[ KeyboardSound @ 07.03.2005. 08:22 ] @
Php 4.3.0/Mysql 3.23.55 magic_quotes_gpc On On magic_quotes_runtime Off Off magic_quotes_sybase Off Off Dakle problem je u sledecem: Ako u php formi za unos upisem ime' u bazu mi se automatski upisuje ime\' sto je OK - pretpostavljam zbog: magic_quotes_gpc On On. E sad kad dobijam podatke iz baze mogu da uradim stripslashes i prikaz ce biti originalan (ime'). Medjutim problem je ako u php formi za pretragu unesem podatak koji cu da koristim za pretragu sa ,,like,, 1.select from tabela where naziv like '%ime%' - vraca ime\' 2.select from tabela where naziv like '%ime\'%' - vraca prazan string U stvari mislim da je problem u Mysql-u jer kada koristim phpmysqladmin vidim da je u tabeli upisano ime\' ali kada napravim sql upit (koristeci phpmysqladmin) select from tabela where naziv like '%ime\'%' opet nista U svakom slucaju moje pitanje bi bilo: sta treba da podesim da bi radio like upit u slucaju da zelim ukljuciti i navodnike kao dio stringa u upitu? Malo sam ja ovo konfuzno napisao ali nadam se da ce mi neko moci pomoci. Pozdrav svima |