07.06.2012. 11:46 ] @
Jedan JAK server na jednoj rezervisanoj IP adresi . Port forwarding na ruteru 4569 i nakaci ekstenzije sa pet lokacija preko IAX-a.