[ ksrele @ 03.03.2005. 14:18 ] @
Imam problem sa jednim subotickim WiFi provajderom. Konektujem se na jedan od njihovih AP-ova i konektujem VPN konekciju (default VPN) i sve radi super neko vreme, cini mi se da je ovo vreme fiksno, i posle mi se diskonektuje ova VPN konekcija i neko vreme ne moze da se ponovo konektuje. Pitao sam kod provajdera i rekli su mi da je to zbog mog signala, tj kada mi glavni signal opadne VPN konekcija puca a njihov server ne dobija informaciju da sam se ja diskonktovao (kliknuo na disconnect) i ja sam kao jos uvek na vezi i zbog zastite od vise korisnika sa istim usern. i pass. mi neda da se vradim nekih 5-10 min. Sto se tice mog signala, jeste da nije profi ali je OK (oko 50-60%) i pre mi se ovako nesto nije desavalo. Sve dok nisam instalirao novi drajver za WiFi karticu i dole naveden protokol. Provajder je SuOnline. Kartica je MSI 802.11b PCI. Windows XP SP2 P.S. Kod jednog provajdera je konekcija preko RasPPPoe protokola pa sam ga instalirao na glavnu konekciju, da li je ovo problem za konekciju ka SuOnline-u koji ne koristi ovaj protokol? P.S.2 Pitam vas ovo jer sam negde procitao da SP2 ima ugradjen neki algoritam za proveravanje signala koji na trenutak zbuni karticu. Da li je istina? |