[ Mirko Rajkovača @ 06.03.2005. 19:03 ] @
U jednoj firmi iz Subotice koja poseduje neku Panasonic-ovu IP PBX centralu bi zeleli da budu u mogucnosti da iskoriste VOIP mogucnosti centrale da budu u vezi sa sedistem firme u Madjarskoj (u sedistu firme se nalazi slicna centrala).
Sada me zanima da li je kod nas ovako nesto moguce u praksi, posto koliko vidim iz diskusija na ovom forumu telekom to ne dopusta?
[ radovic @ 06.03.2005. 21:51 ] @
Telekom Srbija ne pravi pitanje za koorporacijsko povezivanje centrala. Niti moze da se mesa u to. Problem nastaje onog trenutka kada neko to ponudi korisnicima (jos 3 meseca a mozda i duze...).

Nadam se da obe te firme imaju vezu sa Internetom. (kvalitetnu).

Postoje dva nacina da to resis. Jedan je da kupis VOIP plocu za panasonic centralu a drugi je da kupis nekoliko telephone adaptera i da ih gurnes kao lokale. Pa onda kad okrenes lokar npr. 333 zvonice na udaljenoj lokaciji.
[ Mirko Rajkovača @ 07.03.2005. 19:10 ] @
Sta podrazumevas pod kvalitetnom internet vezom?
Mozes mi malo pojasniti ovaj drugi nacin sa lokalima?

Hvala
[ radovic @ 07.03.2005. 22:09 ] @
Prosto.

Uzmes bilo koj telephone adaptor (recimo lynksis, cisco ata 188 ili neki treci) umesto da na jednom lokalu povezes telefon ti gurnes telefonski adapter. npr u Subotici i zadas mu da je lokal 300. kad sa nekog drugog lokala okrenes 300 zvonice ti u Madjarskoj potpuno free ako ne racunas Internet konekciju.


Treba ti bilo kakva internet konekcija a da je broadband (moze i 64 kbit/s) samo da je normalna veza bez oscilacija, gubitaka paketa i sl..

poz,