[ esnaf @ 04.03.2005. 09:15 ] @
Da li je moguce ucitati Xml semu koja se nalazi u posebnom .xsd fajlu
u XmlDocument.... Naime XmlDocument ucita xml fajl al nema pojma o tipovima koji se nalaze u xml-u jer sve tretira kao string ...

Treba da filtriraram XMLDocument (kroz Xpath query ) u zavisnosti od datuma
npr
Code:

XmlDoc.SelectNodes(Matches/Mec[Datum >= '" & Date.Now.ToString "']...

Ili cu ipak morati da ucitavam i semu i Xml fajl u DataSet pa onda raditi filtriranje ...

[ havramm @ 04.03.2005. 11:55 ] @
U kom formatu ti je datum u XML dokumentu?
Koji format datuma ti vraca DateTime.Now.ToString()?
Da li su ta dva formata ista?
[ esnaf @ 04.03.2005. 13:52 ] @
Isti su i probao sam sa vise formata ,
al ne vredi .....Mozda je u Xpath Query-ju greska , da ne treba da se stavi neki specijalni karakter za Datum ...

Imam resenje za filtriranje Xml pomocu .xsd seme i DataSet i to radi ali je do 4 puta sporije nego kad se radi sa XmlDocument- om....

[ mmix @ 04.03.2005. 14:13 ] @
XPath 1.0 nema podrsku za date, time i datetime tipove, tako da sve i da zakacis xsd za xml, moci ces samo da izvrsis validaciju XMLa (pod sulovom da su ti datumi u XMLu u UTC formatu).
To ti nece pomoci u poredjenju datuma. XPath2.0 ima implicitnu podrsku za datumske tipove, al pretpostavljam da ti se ne ceka , a pride (ako se nesto nije promenilo), XPath 2.0 nece ni biti implementiran u .NET2.0, kao ni XSLT2.0 na ustrb XQuery 1.0 *no comment

Elem, jedna od varijanti ti je da napravis custom XPath funkciju, celu prica oko toga imas u ovom clanku:
Adding Custom Functions to XPath

Alternativa je da skines Saxon.NET, XPath2.0 implementaciju za .NET1.1
http://www.x2x2x.org

koristi UTC format datuma i radice ti kako treba.

[ esnaf @ 04.03.2005. 14:43 ] @
Hvala Miljane na korisnim linkovima i savetima !!!!
Kao sto si rekao ne ceka mi se Xpath 2.0 a i nemam vremena da eksperimentisem
sa Custom Xpath funkcijama...
Ipak cu iskoristiti .xsd seme i DataSet ...

Pozdrav!!