[ gorcilo @ 09.03.2005. 22:03 ] @
Imam problema sa nerom.Kada režem direktno sa diska na disk u početku sve radi,međutim kada dođe sa rezanjem na nekih 30-40%počinje da se prazni gornji bafer.On odreže do kraja međutim to je vrlo sporo 7-8 minuta bez obzira koju brzinu koristim.Inače uključen je DMA,pokušao samda razdvojim IDE ATA/ATAPI controler da bi instalirao microsoftove drajvere ali nisam uspeo.Kada režem sa harda nemam problema.Inače rezač je combo sony(maskirane lite on)a čitač je neki buđavi nec.Da nije problem do njega?
[ djordje @ 10.03.2005. 00:37 ] @
Mozda. Koliko RAMa imas?
[ gorcilo @ 10.03.2005. 01:29 ] @
Ima dosta rama 512
[ gorcilo @ 10.03.2005. 01:33 ] @
Inače mašina je Barton 2500(po potrebi 3200),epox 8rda+,hard maxtor 80 GB,RAM 2 po 256 PQI,pa mislim da nije problem u mašini.
[ U.L.T.R.A. @ 12.03.2005. 01:02 ] @
Pa, fino - a samo mi kazi ( posto ovakav problem mozes da imas samo na Xp-u :) ) - kako ti je instaliran windowZ ... Jel preko NT File SyS - ili preko FAT 32 ?
Ae pozdrav!
[ StORM48 @ 12.03.2005. 15:20 ] @
@U.L.T.R.A
Hajde objasni ovo što si napisao. Koji to problem može da se pojavi "samo u XP-u"?
Pad bafera nema gotovo nikakve veze sa operativnim sistemom, već sa sijasetom drugih faktora.

Pozdrav
[ gorcilo @ 13.03.2005. 19:21 ] @
Instalacija je radjena na NFST-u.Problem je totalno bezveze i baca me u komu jer sve normalno radi na nero start smartu.Evo sada sam nesto rezao na brzini 24 za nekih 5 minuta sa diska na disk.
Hvala vam na ovim odgovorima do sad ali ljudi pomagajte !!!
[ gorcilo @ 13.03.2005. 22:35 ] @
Greska u kucanju nije NFST-u nego NTFS-u.
[ U.L.T.R.A. @ 13.03.2005. 23:43 ] @
Citat:
StORM48: @U.L.T.R.A
Hajde objasni ovo što si napisao. Koji to problem može da se pojavi "samo u XP-u"?
Pad bafera nema gotovo nikakve veze sa operativnim sistemom, već sa sijasetom drugih faktora.

Pozdrav

Naravno StORM ... polako - des naleteo
Vidi sad - ako je Xp instaliran na particiji koja je pod FAT-om, ne moras toliko da podesavas - ali kada je preko NT File systema - ako ne podesis kako treba - mora da pada buffer - i da yebava ... normalno
Tako da - treba da se uradi sledece :
Podesi sve kanale na DMA - i problem je resen
Ae pozdrav!

U.L.T.R.A.: Inace - ima tih problema ... pogotovo sa Lite on rezacima ...
vidi i sam

U.L.T.R.A.: Try bringing up the 'Performance' applet from the Management console and see if there's anything under strain (although with your specs, it's unlikely).

U.L.T.R.A.: a ako nije ni to - probaj sa updateom firmware-a ... Za Lite on imas ovde

U.L.T.R.A.: Zaboravio sam za NT FS ... Glavni problem je u samom programu ( Nero ) ... Sto ne uzmes neki drugi?
Pazi - mnoooooogo je ljudi koji imaju bas taj problem sa Nerom ... " cluster size "
A to ne mozes da resis kada imas operaTivni system na HDD-u ... samo formatizacijom ...
Preporucujem ti partition magic 8 - odradice posao fino - settings>control panel>performance pa onda maintenance>administrative tools>computer management
i onda desni klik na particiju koju zelis da promenis velicinu clustera i izaberes opciju za formatizaciju.
To je to - samo - da ponovim - ne moz se menja cluster size dok je na HDD-u operativni system ...
Ae pozdrav!

[Shadowed: spojio sam sve poruke u jednu jer je bilo pet nadovezanih]

[Ovu poruku je menjao Shadowed dana 14.03.2005. u 02:26 GMT+1]
[ BytEfLUSh @ 14.03.2005. 00:12 ] @
offtopic:
@U.L.T.R.A.
Ispod svake svoje poruke imaš dugme "Izmena/Brisanje". Koristi ga ako nešto imaš da dodaš ili ispraviš u svojoj poruci, pogotovo ako niko nije postovao nijednu poruku nakon tebe.
[ Nabukodonosor @ 14.03.2005. 02:30 ] @
Pusti coveka da se navikne.

Citat:
Preporucujem ti partition magic 8 - odradice posao fino

aha...sigurno...ako hoces nesto da zajebes onda uradi ovo....

Inace da i ja kazem koju...problem je vrlo verovatno ili do samo CD-a (ako ti se ovo desava samo sa jednim diskom, onda je vrlo verovatno delimicno ostecen pa se bafer prazni jer se jel da, vise ne puni, a iz razloga sto tesko cita sa CD-a) ili je do samo CD-rom-a (ponovo razlozi koje sam naveo u prethodnoj zagradi). Ali moze da bude jos dosta zajebancija.
[ gorcilo @ 14.03.2005. 08:35 ] @
Ljudi moj problem je rešen,vezan je.Problem je bio u biosu,IDE secundary Slave pod opcijom ide secundary slave uključen je bio na (NO)prebačeno na (Auto)i sad sve lepo radi.Snima na 24x za nekih 5,5 min bez pražnjenja bafera
HVALA svima na pomoći i Đorđu i U.L.T.R.-i i Storm-u48 i Nabukodonosoru i BytEfLUshu
Ko ima slične probleme nek poseti sajt koji je ovde dao U.L.T.R.A.