[ pivce @ 03.03.2005. 12:57 ] @
Ja nacuo da ce beotel pustiti ADSL ovde...ima li neko neku pouzdanu informaciju?? ne mogu vise da cekam :P [Ovu poruku je menjao djricky dana 05.03.2006. u 00:22 GMT+1] |
[ pivce @ 03.03.2005. 12:57 ] @
[ bukovski @ 03.03.2005. 13:09 ] @
pazi oni kao pustili ali telekom nema mogucnosti evo mog odgovora na mail od njih !
Poštovani, Obaveštavamo Vas da za prijavljenu noseću telefonsku liniju ne postoje prepreke za uvođenje ADSL sistema za pristup Internetu, ali na strani Telekoma Srbije još uvek nije instalirana odgovarajuća oprema za pružanje ovog Servisa. BeotelNet će Vas, čim se tehničke mogućnosti stvore, obavestiti putem elektronske pošte. Svojom prijavom pre kraja januara, obezbedili ste BESPLATAN SETUP Cenovnik: MiniHome 256/64 kbps 2000 dinara MidiHome 512/128 kbps 3800 dinara MaxiHome 768/192 kbps 5500 dinara Informacije o cenama i opštim uslovima 3404-193 S` poštovanjem ISP BeotelNet tako da ono kao moze ali ne moze cudno a? [ bokili @ 06.03.2005. 01:05 ] @
vi ste barem dobili neki email : )
[ pivce @ 07.03.2005. 14:09 ] @
Stigao je i odgovor iz beotela...
Kazu da po planu adsl u Nis i NS krece krajem aprila ali da to zavisi iskljucivo od TELEKOMA... nista novo :( [ igvan @ 07.03.2005. 15:33 ] @
Citat: pivce: Ja nacuo da ce beotel pustiti ADSL ovde...ima li neko neku pouzdanu informaciju?? ne mogu vise da cekam :P Hm... Pa beotel u Nisu nema ni ulazne linije a kamoli ADSL.Pretpostavljam da znas da ne moze preko SMIN-a. [ bokili @ 07.03.2005. 20:22 ] @
Citat: igvan: Hm... Pa beotel u Nisu nema ni ulazne linije a kamoli ADSL.Pretpostavljam da znas da ne moze preko SMIN-a. Nikakve veze nema da li provajder ima ulazne linije ili ne... ADSL koristi infrastrukturu telekoma... [ Kek1 @ 08.03.2005. 11:13 ] @
Sa Telekomovog sajta:
Usluga brzog pristupa Internetu korišćenjem ADSL tehnologije “Telekom Srbija” a.d. počinje sa uvođenjem nove usluge namenjene malim i srednjim biznis korisnicima, kao i rezidencijalnim korisnicima, pod nazivom Usluga brzog pristupa Internetu korišćenjem ADSL tehnologije. U početnoj fazi, usluga će biti dostupna samo pretplatnicima u Beogradu a tokom 2005.godine i pretplatnicima u Novom Sadu i Nišu, i pružaće se preko Internet Servis Provajdera. Usluga omogućava stalan pristup Internetu preko postojećeg klasičnog telefonskog priključka, uz istovremeno korišćenje Interneta i telefonske usluge. U ponudi se nalaze tri vrste paketa u zavisnosti od digitalnih protoka: 256/64 kb/s, 512/128 kb/s i 768/192 kb/s za preuzimanje/slanje podataka respektivno. [ sale018 @ 08.03.2005. 21:41 ] @
Mozda i bude nesto ali kada????????
http://www.bankerinter.net/adsl.php [ pivce @ 08.03.2005. 22:39 ] @
pa lepo si rekao...cak ni cenovnik nema...
[ bokili @ 09.03.2005. 16:41 ] @
Citat: sale018: Mozda i bude nesto ali kada???????? http://www.bankerinter.net/adsl.php hahaha... Bankerov ceo link je 768k : ) Sta oni ima da nude adsl : ) [ bukovski @ 13.03.2005. 02:48 ] @
e pa i medianis nudi a ima 1 mb link :) znaci 3 korisnika :)
zanimljiva ova situacija u nis a ? www.medianis.net [ JovanT @ 13.03.2005. 15:55 ] @
Ma izgleda vi još niste upoznali niške provajdere i njihove adute. Imaju oni gigabitne linkove ka Albaniji samo kriju, nisu oni toliko naivni
![]() [ bokili @ 14.03.2005. 09:44 ] @
Citat: JovanT: Ma izgleda vi još niste upoznali niške provajdere i njihove adute. Imaju oni gigabitne linkove ka Albaniji samo kriju, nisu oni toliko naivni :D. hehehe :) Najbrzi link u Nisu ima My Its: http://www.my-its.net [ bokili @ 23.03.2005. 06:07 ] @
Pazite kad sam dobio prvu ponudu za ADSL u Nisu i to od beocity-ija:
[quote] Postovani/Postovana Bogdan Ignjatovic, Ovu postu ste dobili jer spadate u grupu korisnika koji trenutno nemaju tehnickih mogucnosti za realizaciju aDSL prikljucka jer Telekom Srbija jos uvek nije instalirao potrebnu opremu, ILI na Vasem telefonskom broju imate dvojnicku kutiju, PCM ili FM uredjaj. Medjutim, u slucaju ako se Vas telefonski prikljucak nalazi na Beogradskim centralama: Akademija Bezanija Dunav Tosin Bunar Zarkovo Zeleznik Zemun ili Zvezdara ili u gradovima Nis i Novi Sad, upravo smo dobili informaciju da ce instalacija biti moguca vec od Aprila ove, 2005. godine. Vas prikljucak mozete vec sada rezervisati jer uplate za navedene centrale pocinjemo da primamo od petka 25.03.2005! Detalje komercijalne ponude pogledajte nize a za sve druge informacije najbolje je da se javite Beocity prodaji na 011 3033084. [/code] E sad mi ovo vise lici na uzimanje para! : ) Jel dobio jos neko nesto slicno? [ Marinković @ 24.03.2005. 22:44 ] @
Odgovor od Telekoma:
"Postovani, Prema sadasnjim planovima za 2005.godinu, Nis I Novi Sad su , pored Beograda, mesta gde se instaliraju ADSL prikljucci. Ipak ne moze se precizirati kada ce u toku godine ova usluga biti na raspolaganju krajnjim korisnicima jer to zavisi I od dobijanja odgovarajucih dozvola za pustanje u rad." Odgovor od Sezama: "ADSL usluga je za sad moguca samo u Beogradu. Molimo Vas da se prijavite na nasoj prezentaciji, http://www.sezampro.yu/adsl/prijava/ kako bi smo Vas kontaktirali kada ADSL usluga bude krenula i u Vasem gradu. Dobili smo uveravanja iz Telekoma da ce ADSL usluga u Nisu krenuti odmah nakon Novog Sada. Nadamo se skorom pocetku, ali nemamo tacne datume." [ bokili @ 25.03.2005. 09:21 ] @
znaci ovi bi samo da uzmu novac : )
[ Kek1 @ 25.03.2005. 09:34 ] @
Citat: Dobili smo uveravanja iz Telekoma da ce ADSL usluga u Nisu krenuti odmah nakon Novog Sada. Verujte mi na rec, u Novom Sadu jos ni traga ni glasa od ADSL-a. ![]() [ bukovski @ 30.03.2005. 07:28 ] @
steta ! bar da ovi ostali smanje cene ovde ! nemamo ni flat light kod sbb-a kazu kad dodje adsl ce spuste i oni cenu na 1000 din ko u bg :(
[ pivce @ 30.03.2005. 15:52 ] @
ma sve moj do mojega :-(
[ bokili @ 30.03.2005. 18:37 ] @
Citat: ma sve moj do mojega :-( : ) [ igor76 @ 16.06.2005. 11:02 ] @
Zdravo
Popunio sam formular za adsl na medianisovom sajtu. Posle jedno 3 meseca me kontaktiraju preko telefona i kazu da nece da bude adsl do nove gaodine ali mi zato punudili u zamenu wirelees uslugu. Iskoristili bazu prijava za adsl pa sada hoce na foru da uhvate korisnike na wireles. SMESNO [ bokili @ 18.06.2005. 01:56 ] @
Pa slusaj, i to je marketing!
[ Wireless_Man @ 18.06.2005. 15:00 ] @
Linkovi od DSLAM-a do provajdera bice zakupljeni prema potrebama provajdera aDSL u Nis-u. To nema veze sa trenutno postojecim linkovima. A po onome sto sam ja cuo to je tek sredinom 2006. To sto Medianis nudi alternativu korisnicima nije nista strasno, niti je u pitanju marketing, jednostavno aDSL-a nema , dali ste zaintresovani za wireless ili ne? Pitanje je na mestu...Ili je mozda bolje da vas niko nista nepita? Stvarno ne razumem?Pogotovo sto se zna da uvodjenje ADSL-a zavisi od Telekoma a ne od Pojedinih provajdera.
A sto se tice sirine linkova pojedinih provajdera ovde u Nisu ...He, he , he ...vazno je da sirina linka odgovara broju korisnika i da ne bude zagusenja na linku, zasto bi neki provajder zakupio link od 10 mb i poslovao sa ogromnim gubitkom ako mu je za komforan rad potrebno 2 mb prema Telekomu. I jos se hvali kako ima najveci Link ..Pa nije tacno ,najveci link prema Telekomu u Nisu ima SBB.Poenta stvari je u tome da kada provajder zakupi link od Telekom treba da napravi preciznu analizu koji kapaciteti su mu potrebni da bi pruzio komforan internet svojim korisnicima.Malo me nervira to hvalisanje...Kada se zna da je Telekom gazda za sve provajdere i da ih j*** nepokrivene. Pozdrav [ cvele_wireless @ 22.06.2005. 14:43 ] @
Zna li neko tacno kad ce ADSL u jer sam cuo da su poceli da rade u Nisu
[ tep3a @ 24.06.2005. 22:01 ] @
nista u toku ove godine...
mozda krajem godine u najboljem slucaju... [ b4d_s3c70r @ 25.07.2005. 14:15 ] @
Moja drugarica čija keva radi u telekomu ima ADSL već par meseci...
Mislite o tome. PALL MALL [ mrkidivx @ 25.07.2005. 14:56 ] @
A gde to, u nišu?
[ b4d_s3c70r @ 27.07.2005. 17:47 ] @
Da. U Nišu. Obilićev venac...
[ SmilieBG @ 28.07.2005. 09:45 ] @
Pazi, pitanje je sta radi i koji je deal. Manje vise standardno je da telekom (dal' Srbija ili Holandija) svojim radnicima da pilote da isproveravaju...
Tako sam i ja imao odredjene servise ovde, pre nego sto su ih plasirali na trziste... Prema tome, moze da bude bilo sta ;) Poz, Sale [ b4d_s3c70r @ 29.07.2005. 13:52 ] @
Ma naravno. Mora da je to testiranje. Mislim da se ona i ne bavi tehničkim poslovima u Telekomu. A i ne znam kolko bi to bilo potrebno za testiranje, ali ja sam uspeo da načujem da neće biti ADSLa do kraja godine sigurno, a ko zna još kolko...
[ SmilieBG @ 11.08.2005. 15:24 ] @
Citat: b4d_s3c70r: Ma naravno. Mora da je to testiranje. Mislim da se ona i ne bavi tehničkim poslovima u Telekomu. A i ne znam kolko bi to bilo potrebno za testiranje, ali ja sam uspeo da načujem da neće biti ADSLa do kraja godine sigurno, a ko zna još kolko... Ko kaze da samo tehnicko osoblje vrsi testiranje?! :) Pa nema boljih testera od onih koji pojma nemaju, jer tehnicko lice nikada nece nesto 'slucajno' da zajebe :) Mojne sad shvatis da branim nekog / nesto, pitanje je dal' ta zena uopste i ima ADSL u kuci, samo hocu da naglasim da se pilot verzije upravo daju onom profilu korisnika koji ce realno te usluge i koristiti ;) Poz, Sale [ kagan @ 06.10.2005. 14:57 ] @
A be uvede li neko ADSL?
Ja sam juče dobio mail od PTT-a i danas potpisao predugovor ... na pitanje kad će već jednom - ona lepa teta reče da ADSL kreće krajem novembra prema obećanju iz telekoma ... što znači, negde oko Nove :) BTW: Samo nek bude .. [ moon510 @ 06.10.2005. 19:23 ] @
k> A *be* uvede li neko ADSL?
k> Ja sam juce dobio mail od PTT-a i danas potpisao predugovor ... k> na pitanje kad ce vec jednom - ona lepa teta rece da ADSL krece k> krajem novembra prema obecanju iz *t*elekoma ... k> �to znaci, negde oko Nove Dobio sam i ja taj poziv od PTT. Idem u ponedeljak da potpi�em predugovor. Vidim, smanjili su cenu za FLAT 256 kbps sa 2000 na 1700 din. Radi orjentacije drugima iz Ni�a: lokacija pretplatni�kog broja je po�etak Bulevara Nemanji�a, a telefon 24x-xxx. Linija je od skora preba�ena na digitalnu centralu dodavanjem dvojke ispred. Ajd pomozi Bo�e :-) pozdrav [ mrkidivx @ 06.10.2005. 20:03 ] @
Citat: da ADSL kreće krajem novembra prema obećanju iz telekoma ... A koje godine...? [ bukovski @ 06.10.2005. 23:43 ] @
Ja jos nisam primio mail od njih a na novoj sam centrali :(
[ miksixxx @ 07.10.2005. 00:18 ] @
I ja sam dobio mail od PTT-a i danas potpisao predugovor.
Snizili su cene flat-a, 1700, 2500 i 4000 din s tim da postoji popust (40%)za prva tri meseca(samo koje godine?) koriscenja. Dobio sam i informaciju da su oni (PTT a ne Telekom) spremni samo cekaju(Godoa) Telekom da instalira svoju opremu. Cak su coveku na stolu bila i tri razlicita adsl modema(?) koliko se secam neki ASUS,ZyXel i jos neki. Od njega sam cuo i da ce najverovatnije sve to krenuti od decembra '05 a predugovori su im potrebni da bi tacno videli ko je zaista zainteresovan jer na sajtu moze svako da da podatke zezanja radi. Kako stvari idu ako u Nisu pocnu pre aprila 2006 bicu iznenadjen, ali ne i uvredjen ... Miksi [ tdjokic @ 07.10.2005. 01:47 ] @
Ubedjen sam da cete dobiti pre N.G. Cim je predugovor, znaci da je sve spremno, samo hoce da vide koliko ce vas se javiti, da ne montiraju dzabe. Ako se javi dovoljno ljudi - eto vama ADSL-a za maksimum dve nedelje dana! Aj'ce vidimo. Ja jesam cekao u Bgd. od "kraja septembra"(?) 2004 do pocetka februara 2005, ali tad jos nisu bili spretni pri montazi i ostalom, a sada jesu.
[ djricky @ 07.10.2005. 10:57 ] @
ovo je interesantno... medjutim, sad bas pricam sa covekom iz telekomove adsl podrske...
"novi sad i nis? e, nemam pojma, o tome nista nisam cuo, koliko znam ne moze jos..." mozda covek nije obavesten, doduse... [ kagan @ 07.10.2005. 16:55 ] @
Ja sam optimista - uostalom, sta mi drugo preostaje osim da cekam! DialUp mi ionako nece nigde pobeci!
Moja centrala je 58.... i to komplet nova, odmah ispred zgrade - letece ovaj ADSL, ako ga docekam :) Sto se tice cekanja - siguran sam da su projekcije za decembar (ove godine :) ) pomalo nerealne, jer Telekom ovde izgleda nema obucen kadar. Kad god sam pozvao podrsku Telekoma u Nisu: 1) morao da im objasnjavam deset minuta da ne zelim ISDN, vec ADSL, 2) pa mi daju drugi broj telefona da se obratim nekom strucnijem 3) goto 1) I tako se vrtim u beskonacnoj petlji ... sudeci prema recenom, mislim da ce i ADSL da bude neki zesci skarabudz ... [ cvele_wireless @ 19.10.2005. 22:05 ] @
Ja sam cuo da su poceli montiranje pre 2 meseca i posle ga skinuli.
Mislim sta reci .... [ bokili @ 26.10.2005. 14:27 ] @
I ja sam to cuo...
Znaci dzabe smo potpisivali one predugovore. [ cvele_wireless @ 27.10.2005. 23:28 ] @
Svi kazu da ce da bude krajem godine aj ce vidimo.
Ja sam trenutno zadovoljan i sa bezicnim internetom samo treba da kupim malo jacu antenu. Pozdrav!!! [ Acika @ 13.11.2005. 16:29 ] @
Jel zna neko pouzdano da mi kaze da li ce uskoro da pocne sa radom adsl u Nisu? I gde i kada se potpisuju ugovori???
Unapred zahvalan [ moon510 @ 13.11.2005. 19:22 ] @
Samo PTT je poceo jos pocetkom oktobra da poziva one iz Nisa koji su
se prijavili za PTT-adsl na potpisivenje predugovora. Bice, kao, oko Nove godine, mozda i kasnije, u toku zime, verovatno. Ma kad je dobra centrala, nije los ni dialup. Uteha je da smo mi u Nisu i Novom Sadu u narednoj rundi sirenja adsl-a :-) Kad dodje neka dodje.Sve zavisi od Terorkoma. [ moon510 @ 28.11.2005. 13:00 ] @
Danas sam pozvao PTT Net u Nišu, da se raspitam kad će ADSL i šta bi sa onim predugovorima. Broj telefona imaju svi koji su dobili mail od ptt-a. Dakle, čovek mi kaže da će ADSL u Nišu krenuti sredinom decembra. Kaže da je to informacija koju su dobili od Telekoma. pozdrav [ cvele_wireless @ 05.12.2005. 12:51 ] @
Sta je ljudi sto ste se ucutali.? Kazite nesto ako ste jos culi za adsl.
[ bokili @ 05.12.2005. 13:09 ] @
Izgleda nema nista od toga:)
[ cvele_wireless @ 05.12.2005. 22:47 ] @
Ma bice za jedno 5 godine. He he he Ma kad bi na wireless pale cene bilo bi super.
[ djricky @ 08.12.2005. 07:48 ] @
nema nista od ADSL-a u Nisu u skorije vreme... sorry...
![]() [ lancia @ 08.12.2005. 23:56 ] @
Koliko vidim ljudi ce se iz ostlih delova srbije okupiti u Beogradu ispred zgrade telekoma
![]() ![]() ![]() [ mrkidivx @ 09.12.2005. 01:56 ] @
Ma svi će se preselimo u Beograd!
![]() [ Bojsane @ 10.12.2005. 14:37 ] @
Evo informacija od čoveka iz Jupaka:
"Pre neki dan sam se čuo sa nekim iz Niša, trebala im je pomoć oko konfiguracije modema sa statičkim adresama i sl. Po njihovim informacijama, Niš je ostao bez i jednog DSLAM-a i za sad se sve pušta samo preko centrala... Znači, mrka kapa za neku veleprodaju i sl. Osim ako se nešto ne promeni u najskorije vreme..." ...preneto sa Sezam foruma.... [Ovu poruku je menjao Bojsane dana 10.12.2005. u 15:38 GMT+1] [ cvele_wireless @ 10.12.2005. 19:40 ] @
Ma mi pricamo svasta i lupamo gluposti. Ali ADSL bi trebao da pocne ovog meseca ili sledeceg. Ovi iz telekoma tako kazu.
[ altasmc @ 16.12.2005. 01:37 ] @
Pocece, al kad??? Ovo vise nema smisla, nego da se mi pokupimo i bezimo iz ove jadne Srbije. A mi koji smo kreteni placacemo 256/512 20-40 eura. J**** im mater i sve po spisku, godinu dana me j*** u zdrav mozak (ne znam vise da li sam ostao zdrav), bice, bice. Ma je**** si mater, kazite mi da nece, da ste lopovi i tacka. Moj drug u Svedskoj mesecno placa internet 15 €, setup ga je kostao 150. E, al decko ima brzinu 3-6 Mb/s ka svetu i 10 Mb ka Svedskim serverima. A ove iz SBB jos sam se novembra 2004 prijavio za Kablovski, samo ih cekam jedan dan kad ce da mi zakucaju na vrata, pa se razmisljam da li da budem kulturan i kazem da nisam zainteresovan ili da uzmem palicu i sve do izlaza iz zgrade da bijem g***a.
A i adsl kad dodje bice sve savrseno prvih nekoliko meseci, a kad se prikljuce jos korisnika od 256 kbps dobicemo samo 16. koliko sam video i cuo, niko od provajdera a kamoli telekoma, napominjem, je*** im mater jos jednom, ne navodi stepen agregacije. To znaci ako provajder ne daj boze nema dovoljno linka iz Telekoma, zgusnuce nas samo tako, po recima (citaj: pravilima) iz Telekoma, 10-16 ljudi bi trebalo da dele 1 Mb link!!! Svaka cast! Jedino eunet ima cenovnik po stepenu agregacije, tj. koliko korisnika mogu da dele taj link, pa ko ima vecu kintu ne mora da brine za brzinu. A ovi iz sezampro-a kao sapatom, su rekli da ce se truditi da zadovolje potrebe korisnika ukoliko one budu vece i da ce zakupiti jos linkova iz Telekoma, kako bi ljudi imali onaj protok. Nego, sve je to jos smesnije, pogotovo za nas smrtnike jer nijedan provajder ne garantuje siguran protok. Tako da umesto 256 ti mozes da imas 36 kbps, ako ti ne izadju u susret, jedino te raskid ugovora moze spreciti uzaludnog bacanja para. A na beotelovom forumu bio je jedan lik koji uzeo paket 256kb i protok mu isao 25-30 KB, sasvim normalno. dok je isti taj protok imao tip sa 512 kb paketom! Ebe lud zbunjenog! [ Kosta ******um Rex Persia @ 16.12.2005. 01:42 ] @
@ altasmc
Ne znam šta da kažem, zgranut sam ovakvim ponašanjem provajdera, a posebno u***nog Telekoma, koji nam je dušu pojeo. Potpuno si u pravu kad se nerviraš toliko, a šta tek ja kod mene u Boru da kažem!!! Ovde ADSL neće doći sigurno još godinu i po, najmanje. [ nmrdjen @ 18.12.2005. 13:32 ] @
Bravo, Altasmc!
[ Salko Dinamitas @ 18.12.2005. 15:26 ] @
Citat: altasmc A i adsl kad dodje bice sve savrseno prvih nekoliko meseci, a kad se prikljuce jos korisnika od 256 kbps dobicemo samo 16. koliko sam video i cuo, niko od provajdera a kamoli telekoma, napominjem, je*** im mater jos jednom, ne navodi stepen agregacije. To znaci ako provajder ne daj boze nema dovoljno linka iz Telekoma, zgusnuce nas samo tako, po recima (citaj: pravilima) iz Telekoma, 10-16 ljudi bi trebalo da dele 1 Mb link!!! Svaka cast! Jedino eunet ima cenovnik po stepenu agregacije, tj. koliko korisnika mogu da dele taj link, pa ko ima vecu kintu ne mora da brine za brzinu. A ovi iz sezampro-a kao sapatom, su rekli da ce se truditi da zadovolje potrebe korisnika ukoliko one budu vece i da ce zakupiti jos linkova iz Telekoma, kako bi ljudi imali onaj protok. Nego, sve je to jos smesnije, pogotovo za nas smrtnike jer nijedan provajder ne garantuje siguran protok. Tako da umesto 256 ti mozes da imas 36 kbps, ako ti ne izadju u susret, jedino te raskid ugovora moze spreciti uzaludnog bacanja para. A na beotelovom forumu bio je jedan lik koji uzeo paket 256kb i protok mu isao 25-30 KB, sasvim normalno. dok je isti taj protok imao tip sa 512 kb paketom! Ebe lud zbunjenog! Mojne da te brine agregacija. Koliko vidim niko od ADSL korisnika se nije zalio da je uplatio 256k a da vuce 5kb/s. Svima u principu radi normalno...25-28kb/s. [ moon510 @ 20.12.2005. 12:39 ] @
Nova informacija u vezi (ne)uvođenja ADSLa u Nišu: odgovor koji sam dobio putem mejla od PTT Net-a. Na moje pitanje kada će krenuti ADSL u Nišu, odgovor je sledeći: QUOTE-------- Poštovani, Nazalost, i pored obećanja ljudi iz Telekoma, instalacija ADSL-a neće moći da krene pre 15. januara. Naime, oprema koja je trebalo da stigne iz Alcatela u novembru mesecu još uvek nije stigla u Telekom Niš. Žao nam je što zbog neprofesionalnosti Telekoma mi nismo u mogućnosti da održimo obećanje o početku instalacije ADSL-a. Čim se budu stekli uslovi za ADSL obavestićemo Vas (mail-om i telefonom) kako bi mogli da Vam instaliramo isti. Nadam se da će te uvažiti naše izvinjenje, s poštovanjem PTTNet. END-OF-QUOTE-------- Kako mi se čini, neće adsl u Niš dok gora ne ozeleni :-( Će se načekamo. bre Ko želi da proćaska sa PTT Net-om u vezi adsl-a u Nišu može se obratiti na mejl: [email protected] pozdrav [ miksixxx @ 20.12.2005. 14:32 ] @
Ja sam čuo nešto drugo - telekom je imao nešto od opreme u Nišu ali je i to otišlo za BG ili NS (koliko čujem počinje od danas) pa su oni onda kao naručili potpuno novu opremu od Alc... moram u WC...
Uglavnom, svodi se na isto - čekanje.................................................. [Ovu poruku je menjao miksixxx dana 20.12.2005. u 15:34 GMT+1] [ calexx @ 20.12.2005. 17:07 ] @
Koliko ja znam, Telekom je pre godinu dana imao uglavnom svu potrebnu opremu ali nije bila sređena prostorija koja je bila planirana za to pa je malo kasnije veliki deo opreme povučen u Beograd. Kada je prostorija sređena, oprema koja je odneta je već bila zastarela pa se sada čeka komplet nova. Pošto Beogradu to i dalje nedostaje, ne bi me čudilo da i ovo malo što je ovde odnesu ... tako nešto sam i čuo, mislim da ćemo još prilično da čekamo. Neki prijatelji koji tamo rade su mi rekli da je problem što sada imaju rukovodioce koji su spremni da uče ... ali će da im bude potrebno bar godinu dana da nešto i nauče. :(
Sam PTT nema skoro nikakve veze sa tim, oni su ovde samo provajder koji će da nudi usluge, jedino što su u istom hodniku gde i Telekom, samo na drugom kraju. [ cvele_wireless @ 20.12.2005. 22:36 ] @
Koliko ja vidim drugovi od toga nema nista sve je otislo u k.... odavno pre ce u onaj us.... Novi Sad da postave nego ovde. Moze samo da se kaze da su najobicniji m@jmuni.
[ h_fusion @ 21.12.2005. 16:02 ] @
Citat: cvele_wireless: Koliko ja vidim drugovi od toga nema nista sve je otislo u k.... odavno pre ce u onaj us.... Novi Sad da postave nego ovde. Moze samo da se kaze da su najobicniji m@jmuni. Haha, mi smo u Novom Sadu cekali godinu dana da nam se smiluju posle Beograda, mozda cete i vi cekati jos toliko :) [ Zoran Milovanovic @ 21.12.2005. 22:42 ] @
@h_fusion
Jesu li vama krenuli radovi? [ djricky @ 22.12.2005. 00:13 ] @
khm... pogledati malo okolo, po forumu... ima neka tema, pominje se novi sad...
![]() [ Zoran Milovanovic @ 22.12.2005. 00:35 ] @
ja debil, mrzi me da koristim pretragu... sada mi je jasno, a nekih novosti vezanih za nis?
Ljudi, da li da cekam adsl, ili da uzmem kablovski, pa kad bude... bice??? [ cvele_wireless @ 22.12.2005. 00:51 ] @
Uzmi Wireless.
[ Zoran Milovanovic @ 22.12.2005. 01:15 ] @
cvele, kao prvo mislim da ne vidim ni jedan AP, drugo mislim da mi je mnogo skuplje, trece nemam para za opremu, a cetvrto ne wolim wifi. :))
Ne, ozbiljan sam ako nece skoro, da uzmem kabl? da se ne kicmim sa ovim dial-up om :) [ cvele_wireless @ 22.12.2005. 01:30 ] @
Brate uzmi sta hoces ali bolje uzmi makar kablovski jer ADSL ko zna kad ce.
Pozdrav [ calexx @ 22.12.2005. 10:29 ] @
Čuo sam da ovi iz Telekoma očekuju da sve bude spremno do proleća pošto sada uglavnom nema skoro ništa od opreme. Jedino nisu mogli da mi kažu na koje proleće misle. :( Zato sam i ja uzeo kabl a tog nekog proleća ću da probam i ADSL pa da vidim ko će kako da se pokaže.
[ cvele_wireless @ 22.12.2005. 11:26 ] @
Ma da poludi covek. Ja i kad dodje ADSL verovatno cu ostati na wireless tad ce cene biti manje.
[ moon510 @ 22.12.2005. 12:29 ] @
c> Ma da poludi covek. Ja i kad dodje ADSL verovatno cu ostati na
c> wireless tad ce cene biti manje. Jesi li na Medianisu? Koji si paket uzeo? Ja gledao cene. Gledam, mislim, ima prihvatiljivih paketa, brzina za prepaid i postpaid 512 kbps, pristupni relej u susednoj zgradi, a kad ono ispod svega pi�e "U cenu nije uracunat PDV"!!!?? Odmah mi splasne entuzijazam. Imam para sad odmah da kupim wireless opremu, mozda bih uzeo prepaid paket od 1 gb, cena je prihvatljiva i sa PDVom, ali necu jos. Sacekacu prolece. Uzeo sam 1. maj kao krajnji rok za uvodjenje ADSLa. Ako Telekom u Nisu ne bude postavio opremu do tog datuma uzecu wireless. Pocecu da razmisljam da je wireless buducnost pristupa Internetu :-)) Mada, i kad dodje taj ADSL, samo da ne bude ono: "Na zalost, vas telefonski prikljucak nema tehnicke mogucnosti za uvodjenje istog. " Mogu misliti kako je Novosadjanima koji su posle tolko cekanja saznali da su van igre. To je da covek sam sebe ugrize za dupe od muke :-( Dakle, until further notice... mozda ce biti dobrih vesti u januaru. pozdrav [ calexx @ 22.12.2005. 17:51 ] @
Kakve su sada cene wireless paketa? Kada sam svojevremeno gledao, bilo mi je preskupo pa sam uglavnom prestao da se zanimam za tako nešto.
Što se ADSL-a tiče, osnovni uslovi su da nisi dvojnik ili na PCM i da nisi baš predaleko od centrale. Možda u prvoj turi neće da budu pokrivene sve centrale ali sam nešto načuo da će Niš vrlo brzo da bude potpuno pokriven, što mi ne deluje kao preveliki posao. A Medianis ... ne znam šta da mislim o nekome ko kao flat dial up nudi 24 sata bez ograničenja brzine prenosa podataka ali zato dozvoljava ukupno 500MB saobraćaja. [ cvele_wireless @ 22.12.2005. 23:17 ] @
Citat: Jesi li na Medianisu? Koji si paket uzeo? Ne ja sam kod ITS-a. Ja mislim da su oni najbolji u Nisu iako su mozda najskuplji. Samo brate dobra oprema i bog da te vidi ADSL ne moze da mu pridje. [Ovu poruku je menjao cvele_wireless dana 23.12.2005. u 00:18 GMT+1] [ moon510 @ 23.12.2005. 13:46 ] @
Skup je wireless, ali to ce mi biti jedina alternativa ako ne bude
bilo mogucnosti za ADSL. Cak i bez PDva kod medianisa je skupo, ali moze se prihvatiti neki paket od 900- 1000 mb pod uslovom da nema velikih zahetva za downloadom. Meni konkretno ne�e trebati mnogo gigabajta. Ne bih skiao filnove, velike igre, velike programske pakete. Skidao bih samo manji softver, malo mp3 muzike i dosta knjiga. Bi�e dosta taj 1 Gb. wireless flat je perskup s obzirom na brzinu protoka 64/64 kilobita je 1300 din bez PDV. To je sme�no. Ovi prepaid i postapaid paketi su relativno prihvatljivi zbog brzine pristupa (512 kbita), mada tu treba imati kocnicu. ocas posla se dostigne limit. Kablovski ne mogu da uzmem jer u zgradi gde zvim nije SBB nego KDS koji ne nudi Internet. To je na pocetku Bulevara. Ipak je ADSL za mene optimalno resenje. Samo treba da se ceka. �ta da se radi... pozdrav [ Lale @ 27.01.2006. 10:23 ] @
Da li ima nekih novih informacija vezanih za ADSL u Nisu.
Kad i da li ce uopste biti ovih godina? [ bukovski @ 27.01.2006. 13:21 ] @
trebalo bi da pocne u martu bar sumi tako rekli kod jednog provajdera u Nisu, problem je do telekoma, nisu jos prebacili sve na nove centrale :( (mada neverujem da je to problem vec samo opravdanje i zamazivanje ociju )
p.s. Od juce lokal SBB 512 pa....... [ calexx @ 27.01.2006. 18:39 ] @
Nije problem Telekoma prebacivanje na nove centrale nego što je sva oprema za ADSL otišla nazad u Beograd pa sad prvo moraju oni tamo da nabave novu, odluče da pošalju na ovu stranu, montiraju, podese ... onda je red na provajdere da odrade svoj deo. Nešto mi se čini da je mart mnogo blizu.
![]() [ cvele_wireless @ 28.01.2006. 23:36 ] @
Pa kao sto je Novi Sad dobio ADSL godinu dana posle Bepgrada tako cemo i mi da cekamo jedno godinu dana posle Novog Sada. He,he,he,he
Ma Wireless je zakon! [ Fieldy87 @ 06.02.2006. 02:01 ] @
Bio sam pre neki dan do Medianisa i rekoshe mi da je adsl "pushten", ona curka u medianisu u zoni 3 je kao videla na tv-u, da su oni zakupili linije i tako dalje samo ne znaju kad ce to da pochne bla, bla...
Zanimalo me i dali mogu na wireless bez kompletne opreme jer oni imaju antenu na mojoj zgradi ali ona curka ne zna, kao treba da vidi sa ovima shto uvode wireless i uze mi podatke shatro javice mi, oni ce doci i josh nisu doshli... Da li neko zna da li mogu na wireless bez kompletne opreme s obzirom na situaciju u mojoj zgradi jer oni traze 10 stanova u zgradi kao da bi bilo jeftinije, ja ne mogu 4 stana da nadjem, sve chobani i dziberi po zgradi ne znaju ni rachunar shta je ![]() E da, josh sam na 12-om spratu tako da mi nebi trebalo mnogo kabla od antene do rachunara. Ajde ako neko zna neka kaze. ![]() [ pisac @ 06.02.2006. 03:52 ] @
Uf, sinovac, gde ti živiš kada su oko tebe sve ćurke, čobani, i džiberi?
[ igvan @ 06.02.2006. 18:37 ] @
Ne razumes, decko je pokusao da ublazi stvar, jer u pitanju su goveda, volovi i kobile...
[ calexx @ 06.02.2006. 19:05 ] @
Zato što neće da uvedu wireless? Ja obično tražim još neki razlog da bih time počastio komšije.
![]() [ igvan @ 06.02.2006. 23:09 ] @
Mislio sam mnogo opstije...Procitaj jos jednom Piscevu konstataciju-pitanje dva posta iznad.
[ calexx @ 06.02.2006. 23:33 ] @
Ma znam šta si mislio, ipak je počelo od ćurke sa početka i nekih koji predstavljaju komšiluk.
![]() Da ne mašimo mnogo temu, još nisam čuo da se nešto promenilo po pitanju ADSL-a pa ostaje info da još ništa od opreme nije stiglo. ![]() [ genije mladji @ 10.02.2006. 13:56 ] @
Pa da u pravu si. Ali sta da rade oni koji nemaju uslove ni za SBB? Nama ostaje da se nadamo boljim vremenima i da cekamo da se i na nas smiluju. Na nas sto placamo racune i po 2-3 hiljade. Pa to stvarno nema smisla.
[ cvele_wireless @ 10.02.2006. 15:22 ] @
Pa vi sto nemate uslova ni za SBB cable onda pokusajte na Wireless.
[ calexx @ 10.02.2006. 18:36 ] @
Naravno, ko nema jedno, traži šta može. Ako ne očekuješ kabl a računi ti preveliki, raspitaj se za wireless, jednom će i adsl da dođe ... mada nemoj da očekuješ da ćeš onda da plaćaš mnogo manje od 2k.
[Ovu poruku je menjao calexx dana 10.02.2006. u 19:37 GMT+1] [ piksi99 @ 10.02.2006. 21:06 ] @
Proanalizirani su zahtevi i verovatno je NS imao vise 'brzih' zahteva. U Nisu postoje ADSL prikljucci. Licno poznajem coveka koji ima 768/256, ali on ne bi dobio ADSL da je trazio 256/64!!
Mozda je lepa ideja da mi iz Nisa krenemo da popunjavamo web zahteve na 2Mbit-a. Mozda i navucemo Telekom da instalira opremu... [ calexx @ 10.02.2006. 22:15 ] @
Poznajem ja nekoliko njih koji imaju 768/256 ali igrom slučaja svi rade u alkatelu ili jupaku a adsl im je iz druge priče. Do skoro, ne znam kako je sada, nije bilo nijednog dslama u Nišu. Uostalom, pitaj ga od kog provajdera je to dobio. Ovde se priča o komercijalnim ponudama a ne o pojedinačnim rešenjima. Naravno, nije lud da uzima 256 ako može za iste pare (0) da dobije 768.
[ altasmc @ 13.02.2006. 09:08 ] @
evo kaze mi drug da njegova komsinica na bulevaru preko puta zone 3 ima adsl i to jos od prosle godine. E, ali njena keva radi u telekomu, pa je to dobila na testiranje... pitam se sta to toliko dugo testiraju... A mozda i to sto kazu neki da ima premalo zahteva za ADSL... u svakom slucaju ostaje pri onome da treba da im se j**u majke ovima u Telekomu! Izvinjavam se sto sam nekulturan, ali zasluzili su i gore!
[ calexx @ 13.02.2006. 10:30 ] @
Nemaju zahtevi veze s tim, osim par provajdera koji su pustili ponudu za predugovor, većina ne nudi bilo šta dok ne krene. Ja sam kao poslao zahtev na nekoliko mesta, neki nisu ni odgovorili, što mi je i normalno jer nema potrebe da žure s tim, a neki su napisali da je stigao odgovor od Telekoma da nema tehničkih uslova.
Što se tog ... testiranja tiče, deo opreme je instaliran odavno i oni to kao testiraju. Drugi deo namenjen komercijalnoj upotrebi je jedno vreme bio u Nišu pa pošto nije imalo gde da se instalira, povukli su ga nazad u Beograd ... sad se čeka da ovi opet pošalju. Poslednja nezvanična informacija je da je ipak neka oprema stigla, možda kasnije proverim na licu mesta. [ igvan @ 13.02.2006. 21:49 ] @
Moguce da je stiglo nesto, kazem zato sto su ovi iz SBB-a od danas uveli Flat-Light pakete.
Sigrurno znate da su oni bili uvedeni u BG i NS kada se pocelo sa ADSL-om u tim gradovima. [ Kek1 @ 14.02.2006. 07:09 ] @
Citat: igvan: Moguce da je stiglo nesto, kazem zato sto su ovi iz SBB-a od danas uveli Flat-Light pakete. Sigrurno znate da su oni bili uvedeni u BG i NS kada se pocelo sa ADSL-om u tim gradovima. SBB je uveo Flat light u NS isto kad i u Nisu, pre par dana. [ PonyExpress @ 17.02.2006. 12:35 ] @
U Ptt-u su mi rekli da je nezvanicno dobijena informacija od Telekoma da ADSL u Nisu krece od 27.02.2006.
Znaci, pocetkom Marta se realno mozemo nadati instalciji opreme. [ calexx @ 17.02.2006. 12:41 ] @
Nezvanična informacija je da je 27. februara nekakav prijem opreme a da li to znači da je tek dobijaju ili je već instalirana pa da se pusti u rad, videćemo za koji dan.
![]() [ PonyExpress @ 17.02.2006. 15:08 ] @
Pa, sad...
Tehnickim recnikom, prijem opreme bi trebao da znaci da je oprema instalirana, radi i neko je proverio da je to tako... [ piksi99 @ 17.02.2006. 19:29 ] @
Citat: calexx: Poznajem ja nekoliko njih koji imaju 768/256 ali igrom slučaja svi rade u alkatelu ili jupaku a adsl im je iz druge priče. Do skoro, ne znam kako je sada, nije bilo nijednog dslama u Nišu. Uostalom, pitaj ga od kog provajdera je to dobio. Ovde se priča o komercijalnim ponudama a ne o pojedinačnim rešenjima. Naravno, nije lud da uzima 256 ako može za iste pare (0) da dobije 768. Nije lik iz te (0) price. Nisam imao ovih dana prilike da pricam sa njim na tu temu, ali iz nekih ranijih razgovora sam shvatio da on i dalje misli da je akcija 'dobiti ADSL u Nisu' iste tezine kao i 'dobiti ADSL u Japanu'. Cak me je jednom pitao nesto u stilu 'a ti jos nemas ADSL, zasto?'. [ calexx @ 17.02.2006. 19:42 ] @
Citat: PonyExpress: Tehnickim recnikom, prijem opreme bi trebao da znaci da je oprema instalirana, radi i neko je proverio da je to tako... Citat: piksi99: Nije lik iz te (0) price. Nisam imao ovih dana prilike da pricam sa njim na tu temu, ali iz nekih ranijih razgovora sam shvatio da on i dalje misli da je akcija 'dobiti ADSL u Nisu' iste tezine kao i 'dobiti ADSL u Japanu'. Cak me je jednom pitao nesto u stilu 'a ti jos nemas ADSL, zasto?'. [ moon510 @ 17.02.2006. 21:52 ] @
P> U Ptt-u su mi rekli da je nezvanicno dobijena informacija od
P> Telekoma da ADSL u Nisu krece od 27.02.2006. Gde ima dima ima i vatre. Hvalim te boze. :-) [ cvele_wireless @ 18.02.2006. 00:30 ] @
Da se ne radujemo previse mozda ce tad opet da kazu ovi iz Telekoma za jedno mesec dva.
[ calexx @ 18.02.2006. 10:44 ] @
Moj izvor je iz Telekoma, prvo su mi ovi iz PTT rekli da je sve takoreći spremno pa sam otišao i proverio. Daklem Telekom ima prijem opreme (U Beogradu) pa ako posle toga ne bude većih problema, već marta može nešto i da krene. Meni to više ne znači mnogo pošto mi kabl radi bez greške ali bi ADSL trebalo da bude jeftiniji a možda dobijem i neki popust.
![]() [ cvele_wireless @ 18.02.2006. 13:29 ] @
Ja cekam ADSL da bi wireless provajderi smanjili cene.
[ igvan @ 18.02.2006. 15:48 ] @
Prva konkretnija vest posle visedecenijske agonije(onanije)...
Sta da Vam kazem, valjda je suza radosnica dovoljna... Salim se, samo da znate da mi Dial up Flat traje do 1. marta! [ calexx @ 18.02.2006. 16:54 ] @
Sigurno nećeš da dobiješ ADSL od prvog pa smisli nešto. Meni SBB flat traje do 12. marta pa se nadam da će do tog datuma nešto da proradi ... e da, neće sve centrale odmah da krenu, rekoše mi koje još nisu spremne ali sam zaboravio. Sve mi se čini da ću da odradim bar još jedan flat na kablu a posle kako bude.
Možda bude nekog obaranja cena pošto mi se čini da wireless ima preveliku cenu, čak se nadam da će i SBB morati da se malo prilagodi jer će da ostanu takoreći najskuplji. ![]() [ Acika @ 18.02.2006. 20:25 ] @
A da li cu ja moci da koristim ADSL preko Neobee.net-a (koji je iz Novog Sada)???
Ja sam trenuto kod njih na dial up flat i meni traje do 14 marta, pa me zanima da li cu moci da sa njima uspostavim adsl vezu. Mislim da su oni najpovoljniji, jer koliko sam video na njihovom sajtu, dobija se na koriscenje BESPLATNO adsl modem, setup je takodje besplatan, samo se placa jedna od mnogobrojnih tarifa koje postoje u njihovom cenovniku. Mislim da je vrlo povoljno - mesec dana 256 kosta 1500 din! Pozdrav [ piksi99 @ 18.02.2006. 21:26 ] @
Citat: calexx: Jel ovo znači da tip stvarno ima ADSL koji je dobio tako što je podneo zahtev bilo kome pa su mu uveli a on plaća? Da ipak nije neka faca koja može da dobije nešto preko reda? Koliko plaća? Definitivno je debela veza u pitanju, ali tako odradjena da covek nije osetio 'drazi' cekanja. A da je faca, jeste, ali se nikad ne bi reklo. Dosta je poznat u Telekomu, ali samo kao korisnik. [ calexx @ 18.02.2006. 23:23 ] @
Citat: Acika: A da li cu ja moci da koristim ADSL preko Neobee.net-a (koji je iz Novog Sada)??? Ja sam trenuto kod njih na dial up flat i meni traje do 14 marta, pa me zanima da li cu moci da sa njima uspostavim adsl vezu. Mislim da su oni najpovoljniji, jer koliko sam video na njihovom sajtu, dobija se na koriscenje BESPLATNO adsl modem, setup je takodje besplatan, samo se placa jedna od mnogobrojnih tarifa koje postoje u njihovom cenovniku. Mislim da je vrlo povoljno - mesec dana 256 kosta 1500 din! Jesi li razmislio o PTT pošto im je cena za 256k 1700 dinara ali za prva tri meseca daju 40% popusta pa izađe 1020? Ni kod njih se ne plaća setup ni modem. Citat: piksi99: Definitivno je debela veza u pitanju, ali tako odradjena da covek nije osetio 'drazi' cekanja. A da je faca, jeste, ali se nikad ne bi reklo. Dosta je poznat u Telekomu, ali samo kao korisnik. ![]() [ piksi99 @ 19.02.2006. 13:35 ] @
Citat: calexx: Kako to faca a ne bi se reklo? ;) Dobio je nešto što nije u ponudi pa mi deluje da je ili političar ili tajkun. Ili blizak rod nekoj faci. Poznat je samo u telekomu kao 'velika musterija'. Cak i tamo postoji nesto sto se zove 'briga o korisnicima', verovali mi ili ne :) [ calexx @ 21.02.2006. 18:38 ] @
Čisto informativno, izgleda da je Telekom odradio posao i od ponedeljka kreće ADSL. Sada je samo do provajdera kad će, ko će i koliko da pusti.
![]() [ cvele_wireless @ 22.02.2006. 03:11 ] @
Brate odakle ti ta informacija?
[ miksixxx @ 22.02.2006. 09:49 ] @
Koliko sam cuo, u ponedeljak, 27 februara je tehnicki prijem radova i instalirane opreme a tada ce otprilike poceti i potpisivanje ugovora kod PTT-a.
[ calexx @ 22.02.2006. 10:50 ] @
Tako sam i ja čuo ali info sa višeg
![]() ![]() [ moon510 @ 24.02.2006. 11:00 ] @
Pre neki minut zvoni mi telefon, dignem slusalicu. Zovu iz Euneta. Gospodja me trazi po imenu i prezimenu, kaze: "Vi ste podneli prijavu za kroscenje adsla kod Euneta? Reko' "Da." "Posto u Nisu ovih dana krece adsl u Nisu, da li ostajete pri tome da zelite da koristite Eunet adsl ili odustajete? Moj odgovor je bio: "Odustajem." Odustao sam zbog cene. Cekam sada poziv od PTTa, odlucio sam se za njih. Dakle, Nislije, spremni... pozor... :-) trka samo sto nije pocela pozdrav [ igvan @ 24.02.2006. 12:50 ] @
Ista prica i kod mene, zvali iz Euneta pre neki minut...
[ bokili @ 24.02.2006. 14:16 ] @
Dobio sam i ja:)
Samo sto sam odmah zvao telekom i rekli su mi: "Na vasoj centrali nece skoro biti ADSL opreme" :) broj je na 27* [ pivce @ 24.02.2006. 15:47 ] @
Jos samo kad bi znali na kojim centralama je instalirana oprema...Inace meni je malocas stigao mail od sezama da su me "uveli u evidenciju za adsl" :-O
[ moon510 @ 24.02.2006. 16:13 ] @
b> Samo sto sam odmah zvao telekom i rekli su mi: "Na vasoj centrali
b> nece skoro biti ADSL opreme" :) broj je na 27* Gde stanujes? [ moon510 @ 24.02.2006. 16:23 ] @
p> Jos samo kad bi znali na kojim centralama je instalirana
p> oprema...Inace meni je malocas stigao mail od sezama da su me "uveli u p> evidenciju za adsl" :-O Ako nema na mojoj centrali ( u glavnoj posti u Vozdovoj), cu ripim u Nisavu da se udavim :-))) [ bokili @ 24.02.2006. 16:36 ] @
Tu ce da moze sigurno:) Nema potrebe da "ripis" :)
[Ovu poruku je menjao bokili dana 24.02.2006. u 17:36 GMT+1] [ calexx @ 24.02.2006. 17:37 ] @
Dobio sam i ja danas mejl od Sezama. Iz Euneta još ništa a na njihovoj strani za proveru piše i dalje da info iz Telekoma (od pre godinu dana) kaže da nema tehničkih uslova. U ponedeljak idem u PTT da proverim koliko njima treba pa da prema tome uplatim sledeći SBB paket.
Info iz Beograda je da se vide centrale komren, krive livade, ledena stena, sinđelić i tkc Niš. Ne znam pod kojom od njih se vodi palilulska ali su meni u PTT rekli da i kod mene može da se uvede. Nije mi baš nešto važno pošto mi SBB radi odlično ali nije loše da malo uštedim. [ martinj @ 24.02.2006. 18:01 ] @
Dobio i ja mail od sezama...
Citat: Na osnovu Vašeg zahteva za uvođenjem AD[S]L-a uveli smo Vas u evidenciju za realizaciju. Priključak će biti realizovan na telefonskoj instalaciji: Broj telefona: 01859.... Ime i prezime: .... Adresa: .... Mesto : NIŠ [Ovu poruku je menjao martinj dana 24.02.2006. u 19:02 GMT+1] [ pivce @ 24.02.2006. 21:27 ] @
Citat: martinj: Dobio i ja mail od sezama... [Ovu poruku je menjao martinj dana 24.02.2006. u 19:02 GMT+1] Da li to znaci da mi imamo tehnickih mogucnosti za adsl :) [ calexx @ 24.02.2006. 22:44 ] @
Pa valjda, što bi se mučili da šalju mejlove onde gde ne može. Ako je stigao tek sada, pretpostavljam da ima razloga. Ipak, kod mene se situacija malo promenila pa sad mogu i da izvoljevam a ne da žurim.
![]() ![]() [ moon510 @ 24.02.2006. 23:16 ] @
c> Pa valjda, �to bi se mucili da �alju mejlove onde gde ne mo�e. Ako
c> je stigao tek sada, pretpostavljam da ima razloga. Mislim da jos nikome u Nisu nisu zvanicno proverene tehnicke mogucnosti. Prosto su provajderi dobli mig od Telekoma da Nis ide od ponedeljka te da mogu krenuti u kampanju pridobijanja korisnika. I oni sad salju mejlove i zovu telefonom svakog korisnika iz Nisa koji je podneo prijavu. E kad stigne mejl tipa: "Sa zadovoljstvom Vas obavestavamo da na Vasem tel. prikljucku postoje tehnicke mogucnosti... bla bla", onda je zec na raznju .-) pozdrav [ pivce @ 25.02.2006. 12:33 ] @
juce sam zvao ptt i kazu da nemaju informaciju za Nis...kao treba da krene uskoro ali ne znaju kad
[ 3D-Elite @ 25.02.2006. 15:28 ] @
Pa da, evo krenule su i reklame na TV-u.....
![]() ![]() ![]() ![]() NEGO,kod koga cete vi uzeti AdSl.............? Cuo sam da SezAm i nije nesto.....mada..izgleda da je najjeftiniji...!!!!! [ cvele_wireless @ 25.02.2006. 16:09 ] @
Ptt je najeftiniji ali ne znam kakav je.
[ pivce @ 25.02.2006. 17:13 ] @
Sezam je najskuplji a ne najjeftiniji :)
[ calexx @ 25.02.2006. 17:28 ] @
Citat: pivce: juce sam zvao ptt i kazu da nemaju informaciju za Nis...kao treba da krene uskoro ali ne znaju kad Citat: 3D-Elite: NEGO,kod koga cete vi uzeti AdSl.............? Cuo sam da SezAm i nije nesto.....mada..izgleda da je najjeftiniji...!!!!! ![]() [ 3D-Elite @ 25.02.2006. 17:47 ] @
Potrudio sam se malo i nasao cenovnike provajdera koji ce verovatno prvi poceti
sa ADSL-om u Nisu...... EU-net: [url] http://www.eunet.yu/cms/view.php?id=5518 [/url] SezamPro: [url] http://www.sezampro.net/public/page/adslc_bas.asp [/url] [url] http://www.sezampro.net/public/page/adslc_hom.asp [/url] P.s. DOBRO PROCITAJTE (Caku) NA SEZAMOVOM SAJTU,CINI SE DA JE I *BASIC* PAKET FLAT ALI IPAK NIJE TAKO............(I ja sam se u prvom momentu zeznuo.....) :) Ptt: [url] http://www3.ptt.yu/usluge/index.php?id=adsl [/url] Jel zna neko sta bih trebao da uzmem (router npr.) posto imam malu kucnu mrezu (od 4 komp.) da bi svi nezavisno mogli na net preko ADSL..!!!! Jel ima neko informaciju ko ima najmanje deljenje 1MB!!! (valjda se krece od 1/20 do 1/40)!>>> [ pisac @ 25.02.2006. 19:56 ] @
Citat: pivce: Sezam je najskuplji a ne najjeftiniji :) Ma ljudi, smešni ste. Da li kupujete i auto tako što birate najjeftinije, ili malo gledate i šta još dobijate za pare koje platite? Sezam je mnogo jeftiniji od onih koji nude niže cene od njega, a kako je to moguće shvatićete kad probate nekoliko provajdera. [ pivce @ 25.02.2006. 19:57 ] @
@calexx
zvao sam cini mi se adsl sluzbu ali u bg-u...broj sam nasao na njihovom sajtu [ pivce @ 25.02.2006. 20:12 ] @
dobro brate zasto odmah moras da se pravis pametan...decko je mislio da su najjeftiniji, rekao sam mu da nisu sto je tacno...isto tako je tacno da im je bolji net od ostalih pa ko sta voli nek izvoli
[ Acika @ 25.02.2006. 21:58 ] @
Meni treba jeftin, i ne toliko brz internet samo da ne ide preko telefonskih impulsa. I da imam neku flat verziju (neogranicen pristup i download)!
Aj preporucite nekog, ja se razmisljam za neobee, 1500 din flat 256/64, besplatan modem i setup, meni se cini da to nije skupo. Pozdrav [ moon510 @ 25.02.2006. 22:33 ] @
A> Aj preporucite nekog, ja se razmisljam za neobee, 1500 din flat
A> 256/64, besplatan modem i setup, meni se cini da to nije skupo. Procitaj prvo iskustva korisnika neobeeja. Neobee daje krsh-modeme, ima slabu tehnicku podrsku. Bolje odmah sam da kupis neki D-Link adsl ruter, naucis kako se podesava pa onda se prijavis kod Neobeeja. PTT daje besplatan modem i setup, a usluga je 200 din vise i ljudi se ne zale na njih za sada, naprotiv. pozdrav [ Acika @ 25.02.2006. 23:01 ] @
Ma meni i treba nesto, bilo sta, posto obicno nocu pristupam netu, a preko dana samo za skidanje, jel po ceo dan nisam kuci, samo telefon da mi nije zauzet, od kablovskog sam definitivno odustao, a imam mnogo toga da skidam.
Pa jel zna neko dali moja lokacija (Crveni pevac) moze da podrzi adsl??? Znaci ptt, raspitcu se, a jel postoji kod njih ona klauzula da ako naprimer neces da uplatis sledeci mesec, uplatis neki manji iznos, cisto za odrzavanje prikljucka... Pozdrav [ armilian @ 26.02.2006. 12:00 ] @
Ja cu sutra da idem u PTT da pitam da li moze da se zakacim tj da li je moja centrala namestena posto mi jos broj pocinje na 35XXXX.
E da a ako imas paricu mislim da sam nesto citao o tome da li onda mozes da se prikljucim mislim mi smo jedna kuca a dva razlicita broja.Jedan pocinje na 4 a drugi tj moj na 35.Da li to smeta ADSLu ili ne? [ cvele_wireless @ 27.02.2006. 00:30 ] @
Ljudi javite cim saznate nesto o ADSL da li je poceo od ponedeljka ili ne.
[ martinj @ 27.02.2006. 00:34 ] @
Citat: Potrudio sam se malo i nasao cenovnike provajdera koji ce verovatno prvi poceti sa ADSL-om u Nisu...... EU-net: [url] http://www.eunet.yu/cms/view.php?id=5518 [/url] SezamPro: [url] http://www.sezampro.net/public/page/adslc_bas.asp [/url] [url] http://www.sezampro.net/public/page/adslc_hom.asp [/url] P.s. DOBRO PROCITAJTE (Caku) NA SEZAMOVOM SAJTU,CINI SE DA JE I *BASIC* PAKET FLAT ALI IPAK NIJE TAKO............(I ja sam se u prvom momentu zeznuo.....) :) Ptt: [url] http://www3.ptt.yu/usluge/index.php?id=adsl [/url] Jel zna neko sta bih trebao da uzmem (router npr.) posto imam malu kucnu mrezu (od 4 komp.) da bi svi nezavisno mogli na net preko ADSL..!!!! Jel ima neko informaciju ko ima najmanje deljenje 1MB!!! (valjda se krece od 1/20 do 1/40)!>>> Ne znam na osnovu cega si ti zakljucio da je Sezam Home flat tarifa?!? [ calexx @ 27.02.2006. 01:39 ] @
Pa valjda na osnovu toga što tako piše a i zato što jeste.
![]() [ ton_majstor @ 27.02.2006. 10:08 ] @
Nijedan od ova tri režima nije flat, tj. neograničenog protoka! Aman!
http://www.sezampro.yu/public/page/adslc_bas.asp [ armilian @ 27.02.2006. 10:23 ] @
Ja sam danas bio u posti i telekomu i rekli su mi prvo u posti da je telekom pustio od danas ali tek treba da se jos oprema u centralama lepo spoji ili tako nesto.Da centrale niska banja bubanj i jos neka zaboravio sam nemaju adsl.Da sve centrale npr mediana palilula imace odmah posto su uzi centar i njih ce prve prikljuciti.Da se ove nedelje ne nadam da ce me prikljuciti posto sam se prijavio na PTT ADSL.Rekli su po fazonu treba da popunim formular na webu pa da me kontaktiraju pa onda da dodjem da potpisem ugovor pa da oni pitaju telekom da li moze pa da telekom obezbedi pa onda da dodju.Znaci da se okozis.
[ igvan @ 27.02.2006. 10:43 ] @
Ma Ok je, vazno je da je pocelo. Posle 10 meseci cekanja 10 dana do uvodjenja nisu nista.
[ igvan @ 27.02.2006. 13:58 ] @
Zvali su me iz Eunet-a i rekli da moj tel. prikljucak ispunjava tehnicke mogucnosti. Ako sam dobro razumeo ja sam na tel centrali medijana (covek je rekao nesto u smislu: " Vasa tel. centrala TCM ili TKM ima tehnicke moguc...")
Rekao mi je da su mi poslali mail sa formularom koji terba da popunim ukoliko se odlucim. Inace broj je 52*-*** i upitanju je ISDN linija. [Ovu poruku je menjao igvan dana 27.02.2006. u 15:07 GMT+1] [Ovu poruku je menjao igvan dana 27.02.2006. u 15:08 GMT+1] [ talicni @ 27.02.2006. 14:11 ] @
ADSL u Nisu je krenuo danas popodne!
[ trsh @ 27.02.2006. 15:09 ] @
Danas su me zvali i takodje, rekli su mi da je od danas pusten ADSL u Nisu. Po recima operaterke koja me pozvala, potrebno je da se popuni formular sto pre kako bi ti kasnije bio kraci period cekanja, jer ce biti velike navalice.Kasnije, kako ona kaze, zahtev ide do telekoma, pa telekom njima uzvraca podatke o tehnickim mogucnostima. Radi se o opstini Medijana. Inace, zvali su me iz Euneta, jer sam tamo odavno popunio zahtev online.
[ 3D-Elite @ 27.02.2006. 15:31 ] @
Citat: ton_majstor: Nijedan od ova tri režima nije flat, tj. neograničenog protoka! Aman! http://www.sezampro.yu/public/page/adslc_bas.asp Citat: martinj: Ne znam na osnovu cega si ti zakljucio da je Sezam Home flat tarifa?!? Pa lepo sam napisao da BASIC nije FLAT!!?!?!! A za home pise "Pun pristup Internetu sa jednog računara brzinom 256 kbps u smeru Internet-Korisnik, i 64 kbps u smeru Korisnik-Internet u trajanju od mesec dana (od datuma uplate do istog datuma sledećeg kalendarskog meseca) bez merenja ostvarenog saobraćaja" ZNACI BEZ MERENJA......nigde ne pise FLAT na sajtu ali bi trebalo da je to ovako preformulisano...... ![]() Ljudi pouzdana informacija,iz centrale na ledenoj steni...."Svi brojevi koji su na alkatel centrali imaju mogucnost za prikljucak na ADSL"......ja ipak nisam te srece,ali cu nesto vec da izpetljam...... Ima neko odgovor na moje pitanje..........?????????????? Jel zna neko sta bih trebao da uzmem (router npr.) posto imam malu kucnu mrezu (od 4 komp.) da bi svi nezavisno mogli na net preko ADSL..!!!! Jel ima neko informaciju ko ima najmanje deljenje 1MB!!! (valjda se krece od 1/20 do 1/40)!>>> TJ.agregacija valjda............................ POZ!!!! [ igvan @ 27.02.2006. 16:29 ] @
I PTT ISP objavio pocetak ADSL-a u Nisu na svom sajtu.
http://www3.ptt.yu/ [Ovu poruku je menjao igvan dana 27.02.2006. u 17:30 GMT+1] [ moon510 @ 27.02.2006. 17:41 ] @
Konačno sam od PTT Neta dobio onaj dugo, dugo očekivani mejl:
> Postovani, > Na osnovu izvrsene provere, obavestavamo Vas da zadovoljavate > neophodne tehnicke uslove za koriscenje ADSL usluge. > Ukoliko ste zainteresovani za uslugu ADSL-a kod PTT Net-a, ugovor > mozete zakljuciti pocev od 1. marta u sluzbenim prostorijama Poste u Nisu, > Vozdova 11, kancelarija 21, radnim danom od 9 do 16 casova. > Za sklapanje Ugovora je neophodno da ponesete licnu kartu, fotokopiju > licne karte i poslednji telefonski racun. > Srdacan pozdrav, > PTT Net ------------ Moj broj tel. je 24x-xxx, opština Medijana, početak Bulevara Nemanjića. pozdrav [ bokili @ 27.02.2006. 17:49 ] @
Citat: moon510: Konačno sam od PTT Neta dobio onaj dugo, dugo očekivani mejl: > Postovani, > Na osnovu izvrsene provere, obavestavamo Vas da zadovoljavate > neophodne tehnicke uslove za koriscenje ADSL usluge. Svaka cast:) Ja cu morati na to dugo da cekam:) [ pivce @ 27.02.2006. 18:01 ] @
Citat: bokili: Svaka cast:) Ja cu morati na to dugo da cekam:) Ista pesma :( [ calexx @ 27.02.2006. 19:03 ] @
Citat: ton_majstor: Nijedan od ova tri režima nije flat, tj. neograničenog protoka! Aman! http://www.sezampro.yu/public/page/adslc_bas.asp Nijedan, ali niko i ne pominje da su Basic režimi flat. To su Home i Biznis. Aman. ![]() Citat: 3D-Elite: Ljudi pouzdana informacija,iz centrale na ledenoj steni...."Svi brojevi koji su na alkatel centrali imaju mogucnost za prikljucak na ADSL"......ja ipak nisam te srece,ali cu nesto vec da izpetljam...... Jel zna neko sta bih trebao da uzmem (router npr.) posto imam malu kucnu mrezu (od 4 komp.) da bi svi nezavisno mogli na net preko ADSL..!!!! Jel ima neko informaciju ko ima najmanje deljenje 1MB!!! (valjda se krece od 1/20 do 1/40)!>>> TJ.agregacija valjda............................ POZ!!!! Koliko sam danas mogao da saznam, sve centrale su pokrivene, tek od broja 6 prema N Banji (i sama Banja) za sada ne mogu da dobiju ADSL. Ruter ti u svakom slučaju omogućava to što hoćeš. Pretpostavljam da već imaš svič. Što se deljenja tiče, danas su mi u PTT rekli da oni nemaju tih problema pošto su nekako blizu Telekomu ![]() Citat: bokili: Svaka cast ![]() ![]() [ moon510 @ 27.02.2006. 19:58 ] @
bokili,
b> Svaka cast:) Ja cu morati na to dugo da cekam:) Sudeci po onome sto pise calexx, mozda i neces morati mnogo da cekas. Jedino ako imas taj PCM ili si mnogo daleko od grada...Inace, ja sam jos 10. oktobra 2005 potpisao kod PTT Neta predugovor o koriscenju ADSLa, tako da me ne iznenadjuje sto sam dobio pozitivan mejl odmah danas. Ocekujem da ce ostalo uslediti vec naredne nedelje. Srecno [ genije mladji @ 27.02.2006. 20:17 ] @
Aj kazite mi kako da vas castim? Znate li koliko duko cekam ovu vest. Ole ole,ole ole,ole ole, oleoleoleolee
[ pivce @ 28.02.2006. 00:27 ] @
Moja situacija..
Centrala je relativno nova, mislim da je neka Simensova i cini mi se da je u Calijama..broj pocinje na 57*-***. Dvojnika nemam 100% a dial up se konstantno kaci na 48, desi se i 50 da ubije :) Realno gledano trebalo bi da imam mogucnosti za adsl. Medjutim juce mi je stigao mail od beocity-ja da kao "nema ali bice teh. mogucnosti"...Isti takav mail je stigao i mojoj curi koja je na bulevaru a broj pocinje na 51*-***. Ukoliko je grad pokriven kao sto neko rece kako je moguce ovo? Nesto smrdi :) [ calexx @ 28.02.2006. 01:50 ] @
Meni su rekli tako nekako ali nisam pitao baš za tu centralu. Ajd' sledeći put kad svratim ću da proverim. Ovo drugo mi je malo čudnije, ako nije na PCM trebalo bi da može. Da li se i ona kači na 40+ ili ne može toliko?
[ armilian @ 28.02.2006. 07:35 ] @
Juce mi je stiglo.:)
Postovani, Obavestavamo Vas da je Vasa prijava prosledjena Telekomu na proveru postojanja tehnickih mogucnosti za uspostavu ADSL veze. Odmah nakon sto dobijemo odgovor, bicete obavesteni o datim uslovima. Zahvaljujemo se na ukazanom poverenju. Srdacno, Neobee.net ISP Jevrejska 1, Novi Sad tel. (+38121) 452-754, 452-769 [ PonyExpress @ 28.02.2006. 09:07 ] @
Upravo sam zvao Ptt i rekli su mi da samo par centrala (Bubanj, Gradsko Polje...) nema instaliranu opremu...
Informacija je da te centrale nece do ili kraja meseca ili kraja godine, zena nije lepo shvatila ljude iz Telekoma jutros kada ih je zvala, bile su lose veze. Da li neko ima blize informacije? [ calexx @ 28.02.2006. 09:56 ] @
Nažalost, izgleda da su prve informacije koje sam dobio bile tačne.
![]() [ PonyExpress @ 28.02.2006. 10:08 ] @
calexx, da li znas gde se nalazi ta centrala Sindjelic?
[Ovu poruku je menjao PonyExpress dana 28.02.2006. u 13:20 GMT+1] [ armilian @ 28.02.2006. 11:18 ] @
24.01.2006.
Povećan kapacitet backbone mreže PTT NET-a ka Nišu na 18 Mbps. Sta?Znaci ako 20 korisnika kupe paket od 768kbps i rokne mreza PTTa. Mislim makar su mogli vise da povecaju sada kada stize adsl. [ calexx @ 28.02.2006. 12:01 ] @
Citat: PonyExpress: calexx, da li znas gde se nalazi ta centrala Sindjelic? Ja zivim u naselju Stevan Sindjelic (iza Elektronskog fakulteta), i pre pola sata mi je zena rekla da gradsko polje (a Elektronski fakultet je preko puta gradskog polja) nema tehnicke mogucnosti... ![]() [ PonyExpress @ 28.02.2006. 12:19 ] @
Da li je jos neko dobio informaciju da druga tura ide pred kraj godine, ili je mozda verovatnije krajem meseca?
Ne mogu da verujem da ce praviti toliku pauzu!!! [ calexx @ 28.02.2006. 12:29 ] @
Dobar deo Beograda još uvek nema tehničke mogućnosti, zašto misliš da bi prvo kod nas kompletirali ceo grad? Mene čudi da je i ovo već stiglo, nekako mi se čini da ćemo drugi deo malo da pričekamo. A trebalo bi da se počne i sa drugim gradovima ...
[ genije mladji @ 28.02.2006. 12:48 ] @
Meni su ovako danas iz botelneta odgovorili i ako sam na 236xxxx citiram:
"Poštovani, Obaveštavamo Vas da za prijavljenu noseæu telefonsku liniju ne postoje prepreke za uvodjenje ADSL sistema za pristup Internetu, ali na strani Telekoma Srbije još uvek nije instalirana odgovarajuæa oprema za pružanje ovog Servisa. BeotelNet æe Vas, èim se tehnièke moguænosti stvore, obavestiti putem elektronske pošte. Rezultati provere: prijavljeni noseæi broj: 018226xxx atc: Medijana tip linije: Direktan telefon moguænost za adsl: Ne" [ Acika @ 28.02.2006. 15:25 ] @
Meni je dnas stiglo sledece:
Postovani, Zahvaljujemo Vam se sto ste se prijavili za ADSL servis Neobee.net-a. Nakon sto smo proverili mogucnost instalacije ADSL prikljucka na Vasem telefonskom broju 018 246***, obavestavamo Vas da postoji tehnicka mogucnost realizacije ADSL servisa. Ukoliko ste zainteresovani za realizaju prikljucka, prijavu, odnosno zahtev za realizaciju nam mozete poslati uz dopunu licnih podataka pomocu web formulara na http://adsl.neobee.net/demand.php?id=3302 Srdacno Vas pozdravljamo i zahvaljujemo se na ukazanom poverenju. Neobee.net, doo Ja sam na Crveni pevac, i mislim da je moj prikljucak u postu u Centar (preko puta Bankera). Pozdrav [ 3D-Elite @ 28.02.2006. 16:04 ] @
Jel zna neko kako agregacija radi u praksi.tj. jel bolje kada je imas (20-30) ili da ne postoji uopste.....
![]() (OFF TOP) P.S. PITANJE ZA MODERATORA.......Jel smem da u signature stavim slicicu,gif ili swf (flash) fajl??!?!?! [Ovu poruku je menjao 3D-Elite dana 28.02.2006. u 17:05 GMT+1] [ igvan @ 28.02.2006. 17:33 ] @
Uvek ima agregacije, a bolje je manje znaci 20 a ne 30...
To je broj korisnika koji ce da deli odredjeni link (misli da je u pitanj 1MBit). Samo neki od ISP-a javno objavljuju njihov stepen agregacije... [ genije mladji @ 28.02.2006. 18:46 ] @
Ima li nekog ko zivi u Duvanistu i i dobio pozitivan odgovor za ADSL realizaciju?
[ bokili @ 28.02.2006. 19:26 ] @
Nema .. jer na centrali: istureni Stepen Duvaniste, Nema ADSL opreme...
[ mtraj @ 28.02.2006. 19:42 ] @
@3D-Elite
Evo da ti odgovorim ja, dok se ne pojavi neki mod., Ne igraj se sa životom :), i nepokušavaj da, “na kvarno” prošvercuješ neki gif, jpeg, ili nedaj bože neki swf. Imaš milion drugih foruma koji izgledaju kao “christmas tree”, pa slobodno idi i “ulepšavaj” njih. Ako ti, nekim čudom, i dozvole, (a šanse za to su James Bond-ovskih 0,07%) imaćeš mene na vratu :) Za Nišlije koje se dvoume kog provajdera da odaberu - okačio sam tabelu, koju sam napravio pre par meseci, sa cenama i broj. tel. svih bitnijih provajdera. Cene su sa njihovih sajtova i odnose se isključivo na flat pakete 256/512/768. Imajte u vidu da su cifre ipak malo “bajate”, mada sumnjam da je bilo nekih cenovnih promena od tada. Da se dogovorimo odma’ :), tabelu sam radio samo “za svoju dušu”, kako bi meni stvari bile jasnije, i ne odgovaram za, eventualne, greške. (koje su btw malo verovatne:) [ trsh @ 28.02.2006. 21:56 ] @
Jel ima neko informacije na kojim je centralama omogucen ADSL?
[ cvele_wireless @ 28.02.2006. 23:03 ] @
Komren, Ledena stena, Krive livade, Sinđelić i Centar
[ genije mladji @ 01.03.2006. 09:50 ] @
A ima li informacija kada ce i u duvaniste (mesna zajednica Medijana)
[ trsh @ 01.03.2006. 13:03 ] @
hahaa, ne mogu da verujem...komren i ledena stena?????
pa ko ce tamo da uvede adsl.....malo je nelogicno da su pustili tamo a da nisu u neke nasljenije delove grada.... strasno [ meraklija @ 01.03.2006. 13:04 ] @
ADSL je proradio u Nisu, sutra dobijam modem i nadam se da cu neki sledeci odgovor poslati sa adsl konekcije...
[ bokili @ 01.03.2006. 13:46 ] @
Citat: zoombeer: hahaa, ne mogu da verujem...komren i ledena stena????? pa ko ce tamo da uvede adsl.....malo je nelogicno da su pustili tamo a da nisu u neke nasljenije delove grada.... strasno Pa jeste glupo, sto recimo nisu pustili Duvaniste:) [ igvan @ 01.03.2006. 15:51 ] @
Citat: ADSL je proradio u Nisu, sutra dobijam modem i nadam se da cu neki sledeci odgovor poslati sa adsl konekcije... koji ISP? [Ovu poruku je menjao igvan dana 01.03.2006. u 16:54 GMT+1] [ meraklija @ 01.03.2006. 17:52 ] @
Dobar dan svete!
Evo ga adsl, radi bre ovo cudo. [Ovu poruku je menjao meraklija dana 01.03.2006. u 18:53 GMT+1] [ kagan @ 01.03.2006. 17:55 ] @
Citat: zoombeer: hahaa, ne mogu da verujem...komren i ledena stena????? pa ko ce tamo da uvede adsl..... Pa, druga turo, evo ja se prijavio kod PTT-a sa sve svojom komrenskom digitalnom centralom ... Kazu, sledece nedelje bice ADSL ... A ti?? [Ovu poruku je menjao kagan dana 01.03.2006. u 19:00 GMT+1] [ meraklija @ 01.03.2006. 18:13 ] @
Pustili su i radi, SezamPro i Medianis, za ostale ne znam.
[ 3D-Elite @ 01.03.2006. 18:27 ] @
Pa COOL!!!!.......................
Kod koga ste uzeli,koliki vam je realan protok??? Download...? p2p....radi?!? Jel imate neki sum u telefonu i jel vam se prekida veza (posto su to najcesci problemi) kad podignes slusalicu & neko te zove!??! Nislije dobrodosli u zemlju BROADBAND ![]() [ meraklija @ 01.03.2006. 18:40 ] @
Sve radi savrseno, vec cela tri sata od kako sam se prikljucio, za dalje ce da vidimo a iskustva cu svakako preneti.
Ovo stvarno radi mnogo mnogo bolje od veze preko dialup modema. [ trsh @ 01.03.2006. 18:52 ] @
Blago tebi :)
Neko ceka josh da mu se promeni broj telefona, tj da se "digitalizuje ostatak grada" ili kako beshe "Srbija bez dvojnika" :) [ genije mladji @ 01.03.2006. 19:56 ] @
A zamisli ovo :Promenjena i izgradjena nova centrala nema vise dvojnika i zauzetih linija dnevno po 4-5 sati na cni Rcuni ogromni i taman se zaradujem doso ADSL a ono uveden u neka sela na periferiji grada PA TO JE DA SE UBIJES!!!
[ meraklija @ 01.03.2006. 20:55 ] @
Koliko ja imam informaciju, skoro cela teritorija grada je pokrivena adsl-om i dobar deo periferije, npr. broj 6.
Svi koji imaju u Nisu tonski broj imaju i adsl na centrali. Nisu pokriveni samo delovi gde uopste nema prikljucaka sa brojevima telefona na 2, 5 ili 7. [ genije mladji @ 01.03.2006. 21:00 ] @
Ja stvarno ne razumem cas kazu nema u Duvaniste brojevi pocinju na 2xxxx a cas ti kazes ima. Pa onda prijavim se na Beotel.net oni kazu nema mogucnosti i kome da verujem? Prijavio sam se i na ptt ali nista ne odgovaraju na neobee pricaju mi da su poslali zahtev u telekom i cim im stigne odgovor o mogucnosti realizacije javice mi. Cu posizim!!!
[ moon510 @ 01.03.2006. 21:12 ] @
m> Sve radi savrseno, vec cela tri sata od kako sam se prikljucio, za
m> dalje ce da vidimo a iskustva cu svakako preneti. m> Ovo stvarno radi mnogo mnogo bolje od veze preko dialup modema. Cestitam! Ja brojim poslednje dane sa dial-upom. Sedam godina sam slusao ono krk kr kk kr..shshshshshshshsh... dialing... PTT ce me pozvati u ponedeljak da podignem ruter. Do tada... krkrkrkr shshshshshsh... pozdrav [ meraklija @ 01.03.2006. 21:17 ] @
Idi u glavnu postu i pitaj da li imas da koristis adsl, mada ce tamo odmah da ti uvaljuju ptt adsl.
Ja sam se danas priljucio, a znam jos nekoliko ljudi u razlicitim delovima grada koji su se danas prikljucili. [ genije mladji @ 01.03.2006. 21:21 ] @
Citat: meraklija: Idi u glavnu postu i pitaj da li imas da koristis adsl, mada ce tamo odmah da ti uvaljuju ptt adsl. Ja sam se danas priljucio, a znam jos nekoliko ljudi u razlicitim delovima grada koji su se danas prikljucili. Cu idem za neki dan bas da vidim sta ce da mi kazu ziv se izedo Citat: moon510: m> Sve radi savrseno, vec cela tri sata od kako sam se prikljucio, za m> dalje ce da vidimo a iskustva cu svakako preneti. m> Ovo stvarno radi mnogo mnogo bolje od veze preko dialup modema. Cestitam! Ja brojim poslednje dane sa dial-upom. Sedam godina sam slusao ono krk kr kk kr..shshshshshshshsh... dialing... PTT ce me pozvati u ponedeljak da podignem ruter. Do tada... krkrkrkr shshshshshsh... pozdrav moon510 ako nije tajna u kom delu grada zivis [ Acika @ 01.03.2006. 21:28 ] @
E blago vama, ja imam mogucnosti da se prikljucim, ali tek MOZDA aprila ili maja. Cale nece ni da cuje, mnogo mu 1500 dindzi mesecno. JBG, nadam se da ce da popusti.
Pozdrav [ genije mladji @ 01.03.2006. 21:40 ] @
Znam kako ti je, ali ja sam taj problem resio jos od svoje druge godine tako sto su mi davali dzeparac i ucili me da skupljam. Pa sad sam kupujem sve sto mi treba.
[ lazza @ 01.03.2006. 22:09 ] @
Citat: Postovani, Na osnovu izvrsene provere, obavestavamo Vas da zadovoljavate neophodne tehnicke uslove za koriscenje ADSL usluge. Opa! Evo moze i na bulevaru :P [Ovu poruku je menjao lazza dana 01.03.2006. u 23:10 GMT+1] [ genije mladji @ 01.03.2006. 22:13 ] @
Dobro na Bulevaru. Ali na kom delu Bulevara? Bulevar je veliki na pocetku na kraju ili negde u sredini?
[ pisac @ 01.03.2006. 22:21 ] @
Citat: Acika: Cale nece ni da cuje, mnogo mu 1500 dindzi mesecno. Pa i ti si baš neskroman. Apsolutno je u pravu, ako on plaća on i određuje koliko hoće da plati, a ti se prilagodi. Uzgred, pomeni mu telefonske impulse koje će da uštedi. Beotel 1090din/1GB mesečno http://adsl.beotel.net/economic_mini.php Sezam 1300din/1.46GB mesečno (ovo je bolja varijanta iz raznoraznih razloga) http://www.sezampro.yu/public/page/adslc_bas.asp [ Zlokotlokrp @ 01.03.2006. 22:25 ] @
Meni nista nije jasno SezamPro mi je poslao mail kako moze i kako ce da me zove njihov kolega da mi daju opremu na 2 meseca.
A danas mi je stigo mail od BeotelNet i kazu da nemam mogucnosti za adsl i da ce me obavestiti kad se steknu uslovi za isti. Pa kome da verujem ?;\ [Ovu poruku je menjao Zlokotlokrp dana 01.03.2006. u 23:32 GMT+1] [ lazza @ 01.03.2006. 22:28 ] @
Citat: Dobro na Bulevaru. Ali na kom delu Bulevara? Bulevar je veliki na pocetku na kraju ili negde u sredini? Ja sam na samom pocetku. Svi kojima broj pocinje na 2 imaju mogucnost jer su nove centrale u pitanju. [ bokili @ 01.03.2006. 22:39 ] @
Citat: Ja stvarno ne razumem cas kazu nema u Duvaniste brojevi pocinju na 2xxxx a cas ti kazes ima. Pa onda prijavim se na Beotel.net oni kazu nema mogucnosti i kome da verujem? Prijavio sam se i na ptt ali nista ne odgovaraju na neobee pricaju mi da su poslali zahtev u telekom i cim im stigne odgovor o mogucnosti realizacije javice mi. Cu posizim!!! Nema na Duvanistu ADSL opreme.. Provereno... [ igor76 @ 02.03.2006. 09:10 ] @
Ovakvo je stanje u Nisu 100% tacne
Sledece Centrale : Centar Krive Livade - Bulevar Sindjelic Komren Ledena stena Broj nemora da bude digitalan,posto imam sto posto informaciju da je prikljucivano i na broj koji pocinje na 4 ,samo da nema nekog uredjaja na mrezi PCM ili dvojnik. Centrala Bubanj :26 28 56-ne svi koji su vezani na centrali na Bubnju odnosno staro groblje cekaju opremu za ADSl - ODNOSNO ASAM Takvo je stanje i sa centralom za Naselje N-6 ista prica ko sa Bubnjem [Ovu poruku je menjao igor76 dana 02.03.2006. u 10:53 GMT+1] [ moon510 @ 02.03.2006. 10:48 ] @
gm> moon510 ako nije tajna u kom delu grada zivis
na pocetku bulevara, u zgradi preko puta Maxi diskonta. Uh, imao sam dosta srece u nesreci, da tako kazem. Prvo sam hteo na SBB, ali moj ulaz uveo KDS kablovsku koja ne nudi Internet. Hteo SBB da preuzme, otkupi, sistem, doslo do nekog nesporazuma, posvadjali se pa je zgrada ostala na KDSu a ja bez kablovskog Interneta. Bila mi je opcija da idem od vrata do vrata i da skupljam potpise od namrgodjenih i sumnjicavih stanara. Posle se mislim sto dzabe da radim za SBB? Dignem ruke od toga. Mislio sam da se zakacim na wireless Medianisa; imaju access point (jel se to tako zove?) u zgradi preko puta moje. Otis'o na njihov sajt da pogledam uslove i cene. kad sam video nasmejao sam se. Ono je uvreda! I tako, prosle jeseni shvatim da mi jos jedino ostaje ADSL kao opcija. Do pre par dana sam mislio: Ako ne moze ADSL najeb'o sam. Srecom moj broj telefona je ispao kao srecka na lutriji koja je dobila. A u mojoj zgradi sve sami dovjnici, a ja jedan od retkih sa direktnom linijom... pun pogodak! pozdrav [ genije mladji @ 02.03.2006. 11:15 ] @
Citat: bokili: Nema na Duvanistu ADSL opreme.. Provereno... Hvala! [ Acika @ 02.03.2006. 14:31 ] @
Zamislite, moj cale je mislio 1500 dinara + ptt troskovi (impulsi) i zato me je tako lako odbio za adsl. Medjutim danas smo malo vise porazgovrali i ja sam mu sve objasnio, pokazivao mu web stranice svih mogucih provajdera i rekao da je to fiksno bez ikakvih drugih troskova!!!
Nadam se da cu vec za desetak dana da uvedem adsl (posto mi mesecni dial up taje do 12.03.2006). Pozdrav [ piksi99 @ 02.03.2006. 17:32 ] @
Koji je set brojeva na centrali Ledena Stena? Do malopre sam bio ubedjen da sam na toj centrali (56x), ali su me "obradovali" da nemam mogucnosti. A znam bar deset ljudi koji zive na ledenoj steni i imaju brojeve na 56x (promenjeni im sa 36x).
[ igor76 @ 02.03.2006. 17:58 ] @
ja ima brojeve na 26 28 i 56 pa nemam mogucnosti posto kada su postavljali novu mrezu sve su prebacili na centralu bubanj koja se nalazi na pijaci pored starog groblja.
Ali kako imam informaciju iz Telekoma za jedno 15 do 20 dana bice i to reseno [ trsh @ 02.03.2006. 18:48 ] @
Cekacemo svi mi....valjda ce do 2007 biti pokriven veci deo grada...
[ igor76 @ 02.03.2006. 19:30 ] @
ako nemas dvojnika ili pcm mozes da dobijes adsl
[ wyze1 @ 02.03.2006. 20:25 ] @
Ima li neko ADSL na Ledenoj Steni?
[ meraklija @ 02.03.2006. 20:44 ] @
Primetio sam da na adsl ponekad ima zastoja od po 10-tak sekundi. Inace, radi odlicno i to sa dva racunara u isto vreme i jos razgovaras na tel.
Ipak, sve u svemu odlicno je i pored ove primedbe svakom preporucujem adsl. Vredi para. [ trsh @ 02.03.2006. 20:51 ] @
Citat: igor76: ako nemas dvojnika ili pcm mozes da dobijes adsl ne mogu, jer na mojoj centrali ne postoji adsl uredjaj ili sta vec.... [ igor76 @ 02.03.2006. 20:55 ] @
Izvini a koja centrala je upitanu
[ genije mladji @ 02.03.2006. 21:15 ] @
Ja sam danas dobio odgovor od PTT da nemam tehnicke mogucnosti za uvodjenje adsl-a Prikacen sam na cntralu kod mesne zajednice Medijana na kraju Bulevara
[Ovu poruku je menjao genije mladji dana 02.03.2006. u 22:16 GMT+1] [ centaur @ 02.03.2006. 22:22 ] @
Zivim kod starog groblja i broj telefona je 592***
Kako stoje stvari sa centralom? PS Danas sam popunjavao prijave kod ADSL provajdera i dobio odgovor samo (za sada) od Sezama sledece sadrzine: Na osnovu Vašeg zahteva za uvođenjem AD[S]L-a uveli smo Vas u evidenciju za realizaciju. Da li to znaci da imam tehnicke mogucnosti? [ moon510 @ 02.03.2006. 22:23 ] @
m> Primetio sam da na adsl ponekad ima zastoja od po 10-tak sekundi.
m> Inace, radi odlicno i to sa dva racunara u isto vreme i jos razgovaras m> na tel. m> Ipak, sve u svemu odlicno je i pored ove primedbe svakom preporucujem adsl. Vredi para. Koji uredjaj si dobio? [ meraklija @ 02.03.2006. 22:46 ] @
dobio sam adsl router four-port ethernet switch i prikljucio sve pc-je po kuci :-))
[ calexx @ 02.03.2006. 23:48 ] @
Citat: centaur: Zivim kod starog groblja i broj telefona je 592*** Kako stoje stvari sa centralom? Na osnovu Vašeg zahteva za uvođenjem AD[S]L-a uveli smo Vas u evidenciju za realizaciju. Da li to znaci da imam tehnicke mogucnosti? Ne znači, samo se najavljuju. Tebi će da bude brže da uvedeš SBB nego da čekaš recimo kraj godine da bi dobio ADSL. [ igor76 @ 02.03.2006. 23:59 ] @
Staro groblje i bubanj ce biti najkasnije za mesec dana 100% tacna informacija,verujmi izburgijacu to potreban mi je net.
Moze ADSL i de nema mogucnosti veruj te mi !!! [Ovu poruku je menjao igor76 dana 03.03.2006. u 01:00 GMT+1] [ PonyExpress @ 03.03.2006. 07:32 ] @
Da li mozes da pribavis i okvirne datume za ostale centrale?
[ igor76 @ 03.03.2006. 07:49 ] @
Sve zavisi kad stigne oprema Ali posto ej sezam pro u dilu sa telekom ""nista javno ali tako je bice brzo .Imam informaciju da je juce instalirano 90 sezampro klienta.Lep gest 2 meseca dzabe to se nikada do sada nije dogodilo Nisu .
Nadam se da ce situacija vezana za Nis da se popravi pa i mi da budemo u korak sa BG ali po prici koju sam slusao veca realizacija ec biti u Nisu nego u BG ne po broju korisnika nego po teritoriji. [ moon510 @ 03.03.2006. 08:34 ] @
meraklija,
m> dobio sam adsl router four-port ethernet switch i prikljucio sve pc-je po kuci :-)) Od kojeg proizvodjaca je ruter? Koji model? pozdrav [ meraklija @ 03.03.2006. 09:02 ] @
Nemam pojma, Sezam mi je dao svu adsl opremu na koriscenje i radi odlicno.
Odes kod njih, uzmes opremu, ukljucis kuci i surfujes - platis za dva meseca dalje koriscenje ako si zadovoljan uslugom. Mada, posle dva meseca koriscenja adsl-a nema sanse da se vratis na dialup, a za dva meseca moze da bude samo jos povoljnija cena nego sto je danas. [ igor76 @ 03.03.2006. 09:31 ] @
Moje misljenje .vazno d aje krenulo nemora d abude 256 nek bude i 200 k ali bar imas net za svoju dusu.I da kupis opremu nije vise od 15 eura .Hvala bogu da je stiglo i neka guraju ljudi,
[ meraklija @ 03.03.2006. 09:53 ] @
potpuno si u pravi, za ova tri dana koriscenja adsl-a uradio sam vise nego sto bih postigao za meseca dana sa dialup-om i to bez ikakvog nerviranja.
A siguran sam da ce i racun za tel stici sa simbolicnom cifrom (ne racunam da treba posebno kupiti i sate za net). Trosak je beznacajno veci ukoliko ne racunate da i vas nervni sistem ima cenu. [ moon510 @ 03.03.2006. 10:52 ] @
Ako si sam podesavao ruter, mora dasi negde video logo proizvodjaca, ali dobro, ako ti to nije bitno... vazno da dobro radi.
Jel ti Sezam dao adresu DNS servera? Ako si voljan uradi ping do DNS-a, pa do www.sezampro.yu, eventualno do Googlea. Javi rezultate. pozdrav [ meraklija @ 03.03.2006. 12:42 ] @
Nisam sam podesavao, daju instalacioni cd koji sve zavrsi - easy setup.
Ali nigde nema naziv proizvodjaca rutera, bar ja nisam primetio. Sta je bitno kod adsl-a, nigde ispred rutera nece da radi obican telefonski prikljucak i za tu namenu treba da imate adsl spliter. Sezam daje spliter u paketu opreme, ali ako imate vise telefona ispred rutera trebace vam za svaki po jedan. [ 3D-Elite @ 03.03.2006. 13:52 ] @
Korisnici ADSL-a,napisite nesto u brojkama, a ne samo dobro radi..ovo ono...
![]() Kazite kod kog ste provajdera uzeli i koliki su protoci sto za Download sto za P2P!!! P>S> Mislim da bi mogao da se promeni naslov teme......posto vise nije ni uskoro a ponajmanje trac (na nasu srecu....... ![]() P.P.S. Jel router koji dobijem za Dz, ima vise Ethernet prikljucaka ili samo 1.Tj. jel mogu da povezem 2 kompjutera nezavisno 1 preko USB a 1 na Ethernet??? (ako nema)..... POZ!!!!!!!!!! [ bokili @ 03.03.2006. 15:57 ] @
Jel moze neko od vas koji imate ADSL da pinguje server sa 32 obicnim paketom i sa vecim paketima, pa da stavi ovde rezultate?
[ calexx @ 03.03.2006. 17:10 ] @
Citat: meraklija: Sta je bitno kod adsl-a, nigde ispred rutera nece da radi obican telefonski prikljucak i za tu namenu treba da imate adsl spliter. Sezam daje spliter u paketu opreme, ali ako imate vise telefona ispred rutera trebace vam za svaki po jedan. Citat: 3D-Elite: P.P.S. Jel router koji dobijem za Dz, ima vise Ethernet prikljucaka ili samo 1.Tj. jel mogu da povezem 2 kompjutera nezavisno 1 preko USB a 1 na Ethernet??? (ako nema)..... [ pasi @ 03.03.2006. 17:12 ] @
Evo i ja da vas pozdravim sa bakansat-a , adsl u Nisu radi sto se centra tice. PTT ima najbolje uslove , 2500din 512/128 flat , prvih 3 meseca 40% popust 1500din , besplatan modem , i nema cekanja. Navodno nema ni agregaciju koju inace svi imaju , to je zvanicno saopstenje. Posto su mi kolege sa faksa tamo dogurali do direktora manje vise , kako kazu , nemaju nameru da se zezaju sa tim. To je prva usluga od PTT da ne mora da se ceka odavde do vecnosti.
![]() [ tdjokic @ 03.03.2006. 17:35 ] @
Verovatno bi bilo dobro otvoriti novu temu, u stilu "ADSL u Nishu poceo sa radom" ili slicno. Ovako se moze desiti da neki razocarani ljudi i ne pogledaju temu i tako propuste ono sto su tako zeljno cekali. Ja necu da otvaram tu novu temu, jer nisam iz Nisha, pa nema smisla da se mesham. Uglavnom, kako ste se nadali, dobro se zavrsilo (tj.pocelo). Govorilo se "oko N.Godine" i eto, i jeste oko N.G., sta je 2 meseca za nashe uslove, sitnica! Sretno!
[ meraklija @ 03.03.2006. 17:58 ] @
Citat: calexx: Ne mora da znači, to važi samo ako su telefoni baš na različitim mestima inače bez problema možeš da ih sve vežeš i posle tog jednog splitera. Da, i onda se odvaja samo na jednom mestu zica za sve dalje telefone, a ja kazem da za drugi ili treci telefon koji izlazi ispred splitera koji je namenjen za cvor modem i osnovni telefon, treba jos jedan spliter da bi mogao da radi normalno. Nekada je ovako prakticnije da se ne bi popleli u kablove. Sezam daje ruter ako trazis za vise od jednog racunara, sada je dzabe u Nisu inace naplacuju iznajmljivanje nesto sitno. Nije potrebno nista da se kupi od opreme - sve se dobije. Neverovatno ali istinito da to moze u Srbiji. [ tdjokic @ 03.03.2006. 18:12 ] @
Citat: meraklija: Nije potrebno nista da se kupi od opreme - sve se dobije. Neverovatno ali istinito da to moze u Srbiji. Jeste verovatno, ali nije istinito - ako otkazes ugovor, vracas opremu. Ne dobijes, nego dobijes na koriscenje, a to je ipak razlika. Mada, radi se o relativno jeftinim uredjajima, tako da to i nije nesto veliko. [ calexx @ 03.03.2006. 19:14 ] @
Citat: meraklija: Sezam daje ruter ako trazis za vise od jednog racunara, sada je dzabe u Nisu inace naplacuju iznajmljivanje nesto sitno. Nije potrebno nista da se kupi od opreme - sve se dobije. Neverovatno ali istinito da to moze u Srbiji. Citat: tdjokic: Jeste verovatno, ali nije istinito - ako otkazes ugovor, vracas opremu. Ne dobijes, nego dobijes na koriscenje, a to je ipak razlika. Mada, radi se o relativno jeftinim uredjajima, tako da to i nije nesto veliko. ![]() [ meraklija @ 03.03.2006. 20:06 ] @
a sada mozemo i na nov topic kako bi prilagodili naslov novonastaloj situaciji...
http://www.elitesecurity.org/tema/164337 [Ovu poruku je menjao meraklija dana 03.03.2006. u 21:07 GMT+1] [Ovu poruku je menjao meraklija dana 03.03.2006. u 21:08 GMT+1] [ miljan nis @ 03.03.2006. 22:06 ] @
Kazu da ima mogucnosti i na analognim centralama, samo je bitno da nije dvojnik i nema PCM ili FM uredjaj.
Ja sam kod Niske televizije, tel. 533-xxx, a juce kad sam bio da preuzmem opremu, bilo je jos tri coveka kojima pocinje broj na 533 i jedan na 510xxx. Ne znam kako ne moze u Duvanistu, kad jedan od ovih na 533 iz Duvanista. POZDRAV [ centaur @ 04.03.2006. 10:32 ] @
Kaze covek staro groblje za mesec dana?
Dobio sam odgovor od sezama.Tehnicke mogucnosti ima,nedostaje dodatna oprema. Centrala:PALILULA/Nis Prikljucak:Direktan. Kakve stoje sanse ovde? Ima li nekih pouzdanih informacija? Jer da se pretplacujem na prikljucak (ne bih da platim pa da cekam 100 godina)? [ igor76 @ 04.03.2006. 10:57 ] @
za staro groblje se cekaju uredjaji ASLMovi
[ calexx @ 04.03.2006. 11:11 ] @
Citat: centaur: Kaze covek staro groblje za mesec dana? Dobio sam odgovor od sezama.Tehnicke mogucnosti ima,nedostaje dodatna oprema. Ima li nekih pouzdanih informacija? Jer da se pretplacujem na prikljucak (ne bih da platim pa da cekam 100 godina)? Kako misliš da se pretplatiš pa da čekaš? Zar neko uzima pare na neviđeno? Proveriću još jednom u ponedeljak, meni su pre neki dan javili da će to malo da pričeka ali možda ima i novijih informacija. Mada, komšija, lepo sam ti rekao da uvedeš kabl, ovo može i da potraje. ![]() [ centaur @ 04.03.2006. 12:06 ] @
Citat: calexx: Kako misliš da se pretplatiš pa da čekaš? Zar neko uzima pare na neviđeno? Proveriću još jednom u ponedeljak, meni su pre neki dan javili da će to malo da pričeka ali možda ima i novijih informacija. Mada, komšija, lepo sam ti rekao da uvedeš kabl, ovo može i da potraje. ![]() Ha,ha.Sada sam provalio ko si.Znas zasto ne mogu da uzmem kabl,da ne pricam ovde. Sada bar znam kome da se obratim za informacije iz prve ruke. Pozdrav PS Kod sezama platis 850 kinte i rezervisao si prikljucak kad god bude,po uslovima koji su sad (besplatna instalacije,mesec dana gratis itd). [Ovu poruku je menjao centaur dana 04.03.2006. u 13:08 GMT+1] [ igor76 @ 04.03.2006. 13:29 ] @
Ja sam uplatio ADSL2 + posto na bubnju nema mogucnosti za drugo
[ calexx @ 04.03.2006. 14:22 ] @
Citat: centaur: Ha,ha.Sada sam provalio ko si.Znas zasto ne mogu da uzmem kabl,da ne pricam ovde. PS Kod sezama platis 850 kinte i rezervisao si prikljucak kad god bude,po uslovima koji su sad (besplatna instalacije,mesec dana gratis itd). Što bih platio 850? Oni nemaju pretplatu, platiš kad stigne i kad može. Inače instalacija podrazumeva da odeš kod njih po opremu i sam instaliraš a dobiješ dva meseca gratis. Izgleda da ćemo svejedno da čekamo još malo mada je meni lakše. ![]() [ crafty_witch @ 04.03.2006. 14:57 ] @
Ko ceka, taj i doceka.
![]() Instalirano, (uz malo cudnih problema - citaj:Telekom), i perfectly sljaka. [ Zlokotlokrp @ 04.03.2006. 17:07 ] @
kazite vi meni kako da eskiviram PCM. Centrala mi je OK. Al PCM.........?
Moze li to provajder da resi? [Ovu poruku je menjao Zlokotlokrp dana 04.03.2006. u 18:10 GMT+1] [Ovu poruku je menjao djricky dana 05.03.2006. u 00:35 GMT+1] [ bokili @ 04.03.2006. 19:36 ] @
To moze da resi telekom.. Oni po zakonu ne smeju nigde da imaju PCM uredjaje ali oni to ne postuju...
Ako imas uslova za novi broj.. bilo bi super pa na njega da uvedes ADSL... [ djricky @ 04.03.2006. 23:40 ] @
pcm, problem na sve strane... za sada relativno efektivni nacini da se skinete sa ADSL-a (i vrlo verovatno prebacite komsiju na isti) su:
1) podnesite zahtev za ISDN 2) podnesite zahtev za skidanje sa PCM-a (negde moze, negde ne, bazirano na iskustvima u BGD-u) 3) spremite izmedju 10 i 160 EUR-a za Vaseg dobrog prijatelja italijanskog porekla: Corumpio De Mito 4) imaju jos neke varijante sa fax priključcima, kada trazite skidanje sa PCM-a na osnovu cinjenice da Vam fax ne radi kako treba mada... najcesce mora da se povuce veza i gotovo... [ Bojsane @ 05.03.2006. 01:00 ] @
Citat: djricky: pcm, problem na sve strane... za sada relativno efektivni nacini da se skinete sa ADSL-a (i vrlo verovatno prebacite komsiju na isti) su: :)))) Mislim da je cilj da se skinu sa PCM-a, a "okače" na Adsl..., a ne obrnuto:))) [ centaur @ 05.03.2006. 01:11 ] @
Citat: calexx: Pa znam ali sam mislio da ti se isplati da svejedno uvedeš. Zašto misliš da će ADSL da bude lakši, to će možda još gore da bude? Što bih platio 850? Oni nemaju pretplatu, platiš kad stigne i kad može. Inače instalacija podrazumeva da odeš kod njih po opremu i sam instaliraš a dobiješ dva meseca gratis. Izgleda da ćemo svejedno da čekamo još malo mada je meni lakše. ;) Malo cekanje je prihvatljivo ali ako moram puno da cekam... Pozdrav [ mrkidivx @ 05.03.2006. 02:21 ] @
Citat: pcm, problem na sve strane... za sada relativno efektivni nacini da se skinete sa ADSL-a (i vrlo verovatno prebacite komsiju na isti) su: 1) podnesite zahtev za ISDN 2) podnesite zahtev za skidanje sa PCM-a (negde moze, negde ne, bazirano na iskustvima u BGD-u) 3) spremite izmedju 10 i 160 EUR-a za Vaseg dobrog prijatelja italijanskog porekla: Corumpio De Mito 4) imaju jos neke varijante sa fax priključcima, kada trazite skidanje sa PCM-a na osnovu cinjenice da Vam fax ne radi kako treba mada... najcesce mora da se povuce veza i gotovo... Zato je SBB cable i ovakav kakav je tatamata za ADSL kod nas. Nema jebancija sa PCM om, ima i lokalni hub protok kao plus a i nema toliko "cimanja" od strane provajdera sa skidanjem raznog materijala... [ meraklija @ 05.03.2006. 09:02 ] @
Ovaj moderator je unistio temu i forum adsl - sta je sa temom koja je zapoceta od trenutka kada je adsl proradio u Nisu?
Gde je promasena tema ili prekrseno pravilo foruma? Citat: Poruke se najcesce brisu ukoliko odstupaju od tematike datog foruma ili same teme na kojoj se poruka nalazi... Moderator je prekrsio osnovna pravila foruma: Citat: ES: Nije nam cilj da ogranicimo slobodu izrazavanja EliteSecurity zajednice ...ali ovog puta je to bio cilj moderatora jer ni jedno pravilo foruma nije prekrseno - ili ga savrseno ne interesuje sto je adsl proradio u Nisu (U TOM SLUCAJU NE ZASLUZUJE DA BUDE MODERATOR), pa si covek nije nista ni razmisljao nego ajd ce brise, da radi nesto - on zavodi red! JA VISE NECU DA TOPIKUJEM NA OVOJ TEMI zbog izuzetne samovolje i loseg kriterijuma moderatora, izuzev ukoliko se ne otljuca tema koja je objavila pocetak rada adsl-a u Nisu ili se doslovce ne postuju ista pravila u svim slucajevima - onda treba skinuti pola prispelih poruka. Moderator je nedorastao usluzi adsl-a i umesto da sam inicira novu temu za korisnike koji su krenuli sa koriscenjem adsl-a u Nisu, on unistava forum, izaziva i trazi da se postuju ovakvi nepotrebni topici. Skinuo sam sve moguce brzine adsl-a u praksi i prosek brzina za download i upload, medjutim takav materijal necu prezentovati na forumu kod ovakvog moderatora. Eto ti sada podizanje kvaliteta i zato ga nema Es u top 10 i nece ga ni biti, sada znam zasto je tako. [ Zoran Milovanovic @ 05.03.2006. 09:24 ] @
meraklija, iscooliraj malo!!!!
Ima dovoljno jasnih razloga zasto je ovako kako je. [ Bojsane @ 05.03.2006. 10:36 ] @
Meraklija, vodiš Don Kihotovsku borbu, uvek će odgovor "nadležnih" da bude:"ovo je privatni forum, niko te ne tera da sudeluješ..." bla, bla ...Prema tome ne primaj ovo k srcu, u krajnjoj liniji imaš i druge specijalizovane forume, ako si baš toliko ljut:))) Ali ako misliš da je to što imaš zanimljivo ne znam zašto ne bi podelio s drugima...nemoj da dozvoliš da te neki moderator iznervira...ima toliko korisnijh stvari na koje možeš da potrošiš vreme....
[ djricky @ 05.03.2006. 12:11 ] @
Citat: meraklija: Ovaj moderator je unistio temu i forum adsl - sta je sa temom koja je zapoceta od trenutka kada je adsl proradio u Nisu? tema je zakljucana, i zamoljeni ste da diskusiju nastavite u ovom forumu, koji se vec dugo vremena bavi adsl-om u Nisu. Koliko vidim forum ADSL je ziv i zdrav ![]() Citat: Gde je promasena tema ili prekrseno pravilo foruma? Pravilnik, clan 2. Ne ponavljajte teme. Vec sam u navedenoj drugoj temi objasnio zasto. Ne zelim da se ponavljam. Citat: ...ali ovog puta je to bio cilj moderatora jer ni jedno pravilo foruma nije prekrseno - ili ga savrseno ne interesuje sto je adsl proradio u Nisu (U TOM SLUCAJU NE ZASLUZUJE DA BUDE MODERATOR), pa si covek nije nista ni razmisljao nego ajd ce brise, da radi nesto - on zavodi red! Moderatori nisu policajci. Vec objasnjeno. Citat: JA VISE NECU DA TOPIKUJEM NA OVOJ TEMI zbog izuzetne samovolje i loseg kriterijuma moderatora, izuzev ukoliko se ne otljuca tema koja je objavila pocetak rada adsl-a u Nisu ili se doslovce ne postuju ista pravila u svim slucajevima - onda treba skinuti pola prispelih poruka. Vase pravo. Kao sto sam vec napomenuo, imate pravo zalbe, ali ona se ne iznosi u ovom forumu. Citat: Moderator je nedorastao usluzi adsl-a i umesto da sam inicira novu temu za korisnike koji su krenuli sa koriscenjem adsl-a u Nisu, on unistava forum, izaziva i trazi da se postuju ovakvi nepotrebni topici. FYI, moderator radi u jednom internet provajderu, i bas se ADSL-om i bavi. Citat: Skinuo sam sve moguce brzine adsl-a u praksi i prosek brzina za download i upload, medjutim takav materijal necu prezentovati na forumu kod ovakvog moderatora. Eto ti sada podizanje kvaliteta i zato ga nema Es u top 10 i nece ga ni biti, sada znam zasto je tako. Prioritet treba da budu kolege korisnici, a ne "borba" protiv zlih moderatora ![]() [ bokili @ 05.03.2006. 13:30 ] @
djricky,
a da mu prebacis postove iz one teme u ovu a onu da obrises.. i mislim da ce problem biti resen:) [ djricky @ 05.03.2006. 14:54 ] @
tehnicki nemoguce, teme ne mogu da se spajaju.
korisnik je mogao da ponovo postavi te iste poruke (simple copy/paste) i ovu temu, ali je odlucio da to ne uradi, kao sto vidimo. [ genije mladji @ 06.03.2006. 15:13 ] @
Sta im znaci ovo: da imam uslove za adsl ili ne?
Na osnovu Vašeg zahteva za uvođenjem AD[S]L-a uveli smo Vas u evidenciju za realizaciju. Priključak će biti realizovan na telefonskoj instalaciji: Broj telefona: 018226xxx Ime i prezime:MIROSLAVA Adresa: BORE VUKMIROVIĆA Mesto : NIŠ Status realizacije možete pratiti na strani http://www.sezampro.yu/adsl/adsl_korisnik.asp nakon što unesete Vašu sifru xxx Ukoliko su Vam potrebne dodatne informacije obratite se korisničkom servisu na mail [email protected] [Ovu poruku je menjao genije mladji dana 06.03.2006. u 17:05 GMT+1] [ djricky @ 06.03.2006. 17:00 ] @
moze i ne mora... meni takvo stanje kod njih vec vise od godinu dana...
[ calexx @ 06.03.2006. 17:24 ] @
Citat: genije mladji: Sta im znaci ovo: da imam uslove za adsl ili ne? Adresa: BORE VUKMIROVIĆA Zašto ne uvedeš kablovski internet? Znam da u tom kraju može, ne znam dal' može baš kod tebe ... kad malo razmislim, da li uopšte ima razloga da se prelazi sa kablovskog na ADSL? Ako ne računam neke početne popuste, kasnije se dođe na sličnu cenu. Možda ADSL može da bude jeftiniji par stotina dinara ali koliko čujem, DL retko prelazi 27-28k, za UL važi odnos 4:1, nema pauziranja tj tu i tamo ima nekog parkiranja ali to znači da mora da se plati recimo 1000 a da se ne pipne Internet. Kod SBB imam skoro uvek 30k, možda malo manje ili više, ne dešava mi se da prekida (tj dok sam imao 128k par puta za 3-4 meseca nije radilo nešto malo a i tada su mi produžili za par dana), odnos je 2:1 a eventualno može da se uzme neki od jeftinijih paketa ili da se čak i ne plati mesec dana a da ne prave probleme. Da ne zaboravim i lokal koji može da bude prilično upotrebljiv. Kakva su iskustva onih koji koriste oba pa da odlučim šta da radim kada ova tema bude bila primenljiva i kod mene? [ Zlokotlokrp @ 06.03.2006. 20:12 ] @
Upravo tako, samo najavljuju da su poceli i ove mailove salju cisto reda radi. I ja sam ga dobio, a kod mene ADSL uopste ne moze.
[ 3D-Elite @ 06.03.2006. 21:07 ] @
Citat: calexx: A Zašto ne uvedeš kablovski internet?... kad malo razmislim, da li uopšte ima razloga da se prelazi sa kablovskog na ADSL? Jel mi moze neko pojasniti uopste problem topologije kablovske mreze (tj. redno vezivanje..)? Jel na Adsl-u postoje neke lokalne mreze kao na kablu?(I sta uopste mogu raditi na njima kad vec kupim neki Flat na ADSL-u ![]() [ cvele_wireless @ 06.03.2006. 22:52 ] @
Vi koji ste uveli ADSL koliko dana ste cekali posle popunjavanja prijave?
[ djricky @ 06.03.2006. 22:55 ] @
Citat: 3D-Elite: Jel mi moze neko pojasniti uopste problem topologije kablovske mreze (tj. redno vezivanje..)? problem? nema problema, sve radi ![]() Citat: Jel na Adsl-u postoje neke lokalne mreze kao na kablu?(I sta uopste mogu raditi na njima kad vec kupim neki Flat na ADSL-u ![]() za sada ne. i ne verujem da ce ikada biti... [ 3D-Elite @ 07.03.2006. 10:51 ] @
Citat: djricky: problem? nema problema, sve radi Ma razumem ja da to radi, ali kako.....? Moj drug vec godinu dana ima kablovski i protok od 1 Mb/s.......ali se non stop zali kako mu brzina neverovatno varira?! (i planira da uzme ADSL) [ calexx @ 07.03.2006. 14:22 ] @
Auuu .. gde je to uzeo, ja se patim sa ovih 30k pa bi mi dobro došla ta njegova brzina.
![]() [ igvan @ 07.03.2006. 16:30 ] @
A jel dobio neko ADSL na broju 52*-***? Ja potpisao ugovor sa PTT-om u prosli cetvrtak ali ne zovu za opremu, kazu da cekaju da telekom pusti signal...
Moj drug potpisao u petak a u ponedeljak uzeo modem na br. 24*-***. Linija je ISDN pa je mozda zbog toga. [ cvele_wireless @ 07.03.2006. 18:27 ] @
I ja sam potpisao ugovor u petak ali jos ne zovu da idem za modem samo su mi poslali poruku da su poslali telekomu i da rade. Moj broj pocinje sa 56*-***.
[ igvan @ 07.03.2006. 19:01 ] @
Uh, sad mi je lakse, izgleda da u Telekomu idu po brojevima i da su prvo krenuli od dvojke.
Samo da bude pre vikenda. [ cvele_wireless @ 07.03.2006. 21:35 ] @
Moj drugar sa brojem koji pocinje na 53*-*** je vec uveo ADSL to nema veze sa brojevima. Kod nes bi trebalo do kraj nedelje ako ne onda idem u sezampro da vidim sta se desava.
Pozdrav!!! [ 3D-Elite @ 07.03.2006. 22:09 ] @
Citat: calexx: Auuu .. gde je to uzeo, ja se patim sa ovih 30k pa bi mi dobro došla ta njegova brzina. ![]() Pa uzeo je preko SBB-a,ali je prijavljeno na firmu......! Sta mislis kako je meni kad PCM deli ovu ionako JADNU vezu na 4 dela tako da je meni konekcija u najboljem slucaju 0 (dok je download malo veci) ![]() Ali kad mi stigne ADSL ima da izgrizem i router i zicu zajedno ![]() ![]() ![]() [ moon510 @ 07.03.2006. 22:19 ] @
Moja prva poruka preko adsl-a :-) Hello world! Prvi utisci su jako dobri, mada nije sve kako sam zamislio. Ispalili su me u PTT-u, nisu mi dali ruter vec USB modem. Ja sve planirao kako ću sta ću sa ruterom, a ono hoćeš... kažu: "Nemamo dovoljno rutera, a i za male brzine (256) daje se USB adsl modem." Trt! :-) Nisam hteo da se raspravljam, nije bila prilika za to. I ovaj modem nije loš izgleda. Asus AAM6000UG. Instalacija je laka. Računar prihvatio uređaj bez problema. HTTP download varira između 25 i 30 kilobajta/sek. U principu sam zadooljan. Ping nije sjajan, ali bože moj :-) dobro je za početak. Imam utisak da mi ovaj modem neće praviti probleme. Ali ipak, kupiću u narednim mesecima dobar ruter. p2p još nisam probao... treba prvo da odlučim koji ću softver E da... potpisao sam ugovor kod PTT-a u sredu 1 marta, juče (6.) su me zvali da podignem opremu što sam danas i učinio. Tel priključak je 24x-xxx adsl rulez! [ calexx @ 07.03.2006. 23:06 ] @
Citat: 3D-Elite: Pa uzeo je preko SBB-a,ali je prijavljeno na firmu......! Citat: 3D-Elite:Ali kad mi stigne ADSL ima da izgrizem i router i zicu zajedno ![]() ![]() ![]() ![]() [ 3D-Elite @ 08.03.2006. 11:11 ] @
Citat: calexx: U to ne sumnjam. Samo pazi da ne postaneš preterani ovisnik. ![]() Ma nek ide zivot.........................! Sada smo povezali kod druga (a za neki dan treba i kod mene (YuPi!!!) ![]() On je uzeo Ptt na 512.......download mu varira izmedju 55-70 Kb /sec. Mislim da je to sasvim solidno,a sta vi mislite?!?!? P.S. 1. Koliko je Ping vazan za Adsl.?!?! (gde se to najvise primecuje jel u igrama na netu ili.....?!?) 2. Od cega on najvise zavisi??? 3. Bitna je udaljenost od centrale?!? (On je udaljen oko 400m a ja oko 2Km pa kolika ce biti razlika u pingu i u downloadu?!?!?) Ko zna da mi odgovori na ova pitanja svaka mu cast ![]() ![]() ![]() [ calexx @ 08.03.2006. 11:48 ] @
Teško da ide do 70k ali svejedno je dobro sve preko 55-56, prava mera bi bila da ide oko 60 u proseku pošto ja sa SBB imam 30k na 256. Za ping nemam pojma, probam samo kad neko zapne da se odmeri inače više volim praktično merenje, brzinu DL-a i surfa. Ne igram nikave igre.
[ genije mladji @ 08.03.2006. 13:01 ] @
Ima li nekih novosti kada ce poceti uvodjenje i u ostale centrale?
[ cvele_wireless @ 08.03.2006. 16:05 ] @
I konacno malopre me zvali iz sezampro da uzmem modem sad sam se prikljucio i radi fenomenalno.
[ bokili @ 08.03.2006. 16:45 ] @
Cvele, majstore!
Daj da vidimo ping? Koji paket imas...? [ cvele_wireless @ 08.03.2006. 16:46 ] @
Reply from 82.208.208.1: bytes=32 time=53ms TTL=58
Reply from 82.208.208.1: bytes=32 time=63ms TTL=58 Reply from 82.208.208.1: bytes=32 time=50ms TTL=58 Reply from 82.208.208.1: bytes=32 time=54ms TTL=58 Reply from 82.208.208.1: bytes=32 time=48ms TTL=58 Reply from 82.208.208.1: bytes=32 time=53ms TTL=58 Reply from 82.208.208.1: bytes=32 time=58ms TTL=58 Reply from 82.208.208.1: bytes=32 time=49ms TTL=58 Reply from 82.208.208.1: bytes=32 time=56ms TTL=58 Reply from 82.208.208.1: bytes=32 time=53ms TTL=58 Reply from 82.208.208.1: bytes=32 time=50ms TTL=58 Reply from 82.208.208.1: bytes=32 time=53ms TTL=58 Reply from 82.208.208.1: bytes=32 time=54ms TTL=58 Reply from 82.208.208.1: bytes=32 time=51ms TTL=58 Reply from 82.208.208.1: bytes=32 time=52ms TTL=58 Reply from 82.208.208.1: bytes=32 time=50ms TTL=58 Reply from 82.208.208.1: bytes=32 time=70ms TTL=58 Reply from 82.208.208.1: bytes=32 time=53ms TTL=58 Reply from 82.208.208.1: bytes=32 time=55ms TTL=58 Reply from 82.208.208.1: bytes=32 time=52ms TTL=58 Ping statistics for 82.208.208.1: Packets: Sent = 20, Received = 20, Lost = 0 (0% loss), Approximate round trip times in milli-seconds: Minimum = 48ms, Maximum = 70ms, Average = 53ms Evo ping prema mom starom provajderu ITS-u Imam 256k [Ovu poruku je menjao cvele_wireless dana 08.03.2006. u 17:48 GMT+1] [Ovu poruku je menjao cvele_wireless dana 08.03.2006. u 17:48 GMT+1] [ calexx @ 08.03.2006. 17:19 ] @
Sad ćeš da batališ wireless?
![]() [ cvele_wireless @ 08.03.2006. 17:27 ] @
Nista nisam razgovarao sa njima o tome samo su mi rekli da 15 dana pre nego sto istekne vreme moram da im se javim da li produzavam vreme ili ne. Ja sam izabrao 256k a cuo sam da pustaju i vise. Dobijes 2 meseca besplatno i opremu na koriscenje probaj internet radi super download ide od 27-30 to je za ADSL odlicno.
[ miljan nis @ 08.03.2006. 22:11 ] @
Zasto mi se stalno desava da kad podignem slusalicu kad hocu da telefoniram prekine mi konekciju i moram ponovo da se konektujem ?
[ miksixxx @ 08.03.2006. 22:32 ] @
Jel nekom sa centrale Sinđelić već realizovan priključak?
[ djricky @ 08.03.2006. 23:20 ] @
cvele:
1) moras da castis sto si uveo adsl ![]() 2) moras da menjas nick ![]() [ bokili @ 08.03.2006. 23:25 ] @
cvele, odlicno.. al daj pinguj server sezampro-a?
I probaj sa nekim vecim paketom ... recimo 25000.. moze? [ vidim @ 09.03.2006. 08:55 ] @
Danas sam dobio od PTT da nemam tehnicke uslove za uvodjenje ADSL-a.
Ali me zbunjuje to da su neki kojima broj telefona pocenje kao i meni na 24*-*** dobili ADSL. U cemu moze biti problem? I jel dobio neko ADSL ko zivi kod kiceva? [ calexx @ 09.03.2006. 10:19 ] @
Sličan broj tj početak ne znači da je centrala ista. Ti na 24* su stari brojevi koji su počinjali na 4 a njih je bilo valjda u svim delovima grada. Ne znam gde je tvoja centrala ali mi deluje da nije ni Centar ni Ledena stena što znači da ćeš još malo da čekaš. Inače se priča da ostali delovi još neće da krenu, prvo će da provere koliko će i ovo da se proda jer nema vajde da donose novu opremu ako ovo ne bude uvaljeno. Mislim da sam čuo neku cifru o 4000 na startu a koliko znam, ni Beograd nije mnogo premašio ovaj broj ... mislim da ćemo još malo da čekamo.
[ vidim @ 09.03.2006. 11:04 ] @
U pitanju je centar grada.
Zivim Kod Pravnog. Nije mi jasno gde ce da uvaljaju tih 4000 prikljucaka ako se ne moze dobiti u samom centru grada. A od SBB nema neke velike koristi. Samo oni znaju kojim se pravilima rukovode kada osposobljavaju mrezu za kablovski. [ calexx @ 09.03.2006. 12:31 ] @
Jedino da mi na PP pošalješ tačan broj pa da se sutra raspitam na kojoj je centrali. Ne znam gde će da ih uvaljuju, možda su mogli malo drugačije da izaberu ali su izgleda birali veće centrale. Pokriveno je dosta od centra a i deo istočno od centra. Ja se ne bunim previše, ipak je moj kraj malo mirniji i ne verujem da bi prodali mnogo priključaka.
Koliko znam, SBB nudi kablovski u okolini Pravnog, sigurno može recimo u Topličinoj pa proveri kako napreduju. Možda da ih zoveš i dosađuješ. ![]() [ cvele_wireless @ 09.03.2006. 13:41 ] @
Bokili:
Citat: cvele, odlicno.. al daj pinguj server sezampro-a? I probaj sa nekim vecim paketom ... recimo 25000.. moze? Nece sa tim paketom da pinguje probao sam na 10000 tu pinguje sa vise od jedne sekunde. [ bokili @ 09.03.2006. 16:02 ] @
Uh,.. mnogo...
Izgleda je wireless ultra bolji od ADSL-a :) [ cvele_wireless @ 09.03.2006. 16:29 ] @
Bolji je ali pored tog velikog pinga se ne oseca nikakva razlika u surfovanju i downloadu. Samo mi se ne svidja sto nikad ne ide full konekcija uvek je 215k ali je zato jeftiniji.
[ moon510 @ 09.03.2006. 19:05 ] @
cvele_wireless,
c> Bolji je ali pored tog velikog pinga se ne oseca nikakva razlika u c> surfovanju i downloadu. Samo mi se ne svidja sto nikad ne ide full c> konekcija uvek je 215k ali je zato jeftiniji. Kod mene na PTT-u , na paketu 256/64, kad se spoji, uvek pokazuje da je brzina 262K! Kako je sad to moguce? To je u onom dijalogu koji se otvori kad se klikne na ikonu konekcije u treju, ne onaj zeleni trougao za USB modem, nego ona klasicna ikonica koja prikazuje dva ekrancica. Inace download shiba izvanredno. Malopre sam skinuo OpenOffice.org. Protok je konstantno bio na 29 kb/s. Padne malo na 27-28 pa se vrati na 29. Primetio sam da oce da se diskontektuje kad je idle 15-20 minuta. Inace, kad se nesto skida, ili pri surfu, sve radi besprekorno. Mogu reci da nemam nikakvih problema za sada. pozdrav [ calexx @ 09.03.2006. 21:33 ] @
Citat: bokili: Uh,.. mnogo... Izgleda je wireless ultra bolji od ADSL-a ![]() ![]() Nego, malopre mi pričao drugar, prijavio se kod PTT pa ga zvali u ponedeljak ... ne mogu da mu daju ADSL pošto je njegov broj registrovan kod Beotela. Tamo je ko zna kad samo popunio onu prijavu, niti je sklapao neke ugovore niti je odlazio kod njih, izgleda da su jednostavno sve sa spiska prijavili Telekomu pa ih rezervisali. Koji kreteni. [ bokili @ 10.03.2006. 00:05 ] @
Kako su bre mogli da ga rezervisu?
[ calexx @ 10.03.2006. 01:45 ] @
Otkud znam, sinoć svratio i odmah mi kaže da još nema ADSL iako je u kraju gde može. Zvali ga u ponedeljek iz PTT, kažu nema za njega ADSL pošto je iz Telekoma stigla informacija da je njegov broj rezervisan kod drugog provajdera. On je inače odavno popunio više tih upitnika pa je odmah pozvao Beotel i pitao o čemu se radi pošto nikakav ugovor nije potpisao. Nema problema, dođite odmah i završavamo za dva minuta a ne kao ostali kod kojih se čeka. Ne vredi što je rekao da neće, ma oni su najjeftiniji, njihove ponude su naj, skoro su se čudili kako neko to može da odbije. Ipak, posle malo prepirke su ukapirali da on stvarno neće pa su izgleda povukli tu nekakvu rezevaciju i valjda u ponedeljak ide u PTT da vidi na čemu je.
Možda bi o ovome mogla da se otvori nova tema mada ne znam šta je gore, dal' da mi prigovore da idem OT ili da mi ne dozvole novu temu kada se već priča o ADSL u Nišu. ![]() [ pisac @ 10.03.2006. 10:12 ] @
Kada uplaćuješ ADSL Beotelu, uplaćuješ na račun 170-300717540-65 koji pripada firmi A.D. Telefonija, Cerska 20-22.
Normalno, firma Telefonija je po prirodi posla vrlo tesno vezana za Telekom :-) Mislim da sam razjasnio situaciju :-)) [ cvele_wireless @ 10.03.2006. 10:56 ] @
moon510:
Citat: Kod mene na PTT-u , na paketu 256/64, kad se spoji, uvek pokazuje da je brzina 262K! Kako je sad to moguce? To ne pokazuje tacno idi na sajt www.beocity.com i kad bi tolika bila konekcija download bi ios preko 32k. [ moon510 @ 10.03.2006. 11:55 ] @
cvele_wireless,
c> To ne pokazuje tacno idi na sajt www.beocity.com i kad bi tolika c> bila konekcija download bi ios preko 32k. Po ovom meracu, pokazuje da je brzina 213K. To je ipak realnije :-) pozdrav [ calexx @ 10.03.2006. 12:13 ] @
Citat: vidim: U pitanju je centar grada. Zivim Kod Pravnog. Nije mi jasno gde ce da uvaljaju tih 4000 prikljucaka ako se ne moze dobiti u samom centru grada. [ altasmc @ 11.03.2006. 02:11 ] @
Uh, ala se ja uspavao! Stigo mi mail od PTT-a jos 1.marta a sutra idem da platim poslednji telefonski racun - pa onda zbogom dial-up - pravo u PTT po 512!
** El mi nece kenj**u sto cu malo (mislim "malo") na p2p? [ cvele_wireless @ 11.03.2006. 08:38 ] @
Ma nece ja sam vec proveo po nekoliko dana na p2p.
Pozdrav!!! [ sanja2010 @ 13.03.2006. 21:17 ] @
U ugovoru pise da je zabranjeno koriscenje VoIP-a. Jel tu ulazi i GTalk audio conversation i sl? Ne bi trebalo, al ja da pitam :)
[ mtraj @ 14.03.2006. 00:49 ] @
Može GT, samo napred
![]() [ djbarac @ 15.03.2006. 14:12 ] @
Da li neko ima problem sa pucanjem PTT ADSL konekcije?
[ djricky @ 15.03.2006. 14:17 ] @
koji je vremenski interval u pitanju?
[ miljan nis @ 15.03.2006. 17:19 ] @
Citat: djbarac: Da li neko ima problem sa pucanjem PTT ADSL konekcije? Desavalo se meni nekoliko puta dok nisam provalio zasto. Pre modema ne sme da ti bude vezan telefon koji se koristi, u suprotnom cim te neko zove ili podignes slusalicu, veza puca. Meni se to desilo, tako da sam telefon povezao da bude posle modema, odn. na izlazu modema za telefon mozes povezati vise telefona, ali pre nikako. Od kako sam to uradio nema nikakvih problema. POZDRAV [ calexx @ 15.03.2006. 18:55 ] @
Odakle na ADLS modemu izlaz za telefon??
[ miljan nis @ 15.03.2006. 20:38 ] @
Greska ,na spliteru.
[ djbarac @ 16.03.2006. 14:04 ] @
Veza puca u nepravilnim intervalima,imam konekcije i od 5 sati.Ipak mislim da je nedopustivo da puca ikada. Što se tiče splitera povezao sam ga kako treba, telefon ide na phone. Takođe,mašina mi se restartuje povremeno kada koristim eMule i Limewire.
[ moon510 @ 16.03.2006. 14:57 ] @
djbarac,
d> Veza puca u nepravilnim intervalima,imam konekcije i od 5 sati.Ipak d> mislim da je nedopustivo da puca ikada. �to se tice splitera povezao sam d> ga kako treba, telefon ide na phone. Takode,ma�ina mi se restartuje d> povremeno kada koristim eMule i Limewire. Najverovatnije da do pucanja veze dolazi upravo zbog velikog broja konekcija koje prave P2P programi na WinXP SP2. Kod mene se to desava sa Sharezom. Probaj da smanjis broj aktrivnih downloada na 1 ili 2. Moguce je da je greska da se na Transfer prebaci sve sto nadje pretrazivac, pa pustiti sve istovremeno. Ides polako, jedan po jedan ili dva po dva fajla. Opcija je da se primeni onaj patch za ppovecanje broja konekcija, ali to ne bih preporucio, jer moze totalno da sje*e Internet konkeciju. Probao sam taj patch i pokajao se. Nakon instalacije, pokusam da se konektujem. USB modem mi prijavi gresku i tacka. Rucno probam da vratim backup fajla TCPIP.SYS i System File Protection mi prijavi promenu zasticenog sistemskog fajla i ponudi restore sa CDa. To me je spasilo od reinstalacije Windowsa. pozdrav [ mtraj @ 16.03.2006. 19:53 ] @
"Onaj patch" uglavnom završava pos'o, i ja nikad nisam imao problema sa njim.
Doduše, nisam baš ubeđen ni da je nešto extra koristan, ali ne šteti sigurno. On inače prepravlja default-nih 10 na 50 (ili neku proizvoljnu vrednost) simultaneous connections, a takođe može i da se vrati "stara" vrednost na 10 konekcija pomoću istog patch-a. Čini mi se da se fajl TCPIP.SYS samo modifikuje, tj. da se preko njega ne presnimava neki novi "piratizovani". :) Tako da ako se slučajno jave problemi, pokušajte prvo pomoću samog patcha da vratite na prvobitnih 10 konekcija. Ako ne uspe, onda (verovatno?) oginalni TCPIP.SYS može da se vrati i iz safe moda. [ cvele_wireless @ 16.03.2006. 20:35 ] @
Kod mene shereza radi a emule ne ima li neko resenje za to?
[ moon510 @ 16.03.2006. 21:52 ] @
mtraj,
m> Cini mi se da se fajl TCPIP.SYS samo modifikuje, tj. da se preko m> njega ne presnimava neki novi "piratizovani". :) m> Tako da ako se slucajno jave problemi, poku�ajte prvo pomocu samog m> patcha da vratite na prvobitnih 10 konekcija. m> Ako ne uspe, onda (verovatno?) oginalni TCPIP.SYS mo�e da se vrati i iz safe moda. Ne znam sto kod mene pravi problem. Pazljivo sam pratio poruke na ekranu. Sve je bilo kao u redu. Promenio je saa 10 na 50 i obavestio da je ostavio backup TCPIP.SYS.ORIGINAL. Kad sam probao da se konektujem , nece pa nece. U svakom slucaju, problem nije bio fatalan. :-) pozdrav [ igvan @ 17.03.2006. 00:05 ] @
A jel uspeo neko da konfigurise PTT-ov ruter (Allied Telesyn) tako da Shareaza radi kako treba?
[ Acika @ 17.03.2006. 18:01 ] @
Evo konacno sam se i ja prikacio za ovaj famozni ADSL!!!
Moja ocekivanja su sasvim zadovoljena, uzeo sam paket od 256/64 kod NEOBEE neta, i sve je ekstra, nema prekidanja veze, inace mesecni paket je 1500 din. i nema nikakvih drugih placanja osim toga. Dobio sam Asusov adsl modem, bilo mi je malo frka oko instalacije, ali podrska im radi veoma dobro i sve su mi natenane objasnili. Adsl je FENOMENALAN!!! Toliko [ 3D-Elite @ 17.03.2006. 18:48 ] @
Da li neko zna koji to provajderi kaznjavaju (ili samo zabranjuju) VOiP?!
[ Gojko Vujovic @ 17.03.2006. 19:06 ] @
Trebalo bi svi, pošto Telekom to ne dozvoljava. Pitanje je samo kad će im pasti na pamet da malo prate saobraćaj - verovatno kada sledeći put padnu profiti od privatnog voip-a koji na resursima Telekoma i na račun ovog naroda sprovode gospoda iz Telekoma, što pola grada već zna i niko ništa ne preduzima.
[ cvele_wireless @ 19.03.2006. 00:19 ] @
Acika:
Citat: Evo konacno sam se i ja prikacio za ovaj famozni ADSL!!! Moja ocekivanja su sasvim zadovoljena, uzeo sam paket od 256/64 kod NEOBEE neta, i sve je ekstra, nema prekidanja veze, inace mesecni paket je 1500 din. i nema nikakvih drugih placanja osim toga. Dobio sam Asusov adsl modem, bilo mi je malo frka oko instalacije, ali podrska im radi veoma dobro i sve su mi natenane objasnili. Acika brate izmeri brzinu na www.beocity.com pa mi javi koliko pokazuje. Pozdrav!!! [ Kosta ******um Rex Persia @ 19.03.2006. 00:30 ] @
Pa ne vidim u čemu je toliki problem sa VoIP telefoniranjem. U mnogim zemljama je to dozvoljeno, i sasvim je legalno, samo kod nas i kod još nekih manje razvijenih zemalja to nije slučaj.
Pa Gojko, objasni ti onda meni zašto je pre skoro godinu dana Svet Kompjutera u dva broja izvršio javni test VoIP telefona koji izgledaju kao sasvim obični bežični telefoni, sa tom razlikom što se mogu preko njih ostvarivati VoIP razgovori. Ako to nije legalno, onda ne znam. [ Acika @ 19.03.2006. 00:37 ] @
Ne razumem! Kako to mislis da izmerim brzinu???
[ cvele_wireless @ 19.03.2006. 01:20 ] @
Pa koja ti je prosecna brzina interneta posto ADSL nikad ne ide full uvek manje na primer kod mene 256kbps radi na 215kbps. Zanima me kako radi kod neobee.
[ calexx @ 19.03.2006. 11:01 ] @
Nemoj mnogo da se oslanjaš na ono merenje, tačnije je da pogledaš koliki ti je cps kod prosečnog DL pa izračunaš. Ono izmeri trenutnu vezu koja može da se menja, izmeri nekoliko puta pa ćeš da vidiš različite rezultate.
[ Acika @ 19.03.2006. 11:11 ] @
A to! Pa kod mene je konstantna brzina 262 kbps!!!
Stvarno sam prezadovoljan, download je uvek preko 25 kbps, 1 mb se skine u proseku za 45 sekundi!!! Poz [ cvele_wireless @ 19.03.2006. 11:28 ] @
Da ti je brzina 262kbps download bi ti bio preko 32k.
[ 3D-Elite @ 19.03.2006. 11:32 ] @
Citat: Gojko Vujovic: Trebalo bi svi, pošto Telekom to ne dozvoljava. Pitanje je samo kad će im pasti na pamet da malo prate saobraćaj - verovatno kada sledeći put padnu profiti od privatnog voip-a koji na resursima Telekoma i na račun ovog naroda sprovode gospoda iz Telekoma, što pola grada već zna i niko ništa ne preduzima. A sta na primer mogu da urade ako primete da ga koristim?!? Zasto ga onda provajderi reklamiraju (tipa "aDSL vam omogucava i VoIP...")? [ Acika @ 19.03.2006. 11:35 ] @
Pa to izgleda nije tacno sto pokazuje 262 (ja ne znam kako mogu da vidim pravu brzinu), ali mozda bi i bila tolika brzina da mi nije ukljucen internet radio koji malo usporava download!
[ cvele_wireless @ 19.03.2006. 12:29 ] @
Pa na koji merac si merio?
[ Acika @ 19.03.2006. 13:17 ] @
Pa ja uopste nisam merio brzinu, vec sam ti reko samo onu brzinu koju pokazuje modem kad se konektujem na net.
Reci mi kako da izmerim pravu brzinu? [ calexx @ 19.03.2006. 15:43 ] @
Citat: Acika: A to! Pa kod mene je konstantna brzina 262 kbps!!! Stvarno sam prezadovoljan, download je uvek preko 25 kbps, 1 mb se skine u proseku za 45 sekundi!!! ![]() [ mrkidivx @ 19.03.2006. 16:28 ] @
Da dobar nam ovaj SBB daje 100 Mbps
![]() [ PonyExpress @ 19.03.2006. 19:01 ] @
Evo, vec tri nedelje kako je ADSL u Nisu omogucen na samo 5 centrala.
Zna li neko, bar odokativno, kada ce ostale centrale? A, na kraju krajeva, kako su odabrane sadasnje, prema broju stanovnika? [ calexx @ 19.03.2006. 21:24 ] @
Već tri nedelje? Tek kada budemo govorili ... već tri godine ... može da bude čudno.
![]() [ cvele_wireless @ 19.03.2006. 22:36 ] @
Acika:
Citat: Reci mi kako da izmerim pravu brzinu? Pa idi na sajt www.beocity.com imas tu merac pa javi koliko pokazuje. [ Acika @ 19.03.2006. 23:01 ] @
Brzina je 210!!!
Jel to dobro ili lose, mislim nisam jos naucio te termine oko adsl-a, pa ne razumem sta pojedine oznake i brojevi znace! Poz [ cvele_wireless @ 19.03.2006. 23:22 ] @
To je super brzina za 256kbps ja kod sezama imam istu brzinu.
[ Acika @ 19.03.2006. 23:56 ] @
E bas super!!!
Drago mi je zbog toga! ADSL je mnogo dobra stvar, steta sto nije ranije poceo sa radom malo ranije, ali dobro, sto bi rekli bolje ikad nego nikad!!! Odusevljen sam brzinom!!! Srecno [ Hackman @ 20.03.2006. 02:52 ] @
koliko je meni poznato na ledenoj steni Bubnju i u centru grada
za ostalo nisam siguran ja sam na Ledenoj steni i potpisao sam ugovor sa Ptt sad čekam da me pozovu da uzmem modem jer mi je dosadio dialup modeedit: blago lektorisana poruka [Ovu poruku je menjao djricky dana 21.03.2006. u 18:39 GMT+1] [ Acika @ 20.03.2006. 23:30 ] @
Da li postoji neka mogucnost merenja preuzetih i poslatih posdataka???
[ biotech @ 21.03.2006. 00:20 ] @
skini netmeter. taj program zavrsava posao
[ martinj @ 21.03.2006. 00:22 ] @
Moze i BitMeter. Samo za merenje kolicine podataka je mozda i bolji nego net meter...
[ N1k0la @ 21.03.2006. 07:56 ] @
Ima li neko iskustva sa MEDIANIS ADSL?
Ima li nekoga sa ADSL-om na Paliluli, telefon mi pocinje sa 59? Iz Sezama su mi za 3 dana odgovorili da imam tehnickih mogucnosti. E sad koliko treba da cekam dalje? Poz [ martinj @ 21.03.2006. 10:49 ] @
Citat: N1k0la: Ima li neko iskustva sa MEDIANIS ADSL? Ima li nekoga sa ADSL-om na Paliluli, telefon mi pocinje sa 59? Iz Sezama su mi za 3 dana odgovorili da imam tehnickih mogucnosti. E sad koliko treba da cekam dalje? Poz Ja sam na paliluli, 59... Imam uslova ali trenutno nisam u nisu, pa zbog toga jos uvek nisam uveo ali bice u sledeci ponedeljak. Prijavio se na sezam inace ima tome godinu dana i vise. Rekli mi, kad budem mogao da se javim da se dogovorimo oko preuzimanja opreme. Pokusaj da ih pozoves da vidis sta ce da ti kazu... [ cvele_wireless @ 21.03.2006. 14:39 ] @
Kod sezama se obicno ceka 6-7 dana.
[ centaur @ 22.03.2006. 00:10 ] @
Citat: martinj: Ja sam na paliluli, 59... Imam uslova ali trenutno nisam u nisu, pa zbog toga jos uvek nisam uveo ali bice u sledeci ponedeljak. Prijavio se na sezam inace ima tome godinu dana i vise. Rekli mi, kad budem mogao da se javim da se dogovorimo oko preuzimanja opreme. Pokusaj da ih pozoves da vidis sta ce da ti kazu... I ja sam na Paliluli,broj isto 59... ali nemam uslove,tj mogucnosti postoje ali se ceka da Telekom na centrali odradi svoj deo posla.Tako mi je odgovorio Sezam.Zato sam se odlucio za SBB. Sada mi nista nije jasno?! [Ovu poruku je menjao centaur dana 22.03.2006. u 01:18 GMT+1] [ calexx @ 22.03.2006. 01:03 ] @
Verovatno su iz nekog razloga vezani za centar. Možda su ispod pruge (drugar koji je kod pumpe je već uveo ADSL) ili imaju neku vezu, uglavnom sama centrala Palilula još ne može. Inače taj drugar ima i SBB i kaže da će posle ovih par besplatnih meseci da vrati ADSL jer je to jedno obično ... itd.
![]() [ moon510 @ 24.03.2006. 12:11 ] @
Samo evidencije radi... Niš, ptt adsl256, od sinoć oko 19h pa d danas oko 13h, kod mene protok bio spor i nestabilan. Kanda neko zagušenje? Sad je opet sve OK. pozdrav [ miljan nis @ 24.03.2006. 12:31 ] @
Kod mene u sredu uvece uopste nije radio ADSL do 22 h
[ calexx @ 24.03.2006. 21:23 ] @
Bila je informacija, valjda neki prekid na optičkom sistemu prenosa u Telekomu i proradilo je u toku večeri.
[ Acika @ 24.03.2006. 22:07 ] @
Kod mene nije bilo prekida uopste, sve ide u najboljem redu, prezadovoljan sam!
Pozdrav [ N1k0la @ 25.03.2006. 08:50 ] @
Zjb, nemam uslove za adsl. Prvo ima, pa onda nema. Kako ti se cini sbb?
[Ovu poruku je menjao N1k0la dana 25.03.2006. u 09:52 GMT+1] [ centaur @ 26.03.2006. 18:43 ] @
Citat: N1k0la: Zjb, nemam uslove za adsl. Prvo ima, pa onda nema. Kako ti se cini sbb? Jos ga nisam dobio.Za tri dana od potpisivanja ugovora su mi uveli kablovsku.Rekose da ce internet biti do kraja sledece nedelje.Sve u svemu,moram da ih pohvalim za azurnost (mada sam nekoliko puta isao kod njih da to ja malo poguram). [ miljan nis @ 26.03.2006. 20:15 ] @
Ma oni ne znaju sta rade, kad sam ih pitao za kablovski internet, kazu moze, nema problema, samo pozovi.
Ja im posaljem mejl, a oni kazu nemate tehnickih mogucnosti i tako jedno 4-5 puta. Pa ko koga tu zaje*ava ? A sto se tice njihove azurnosti, kablovsku su mi uveli posle vise od dva ipo meseca (ugovor potpisan 10.06.2003. a prikljucenje izvrseno 29.08.2003.) [ calexx @ 26.03.2006. 20:54 ] @
A ne, ovde je bilo poznato da ima tehničkih mogućnosti pošto njegov prvi komšija ima kablovski internet. Vidiš da je dobio kabl za tri dana a i za internet neće da čeka duže od nedelju dana. Sve to bez nekog guranja pošto sve ide relativno brzo.
![]() [ centaur @ 27.03.2006. 10:25 ] @
Citat: calexx:... Sve to bez nekog guranja pošto sve ide relativno brzo. ;) Bilo je guranja,morao sam da idem tamo nekoliko puta,ali su bili brzi. [ calexx @ 27.03.2006. 11:48 ] @
Ne možeš ni da zamisliš koliko su brzi, već su ti bili na vratima ali tebe nije bilo.
![]() [ altasmc @ 28.03.2006. 01:09 ] @
Ha! Evo ga! Ovaj ptt-ov modem laze 524 kbps! Realan protok mi je 425-430 kbps! Ne mogu da verujem da sam zajebao 56k!
Uramicu 56k modem i napisati "S tobom sam usao u 21. vek!" [ armilian @ 31.03.2006. 17:30 ] @
Da li vama radi na ADSLu dc++ p2p program jedan moj drug se zalio da mu ne radi on je na sezampro.
[ altasmc @ 31.03.2006. 19:13 ] @
[ sanja2010 @ 04.04.2006. 12:35 ] @
Od sinoc mi je net do zla boga spor. Jel to samo kod mene ili PTT ima nekih problema?
[ igvan @ 04.04.2006. 13:07 ] @
Da veza je spora i smorna...
Svi testovi na Netu mi uvek mere 210kbps a sada jedva 120kbps. Ne znam da li je do PTT-a ili Telekoma. [ moon510 @ 04.04.2006. 14:28 ] @
sanja2010,
s> Od sinoc mi je net do zla boga spor. Jel to samo kod mene ili PTT ima nekih problema? I kod mene isti slucaj. Isto PTT. Od sinoc ispred ponoci oslabio protok. jutros na www.beocity.net brzinomer pokazao samo 18 kbps. Malopre sam merio, bilo je nestoo bolje: 94 kbps. Sigurno je neki kvar na mrezi. Strpljenja.... :-) pozdrav [ skundra @ 04.04.2006. 16:38 ] @
Telekom Srbija za utorak 04.04. 2006. najavljuje planirane radove na svojoj infrastrukturi zbog kojih
ce doci do povremenih prekida svih servisa: Internet Linkova, SMIN i ADSL mreze [ miljan nis @ 04.04.2006. 17:47 ] @
Citat: sanja2010: Od sinoc mi je net do zla boga spor. Jel to samo kod mene ili PTT ima nekih problema? SezamPro mi je poslao mail da Telekom vrsi zamenu optickih kablova u cilju poboljsanja ADSL veze, pa se zbog toga javljaju problemi. Kod mene je cak, nekoliko puta ADSL bio u potpunom prekidu. [ altasmc @ 04.04.2006. 19:38 ] @
Kod mene je isto spor. Spao sam sa 425 na 117 kbps. Valjda ga brzo srede.
[ pasi @ 04.04.2006. 20:18 ] @
I kod mene isto , Ptt 512/128 , a protok trenutno oko 150kbps
[ miljan nis @ 04.04.2006. 20:41 ] @
Stvarno i kod mene 149 kbps, a do sad je uvek bilo oko 215 kbps.
U radu se ne primecuje da je nesto sporije, download oko 21 KB/sec. [ Acika @ 04.04.2006. 21:16 ] @
I kod mene je trenutna brzina ipala drsticno, svega 127 kb, ali ne primecujem bilo kakvu sporost u radu (mislim na surf i download -> je oko 26 kb, sto je normalno)...
[ pasi @ 04.04.2006. 21:38 ] @
Pa nije normalno ako imas 512/128 download onda treba da bude oko 52KB , to tvoje je za 256k OK
[ calexx @ 04.04.2006. 21:47 ] @
Nemojte da se oslanjate na online merenja brzine, to može da se prilično menja. Počnite neki veći DL sa pristojnog izvora pa ćete tu da vidite kako vam radi.
[ Acika @ 04.04.2006. 22:09 ] @
Ja sam upravo sad skinuo jedan fajl koji ima oko 170 mb i skidao sam ga oko 2 sata, sto mislim da je pristojna brzina.
[ Kosta ******um Rex Persia @ 04.04.2006. 23:10 ] @
Pa pristojna jeste, ali nije spektakularna. Ja sam, kad sam bio na filozofskom fakultetu u januaru ove godine u njihovom računskom centru, skinuo fajl od 103 MB za fantastičnih 25 minuta, pa ti vidi da li ti se ne isplati da odeš na Filozofski u Nišu skidaš tamo enormne količine podataka.
Uzgred, pošto tamo nemaju rezače, moraš da obezbediš nekoliko USB Flash diskova od 512 MB i da ga utakneš u njihov USB port, koji se nalazi na prednjoj strani kućišta. [Ovu poruku je menjao Kosta ******um Rex Persia dana 05.04.2006. u 00:10 GMT+1] [ calexx @ 04.04.2006. 23:43 ] @
Nije ni to spektakularno, reda 512k, ja sam jesenas na građevinskom skinuo 3,6GB za pola sata.
![]() [ igvan @ 05.04.2006. 10:55 ] @
Veza na PTT-u je i dalje nikakva (odprilike 40% losija u odnosu na period pre pogorsanja).
Nesto mnogo dugo traju ti radovi ako ih uopste ima... [ cvele_wireless @ 05.04.2006. 12:13 ] @
Na sezampro kod mene internet radi super od kad sam postavio a to je od pre mesec dana. Bilo je nekih kratkih prekida ali ljudi uvek najave kad prekidaju protok mi je 215k.
[ moon510 @ 05.04.2006. 12:37 ] @
igvan
i> Veza na PTT-u je i dalje nikakva (odprilike 40% losija u odnosu na period pre pogorsanja). i> Nesto mnogo dugo traju ti radovi ako ih uopste ima... Izgleda da se protok normalizovao. Nesto posle 13h sam pokusao da skinem nesto sa rapidshare.de. Ide sve OK, 25-29kb/s. Na brzinomeru kaze da je 212K [ pasi @ 05.04.2006. 16:20 ] @
Pa nesto se desilo , jutros je radio proxy.ptt.yu a sad kaze pristup zabranjen , bez proxy-a radi ali nisam merio down.
[ igvan @ 05.04.2006. 22:15 ] @
Definitivno je bolje, ali mi se cini da jos nije kao pre. Videcemo kako ce biti na dalje...
[ Urkelele @ 09.04.2006. 20:51 ] @
qqlele pa sta ima da se zalite na brzinu... a sta kazete na dial-up i max download 4KB/s
ja imam ISDN i veoma sam zadovoljan sa njim dok ne stigne ADSL ![]() [ cvele_wireless @ 10.04.2006. 00:53 ] @
Maximalna brzina na dial-up je 6-7k. A ti bi sa ISDN trebao da imas oko 8k a ako ukljucis oba kanala imaces brzinu 16k.
[ Salko Dinamitas @ 10.04.2006. 01:28 ] @
Citat: cvele_wireless: Maximalna brzina na dial-up je 6-7k. A ti bi sa ISDN trebao da imas oko 8k a ako ukljucis oba kanala imaces brzinu 16k. Teoretski. ![]() Prakticno: dial up 4 - 5, ISDN oko 7.5 . [ ikac2000 @ 10.04.2006. 20:40 ] @
Zna li neko kada ce centrala sa brojem 251-6xx oko Palilule i Starog Groblja dobiti tehnicke mogucnosti za ADSL? Brojevi 251-0xx imaju tehnickih mogucnosti, pa me cudi kako ja nemam.
Hvala unapred... [ calexx @ 10.04.2006. 22:39 ] @
Brojevi skoro da nemaju veze sa centralama, te koje imaju mogućnosti su na sasvim drugoj centrali. Sad sam pogledao, 251-0xx su i u Starca Vujadina i na Obilićevom vencu i kod Učitelj Tasine škole a na primer neki brojevi 251-6xx su opet kod UT ali i čak na početku bulevara što znači da oni mogu da imaju ADSL. Ako si na centrali Palilula ili na onoj kod pijace iza grobarske, onda ćeš da čekaš verovatno do kraja godine.
[ pasi @ 11.04.2006. 19:04 ] @
Gde bese ta centrala kod pijace iza Grobarske , davno sam isao u tu skolu pa se nesto ne secam za bilo kakvu centralu u okolini, za onu na Paliluli , kod Muzickog znam?
![]() Ta na Paliluli je na 59x-xxx rekao bih. 25x-xxx je Centar bivsa 35x-xxx kao i 24x-xxx bivsa 4x-xxx. ![]() Inace kako PttNet ovih dana kod vas? Osim sto ne radi proxy.ptt.yu brzina je OK , ~52KB down. Jel neko probao proxy.ptt.yu ili bar zna u cemu je problem? [ calexx @ 11.04.2006. 20:12 ] @
Ne znam ni ja, sad su mi rekli da je baš na uglu kod pijace. Kažu i da je relativno nova pa ljudi ne znaju mnogo o njoj. Što se brojeva tiče, nisam siguran da je ova podela obavezna, ne deluje mi da su 251-6xx u Takovskoj, 251-6xx kod Učitelj Tasine škole i 251-6xx na bulevaru kod Toplane na istoj centrali.
[ pasi @ 11.04.2006. 21:16 ] @
Pa ako su nekad bili 35x-xxx pa je samo promenjena prva cifra sa 3 na 2 onda je 100% Centar , ako ne sve je moguce. Ali ih je ranije bilo 353 xxx , 352 xxx i 351 xxx. Ta kod Grobarske bi trebala da bude 29x-xxx posto u tom kraju osim 26x-xxx koja je na Ledenij Steni ima i brojeva 29x-xxx , i to ISDN takodje kao i obicnih.
[ moon510 @ 11.04.2006. 22:31 ] @
pasi,
p> Inace kako PttNet ovih dana kod vas? Osim sto ne radi proxy.ptt.yu p> brzina je OK , ~52KB down. Jel neko probao proxy.ptt.yu ili bar zna u p> cemu je problem? Hvala na pitanju :-) ptt adsl radi ovih dana odlicno. A sto se proksija tice, browser izbacuje ovu poruku: --------- GRE�KA Tra�ena adresa (URL) ne mo�e da se dovuce Tokom poku�aja da se dovuce strana sa sledecom adresom (URL): http://www.vokabular.org/ dogodila se sledeca gre�ka: Pristup nije dozvoljen. Sistem za kontrolu pristupa konfigurisan je tako da vam u ovom trenutku pristup nije dozvoljen. Ako smatrate da to nije u redu, molimo da kontaktirate va�eg servis provajdera. Va� cache/proxy administrator je: root. ---------- pozdrav [ calexx @ 11.04.2006. 22:39 ] @
Ja sam bio 351-xxx na Paliluli pa sam prešao na novu centralu, prvo 592 pa 593. Sada vidim da 251-6xx ima recimo i u Takovskoj i Čačanskoj i to nije Centar. Koliko mogu da vidim, na osnovu broja apsolutno ne može da se utvrdi na kojoj je centrali. Kao da na svim centralama postoje svi brojevi, sve je izmešano. Znači, ako je neko na recimo pomenutom 251-6xx nije nemoguće da nema mogućnosti iako neki sa tim brojevima imaju.
[ miljan nis @ 12.04.2006. 11:00 ] @
Nema to veze, na digitalnim centralama su svi brojevi svuda.
Npr, ja imam 533-3xx kod Niske TV, a ima takvih brojeva (koji se razlikuju samo u zadnjoj cifri) i na Bulevaru, i u Duvanistu, i na Trosarini i na Delijskom visu. [ mr_bungle @ 16.04.2006. 13:33 ] @
znaci...
u nisu sam, imam teh. mogucnosti na 51*-***, koji provajder ?? kakva su iskustva ? citao sam i vidim da je ptt ok. jel moze malo izjasnjavanje, cisto da se updateujemo sa informacijama. [ cvele_wireless @ 16.04.2006. 15:08 ] @
Koristim sezampro i prezadovoljan sam nema pucanja, veze protok ne pada a i nije mnogo skupo 256k 1800 din u cenu je uracunat PDV. Ja ti predlazem sezampro...
[ mr_bungle @ 16.04.2006. 22:18 ] @
Hmmm... a jel si procitao ovo ?? sveze je...i isto i Nisa
http://www.elitesecurity.org/tema/161480/0#1118251 [ cvele_wireless @ 17.04.2006. 12:16 ] @
Procitao sam ali kod mene sve radi kako treba kod njega mozda zeza nesto drugo. Kod mene je brzina intertneta 215k sto je normalno za 256k paket na ADSL-u. Brzina 768k bi trebala da ide oko 640k-650k ne moze vise.
[ vidim @ 30.04.2006. 09:37 ] @
Da li provajderi prave probleme u vezi sa P2P?
Konkretno mislim na blokiranje portova. Koji je provajder naj liberalniji po tom pitanju? [ cvele_wireless @ 02.05.2006. 09:52 ] @
Neznam za druge ali sezampro ne pravi nikakve probleme sto se tice p2p programa download ide preko 20k
[ Hackman @ 07.05.2006. 23:45 ] @
> po meni je što se Niša tiče ptt stvarno su korektni bar do sada
> __________ NOD32 1.1502 (20060422) Informacija __________ > > Ova je poruka provjerena NOD32 antivirusnim sistemom. > http://www.nod32.com.hr > > [ armilian @ 12.05.2006. 20:51 ] @
Ja mora da se zalim na neobee njihov p2p radi gore nego moj bivshi dial up. 2kb/s max. da li mozda neko zna nesto o tome detaljnije kako da proradi p2p na neobeeju tj microtorrent neka se javi :)
[ moon510 @ 16.05.2006. 08:07 ] @
PTT adsl. Juče popodne i danas protok znatno usporen. Download skoro nemoguć. [ sanja2010 @ 16.05.2006. 15:06 ] @
Meni PTT juce popodne (oko 5, 6) radio sasvim normalno, uveche bio ochajan, a sad je opet sve OK...
[ moon510 @ 16.05.2006. 18:25 ] @
sanja2010,
s> Meni PTT juce popodne (oko 5, 6) radio sasvim normalno, uveche bio ochajan, a sad je opet sve OK... kod mene se jos nije popravilo. Izgleda da je doslo do nekog kvara samo kd mene. Kad podignem tel. slusalicu, cuje se blagi sum iza tu-tu signala. Ima li jos neko problem sa protokom? ili da sutra zovem teh. podrsku? pozdrav [ moon510 @ 17.05.2006. 00:03 ] @
moon510,
m> kod mene se jos nije popravilo. Izgleda da je doslo do nekog kvara samo kd m> mene. :-) U toku veceri se normalizovao protok. Vise od 24 sata nije radilo kako treba. Eh, kako mi treniraju zivce :-) Nislije, uzivajte! [ mkoma @ 17.05.2006. 09:51 ] @
Evo kod mene u Panteleju vec treci dan smrt na vezi. Ne mogu ni stranicu da otvorim za nekoliko minuta a download je misaona imenica. Ima li neko broj teh.podrske da ne trazim sad ugovor! HVALA
[ altasmc @ 17.05.2006. 15:17 ] @
Evo i kod mene PTT vec dva dana "almost dead". Ajde ako neko zna sta je problem, nek postuje!
[ Acika @ 17.05.2006. 15:38 ] @
Kod mene na crvenom pevcu nije bilo vecih problema, znaci bilo je par prekida od po 2 3 minuta, a download i surf idu savrseno! Neobee je zakon!!!
Pozdrav [ cvele_wireless @ 17.05.2006. 17:59 ] @
Pa i nije bas zakon kad mu p2p programi rade po 2kb
[ Acika @ 17.05.2006. 18:18 ] @
To nije tacno, i oni rade dobro, kod mene po nekad ide download i do 25 kb/s, atakodje i torent radi bas dobro, provereno, licno sam preko p2p i torenta skinuo preko 15 gb!
Poz [ mr_bungle @ 29.05.2006. 22:04 ] @
cekam vec deset dana da me pozovu. potpisao sam ugovor...jel ste i vi ovoliko cekali ?
[ vidim @ 30.05.2006. 17:28 ] @
Da li neko koristi ADSL preko Medianis-a?
Kakva su iskustva sa njim? I da li SezamPro ima telefon za tehnicku podrsku u Nisu ili mora da se zove u BG? [ calexx @ 30.05.2006. 20:50 ] @
Samo se ti prijavi njima pa će da te nađu. ;) Koliko znam, za sada se sve radi u Jugodati u Voždovoj 92 pa prošetaj. Jel' stigao ISDN? ;)
[ vidim @ 31.05.2006. 02:31 ] @
Stigao je.
[ 68030 @ 31.05.2006. 21:59 ] @
Citat: vidim:Â Da li neko koristi ADSL preko Medianis-a? Kakva su iskustva sa njim? I da li SezamPro ima telefon za tehnicku podrsku u Nisu ili mora da se zove u BG? Izgleda da niko sem mene ovde nema ADSL na Medianisu, pa cu ja preneti neka svoja iskustva: Papirologija se zavrsava u Zoni III na prvom spratu - kome treba snaci ce se. Nakon 5-6 dana, pozvali su me telefonom i dogovorili termin oko povezivanja (oni salju svoje ljude koji rade montazu kod kuce). Mozete i sami da preuzmete opremu, ali kad vec sami dolaze... Instalacija kod mene kuci je bila ok, ali ako trebaju telefonski kablovi ili uticnice, vidim da nose sa sobom, pa mogu ako odgovara i to da urade. Oprema koju sam ja dobio je Sagem-ova.Nista specijalno, kod mene radi korektno. Mesec dana je besplatno - ja sam uzeo 256kbps. Brzina je korektna (pogotovo za nekog ko je bio na dial-upu kao ja), p2p lepo radi, nisam primetio da ima "gusenja" portova, ostalo standardno za Medianis. Nekih problema nisam imao do sada - koristim mesec i po. Za kasnije cemo videti. Sto se mene tice i mojih iskustava - imaju preporuku. Nadam se da sam bio od koristi. Pozdrav [ vidim @ 01.06.2006. 13:34 ] @
Nisi napisao kod kog provajdera.
Ja kod PTT cekam vec mesec dana. Nemaju opremu za korisnike sa ISDN-om. [ 68030 @ 01.06.2006. 15:32 ] @
Citat: vidim: Nisi napisao kod kog provajdera. Ja kod PTT cekam vec mesec dana. Nemaju opremu za korisnike sa ISDN-om. Naravno da jesam. Radi se o Medianisu, posto si pitao za Medianis. Par redova iznad ti pise: "Izgleda da niko sem mene ovde nema ADSL na Medianisu, pa cu ja preneti neka svoja iskustva:" Sto se tice opreme za ISDN da li imaju trenutno - ne znam. Pozovi pa pitaj. Phone ti je: 226-578 i 202-240. Pozdrav [ perale @ 01.06.2006. 21:28 ] @
Sto se tice medianisa ne znam,ali ljudi imaju losa iskustva sa beotelom.Drug uzeo adsl od njih zbog studentskog popusta 1200 din 256/64 flat,ali prc nema javnu ip adresu,vec se modem konektuje na neki beotelov proxy i eto tebi interneta.
[ Acika @ 01.06.2006. 22:46 ] @
Ne zelim nikoga da reklamiram, ali
N E O B E E. N E T Je zakon sto se tice adsl interneta!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ja ga koristim vec puna 3 meseca i prezadovoljan sam, a i tehnicka podrska radi savrseno!!! Poz [ Hackman @ 02.06.2006. 21:20 ] @
Ni ja ne želim nikoga da reklamiram ali Ptt je u nišu za sada odličan ako se
izuzmu neke male sitnice, a dokle će tako videćemo> > > -- > No virus found in this incoming message. > Checked by AVG Free Edition. > Version: 7.1.394 / Virus Database: 268.8.1/355 - Release Date: 2.6.2006 > > [ vidim @ 03.06.2006. 00:46 ] @
> Ni ja ne �elim nikoga da reklamiram ali Ptt je u ni�u za sada odli�an ako se
> izuzmu neke male sitnice, a dokle �e tako vide�emo> Koje sitnice? [ geniuxx @ 03.06.2006. 11:24 ] @
Citat: perale: Sto se tice medianisa ne znam,ali ljudi imaju losa iskustva sa beotelom.Drug uzeo adsl od njih zbog studentskog popusta 1200 din 256/64 flat,ali prc nema javnu ip adresu,vec se modem konektuje na neki beotelov proxy i eto tebi interneta. Da, po default-u. A za javnu ip adresu, neka procita: http://adsl.beotel.net/faq.php - sve lepo pise. Ja sam zadovoljan Beotel-om, a teh. podrska mi do sada nije bila potrebna. Download je oko 26k, u proseku za jedan sat download-ujem oko 90mb. Nemam zamerke. [ Hackman @ 03.06.2006. 13:41 ] @
Pa naprimer nemogu da igram igrice sa drugarima preko neta, onda mnogo
usporava brzinu prilikom skidanja torenta ali sve u svemu sve se to da rešiti. Drug mi reče da će mi doneti neki program koi pravi sopstvenu ip adresu tako da se preko njega mogu igrati igrice. To je odprilike to, a što se veze tiče veoma je stabilna sa asusovim ruterom kojeg koristim i veoma sam zadovoljan > > > -- > No virus found in this incoming message. > Checked by AVG Free Edition. > Version: 7.1.394 / Virus Database: 268.8.1/355 - Release Date: 2.6.2006 > > [ igvan @ 05.06.2006. 14:24 ] @
Ja stalno igram on line igre preko PTT-a i ping je Ok. Pojasni malo.
[ Hackman @ 05.06.2006. 15:56 ] @
>
> > -- > No virus found in this incoming message. > Checked by AVG Free Edition. > Version: 7.1.394 / Virus Database: 268.8.1/355 - Release Date: 2.6.2006 > > [ Hackman @ 05.06.2006. 16:07 ] @
Pa jednostavno kad hoću da odem naip adresu nekog druga jednostavno neće da
je nađe objasni malo detalnije šta ti radiš da bi to funkcionisalo. Kada sam pokušao da pingujemip ništa se ne dešava odnosno ništa ne prolazi. Ja nisam još ukapirao dali na ptt-u imamo javnu ip adresu. > > > -- > No virus found in this incoming message. > Checked by AVG Free Edition. > Version: 7.1.394 / Virus Database: 268.8.1/355 - Release Date: 2.6.2006 > > [ igor76 @ 05.06.2006. 19:31 ] @
ljudi ovako stoje stvari
vi imate rooter roter se konektuje dodelji je tebi privatnu IP adresu i gateway pristupi rooteru i dikonektuj ga i napravi PPPoe konekciju i imaces javnu IP adresu ovako dobijas privatnu adresu [ igvan @ 13.06.2006. 00:11 ] @
@Hackman
Pa vidis ja igram na javnim (public) serverima. Za to sto ti hoces mislim da je potebno da host ima staticku IP adresu. Znam da moze i bez staticke ali to je smor... [ bucanis @ 13.08.2006. 13:08 ] @
Ljudi , jer zna neko kada ce ostale centrale dobiti ADSL ?
[ vidim @ 14.08.2006. 17:33 ] @
Jel ima neko informaciju kada ce biti novih portova na Center
centrali? [ perale @ 15.08.2006. 20:33 ] @
Da li je neko u Nisu uveo adsl preko telekoma?
Zanimaju me iskustva sa vezom jer planiram da uzmem od oktobra posto izgleda nista od novih centrala. [ PonyExpress @ 15.08.2006. 22:08 ] @
Prosetaj po temama...
Reci ce ti se samo... [ smurflander @ 31.08.2006. 16:13 ] @
Meni su mi u Neoobee netu rekli da ocekuju krajem septembra da telekom ugradi novi hardver. Do tada mrak sto se tice novih korisnika ADSL-a u Nisu. Sramota.
[ igor76 @ 01.09.2006. 20:14 ] @
Ja evo molim provajdera da me otkaci od adsl ali on nece ,uporno mi stizu racuni,
[ vidim @ 03.09.2006. 06:59 ] @
> Ja evo molim provajdera da me otkaci od adsl ali on nece ,uporno mi stizu racuni,
Koji je provajder u pitanju? [ ikac2000 @ 20.10.2006. 17:13 ] @
Telekom je u Nisu poslao ponude za ADSL na 7000 adresa, koliko ce verovatno biti instalirano portova.
[ calexx @ 20.10.2006. 18:06 ] @
Da li su u pitanju delovi grada koji su na onih pet centrala gde je zimus prošao ADSL ili su ponudili i nešto van toga? Ima li koga da zna ove detalje?
Miško?? [ vidim @ 20.10.2006. 20:01 ] @
> Telekom je u Nisu poslao ponude za ADSL na 7000 adresa, koliko ce
> verovatno biti instalirano portova. Ja nista nisam dobio od telekoma a u samom sam centru. Inace, juce sam dobio informaciju da su novi portovi namesteni i da se ceka "zeleno svetlo" za pocetak. Zvao sam telekom na 9813 i kazu da moze da se prijavi za ADsL preko njih a da je realizacija posle 1. Decembra. Ako je tacno da je buduci broj portova 7000 onda u odnosu na sadasnjih 2000 i nije toliko crno. [ vidim @ 20.10.2006. 20:01 ] @
> Da li su u pitanju delovi grada koji su na onih pet centrala gde
> je zimus pro�ao ADSL ili su ponudili i ne�to van toga? Ima li koga > da zna ove detalje? Jel to odustajes od SBB? :) [ calexx @ 20.10.2006. 20:20 ] @
Taman posla nego da proverim pa možda uzmem i ADSL, čisto da se nađe a i zbog ovih koji neće da dobiju. ;) Ako SBB do kraja meseca ne ponudi niže cene, onda mogu da pravim matematiku jer je trenutno Telekomova ponuda povoljnija ... mada se nikad ne zna odakle mogu da izvire gremlini. ;)
[ cvele_wireless @ 19.02.2007. 23:00 ] @
Sta je bilo ljudi ova tema napustena cuo sam da su jos neke centrale dobile ADSL u Nisu jel vam poznato.?
[ gileii @ 20.02.2007. 13:37 ] @
Dobila Centrala Nikola Tesla. Ja sam uzeo kod EUNET-a 256flat i sve je prva dva dana radilo super. Posle dva dana koriscenja P2P koji je inace isao super od 15 do 25 KB sada se vec nedelju dana jedva vuce na 2-7 KBs dok ostalo radi dobro. Izgleda da su i ovi iz Euneta ogranicili protok na portovoma koje koristi P2P.
Pozdrav, Gile [ calexx @ 20.02.2007. 20:11 ] @
Ne kažem da nije tako, kod mene se povremeno dešava slično ali sam skoro siguran da ja imam problem sa ruterom. :( Rešenje mi je da mu na kratko isključim struju i posle toga neko vreme radi bez greške ... to je privremeno a sada razmišljam o trajnijem rešenju.
[ cvele_wireless @ 20.02.2007. 22:06 ] @
I kod mene p2p na sezamu zezao neko vreme ali je bilo do mene neki program mi sve zablokirao sad radi sve normalno kao i ranije ko uzima ADSL ja mu preporucujem da uzme Sezampro jedino im ne radi dc++ ali moze da se zivi i bez toga ima i drugig slicnih programa.
[ gileii @ 21.02.2007. 17:13 ] @
Ja sam juce pre podne zvao teh.podrsku EUnet-a i normalno pitao ih da li blokiraju portove, ogranicavaju saobracaj, itd a oni meni naravno ma kakvi, mi to ne radimo, nema sanse itd i kaze mi tip da promenim tip naloga iz standard u silver ili premium (nivo agregacije). Poslusam ga i namestim na silver i sve proradi kako treba (ali problem je u tome sto je silver 710 din skuplji). Probacu sutra ponovo da vratim na standard pa cemo videti kako ce onda biti). Po svemu sudeci P2P kod euneta samo za 2100 din.
Pozdrav, Gile [ calexx @ 21.02.2007. 18:06 ] @
Meni je u ponedeljak greškom prebačeno na 256k i sada sam siguran da ta brzina uopšte i nije za p2p. Problem je što je UL 64kbps a mora da se još i smanji da bi to uopšte radilo. Koliko vidim, preporučuje se UL do 5KB/s a to povlači 4x DL tj do 20k. :( Sada sam na 512k postavio UL na 10k što više ne ograničava DL pa mi je prosek oko 50-51k ... mada bi bilo dobro da je malo bolje.
[ gileii @ 22.02.2007. 09:17 ] @
@calexx
Kod kog isp-a si? Ovo 50-51k mi deluje super ako je na 512k. Pozdrav, Gile [ calexx @ 22.02.2007. 18:26 ] @
Sezampro. Meni baš i ne deluje super, to je kao 25-26 na 256 tj očekivana brzina mada se neki hvale da kod drugih na 512 imaju 53-55. U svakom slučaju je solidno i još samo da rešim problem sa ruterom pa će da bude odlično. Jedini problem je 1:4 pa tu mogu da se jave problemi. Ako mi kabl uskoro pojeftini, opet ću da ga forsiram pošto je kod njega 1:2 a ADSL će da mi ostane za surf. :))
[ gileii @ 22.02.2007. 19:56 ] @
I meni odnos 1:4 pravi problema jer na zatvorenom torentu treba odnos 1:2 da bi odrzao koliko toliko dobar kredit. Ja mogu kabl da uzmem kod KDS-a ali i oni imaju odnos 1:4 a i cene su u dinar iste tako da cu bar za sada da ostanem na ADSL-u.
Pozdrav, Gile [ miljan nis @ 22.02.2007. 21:01 ] @
I kod mene je brzina 25-27, a ide ponekad i do 30, isto SezamPro.
[ calexx @ 22.02.2007. 21:24 ] @
Šta znači ponekad? Duže ili samo na momente? Da li je to običan transfer ili neki p2p? Koji modem imaš?
[ gileii @ 22.02.2007. 21:35 ] @
I kod mene klasican download ide bez problema na 29-30KB ali kod P2P mora da se odvoji bar 5KB za upload tako da download ne moze da predje 25KB naravno sce ovo na 256k.
Pozdrav, GIle [ cvele_wireless @ 22.02.2007. 21:36 ] @
Meni na sezampro preko internet download menadzera download ide 28 nikad manje.
[ miljan nis @ 22.02.2007. 22:13 ] @
Citat: calexx: Šta znači ponekad? Duže ili samo na momente? Da li je to običan transfer ili neki p2p? Koji modem imaš? Zavisi kad kako, nekad bude i duze, obican transfer je u pitanju. Ne znam koji je modem, nista ne pise na njemu. [ altasmc @ 02.04.2007. 14:57 ] @
Evo ja vec godinu dana koristim PTT ADSL. 7 dana u vrh glave da nije radio kako treba. Download 52-55 KB (512/128 paket). Torrenti, P2P i DC++ rade kao u snu. Agregacija - nikad cuo. Jedino je ping malo slab ponekad, mada mi to ne znaci mnogo posto nisam online player. Mada igrao sam Second Life i sve je islo bez problema. Evo prvi put u Srbiji da budem prezadovoljan kvalitetom usluge!
[ Hackman @ 04.04.2007. 18:22 ] @
A ja se uplašio da sam jedini u Nišu kome adsl kod ptt-a radi dobro.
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|