[ NIkoDS @ 08.03.2005. 15:13 ] @
Imam iBook g3 i jaguar i hteo bih da stavim panter ali sam ga dobio na dvd-u a imam samo cd u iBook-u...
da li ima panter na cd-ima ili da li mogu da ga ripujem sa dvd-a na diskove pa da instaliram ili pretpostavljam da moze da se instalira preko ftp-a ili ako neko ima bilo kakvu ideju-neka pomogne!
Hvala i Pozdrav
[ hulja @ 08.03.2005. 16:10 ] @
a ti si odustao od prodaje?

[ madamov @ 08.03.2005. 16:27 ] @
Ne može preko FTP-a, mašina mora da se butuje sa instalacionog DVD-a, tj. CD-a. Imaš dve varijante, javiš mi se privatnom porukom i spremiš četiri prazna CD-a.

Druga varijanta je da nabaviš 6-6 FireWire kabl i drugara sa Macom koji ima DVD-ROM ili Superdrive. Onda mašine povežeš tim kablom, jednu od njih podigneš u tzv. FireWire mod (držiš prilikom podizanja mašine taster T dok ne dobiješ veliki FireWire logotip na crnom ekranu), a drugu butuješ sa instalacionog DVD-a (moguće su sve kombinacije, hoću da kažem da na ovaj način možeš da butuješ svoj iBook koji nema DVD-ROM sa DVD-a ubačenog u drugog Maca koji je u FireWire modu i ima DVD-ROM drajv).
[ NIkoDS @ 09.03.2005. 13:20 ] @
Nisam odustao od prodaje ali dobio sam panter pa reko da vidim kakav je.

Puno hvala za tip za instalaciju ali imam jos jedan problemcic koji se tice fire wire instalacije a to je da na mom laptopu nema izlaz za fire vire iako kada pogledas u about this mac pa drives info pise da ima(imam usb, modem, lan, zvucnu i ulaz za napajanj - ali mozda sam glup pa ne znam- inaceto je onaj stari iBook g3 na 300 plavo beli)
kontaktiracu te preko PP za skidanje na cd-e a ja imam komp stoni(pc-nazalost) sa dvd-om pa ako hoces mozes samo da mi objasnis kako da ga ripujem.

HVALA NA POMOCI i POZDRAV
[ madamov @ 09.03.2005. 13:49 ] @
Nisi glup, taj model nema FireWire, samo jedan USB port.