[ Dado_VTC @ 03.03.2005. 13:15 ] @
Kupio kolega VIVAX Imagio K-200 Divx Player (cijena oko 65 eura)

Sve radi super (nasa slova u titlu),format titla .srt .sub .txt , svi moguci formati Mpeg-4 videa (Divx 3,4,5, Xvid, Q-pel...)

Medjutim podrzava titlove samo ako su divx i titl na cd mediju
ako se snimi na dvd-r naprimjer 6 divx filma sa titlovima, nece prikazati titlove
probali smo snimiti dvd tako da svaki film sa titlom stavimo u poseban folder,
ali i dalje nista (ovo zadnje radi na mom Mercury 3783 divx playeru)

otvorili smo player i vidjeli da koridti chipset - Zoran Vaddis 776 (ZR36776HQCG)

inace sve super radi sa cd-a, prilicno je dobra slika a i titl je jasan i vidljiv

problem je sto svu kolekciju divx filmova imamo na dvd-r medijima, cd-a smo se rijesili
jer zauzimaju puno mjesta, pa sad ako se hoce gledati neki film na njemu mora se snimati na cd-rw

Da lizna neko mozda neki trik kako podici titl sa divixa na dvd-u
ili mozda neki firmware koji bi to ucinio a odgovara ovom playeru,
jer sini mi se da je ovaj VIVAX klon nekog drugog playera samo sa promjenjenim nazivom

unaprijed hvala
[ zadmir @ 18.04.2005. 11:47 ] @
Na ovom forumu sam nasao uputstvo za Neo DVD-PDX77 ver.9 koji ima isti chipset - Zoran Vaddis 776 (ZR36776HQCG). Vjerovatno bi moglo raditi. Probaj, pa saopsti rezultate ako nije neki problem jer sam i sam zainteresovan za nabavku to Vivax-a.

Pozdrav
Admir

VISE DIVX FILMOVA NA JEDNOM DVD-U UZ PRIKAZIVANJE TITLA:

I ja sam uspio da narezem vise filmova na 1 DVD i to tako da prikazuje titlove. Evo pojasnjenja da bi i drugi mogli isto:

ja koristim Nero Burning ROM v6.3, koristite opciju DVD UDF/ISO i pod tabom UDF OBAVEZNO!!!! chekirajte opciju "Force DVD-video compatibility mode (Required for X-Box)" i dodajte filmove i titlove u kompilaciju (najbolje svaki u poseban folder tako da su film i titl u istom folderu sa istim imenom, npr. FILM.AVI i FILM.SUB ili FILM.SRT).

Nakon rezanja i pustanja na plejeru automatski krece 1. film, sa Next idete na slijedeci, itd. ili stop, pa mozete da birate koji film pustate.

Radi i za DVD+R i DVD-R (takodje i RW diskove).

Sto se tice titlova, pouzdano znam da prepoznaje .SUB (MicroDVD format sa frejmovima: {1234}{3456}...) i .SRT (00:01:02.1234 --> 00:01:07.1234 itd.). Naravno, OBAVEZNO mora titl da ima isto ime kao i film. Ako ipak nece da ucita titl onda je moguce da titl ima gresku (npr. duzi je od filma) sto mozete provjeriti nekim programom, npr. Time Adjuster.

Pozdrav svima,

zlaja70
[ Zoky1 @ 20.04.2005. 09:19 ] @
Citat:
Na ovom forumu sam nasao uputstvo za Neo DVD-PDX77 ver.9 koji ima isti chipset - Zoran Vaddis 776 (ZR36776HQCG). Vjerovatno bi moglo raditi. Probaj, pa saopsti rezultate ako nije neki problem jer sam i sam zainteresovan za nabavku to Vivax-a.

Yep, Imam VIVAX Imagio K-200 Divx Player i po upustvima gore navedenim radi !!!!
Dakle snimao sam na Traxdata DVD+RW 4X - snimano sa 2,4X , Alien quadriology:
1. napravio ono sa UDF/ISO kako gore pise
2. kreirao četri direktorija
Alien1
Alien2
Alien3
Alien4
i u svaki ubacio *.avi i *.sub gdje je * potpuno identicno
Radi prevod, filomovi se mjenjaju sa next kao tracke, s tim da pocinje sa zadnjim, pa tako je dobro staviti na DVD prvo zadnji nastavak pa prema prvom , mada to i nije previse bitno

Pozdrav !

E da , jel zna mozda tko kako povecavat font (veličinu slova) na divix-u