[ nnn @ 04.03.2005. 09:50 ] @
Imam pitanje, da li je moguce napraviti butabilni dvd na kojem je instaliran windows xp. Znaci kao knoppix da kad ubacim dvd i restartujem komp da mi se startuje windows? |
[ nnn @ 04.03.2005. 09:50 ] @
[ Shadowed @ 04.03.2005. 17:59 ] @
Nije moguce. [ nnn @ 04.03.2005. 19:45 ] @
Sta bi bilo ako bi narezao ceo c:\ na dvd?
[ Goran Mijailovic @ 04.03.2005. 20:04 ] @
E pa ne moze to tako, pogledaj ovo:
Citat: PE Builder Copyright (c) 2002-2004 Bart Lagerweij. All rights reserved. This program is free software. Use and/or distribute it under the terms of the PE Builder license (see below) Please note that this license is only for the builder "PE Builder". This license has no relation with Microsoft Windows, Windows PE or other Microsoft files! More information about PE Builder: http://www.nu2.nu/pebuilder/ [ nnn @ 04.03.2005. 20:08 ] @
Sutra cu kupiti prazan dvd, pa cu vam javiti da li je uspelo. Hvala
[ Shadowed @ 04.03.2005. 20:14 ] @
To verovatno moze da proradi ali sumnjam da ces moci da ga koritis za uobicajen rad. Mada isprobacemo...
[ Goran Mijailovic @ 04.03.2005. 20:18 ] @
Citat: I knew then as I know now, that in time PE-based solutions will be every PC technicians best friend. Goodbye to all the good and bad dos-based NTFS utilities! Now we can boot from a CD-Rom and have full read/write access to NTFS volumes! Here are a few things that are possible with PE and are not possible with any type of dos-based boot disk, even when using network support and ntfsdos: Accessing very large (>2TB) NTFS volumes or accessing volumes that are not seen by the BIOS, like some fibre channel disks. Very reliable scanning and cleaning of viruses on NTFS volumes using a "clean boot". Active Directory support. Have remote control over other machines, using vnc or remote desktop. Znaci radi sa generickim drajverima i tako to, prvenstveno kao alat kao sto pise gore. Inace bartova pe verzija je ogranicena na rad od 24h kako je ne bi koristili kao server, to sam negde procitao na sajtu. [ Nemanja Avramović @ 04.03.2005. 20:18 ] @
Bart's PEBuilder pravi ISPRAVNE bootabilne diskove ;) ali to ti moze sluziti samo za hitne slucajeve... tesko ces ga namestiti da radi DirectX (npr) ili zvucna kartica, i tako to...
edit: Citat: Q: In what way is BartPE limited compared to a normal Windows XP installation? A: BartPE) has these limitations: * To reduce its size, only a subset of the available Win32 APIs is included. Included are I/O (disk and network) and core Win32 APIs. * To prevent its use as a pirated operating system, BartPE automatically stops running the shell and reboots after 24 hours of continuous use. Also you cannot start more then 6 processes, this includes the shell (nu2menu). * Distributed File System (DFS) name resolution is not supported. * The drive letters assigned during BartPE are not saved to any registry that persists when you reboot. The drive letter assignment when you create partitions is in the order of creation, but the drive letter assignments when you reboot will be in the default order. * BartPE requires a VGA-compatible device and uses a screen resolution of 800 x 600 pixels. If BartPE cannot detect video settings, the default screen resolution is 640 x 480 pixels. * BartPE is too large to fit on a floppy disk. * BartPE does not support the Microsoft .NET framework. link: http://www.nu2.nu/pebuilder/#commercial [Ovu poruku je menjao BytEfLUSh dana 05.03.2005. u 01:03 GMT+1] [ nnn @ 04.03.2005. 22:26 ] @
A ako bi uzeo RW DVD disk i prekopirao ceo C:\. Ma sutra cu kupiti nekoliko diskova pa ce biti proba. Mislim ovo bi barem meni bilo dosta korisno.
[ Nabukodonosor @ 04.03.2005. 23:12 ] @
A sta ce se desiti kada Windows bude morao da modifikuje neku datoteku?!
![]() [ Nemanja Avramović @ 05.03.2005. 03:05 ] @
Citat: nnn: A ako bi uzeo RW DVD disk i prekopirao ceo C:\. Ma sutra cu kupiti nekoliko diskova pa ce biti proba. Mislim ovo bi barem meni bilo dosta korisno. ama ne moze covece i nemoj da me nerviras! ;) nemas boot na tom narezanom dvd-u!!!! netje da radi, dzabe ces baciti dvd [ tdjokic @ 05.03.2005. 03:31 ] @
Znaci - definitivno ne postoji Live CD Windows kao Knoppix, Mepis, Kanotix,...? Ja sam par puta koristio PC bez HDD-a, iso na net, surfovao itd., pomocu nekog od nabrojanih Live Linuxa, a izgleda da to sa Windowsom nije moguce. Koliko shvatam, ovaj BartPE je samo pomocna alatka, radi UZ nesto, ne moze pokrenuti PC bez hdd-a ili sa praznim hdd-om.
[ Nabukodonosor @ 05.03.2005. 11:19 ] @
Pa PE je skraceno od Personal Edition i to samo znaci da je taj Windows tebi prilagodjen. Mozes i sam da uradis unnatended instalaciju. To ti je isto. Nema to blage veze sa nikakvim LiveCD-om ili necim slicnim.
[ Shadowed @ 05.03.2005. 12:39 ] @
Sto se skracenice tice:
Citat: Microsoft® Windows® Preinstallation Environment (Windows PE) is a tool based on Microsoft Windows XP Professional that allows... Sa http://www.microsoft.com/licensing/programs/sa/support/winpe.mspx [ Nabukodonosor @ 05.03.2005. 16:18 ] @
Mozda MS koristi tu skracenicu za svoj proizvod, ali ja sam pricao o necemu drugom.
[ Burgos @ 05.03.2005. 16:35 ] @
A o čemu si pričao?
Citat: Bart's Preinstalled Environment (BartPE) bootable live windows CD/DVD BartPE is Admin's best friend... Preuzeto sa http://www.nu2.nu/pebuilder/ [ Nabukodonosor @ 05.03.2005. 17:11 ] @
Pricao sam o unnatended instalaciji i aplikacijama koje sluze za to i koje najcesce u svom nazivu imaju Personal Edition. Imala je nekada TOP tema gde smo o tome diskutovali i gde se pominju neki takvi programi. Mada smo mi vise pricali o tome kako sam napraviti jednu ovakvu instalaciju. Ako te zanima, potrazi malo.
[ Goran Mijailovic @ 05.03.2005. 18:43 ] @
Citat: Znaci - definitivno ne postoji Live CD Windows kao Knoppix, Mepis, Kanotix,...? Ja sam par puta koristio PC bez HDD-a, iso na net, surfovao itd., pomocu nekog od nabrojanih Live Linuxa, a izgleda da to sa Windowsom nije moguce. Koliko shvatam, ovaj BartPE je samo pomocna alatka, radi UZ nesto, ne moze pokrenuti PC bez hdd-a ili sa praznim hdd-om. @Tdjokic Tomo definitivno postoji i radi i jeste live windows samo sto nije toliko napredan ko knoppix ![]() Nista on ne koristi hdd ali preko njega mozes da pristupis hdd-u, da pises/brises, skeniras na viruse, ima podrsku za mrezu u stvari sve zavisi kako ga napravis(iskompajliras ![]() [ Burgos @ 05.03.2005. 18:59 ] @
Citat: Nabukodonosor: Pricao sam o unnatended instalaciji i aplikacijama koje sluze za to i koje najcesce u svom nazivu imaju Personal Edition. Imala je nekada TOP tema gde smo o tome diskutovali i gde se pominju neki takvi programi. Mada smo mi vise pricali o tome kako sam napraviti jednu ovakvu instalaciju. Ako te zanima, potrazi malo. Ovde se priča o Live Windows CDu, a ne o unnatended instalaciji. Bart's PE nema nikakve veze sa unnatended instalacijom windowsa, pa ne vidim na koju se aplikaciju odnosilo "Personal Edition" (mislim na poruke u ovoj temi, citiraj na koju si mislio kada si to rekao). [ Nabukodonosor @ 05.03.2005. 20:25 ] @
Ja uopste nisam rekao da je ta aplikacija pominjana u ovoj temi. Lepo sam coveka uputio na temu gde se to nalazi. Nije mi jasno kako se to prica o Live Windows CD-u kada tako nesto ne postoji?! Pa cak i da postoji, ko meni zabranjuje da ja pomenem neko drugo resenje?!
[ Goran Mijailovic @ 05.03.2005. 23:30 ] @
Kako bre ne postoji?!
[ Nabukodonosor @ 06.03.2005. 01:28 ] @
Live Windows CD?! BAs bih voleo i to cude da vidim. Mozda postoji neko beskorisno skalemljeno cudo, ali od toga kao sto rekoh vec nema neke preterane koristi. A ranije sam i naveo jedan, ali vredan razlog. look it up.
[ Goran Mijailovic @ 06.03.2005. 01:36 ] @
E sad da si ti citao ukapirao bi da ima dosta koristi, takodje da ima Win PE i Bart PE...
samo se ovaj prvi ne koristi iz razloga... uostalom citaj na sajtu: http://www.nu2.nu/pebuilder/ Citat: As you can read above I've stopped doing that in 2002 (last year). Why? I saw a Windows PE (WinPE) bootable CD-Rom (from Microsoft) in action and I got very, very curious. I knew then as I know now, that in time PE-based solutions will be every PC technicians best friend. Goodbye to all the good and bad dos-based NTFS utilities! Now we can boot from a CD-Rom and have full read/write access to NTFS volumes! Here are a few things that are possible with PE and are not possible with any type of dos-based boot disk, even when using network support and ntfsdos: Accessing very large (>2TB) NTFS volumes or accessing volumes that are not seen by the BIOS, like some fibre channel disks. Very reliable scanning and cleaning of viruses on NTFS volumes using a "clean boot". Active Directory support. Have remote control over other machines, using vnc or remote desktop. Citat: While I was already thinking about what great things this could do, I noticed the end-user license agreement for Microsoft software that is included with Windows Preinstallation Environment (Windows PE) 1.2 (eula.txt). In section "1. ELIGIBILITY." it states the following: ..."You may only install and use the SOFTWARE PRODUCT if you are an active Microsoft Software Assurance Member ("SAM") for the systems product pool or servers product pool, if you currently have license coverage for Microsoft Windows operating system (OS) Upgrades via a Campus Agreement or School Agreement, or if you are a current or former participant in the Windows XP Joint Development Program, Windows XP Rapid Adoption Program, Windows .NET Server Joint Development Program, or Windows .NET Server Rapid Adoption Program. If you do not meet one or more of the requirements listed above, you may not install or use this SOFTWARE PRODUCT and you must terminate the installation of this SOFTWARE PRODUCT immediately"... Oops, that does not include me. As a matter a fact that does not include most of us! This was very disappointing. But then I started thinking, how difficult can it be to build something similar to Windows PE from a Windows XP installation CD-Rom? A quick file compare looked like most of the needed files are on the Windows XP CD-Rom. Only because I thought building this would be easy, I started coding my own builder program. Had I known how hard it would be, I would probably never have started programming PE Builder. [ Burgos @ 06.03.2005. 11:38 ] @
Citat: Nabukodonosor: Ja uopste nisam rekao da je ta aplikacija pominjana u ovoj temi. Lepo sam coveka uputio na temu gde se to nalazi. Nije mi jasno kako se to prica o Live Windows CD-u kada tako nesto ne postoji?! Pa cak i da postoji, ko meni zabranjuje da ja pomenem neko drugo resenje?! Rekao si: Citat: Pa PE je skraceno od Personal Edition i to samo znaci da je taj Windows tebi prilagodjen. A to se odnosilo na ovo (pretpostavljam): Citat: Koliko shvatam, ovaj BartPE je samo pomocna alatka, radi UZ nesto, ne moze pokrenuti PC bez hdd-a ili sa praznim hdd-om. Što nema nikakve veze sa ovim: Citat: Nabukodonosor: Pricao sam o unnatended instalaciji i aplikacijama koje sluze za to i koje najcesce u svom nazivu imaju Personal Edition. [ Shadowed @ 06.03.2005. 14:45 ] @
@Burgos i Nabukodonosor. OK, bio je nesporazum ali odvlacite temu u offtopic. Nadjite se na Jabber-u i dogovorite pa prenesite ovde krajnji rezultat.
[ drb @ 06.03.2005. 15:20 ] @
Skinuo sam malo pre ovaj bart PE. Meni je trebao ovako nesto samo radi skeniranja virusa, spy-ova i drugog smeca. Plugin za adaware radi ali od AV-sa ponodjen je samo plugin za McAfee, cjeli iso fajl koji prog napravi je 150mb, nebih rekao da je ovo live win cd.
offtopic: Zanima me dali postoji nesto slicno ovome cemu je priamrna uloga samo AV-scan tj. neki kao rescue cd koji bi bio butabilan i sa koga bi se mogao pokrenuti kav,norton, ad-aware, spybot [ Nabukodonosor @ 06.03.2005. 16:07 ] @
@Burgos
Moja greska. Izneo sam svoje misljenje o jednoj sasvim drugoj stvari, pri tome ne obracajuci paznju na veoma bitnu stvar, a to je Bartov PE, koji je ocigledno patentirao sufiks PE. Ja sam ziveo u neznanju i tu cinjenicu nisam znao. Izvinjavam se ako sam neciju personu ili sujetu uvredio svojim postovima. Nece se vise ponavljati. Jos jednom izrazavam svoje nezadovoljstvo samim sobom i izvinjavam se svima na svojoj katastrofalnoj gresci. [ Goran Mijailovic @ 06.03.2005. 16:55 ] @
@drb
Takodje imas plugin za: ad aware, stinger, mozes da iskopiras ceo nod32 direktorijum i da skeniras komp, s tim da nece raditi sken memorije a i to ti je nepotrebno s obzirom da dizes sa cd-a, analogno stingeru ja sam uradio i AVAST virus cleaner na primer: aswclnr.inf Code: ; aswclnr.inf ; PE Builder v3 plug-in INF file for avast ; Created by Bart Lagerweij [Version] Signature= "$Windows NT$" [PEBuilder] Name="Avast virus cleaner" Enable=1 Help="aswclnr.htm" [WinntDirectories] a="Programs\aswclnr",2 [SourceDisksFiles] aswclnr.exe=a,,1 [Append] nu2menu.xml, aswclnr_nu2menu.xml aswclnr_nu2menu.xml Code: <!-- Nu2Menu entry for Avast virus cleaner --> <NU2MENU> <MENU ID="Programs"> <MITEM TYPE="ITEM" DISABLED="@Not(@FileExists(@GetProgramDrive()\Programs\aswclnr\aswclnr.exe))" CMD="RUN" FUNC="@GetProgramDrive()\Programs\aswclnr\aswclnr.exe">Avast virus cleaner</MITEM> </MENU> </NU2MENU> PS Kako nisi video ad aware ja ga imam... [ drb @ 06.03.2005. 19:29 ] @
Naravno da sam video ad aware napisao sam gore u predhodnom postu ''plugin za ad aware radi''. Znaci neznas neko bolje resenje. Sa nodom radi 100%, tj ti si probao, vidicu ja da iskombinujem nesto za kav a mozda i spybot pa ako uspem javicu ovde.
[ Goran Mijailovic @ 06.03.2005. 19:50 ] @
Sory nisam pazljivo citao.
[ Burgos @ 06.03.2005. 19:59 ] @
Citat: Nabukodonosor: @Burgos Moja greska. Izneo sam svoje misljenje o jednoj sasvim drugoj stvari, pri tome ne obracajuci paznju na veoma bitnu stvar, a to je Bartov PE, koji je ocigledno patentirao sufiks PE. Ja sam ziveo u neznanju i tu cinjenicu nisam znao. Izvinjavam se ako sam neciju personu ili sujetu uvredio svojim postovima. Nece se vise ponavljati. Jos jednom izrazavam svoje nezadovoljstvo samim sobom i izvinjavam se svima na svojoj katastrofalnoj gresci. Nema veze. I ja sam preterao... I ja se tebi izvinjavam ako sam te naljutio. :) [ Nabukodonosor @ 06.03.2005. 20:28 ] @
No hard feelings. Samo sam hteo da pomognem. Malo sire.
![]() [ Goran Mijailovic @ 06.03.2005. 20:44 ] @
Citat: Goran Mijailovic: Sory nisam pazljivo citao. Citat: Burgos: Nema veze. I ja sam preterao... I ja se tebi izvinjavam ako sam te naljutio. :) Citat: Nabukodonosor: No hard feelings. Samo sam hteo da pomognem. Malo sire. :-) Au ***ote sta je ovo napad tolerancije?! [ Nabukodonosor @ 06.03.2005. 20:54 ] @
Takvi smo ti mi Srbi, tolerantni.
![]() [ boki @ 09.03.2005. 18:27 ] @
Pa tebi je i npr. norton system works CD bootabilan al problem tu kao i ovde sto nemozes da ga update-ujes....
[ Goran Mijailovic @ 09.03.2005. 18:32 ] @
Ja ga redovno update-ujem :)
Narezao na rw i kako koji stinger izadje ja rez-rez pa ko kaze da nije up to date, isto tako sa definicijama za ad aware a posto ostane 300-400 mb slobodno na cd-u mesta ima za update koliko hoces. /edit/ mislim na BartPE [ neca @ 29.05.2005. 10:13 ] @
E super ;)
I ja tako instaliram BART PE napravimo bootabilni windows i ubacim samo program za fiskalnu kasu da mi radi uz pomoc njega (mislim da ne moram da objasnjavam cemu sve ovo :). Sve se lepo bootuje dignem i ECR Server i ECR tool ali kad hocu da komuniciram sa kasom on nece. Jel je isprobavao jos neko ovo i jel ima mozda ideju kako to moze da proradi? [ manijac @ 19.10.2005. 10:44 ] @
E sada pitanje :
Kako taj bootabilni win sa CD-a da vratimo na cist hard samo kopiranjem a da nemoramo vise nikad da instaliramo isti ? [ Goran Mijailovic @ 02.11.2005. 17:40 ] @
Citat: napravimo bootabilni windows i ubacim samo program za fiskalnu kasu BTW samo da napomenem da BartPE može da radi samo 24h bez restarta. @manijac Potraži na forumu sve o ghostovanju sistema mislim da je to pravi odgovor na tvoje pitanje, inače BartPE je više dijagnostički alat nije to pun OS kakve smo viđali na live Linux distribucijama. Pozdrav [ xxxrugby @ 16.11.2005. 20:24 ] @
U BartPE se da sve stavit.! Ta alatka je jednostavno odlicna.!
Neznam dali ste isprobali CD zvan miniPE (on je napravljen na BartPE) bilo je rijeci o njemu ovdje eto to vam je to.! Jednostavno Odlicno i Super.!!! Sve sta ti treba da pocisti, backup napravi, dijagnosticira sve sve sve se da.! [ Goran Mijailovic @ 11.12.2005. 16:11 ] @
Ah nazalost veliko za skinuti
![]() Citao sam o tome ![]() [Ovu poruku je menjao Goran Mijailovic dana 11.12.2005. u 17:11 GMT+1] [ Milan Gligorijevic @ 12.12.2005. 21:33 ] @
A sta mislite o varijanti da uzmem od druga hard gde je tek instaliran windows pa da preko programa CDIMAGE napravim *.iso fajl koji ce da sadrzi ceo njegov hard pa da taj *.iso narezem na DVD-RW.
Da li bi tako moglo ? [ Goran Mijailovic @ 12.12.2005. 22:12 ] @
Ne
[ Milan Gligorijevic @ 17.12.2005. 20:52 ] @
Jel neko uspeo da ubaci neki program za rezanje diskova
[ Goran Mijailovic @ 17.12.2005. 21:03 ] @
Jeste, valjalo bi da procitas temu od pocetka, ima dosta linkova.
[Ovu poruku je menjao Goran Mijailovic dana 17.12.2005. u 22:18 GMT+1] [ drb @ 18.12.2005. 10:01 ] @
@mmwc
uz minipe dolazi nero i jos par njih. Ko nema minipe nek ga obavezno nabavi, stvar je odlicna a skoro sve je tu. Evo skrinsot i lista aplikacija. Code: Volume in drive E is MINIPE Volume Serial Number is Directory of E:Programs <DIR> . <DIR> .. <DIR> 010HexEditor <DIR> A43 <DIR> ABCommanderXP <DIR> ActiveUndelete <DIR> Ad-AwareSE <DIR> AgentRansack <DIR> AngryIPScanner <DIR> AntiVirPersonal <DIR> Avast!BartCD <DIR> Avast!Utilities <DIR> Avast!VirusCleaner <DIR> CIAUnErase <DIR> DefragNT <DIR> DependencyWalker <DIR> DirectorySnoop <DIR> DiskData <DIR> DiskRecon <DIR> DiskScann <DIR> DiskTective <DIR> DriveImage2002 <DIR> DriveSnapShot <DIR> EFS <DIR> ERDcmd2003 <DIR> EZPCFix <DIR> EasyDVDBurner <DIR> EasyRecovery <DIR> Editor2 <DIR> EnCase4 <DIR> Eraser <DIR> ExplorerXP <DIR> FileRecovery <DIR> FileZilla <DIR> FlashGet <DIR> FreeCal <DIR> HandyRecovery <DIR> HashCalc <DIR> HexWorkShop <DIR> IP-Tools <DIR> ISOBuster <DIR> KeyfinderPE <DIR> MBRFix <DIR> MicroWorldAntiVirus <DIR> NAV <DIR> NOD32AntiVirus <DIR> Nero <DIR> Nu2Menu <DIR> OOUnErase <DIR> Office <DIR> Opera <DIR> PDFReader <DIR> PEMount <DIR> PEResourceExplorer <DIR> PackIt <DIR> ParagonHDM6 <DIR> PartitionMagic <DIR> PassWordRenew <DIR> PowerQuest <DIR> R-Studio <DIR> RecoverItAllPro <DIR> RecoverMyFiles <DIR> RegEditPE <DIR> RegistryFileViewer <DIR> RegistryRestore <DIR> ResourceHacker <DIR> Restoration <DIR> RunScanner <DIR> RunTimeUtilities <DIR> SAMInside <DIR> Sateira <DIR> SectorSpyXP <DIR> SpySweeper <DIR> THGClock <DIR> TinyHexer <DIR> TotalCmd <DIR> TraceRoute <DIR> TrendMicroSysClean <DIR> UltraCompare <DIR> UltraEdit <DIR> UltraISO <DIR> Utilities <DIR> VoptXP <DIR> WDDiagnostic <DIR> WS_FTP <DIR> WinHex <DIR> WinISO <DIR> WinImage <DIR> WinRAR <DIR> WinZIP <DIR> WindowBlinds <DIR> X-WaysSecurity <DIR> X-WaysTrace <DIR> XSP <DIR> XVI32HexEditor <DIR> XnView <DIR> aida32 <DIR> freeCommander <DIR> geoshell <DIR> ghost8 <DIR> irfanview <DIR> mcafee <DIR> pd5 <DIR> putty <DIR> stinger <DIR> vncviewer [Ovu poruku je menjao drb dana 18.12.2005. u 11:07 GMT+1] [ Milan Gligorijevic @ 18.12.2005. 20:41 ] @
@drb
Ti si bogat covek!!! Moracu da nabavim MINIPE Ja sam pokusao nekako da ubacim nero ali nikako nisam mogao da ga kokrenem kad butujem sa CD-a. [ Milan Gligorijevic @ 05.01.2006. 11:40 ] @
Nabavi sam Mini PE i ...???
Kaspersky nasao virus na disku Mini PE !!! Saminside.exe zarazen !!! [ QuickTime @ 31.03.2006. 09:05 ] @
drb
Zanima me kako si napravio ovakav CD, ili si ga dobio od nekog? Volio bih ako ne smetam, da mi malo objasnite kako se ubacuju "drugi" programi na CD kad kreiraš Bart PE CD? Ima li gdje za slobodno skidanje takav CD? Bio bih zahvalan? Pozdrav [ drb @ 31.03.2006. 09:53 ] @
Nisam nista sam radio jer sam skontao ovaj miniPE^2 -XT sa kojim odprilike dodje sve sto mi treba.
Imas torrent na mininova.org [ Shadowed @ 31.03.2006. 13:12 ] @
Samo bez linkova i nekih detaljnih uputstava za tazmenu/skidanje/nabavljanje MiniPE-a jer je nelegalan.
[ calexx @ 31.03.2006. 22:21 ] @
Odgovor se odnosi na BartPE a ne na MiniPE pa valjda neće da bude razloga za brisanje.
![]() BartPE dolazi sa nekoliko pluginova i onda se u boot CD ubace ti programi. Postoji mnogo sajtova koji se ovim bave, čini mi se da sam na jednom video preko 500 pluginova za razne programe, tu su i neki kojih nema na MiniPE a koristim ih ili su za novije verzije od onih na njemu. Planiram (mesecima a deluje da ću i dalje samo to) da pokupim one koje koristim i da napravim svoj Live CD koji će da ima bolji izbor od MiniPE koji je naravno tako i pravljen. [ Miroslav Jeftić @ 01.04.2006. 22:01 ] @
Malo sam isprobavao minipe-xt, stvarno izgleda odlično. Jedino mi nije baš jasno oko podešavanja mrežnih interfejsa - kad recimo ukucam ipconfig u cmd izbaci mi internal error ili tako nešto. Takođe kad pokrenem neki alat za konfigurisanje mreže, ne detektuje da postoji mrežna kartica. A opet ima instalirane internet browser-e, tako da mi nije jasno da li se može surfovati ili ne sa minipe-om, i gde da aktiviram mrežnu karticu?
![]() [ calexx @ 01.04.2006. 22:12 ] @
Jesi li probao Network Applications/PE Network Configurator?
[ Milan Gligorijevic @ 02.04.2006. 09:48 ] @
@Bryan Fury
I mene je zanimao isto ali takodje nisam nista uspeo da uradim [ Milan Gligorijevic @ 02.04.2006. 21:31 ] @
Koliko je poterbno minimum rama da bi radio miniPE ?
Da li moze da radi ispod 256MB ? Ja sam probao na par masina u skoli (sve iste) i jednostavno izbaci poruku da disk nije butabilan, a taj isti disk je kod mene butabilan ![]() 256MB rama je u pitanju ali je graficka integrisana. [ Hans_D @ 02.04.2006. 21:48 ] @
Pa,ja sam jednom instalirao XP na 200 Mhz,pa nevidim razlog zasto nebi radio miniPE na masini sa npr 128MB.Samo je pitanje kojom brzinom bi radio...
[ Milan Gligorijevic @ 03.04.2006. 08:57 ] @
miniPE moze da radi i kad nemas hard disk na racunaru ali zato koristi ram.
Jel ima neko da je probao miniPE na racunaru koji ima manje od 256MB rama ? [ Miroslav Jeftić @ 03.04.2006. 09:19 ] @
Ako se ne varam, negde u opisu je napisano da je 128Mb minimum. U svakom slučaju, probaću ga na virtuelnoj mašini sa 128Mb kad se vratim kući, pa ću videti hoće li da se podigne (ako uopšte hoće da radi sa virtuelnim mašinama
![]() [ calexx @ 03.04.2006. 10:43 ] @
Otprilike tako, verovatno ni XP neće da prođe na manje memorije. Ja ga inače probam na drugoj makini sa 192MB i radi. Sad sam probao i na virtuelnoj mašini, prolazi sa 128, neće sa recimo 96. Malo i OT, skoro sam skinuo i probao još jednu VM, program je samo 16-17MB a radi ono što bi trebalo. Slabo se bavim ovim, VMware je prilično glomazan i par puta nije odradio kako valja. Možda je topla voda, više detalja na www.parallels.com.
Jesi li rešio mrežu na MiniPE? [ Miroslav Jeftić @ 03.04.2006. 11:02 ] @
Nisam još pokušao s mrežom, nisam baš imao vremena
![]() [ jevtabg @ 04.04.2006. 10:01 ] @
A zar nema Nero neki dodatak pa formairas RW i onda tti koristi kao hard ?
Mislim da to postoji. Pa mozda na tako formatiran RW da se ubaci ta Windows instalacija. Sta mislite o tome ? Evo ga Nero InCD With the help of InCD 4, the packet-writing tool, rewritable CDs and DVDs can be formatted to allow them to be written to from any program, just as if they were large disks or hard drives. Simply drag and drop the required data from Windows Explorer to the RW drive and the data will be saved on the medium. For systems that do not support MRW, InCD also has Easy WriteReader 4. This allows disks in MRW format to be read on computers that do not have InCD 4 installed. [Ovu poruku je menjao jevtabg dana 04.04.2006. u 11:24 GMT+1] [ Shadowed @ 04.04.2006. 15:01 ] @
Takav RW radi kao Floppy ali tek kada je pokrenut InCD pa nije moguce da se vrsi upisivanje na njega na takav nacin tokom boot-ovanja tog Windows-a koji bi bio na njemu.
[ calexx @ 04.04.2006. 17:42 ] @
Problem je sa boot sektorom CD/DVD koji se ne upisuje kao kod hardova pa ne može da se napravi prostim kopiranjem. Lako rešenje je MiniPE a verovatno bolje ali mnogo teže je da se koristi BartPE i napravi live CD po želji.
[ Iksi @ 04.04.2006. 22:12 ] @
Caos! da postoji. Ja imam ovo InCD-4.3.20.1.
Gubi se oko 50 mb ali radi copy paste. [ Milan Gligorijevic @ 21.04.2006. 15:25 ] @
Uvod
Sve što je potrebno je manja greška u Windows registru ili virusna infekcija, i vaš operativni sistem postaje nepokretljiv tj. ne butabilan. Ali sa dobro konfigurisanim USB fleš drajvom u vašim rukama, uvek ćete imati kompatibilnu zamenu na dohvat ruke ili priveska. Kao dodatak vaš fleš može sadržati i internet pretraživač, antivirus i neki od vaših omiljenih programa za narezivanje ili office program. Sve što vam je potrebno je butabilni USB fleš sa najmanje 256MB memorije i Windows instalacioni CD. Korišćenjem programa po imenu Bart PE Builder (besplatan), možete instalirati Windows XP na fleš uz dodatni softver koji vam je potreban i za koliko mesta još možete da priuštite. Dodatni linkovi • PE Builder Project home page • PE Builder forums and plug-in exchange • Plug-in index and supplementary information Velika uloga USB Fleš memorije Fleševi nisu uvek prepoznatljivi pri podizanju sistema i procesa samog butovanja. USB fleš kontroler i PC BIOS moraju biti svestni jedno drugoga i shodno tome podešeni. Kako smo to spomenuli, važno je spomenuti i da gotovo svi USB flešovi se mogu namestiti tako da se PC podigne sa njih. U većini slučajeva bilo koji kompatibilni USB fleš je pogodan za instalaciju Windows XP-a na njega. Ipak ovo su neki zahtevi koji se moraju ispoštovati kako bi sam proces uspeo. ZAHTEVI: • USB fleš mora imati kapacitet od minimum 256MB prostora. Imajte na umu da dodatne sistemske alatke i aplikacije zahtevaju više prostor. • Većina modernih matičnih ploča prepoznaju USB fleševe kao validne butabilne medije. Ali ploče starije od dve godine vam neće pružiti ovu mogućnost, ipak ažuriranjem BIOS-a same ploče moguće je da je ova opcija dodata, međutim to već zavisi od proizvođača. • 1.5 GB slobodnog prostora na vašem hard disku je potrebno za alat koji ćemo koristiti da obavi svoj posao. Pogotvu ako želite da dodate i Service Pack 2 i RAM disk dodatke.190 MB je onoliko koliko je potrebno PE Builder i aplikacijama opisanim u ovom tekstu, međutim dodatni dodaci i alatke zahtevaće još prostora. • Postojanje USB 2.0 porta nije obavezno, međutim butovanje sa USB 1.1 portom traje pet puta duže. • Windows XP Instalacioni CD Formatiranje USB FLeša ![]() Disk Storage Format Alatka: Ovaj HP-ov program može da formatira bilo koji USB fleš uređaj. Ovo je besplatan alat ukoliko ga već nemate preuzmite ga sa HP USB Disk Storage Format Tool Većina BIOS-a prihvata USB fleš kao butabilan samo ukoliko koristi FAT (File Allocation Table) fajl sistem. Pre nego što ćemo instalirati Windows na fleš, on mora biti formatiran. Instalacija zahteva korišćenje HP USB Disk Storage Format Tool. Kada ste ga instalirali pokrenite ga: Start, All Programs, HP Company. Odaberite USB fleš koji želite da formatirate i odaberite FAT kao fajl sistem u koji ćete ga formatirati. Kliknite na Start kako biste ga pokrenuli. Kada je završio morate iskopirati but fajlove na vaš USB kako biste ga napravili butabilnim,naime, %systemdrive%\boot.ini, %systemdrive%\ntldr, i %systemdrive%:\ntdetect (obično se nalaze na C particiji).USB fleš je sada spreman da podigne vaš sistem.Sledeće, pokazaćemo vam kako da podesite svoj sistem da se podigne sa USB fleša. Podešavanje medija sa kojeg će se računar podići ![]() Ukoliko vaš PC ima relativno novu matičnu ploču, njen BIOS već poseduje neophodne funkcije za rad sa USB medijom. Ukoliko je tako sve što treba da uradite je da podesite da prvi na listi medija sa kojeg će se sistem podići upravo i bude vaš fleš. ![]() Isprobajte vaša podešavanja Koji god da BIOS vaš PC koristi, veoma je važno da se postarate da su sve USB opcije aktivirane. Ovo može značiti da vam je potreban"USB Legacy Support" i "USB 2.0 Controller". Kad god je to moguće trebali biste da podesite vreme odziva na koji BIOS čeka od vašeg fleš-a. Dodajte Service Pack 2 PE Builder program koji istalira Windows XP na vaš fleš zahteva pravi instalacioni CD Windows XP-a. Ukoliko već imate Windows XP koji sam po sebi sadrži Service Pack 2, preskočićete ovaj deo. Napravite novi folder na vašem hard disku (na primerC:\sp2\winxp) Iskopirajte sve što se nalazi na Windows instalacionom CD-u u ovaj folder.Sada napravite još jedan folder pod imenom C:\sp2\sp2 koji ćemo koristiti za ažurirane fajlove. ![]() Ili nađite besplatan Update-CD za Service Pack 2 ili ga preuzmite sa Microsoft.com/downloads. Preuzmite verziju pod imenom "Windows XP Service Pack 2 for IT Professionals and Developers". Saćuvajte ovaj fajl u C:\sp2 folder. Ukoliko već imate SP2 CD, kopirajte fajl pod imenom "xpsp2.exe" u već spomenuti folder. Ažuriranje XP setup datoteka Ažuriranje svih XP datoteka koje se nalaze u folderu koji smo prošli put kreirali "C:\sp2\winxp" zadavanjem komande: C:\sp2\sp2\i386\update\update.exe -s:c:\sp2\winxp Čarobnjak će aktivirati sve datoteke i pokušati da ih ažurira. Dodavanje alata Windows XP normalno zahteva više od 1GB prostora na vašem hard disku. Kako bismo omogućili operativnom sistemu da stane na USB fleš veličine 256 MB, sve nepotrebne komponente se moraju ukloniti. Besplatan program po nazivu PE Builder će se pozabaviti svim tim komponentama u našem slučaju. On instalira nešto što se zove Bart PE, a doslovno to možemo smatrati umanjenom verzijom Windows XP-a koja ipak sadrži sve sistemske alate. PE Builder ![]() PE-Builder-Instalacija: Ukoliko je to moguće instalirajte Builder u folder "C:\Program Files\pebuilder313" Instalirajte PE Bilder, adresa sa kojeg ga možete preuzeti je http://www.nu2.nu/pebuilder/#download. Prihvatite već ponuđen način instalacije, takozvani default. PE Builder sadrži mnoštvo korisnih sistemskih alatki, koje on sam doda na vaš USB fleš pored Windows XP-a. Oni se nalaze na vašem flešu u pod folderu nazvan "C:\Program Files\plugin", između ostalog u kojem na primer ćete nači menadžer datoteka a43 a koji je u folderu "\a43\files". Datoteka nazvana "a43.inf" sadrži podatke koje bismo inače našli u Windows Registry komponenti. Na ovaj način krstareći ovim folderom naićićete i na ostale programe kao što su AdAware ili Nero Burning ROM koje PE Builder ne instalira ukoliko mu vi to ne dozvolite. Ukoliko želite da na svoj fleš dodate i neke od ovih programa, evo načina na koji ćete to učiniti. Nero Burning ROM ![]() Prvo instalirajte Nero na vaš PC. Iskopirajte sve datoteke iz instalacionog foldra - najčešće to je C:\Program Files\ahead\Nero" u direktorijum "C:\Program Files\pebuilder313\ plugin\nero burning rom\files". Sada otvorite datoteku "penero.inf" u plug-in folderu nazvan "nero burning rom" nekim tekst editorom i potražite deo koji opisuje samu verziju Nero programa. Zamenite sve podatke sa vašim pravim, imenom, imenom kompanije i serijskim brojem kopije Nera koji ste kupili. Sačuvajte datoteku i izađite iz tekst editora. Ad-Aware SE Personal Kao i u prethodnom slučaju instalirajte ovaj program. Nakon što ste ga instalirati poželjno je i da ga ažurirate. Iskopirajte datoteku pod nazivom "defs.ref" i "ad-aware.exe" u plug-in pod folder nazvan "C:\Program Files\pebuilder313\plugin\adawarese\files". Firefox Umanjena verzija Firefox web pretraživača se može naći na sledećoj stranici, http://oss.netfarm.it/winpe/, ova verzija je posebno napravljena upravo za PE Builder i mini Windows Bart PE implementaciju. Nakon što ste preuzeli datoteku sa interneta otpakujte je u plug-in folder "C:\Program Files\pebuilder313\plugin". Total Commander Ovaj program je uistinu kao švajcarski nož ali u softerskom svetu. Jedan od najboljih menadžera datoteka, sa FTP i preglednikom slika i mnogim drugim opcijama. Instalirajte ga na svoj PC, potom iskopirajte sve datoteke i foldere iz njegovog početnog foldera u "C:\Program Files\pebuilder313\plugin\total commander\files". Još Alatki ![]() Neki od programa daju HTML objašnjenje na koji način se može dodati u PE Builder. Instalacioni folderi za veliki broj drugih PE Builder plug-in programa su unapred definisani. U svakom od tih foldera naćićete HTML objašnjenje. Duplim klikom na svaki od njih ono će se otvoriti u vašem Web pretraživaču. Tu ćete naći sve potrebne informacije i instrukcije kako da dodate taj program u PE Builder. UPOZORENJE: Što više programa dodajete, više će vam prostora biti potrebno, tj. veći USB fleš. Podešavanje Hardvera Kako biste naterali Bart PE da rad na vašem PC-ju postoji još par dodatnih trikova vezanih za mrežno okruženje i DSL Insternet konekcije. Podešavanje Konekcije ![]() Ukoliko želite da Bart PE pristupi Internetu, moraćete da aktivirate besplatan PPPoE plug in koji možete pronaći na http://www.wolfgang-brinkmann.de/BartPE/BartPE_Plugins_d.html i podesite ga prema vašoj konekciji. Napravite folder pod nazivom "C:\Program Files\ pebuilder313\ plugin\pppoe_xp" i u njega otpakujte sadržaj pppoe_xp.cab u taj folder. kako biste uspostavili PPoE konekciju, nakon što se Bart PE podigne takođe morate startovati Network servis i PPoE servis. Kreirajte novu konekciju "New Connect..." u ponuđenim opcijama, prihvatite ime konekcije koju ste dozvolili, onda unesite ime i šifru kada vam to i zatraži. Instaliranje Windows Sa predefinisanom kolekcijom plug-inova kopiranih u "C:\Program Files\pebuilder313\plugin" folder i sa instalacionim datotekama Windows XP-a u "C:\sp2\winxp" folderu, imate sve što vam je potrebno za instalaciju Windows-a i dodatnih programa na vaš USB fleš. Vaš sledeći korak je generisanje datoteka za taj usb fleš drajv. Evo kako: Generisanje Datoteka Pokrenite ovaj proces selektovanjem "Start, All Programs, PE Builder, PE Builder". Kao vrednost polja Source zadajte u glavom prozoru putanju XP instalacionih datoteka C:\sp2\winxp. Ostavite Custom polje prazno, i ostavite već napisanu vrednost u Output takvu kakv jeste. Kliknite na dugme "Plugins" pri dnu glavnog prozora, i proverite da li su novi dodati plug inovi koje ste sami dodali prikazali proverom Yes u Enabled koloni. Ukoliko to nije slučaj obeležite ime plug ina koji želite I kliknite na Enable/Disable dugme kako biste ga uvrstili u svoj Windows. PE Builder će proveriti vaša podešavanja kako bi proverio da li su svi neophodni podaci dostupni i prema tome će odrediti da li je sve spremno za pokretanje procesa. U ovom momentu možete još uvek dodati još plug-inova pritiskom na Add dugme. Kada ste sve završili kliknite na Close dugme. Nakon povratka u glavni prozor uverite se da su ček polja Create ISO image i Burn to CD ne čekirana, i ako nisu kliknite na Build digme. Potrebni podaci će se u ovom momentu iz generisati. Podizanje sa USB Fleš Drajva ![]() Korišćenjem Bart PR programa kroz komandu liniju i njene alate konfigurisana verzija Windows-a će se iskopirati na USB fleš. Pokrenite datoteku pod nazivom peinst.cmd koji se nalazi u "C:\Program Files\pebuilder313\plugin\peinst" folderu. Ovaj program kopira generisane datoteke korišćene u PE Builder-u na fleš drajv kao i Windows boot datoteke neophodne za podizanje Windows-a sa njega. Pokrenite Windows Explorer i obrišite sve datoteke sa vašeg fleša. Vratite se u komandu liniju i pritisnite 1 nakon čega ćete biti upitani za putanju vašeg izvora koji je C:\Program Files\pebuilder313\bartpe. Sada pritisnite broj 2 i dodelite slovo na kojem se nalazi vaš fleš. Pokrenite instalaciju brojem 5 pa 1. Kada se pojavi Installation completed, vaša instalacija je završena. USB je sada spreman za korišćenje. Sada imate sopstveni Windows u džepu koji možete poneti svugde sa sobom. preuzeto sa: http://www.cet.co.yu/arhiva/51/r51_WindowsUDzepu.htm http://www.cet.co.yu/arhiva/52/r52_WindowsUDzepu.htm [ Milan Gligorijevic @ 28.04.2006. 20:15 ] @
Da li je neko ovo probao?
Konkretno me zanima izlazak na internet, ja sam sve pokusao i ne ide, jel neko uspeo? mozda neki drugi plugin? Integrisao sam taj pppoe_xp u miniPE ali opet nista. Editovao sam onaj start meni, tu sam ga ubacio ali nakon toga je doslo do neke greske i ako sam ubedjen da je sve ok. Ako nekog zanima i zeli da proba mogu mu reci na koji nacin da integrise plugin u miniPE [ apex @ 29.06.2006. 20:18 ] @
I da li je nekome uspelo da se konektuje na net preko pppoe_xp
[ Milan Gligorijevic @ 10.10.2006. 21:18 ] @
HeyJoe BOOT CD
What is on The HeyJoe BOOT CD? Here is the list of currently available software and utilities: A43 File Management Utility - file browser Ad-aware - very good antispyware software Angry IP Scanner - scanner with GUI aspi drivers - drivers for your CD bginfo - nice little gadget. When this CD boots, it writes a peace of info on your background wallpaper. Bart's Stuff Test (free edition) - is a small win32 application for long time heavily stress testing storage devices. Bst5 supports testing at file and device level. CheckDisk - well known feature. DefragNT - presents the user with many options for disk defragmenting (including various file sorting criterias) and many informations about the opened partition. It is a visual-rich tool which will even allow you moving a specific portion of a specific file to a specific location. Dependency Walker - scans any 32-bit or 64-bit Windows module (exe, dll, ocx, sys, etc.) and builds a hierarchical tree diagram of all dependent modules. Diskview - shows you a graphical map of your disk, allowing you to determine where a file is located or, by clicking on a cluster, seeing which file occupies it (Sysinternals) Dos 16-bit support for WinPE Drive Snapshot - Restoring an image on a new/empty/replaced disk drive Elite - all-in-one hackers tool (nuking, flooding, ping,etc,etc,...) Essential NetTools™ v.3.2 - Essential NetTools is a set of network tools useful in diagnosing networks and monitoring your computer's network connections. It's a Swiss Army knife for everyone interested in a set of powerful network tools for everyday use. Everest - gives you detailed information about your system: hardware, installed software and most detailed info about your Windows parameters File Gateway - A Peer to Peer file transfer tool, that is friendly with HTTP proxys/firewalls/routers/etc Freeway FTP - A Freeware FTP server and client HoverIP - usefull little thing. Has GUI for nslookup, rooting table, ping, traceroute, port scaning. HoverSnap - a free handy snapshot tool with jpg, png, bmp and gif support.HoverSnap can take snapshots of the full screen, active window or a selected area. Irfanview - nice replacment for ACDSee, and it's free. Killerwall - quote(a word from the author): „KillerWall started it's life as a programme that, using a technique called ”Flooding„, became quite popular (namely ”Sub7 Killer„). When an attacker ”Scanned„ your computer to see if you was infected by the Sub7 Trojan, it would kick them offline (Denial of Service, or DoS) by ”Flooding„ (constantly sending information) their ”Client„ (part of the Sub7 Trojan that allows people to take over computers across the internet). After some interest in the Sub7 Killer, I developed it into using multiple threads (it could listen to more than 1 port), adding a couple of useful tools (A graphical version of the MS-DOS command, NETSTAT - this shows all current connections your computer has to the internet & a process listing & terminator so you could see what programmes were running, and stop them where appropriate - great for Trojans). KillerWall Freeware edition was made.” Mcafee AV - antivirus scanner McAfee AVERT Stinger - removes most common viruses, worms and trojans mozilla_embed - popular free browser Nero - THE CD burning tool network drivers - this CD can run on a network, you just have to configure IP, DNS, etc, at startup. It even has a Gigabit Ethernet driver. Off By One Web Browser - little browser Opera - Opera is a shareware internet browser. It is still not in IE league and you must pay for it but it is a good alternative. PCI Tree - PCItree displays all components of the PCIbus as a tree structure. The Config Space of devices can be read and edited. If a device features io or memory space it can be read and edited as well (but be carefull! it can hang or even damage your hardware!). putty - SSH client (probably the best out there) Remote Desktop Client Restoration Version 2.5.14 - Restore files which are deleted from the recycle bin or deleted while holding down the Shift key by mistake. Conversely, this program has another function that makes it almost impossible to restore all deleted files. You can use it after deletion of confidential documents, embarrassing files and so on. SHOWMHZ - shows exact speed (actually, the correct term is „frequency”) of your CPU and some other details. Tiny Hexer - hexeditor for binary files Total Commander - file browser VFD - This is a virtual floppy disk driver for Windows. It can mount a floppy image file as a virtual floppy drive and directly access the contents TightVNC -(GNU-GPL) is a free remote control package derived from the popular VNC software. With TightVNC, you can see the desktop of a remote machine and control it with your local mouse and keyboard, just like you would do it sitting in the front of that computer. Winrar - russian file archiver. Has better compression than WinZip [ calexx @ 10.10.2006. 22:14 ] @
Jel ovo urađeno pomoću Bart PE? Ja odavno planiram da napravim svoju verziju pošto ima bezbroj pluginova ali pošto to traži malo više vremena, završava mi posao i MiniPE. Ipak, ne deluje mi da ga nešto ažuriraju, jeste da sam našao neku verziju od 18.08.06. ali mi se čini da je u pitanju samo update antivirusa a ne neka konkretna promena.
[ Milan Gligorijevic @ 11.10.2006. 08:47 ] @
Da, isto kao i miniPE. HeyJoe ima malo manje programa i radio ga je naš čovek.
[ calexx @ 11.10.2006. 10:52 ] @
To i jeste namena PE Builder programa da svako napravi live XP, osnovna varijanta ima nešto malo programa ali je upotrebljiva pa ko ima vremena, može da napravi i jači paket od MiniPE. Ovo poslednje je prilično očigledno iz priloženih slika. :)
[ Iksi @ 11.10.2006. 16:52 ] @
Caos! Kako da dodam program u MiniPE?
U pitanju je jaws for windows. U napred hvala svima.. [ Milan Gligorijevic @ 11.10.2006. 18:39 ] @
Ako niko ne napiše probacu ja za vikend. Ima malo više posla pa mi treba vremena.
[ Iksi @ 12.10.2006. 09:22 ] @
hvala milane puuno imas pice za ovo.. Tacno sam znao ko ce da uskoci jos
jednom thanks. [ Milan Gligorijevic @ 21.10.2006. 12:10 ] @
Prošlog vikenda nisam imao vremena pa ću probati sada da pomoglem.
Prvo kreiraš preko BartPE-a windows sa željenim plugin-om. Otvoriš bartPE folder => Programs => kopiraš taj program koji si ubacio u miniPE-ov folder Programs (prethodno otvoriš miniPE sa nekim programom za editovanje .iso fajla). Sada ti ostaje da ga ubaciš u start meni kako bi ga pokrenuo. Otvoriš fajl Programs => Nu2Menu => nu2menu.xml u Notepad-u. Kopiraš liniju/e iz bartPE-a u miniPE. Tu može doći do malih problema pa je potrebno malo igranja. Kada sačuvaš izmene fajla nu2menu.xml, pokreneš fajl nu2menu.exe da vidiš da li se pojavio program u startu. Ako je sve ok, reži .iso fajl. Nadam se da ćeš ovako razumeti. Mrzi me da pravim tutorijal sa slikama (mada sam i to planirao). Javi da li je uspelo. [ Iksi @ 21.10.2006. 14:22 ] @
Hmm komiram program instalaciju ili vec instalirani program sa pc-a, tj da
li on raspakuje pri butovanju sveinstalacijske file-ove programa ili ih kopiras iz program files-a pa ih mini pe tako pokrece. [ Iksi @ 21.10.2006. 14:46 ] @
Caos. Procitao sam neki tutorial za instalaciju windows-a na usb flash. Ima
li neke razlike kada se pravi minipe za flash i kada se podize sa cd-a. Takodje kako treba izmeniti boot.ini jer imam 2 os-a. Pozz i hvala u napred [ Milan Gligorijevic @ 21.10.2006. 19:00 ] @
Skineš neki program ovde.
Pokreneš bartPE i u njemu imaš opciju Add Plugin, nađeš putanju do .cab fajla koji si skinuo i tako integrišeš program u bartPE. Kada završi pravljenje live windows-a napravi ti i folder u koji je bartPE instaliran. Otvoriš taj folder pa Programs i tu imaš novi folder (npr. Pera ako je program koji si ubacio bio Pera.cab), taj folder kopiraš u miniPE-ov folder Programs. [ Iksi @ 30.10.2006. 16:31 ] @
e ovako... ja skinuo neki minipe i sad nemogu da se snadjem da dodam
aplikaciju u start dakle sta kopirati tacno u xml file i gde tacno.... ili jos bolje ako to nesto dodati na desktop [ Milan Gligorijevic @ 30.10.2006. 20:04 ] @
Tu i jeste problem, nisam odavno to radio ali znam da sam i ja imao problema oko toga.
Kopiraj originalni .xml fajl pa se igraj ;) pri svakom izmeni saćuvaj pa pokreni nu2menu.exe da vidiš da li si dobro ubacio. U krajnjem slučaju to i nije toliko bitno jer će ti program raditi i bez toga ali je lepše da imaš pristup preko starta. Nisam probao da dodam program na desktop. [ Iksi @ 30.10.2006. 22:45 ] @
e super jedino mi nije jasno sta se desava sa drajverima za zvucnu ovo mi je
jako bitno jer bez zvuka nista od koriscenja ovakvog windows-a. [ Goran Mijailovic @ 30.10.2006. 22:54 ] @
Iksi ajmo sad na pocetak teme:
http://www.elitesecurity.org/p649008 [ sstenks @ 11.06.2007. 22:09 ] @
The reason for this boot up problem is that some computer’s BIOS cannot recognize a USB-ZIP boot drive that has more than 512MB of memory capacity. The error message “Invalid system disk, Replace the disk and then press any key…” will appear during the computer’s boot up. You can solve the problem by setting the memory size of the JetFlash’s USB-ZIP boot drive below 512MB in the mFormat Utility.
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|