[ simor @ 07.03.2005. 12:56 ] @
Prijatelj se kaci na provajdera preko Ovisovog 1120 AP-a, koji mu je na krovu... Do AP-a od racunara ima jedno 50 m STP kabla (shielded). Problem je sto taj kabel ide uz instalaciju zgrade, tj. poslovni centar je u pitanju. Tako da paralelno sa tim STP kablom idu i vodovi za struju, dosta njih... Zamenjena su mu je vec dva ista Ovislinka, ali isti problem.

Sumnjam na indukciju, ima li ko slicnih iskustava?
[ IvanZD @ 07.03.2005. 18:21 ] @
Pročitao sam pitanje barem 10 puta, ali nisam uspio pronaći nigdje gdje opisuješ u čemu je zapravo problem?!? Pojasni to prvo :-)
[ simor @ 07.03.2005. 21:09 ] @
Pa ap jednostavno prestane da radi, usled neaktivnosti ga provajderov ap disasocira, tj. otkaci, ping ne radi, i ne moze se pristupiti uredjaju preko web interfejsa. Jedini lek da proradi je da se ugasi, pa opet upali. I onda radi par dana pa se opet zaglupi...
[ broker @ 08.03.2005. 00:39 ] @
Probajte da ga premestite a i uzemljenje bi mu dobro doslo.
[ IvanZD @ 08.03.2005. 12:32 ] @
Da.. ok.. 2 stvari su kritične:

1. da li je uzemljen oklop STP kabela?
2. kako je riješeno napajanje AP-a (POE ili je adapter kod njega?)
[ simor @ 08.03.2005. 14:12 ] @
Citat:
IvanZD: Da.. ok.. 2 stvari su kritične:

1. da li je uzemljen oklop STP kabela?
2. kako je riješeno napajanje AP-a (POE ili je adapter kod njega?)

Oklop izgleda nije uzemljen, probacu da ga uzemljim tako sto cu ga spojiti sa kucistem racunara.

Adapter je kod njega na krovu. Vec razmisljam o PoE varijanti da ga kad se zaglupi mozemo dole iskljuciti pa opet ukljuciti.

Javicu rezultate sa uzemljivanjem.
[ Little Eagle @ 13.03.2005. 15:08 ] @
Problem je do Ovislink uredjaja. Jednostavno, umeju tako da se ponasaju, zasto, niko ne zna. Postoji firmware sa verzijom 3nesto sa njim radi najstabilnije. Ukoliko ni to ne pomogne - menjaj uredjaj.

pozdrav, Nenad

MadNet d.o.o.
Jadranska 17
26000 Pancevo
www.madnet.co.yu
013.301.925
[ simor @ 02.04.2005. 21:46 ] @
Samo da javim u vezi ove teme...

Omotac (shield) kabla je zavrnut na kuciste, i od onda radi vec neko vreme bez problema, firmver nije menjan. Izgleda ipak ima efekta...
[ eki_yu @ 03.04.2005. 08:58 ] @
Pokusaj da zamenis kabel do antene, imao sam slucaj da se pheenet zablokira , tj prestane da emituje zbog vode u kablu ...
[ Bravar @ 03.04.2005. 10:01 ] @
Pre tri godine slican problem sam imao sa DI-614+, sta mu nisam radio i menjao kablove, i produzavao, i skracivao, i prepakivao crep na krovu i na kraju stavio PoE sa iste faze odakle napajam i racunar. I moj problem je bio kao rukom odnesen, izgleda sasavo ?