[ Force @ 05.03.2005. 21:10 ] @
Pozdrav,imam jedno pitanje.Da li moze da se instalacija linuxa pokrene iz wina.2 cd-a sam narezo ali 3 nemam :( a hitno mi treba linux...ako je to moguce molim vas pomozite!!!U pitanju je mandrake 10... poz i hvala unapred :)

P.S. Nemojte opet da mi obrisete temu :(
[ psihodel @ 06.03.2005. 00:30 ] @
Ne možeš da pokreneš instalaciju iz Win-a, ali za tim nema ni potrebe. Namesti u bios-u da se sistem diže sa cd-roma, ubaci prvi disk Mandrake-a i teraj.
Ne znam da li ćeš moći do kraja da odradiš instalciju bez trećeg cd-a :(
[ Force @ 06.03.2005. 01:05 ] @
Ma probao sam to ali opet nesto ne funkcionise dobro..izgleda da treba 3 cd.. Nesto me je zezao x server...Kad probam startx izbaci mi gresku "Execve failed for /etc/x11/x (errno2)". Sad ne znam jel to do 3cd ili nesto drugo...
[ psihodel @ 06.03.2005. 17:42 ] @
Da li ti je tražio treći CD prilikom instalcije. Ne znam da li je negde pri izboru paketa naznačeno na kom se disku nalaze. Mislim da taj probelm koji imaš sa X-om nije do trećeg diska.
Ja sam svojevremeno imao samo prvi disk Mandrake 9.1 i uspeo sam da instaliram sistem bez problema. Naravno nisam imao sors kernela i kojekakve druge biblioteke, ali sam uspeo da podignem X.
[ Force @ 06.03.2005. 20:26 ] @
Trazio mi je ali kad sam ga ignorisao iskulirao je i nastavio.. Ali ne znam sto nece da mi podgine X .. u cemu je sad problem stvarno ne znam..