[ Cyberghost @ 09.03.2005. 14:03 ] @
Napravim korisnike Aca, Mika, Pera - imaju dozvole samo da upisuju u bazu i citaju.
Kako da podesim da se oni loguju kada se pokrene Access ?

Imam formu koju mogu da popunjavaju Korisnici (Aca, Mika, Pera) i Admin, da li je moguce da se napravi da se odredjeni deo Forme za korisnike ne vidi a Admin moze da ih vidi i popunjava?

Primer: Vozilo marke Iveko, br_motora aa423jhsdf, Cena: 12500e, obican user Access baze nebi trebalo da vidi Cenu vozila, kako to podesiti ?

Hvala svima na pomoci
[ vbraca @ 09.03.2005. 14:41 ] @
Kako da nateras korisnike da se loguju sa svojim nalozima probaj sa MS Access uputstvom za postavljanje sigurnosti baze. hint: koristi se Security Wizzard i mdw fajl

Što se tiče sakrivanja delova forme koristi Application.CurrentUser objekat koji ti vraća ime korisnika koji pristupa formi. Recimo ako je korisnik Mika, onda

Code:

If Instr(1, "Spisak korisnika koji mogu da vide polja", Application.CurrentUser) > 0 Then
   Me.polje_sa_cenom.Visible = True
Else
   Me.polje_sa_cenom.Visible = False
End If

Takođe pogledaj i osobine objekata forme Enabled i Locked.

Ja sličan kod u kombinaciji sa Tag-om forme koristim za upravljanje dozvolama korisnicima (šta ko može da briše, piše, prepravlja etc).
[ Cyberghost @ 09.03.2005. 15:27 ] @
Jel ovaj kod kucam u EVENT PROCEDURE za polje Cena. Probao sam tu ali mi se polje i dalje vidi za korisnika !

Ajd molim te pomagaj, castim te ako ovo resimo.

Pozdrav
[ Cyberghost @ 09.03.2005. 20:34 ] @
Evo uploadovao sam jednu Aplikaciju ima jedna tabela

korisnici: Admin, pass: 2509
Aca, pass:1234

Jel moze neko da mi postavi zabranu za ACA da ne moze da vidi polje TEL kada
popunjava formu. I da mi to posalje ili na mail [email protected] ili uploduje
uz odgovor.

Hvala
[ vbraca @ 10.03.2005. 10:39 ] @
Evo ti ispravljene aplikacije. Primetices da sam promeni imena fajlova a ubacio sam ti i Desktop Shortcut za sigurnosni fajl kako ne bi morao da koristis sistemski System.mdw i ista sigurnosna podesavanja za ceo Access.
[ Cyberghost @ 10.03.2005. 20:55 ] @
To je ono sto me je mucilo i ti si me resio svih muka. Imas pice (2).

Pozdrav