[ Nemanja Avramović @ 03.03.2005. 19:50 ] @
E ljudi... evo ja tako idem po komshiluku i instaliram windoze ;)
E sad... u devet od deset slucajeva modem pravi s**nja... znaci sve je ok samo modem pravi probleme...
Evo pazite problem od juce, kod drugarice iz odeljenja... modem je instaliran, pise u device manager-u da sve radi... ub'o sam kabl od telefona u LINE :) i iskljucio ono da ceka dialtone... ma sve kao sto kod sebe radim... ali modem uopste nece da zove, i jos mi prijavljuje nesto oko port-a... firewall je iskljucen...

samo da napomenem, u device manager-u pise da je modem: HSP56MR
[ cicika @ 03.03.2005. 19:55 ] @
"Nešto oko porta" bi trebalo da znači da je port na kome je modem zauzet.
Device Manager>> Modem Properties>> Advanced>> Advanced Port Settings pa stavi na COM5 ili tako nešto, menjaj dok ne proradi. Sad je verovatno na COM3.
[ Maximu$ @ 03.03.2005. 23:35 ] @
Hoce to ako instaliras XP SP2, i neke stare ubudjale drajvere za modem....desavalo mi se X puta. Koju gresku ti izbacuje (678....).
[ Nemanja Avramović @ 04.03.2005. 20:19 ] @
ajde videcu kod drugarice pa cu ti napisati koji je broj greske i sta pise...
[ old @ 05.03.2005. 01:50 ] @
U slučajevima promašenog porta najefikasnije je dati sistemu priliku da sam prepozna.
To je u prevodu: iščupaj pa vrati. Uz restartovanja i eventualnu deinstalaciju drajvera...

[ cicika @ 05.03.2005. 12:59 ] @
I eventualno staviš modem u drugi PCI slot.
[ sasa022 @ 05.03.2005. 16:42 ] @
HSP56MR je najverovatnije AMR modem ( bar kod mene - imam SiS PCT303 na Matsonic ploci ).
Meni je nedavno napravio probleme oko drajvera za XP.Pod Win ME je radio Ok.
"Skinuo" sam najnovije drajvere i sad radi Ok.
Takodje moraju da se pravilno podese i parametri u BIOS-u.

@JaHvram
"PROGUGLAJ" malo vidim da se na nekim forumima spominju problemi oko HSP56MR pod XP-om.