[ pasvord @ 05.03.2005. 23:21 ] @
pozdravi... imam formu odakle saljem sliku <form name="uploader" method="post" action="uploads.php" enctype="multipart/form-data"> <input type="file" name="image" style="width:300px;cursor:pointer" /> <input type="submit" name="upload" value="Upload Image" /> </form> ok,ok ona sad nije bitna ... e... imam kod koji treba da provjeri vrstu slike (jpg ili gif) $types_array = array('image/gif','image/jpeg'); if(!in_array($_FILES['image']['type'], $types_array)) { echo "That file type is not allowed!\n"; exit; } kada pokusa neko da uploaduje sliku kaze mu "That file type is not allowed" IAKO je jpg ili gif... i primjetio sam da jedino ja mogu uploadovat sliku ... pls u cemu je problem... sa ovim se mucim evo 2,5h :'( cijeli php kod : Code: $maxwidth = 100; $maxheight = 150; $max_filesize = 102400; $uploads = 'uploads/'; $types_array = array('image/gif','image/jpeg'); # end edit # if($_FILES['image']['name'] == "") { echo "Please select a file to upload!\n"; exit; } if(!in_array($_FILES['image']['type'], $types_array)) { echo "That file type is not allowed!\n"; exit; } $max_filesize_kb = ($max_filesize / 1024); if($_FILES['image']['size'] > $max_filesize) { echo "Your file is too large, files may be up to ".$max_filesize_kb."kb\n"; exit; } $imagesize = getimagesize($_FILES['image']['tmp_name']); $imagewidth = $imagesize[0]; $imageheight = $imagesize[1]; if($imagewidth > $maxwidth || $imageheight > $maxheight) { echo "You file is too large, files may be up to ".$maxwidth."px x ".$maxheight."px in size\n"; exit; } $_FILES['image']['name'] = "$id_korisnika.gif"; move_uploaded_file($_FILES['image']['tmp_name'], $uploads.'/'.$_FILES['image']['name']) |