[ adenis @ 09.03.2005. 12:22 ] @
| jasno mi je kreiranje parametarskih upita, ali treba mi nacin da ja proizvoljno odaberem cca 50 redova iz tabele od 40000 redova i da radim sa tako odabranim podacima. recimo da kliknem na red ili nesto tako i da ga prebacim u novu tabelu ili querie. ne vjerujem da se ovo ne moze uraditi samo stvarno nigdje ne mogu da nadem na koji nacin.
thanks!
p.s. nadam se da je pitanje jasno? |
[ tinaia17 @ 21.03.2005. 16:47 ] @
Pa nisam bash siguran da te razumem. Da li zhelish da napravish novu tabelu sa redukovanim brojem redova, ali sa podacima iz vech postojeche...? To sigurno ne mozhesh da postignesh sa nekim upitom. najbolje bi bilo da postavish tu tabelu u forum, i da kazhesh shta ti tachno treba.
[ vbraca @ 21.03.2005. 21:13 ] @
Evo padaju mi na pamet 2 rešenja:
1) Ubaciš komandu koja če u neku privremenu tabelu prebacivati redove koje odabereš i iz te tabele kasnije izvlačiš podatke za izveštaj
2) Dodaš CheckBox polje u tabelu/formu i kasnije u izveštaju koristiš redove koji su označeni
Naravno na tebi je da odlučiš da li ćeš kasnije, i kako, da poništiš odabir/obrišeš podatke iz rpivremene tabele.
[ TomaParComp @ 21.03.2005. 21:21 ] @
Pa ako ćeš već da biraš ručno, list box sa multiselect (ili tako nekako) osobinom, posle toga lepo označiš unapred pripremljeno polje u tabeli koje se zove [DaLiJeSelektovan] sa True za svaki slog koji si odabrao i na kraju ide query sa klauzulom where DaLiJeSelekotvan=True
Odgovara li ovako?
[ adenis @ 22.03.2005. 09:16 ] @
prvo da se zahvalim svima na odgovorima.
@tinaia17
baza ima cca 50mb, znaci nema sanse da je zakacim inace bi, ali se radi o prostj tabeli tipa. jmbg; ime; kolicina
@vbraca
1) Ubaciš komandu koja če u neku privremenu tabelu prebacivati redove koje odabereš i iz te tabele kasnije izvlačiš podatke za izveštaj
koju komandu i kako?
2) Dodaš CheckBox polje u tabelu/formu i kasnije u izveštaju koristiš redove koji su označeni
malo sam eksperimentisao i izgleda da je ovako najlakse, samo kako poslije kada zavrsim sa upitom ponistiti preko forme odjednom sve odabrane (i da li moze).
na ovome cu nastaviti da radim.
@TomaParComp
"posle toga lepo označiš unapred pripremljeno polje u tabeli koje se zove [DaLiJeSelektovan] sa True ".
ovo mi bas nije najjasnije i nekao mi izgleda komplikovano ali bi takode moglo da posluzi i pokusat cu i ovu varijantu ako skontam.
jos jednom hvala svima na odgovorima!
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.