[ blboy @ 08.03.2005. 22:21 ] @
radim jedan sajt (pocetnik sam tako reci) i imam problem. ne znam napraviti forum. nikako da prokljuvim kako, pa sam se nadao da mi mozete pomoci... unapred hvala. |
[ blboy @ 08.03.2005. 22:21 ] @
[ xxxrugby @ 08.03.2005. 22:41 ] @
napravis stranice kao .php
i evo jedna str. gdje mozes da skines kod chipmunk foruma! http://www.chipmunk-scripts.com/scripts/forum.php [ blboy @ 08.03.2005. 23:04 ] @
mozes li mi to malo bolje pojasnit??? radim u dreamweaver-u stranicu, i kako sad to sve da uklopim?skinuo sam ovo i ne kontam? hteo bi da napravim obican forum kao npr. www.lesinari.net/forum
pozzzz [ Yugo Faca @ 08.03.2005. 23:36 ] @
Pa potrebno ti je da skineš phpBB forum sa njihovog oficialnog sajta i instaliraš ga na odgovarajući srver (sa podrškom za phpBB i MySQL).
Ako hoćeš da ti pojasnim, piši mi na [email protected] pa da završimo to ![]() [ flylord @ 09.03.2005. 15:49 ] @
Zasto pravis forum. Moras prvo da naucis da pravis jednostavnije stvari, pa ces onda i forum lako da napravis. Niko ti ne moze reci kako se pravi forum, nije tesko ali ima dosta stvari. Nego uzmi blago meni, napravi ti prvo neku skriptu za objavljivanje vesti, i kad to napravis da radi kako treba, onda mozes sa nekim tezim stvarima
I naravno, ako zaglavis, javi se [ blboy @ 09.03.2005. 17:31 ] @
forum trebam zbog sajta, jer bez njega nece biti ^zadovoljavajuci^. znam nesto html koda, dosta sam zaboravio jer dugo nisam nista radio, a sajt pravim u dreamweaveru, skoro sam zavsio graficki dio, sad samo povezujem, pravim linkove, malo korigujem i to. a sajt je radjen za grupu navijacku, pa potreban mi je forum zbog rasprava vezanih na tu temu. rekli su mi da skinem phpBB2. uradio sam to i sada ne kontam kako dalje. ima nekih brdo fajlova i foldera, pa ajd ako mozete ikako da pomognete oko toga...
pozzz [ Mister Big Time @ 10.03.2005. 01:49 ] @
za pocetak zaboravi na dreamweaver kada radis sa php-om.. odnosno forumom.
Pogledaj readme iz phpbb2 foldera koji si raspakovao, sve pise kako se instalira. Treba ti mysql i php podrska na serveru gde ces da drzis sajt. [ blboy @ 10.03.2005. 13:26 ] @
koliko sam skontao trebam prvo imati server, a zatim na server prekopirati sadrzaj koji sam raspakovao, i onda pokrenuti instalaciju... a ima li za pocetak koji free server sa podrskom php. to jest da mogu postaviti taj forum.... sta je mysql?
[ Frane Marinković @ 10.03.2005. 13:39 ] @
Pa ti bi da radiš forum a neznaš niti kako on funkcionira!
Malo razgledaj po siteu druge teme ! na hosting i php i uz velik trud možda za mjesec dana skužiš kako postavit forum na site! [ dragancesu @ 10.03.2005. 14:05 ] @
Da bi postavio forum nije neophodno da znas php, znam sta je, ali da nesto krupno napravim s njim nisam ni pokusao.
Ne znam da li je najjednostavniji, ali mnogi koriste phpBB forum. Potrebno je da obezbedis server sa podrskom za PHP i MySQL ili slicnu bazu. To sto si skinuo raspakujes i prebacis u neki dir na sajtu recimo /forum. To ce potrajati 15-20 minuta. I kako pise u uputstvu pokrenes install.php popunis polja i sacekas da prodje instalacija. Posle toga treba nesto obrisati. I radi. Preostaje ti samo administracija. Problem sa ovim forumom da cesto nadju neki sigurnosni propust pa ga obore. Mislim da na cjb.net mozes dobiti ovo free. Sve je na njihovom serveru. Nisam porbao. U nekim porukama ranije je bilo price koji free host daju pristup mysql bazi. [ byM4k5 @ 11.03.2005. 13:16 ] @
[ byM4k5 @ 11.03.2005. 13:31 ] @
Citat: dragancesu: Mislim da na cjb.net mozes dobiti ovo free. Sve je na njihovom serveru. Nisam porbao. U nekim porukama ranije je bilo price koji free host daju pristup mysql bazi. Nista od PHP-a... [ Mclaren @ 13.03.2005. 18:44 ] @
Da li se na stranici cjb.net može stranica uploadovati pomoću nekog FTP programa.
[ Grozzzni @ 14.03.2005. 18:29 ] @
I mene ova tema interesuje. Pokusavam da napravim forume (za gimnaziju), tako da ce biti dosta poseceni, ali nemam iskustva. Btw nasao sam na www.siteburg.com 100 MB free hostinga ili neki Special (takodje besplatno) sa sledecim karakteristikama:
Web Space: unlimited Traffic: unlimited MySQL: 2 FTP: yes SendMail:1000 per day Perl/CGI: yes PHP: yes Learn more... Only for sites with 5000 exposures per month E sad ne znam da li je 100 MB dovoljno za bazu, nemam sa tim iskustva. Ne znam koliko bi texta stalo na tih 100 MB, ali nema veze, osnovni cilj mi je da napravim prvo taj forum, pa posle o tom potom ![]() Takodje imate opciju kada registrujete sajt da instalirete Guestbook i phpBB forum (ali je ta opcija siva jer u zagradi pise da morate da instalirate bazu (logicno!)). Imate opciju create MYSql database. Sada to radim pa videcemo da li mozete odmah da naravite phpBB forume, bez uploada i tih zajebancija. Pozdrav forum makerima ![]() [ del-boy @ 14.03.2005. 19:52 ] @
Pogledajte ovu temu: http://www.elitesecurity.org/tema/7849/0
Ja sam pre 2-3 godine se zanosio idejom da napravim forum, ali kada sam video koliko posla ima jednostavno sam napravio konvertor koji je sve moje korisnike i textove prebacio u PHPBB i sada njega koristim! A tih 100 MB za bazu će ti biti sasvim dovoljno. Evo na primer ja imam preko 20000 poruka i bazu veličine nešto ispod 20 MB! Koliko se sećam jednom je Gojko rekao da je ESova baza "teška" nekih 300 MB! [ Grozzzni @ 14.03.2005. 23:04 ] @
E pa onda je ok. Sada cu da pokusam da napravim nesto
![]() [ miličić.marko @ 22.03.2005. 15:37 ] @
[ blboy @ 22.03.2005. 17:37 ] @
skontao sam, sve postavim i instaliram, radi ok.... a sad samo da vas pitam ima li neki free server sa php podrskom gde mogu instalirati forum ali da nema banera...uradio sam forum na siteburg ali ima onaj njihov baner na vrhu.. ima li ikakav server gde nema tih banera???
pozz [ Mister Big Time @ 24.03.2005. 01:37 ] @
[ dr ZiDoo @ 24.03.2005. 06:37 ] @
Sa ovom temom je finito, ova zadnja materija vam je zrela za ISP & Hosting
[ CyberFreak @ 15.05.2006. 20:42 ] @
Znam da je nevezano sa temom ali moze li mi neko reci kako se pravi faq
[ heg @ 12.10.2006. 11:26 ] @
ja hocu da napravim forum na srpskom za jednu igricu na vebu ako mezete da mi date link
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|