[ fade @ 10.03.2005. 10:15 ] @
gde god sam gledao ,po casopisima ,sajtovima ,opera je najbrzi ie browser ,zatim firefox i onda IE ,a ipak 90 % ljudi koristi IE ??? ,zar ne znaju da je opera najbrzi net browser ??? ,ako nece to bar firefox ,ali mi se on ne svidja ,nekako ima manje funkcija ,lici mi mnogo na onaj jadni obicni IE ,koji stranu sa txt-om otvara 5 secundi dok ostalima treba 1 sec ,mozda da se napravi neka anketa koji browser koristie IE Opera ili Firefox.
[ boccio @ 10.03.2005. 10:25 ] @
1) Ne koristi 90% ljudi IE...
2) FF ima manje funkcija od koga?! a trilion extenzija?!
3) za ankete imas odgovarajuci forum
4) Posto ove diskusije vec postoje, cemu otvarati novu:
Maxthon vs Internet Explorer
Mozilla Firefox i Internet Explorer
Opera to MS
[ dinke @ 10.03.2005. 10:27 ] @
Vec postoje slicne teme, tako da ne vidim nikakvu svrhu otvaranja jos jedne. Koristi pretragu.
[ lord Vader @ 28.06.2006. 17:54 ] @

http://www.digitalhomecanada.com/content/view/1247/

Brzina je ralativna. A najmanje će da je primete oni sa brzom internet vezom.
Nigde nisam našao da je Opera probila 2% zastupljenosti (na svetskom nivou).
[ ton_majstor @ 28.06.2006. 19:50 ] @
I ne mora... nek je ona nama živa i zdrava... da ovoga trenutka prestanu razvoj Opere, još duuugo bi bila aktuelna.

Potera za procentima je nebitna krajnjim korisnicima, barem ne neposredno!

Pozdrav!
[ z@re @ 28.06.2006. 21:58 ] @
Neka neka, sta manje zastupljena, to manje otkrivenih i exploatiranih propusta. A opera je definitivno najbolji browser danasnjice.
[ bojan_bozovic @ 28.06.2006. 22:02 ] @
Zaboravljas da punu CSS2.1 podrsku ima samo KHTML (text-shadow naprimer) uz neizbezni Acid2 test i pun ftp klijent (dakle ne samo download). Konqueror je najbolji, definitivno.
[ mrkidivx @ 28.06.2006. 22:40 ] @
Pošto već duže vreme ne koristim operu interesuje me da li su konačno rešili onaj glup način snimanja web stranica (sve u jednom folderu) ili su konačno primenili način na koji snimaju IE i firefox?
[ z@re @ 29.06.2006. 01:12 ] @
Bojane, opera prolazi Acid2

@mrkidivx, iskreno, meni se vise svidja nacin sve u jednom direktoriju.
[ bojan_bozovic @ 29.06.2006. 01:18 ] @
Ali ne podrzava text-shadow CSS 2.1 (vidi moj sajt i uporedi sa referentnim renderingom) ;-) Samo WebCore i KHTML podrzavaju CSS 2.1 100% (png uz poruku).
[ sk300 @ 31.07.2006. 14:14 ] @
Citat:
fade: gde god sam gledao ,po casopisima ,sajtovima ,opera je najbrzi ie browser ,zatim firefox i onda IE ,a ipak 90 % ljudi koristi IE ??? ,zar ne znaju da je opera najbrzi net browser ???

ima needuciranih korisnika koji koriste ono sto im prvo dolazi u ruke
[ Milan M. Radovic @ 02.08.2006. 13:13 ] @
Microsoft opet pere mozak ljudima..to je to.
Ugradili su internet explorer ne znam tacno koje godine da bi se resili netscapea i ostalih - djubrad!
[ z@re @ 03.08.2006. 01:04 ] @
U Win95.
[ degojs @ 03.08.2006. 18:35 ] @
Ma nije samo IE.

Ugradili su i Paint i Notepad i Windows Explorer. Treba sve da izbace.
[ Ivan Dimkovic @ 03.08.2006. 18:57 ] @
Bastards!!!

Treba samo kernel svoj da shipuju - ili da pitaju svakog vendora za opciju da bundluju i njegov softver na CD-u kako ne bi ugrozavali konkurenciju :)))

Kad malo bolje razmislim... i kernel, dodjavola - treba da daju izbor, ako neko hoce drugi kernel - mora ga biti na disku :)
[ z@re @ 03.08.2006. 20:50 ] @
Prozorasi, stvarno nekad znate smorit.

I sta je bilo kad je MS integrirao IE u Windowse. Super, govorili svi, dodatni softver sa sistemom. I bilo bas dobro, ona ikonica "The Internet" na desktopu, kliknes, pa ako nisi konfiguriran, pokrene connection wizard, svako sa malo soli u glavi zna to namjestit, nakon toga odmah browser. Milina. I onda popusio Netscape, i MS doslovno stao sa razvojem IE-a, i dosla zlatna era spywarea i shitwarea.

A vi pljujte po svemu ostalom. Ja bas i ne respektiram Linux, ali bi jako volio da uzme jedno 30% desktop trzista. Jer onda bi iduce Windoze bile pet puta bolje nego inace, a vjerovatno i jeftinije.

[ BluesRocker @ 03.08.2006. 21:06 ] @
Citat:
degojs: Ma nije samo IE.
Ugradili su i Paint i Notepad i Windows Explorer. Treba sve da izbace.

Ili da unaprede. :)
[ Vladokv @ 03.08.2006. 22:16 ] @
Ja firefox koristim zbog izgleda. IE i Opera mi se nekako ne svidjaju, mada opera ima stvaran resume download za razliku od firefox-a koji to ne moze
[ MladenIsakovic @ 04.08.2006. 00:11 ] @
Citat:
z@re: I onda popusio Netscape, i MS doslovno stao sa razvojem IE-a, i dosla zlatna era spywarea i shitwarea.

Upravo tako. A ako im se dozvoli ovaj pokušaj preuzimanja tržišta i AV sw-a, desiće se ista stvar. Jer logično je da niko ne može zaštititi njihov sistem kao oni sami, i kad popuši konkurencija, onda će razvoj internal AV-a u najmanju ruku biti usporen, jer im se može.

Citat:
Ja bas i ne respektiram Linux, ali bi jako volio da uzme jedno 30% desktop trzista. Jer onda bi iduce Windoze bile pet puta bolje nego inace, a vjerovatno i jeftinije.

... i ne toliko zahtevne po pitanju hardware-a
[ z@re @ 04.08.2006. 00:33 ] @
Citat:
MladenIsakovic:
Upravo tako. A ako im se dozvoli ovaj pokušaj preuzimanja tržišta i AV sw-a, desiće se ista stvar. Jer logično je da niko ne može zaštititi njihov sistem kao oni sami, i kad popuši konkurencija, onda će razvoj internal AV-a u najmanju ruku biti usporen, jer im se može.

Pazi Mladene, internalsi Windowsa su dokumentirani do kraja, a velike AV firme imaju strucnjake koji poznaju Windowse vjerovatno samo malo manje nego ona ekipa iz MSa. Ne vjerujem da Microsoft ima prednost mozda vecu od 0,1% na tom polju. I nema govora da MS zna neke backdoorove i stvari koje te druge firme ne znaju.

No u potpunom si pravu, jer Microsoft ima bolju "zicu", intuiciju za integriranje proizvoda od ostalih. Ljudi se uopce nece trudit nabavljat nove AV-ove jer vec dobivaju jedan sa sistemom. Samo oni koji vec imaju licencu. Medjutim, i u tom grmu lezi zec. Sigurno tog MS-AVa nece bit u nikakvoj add/remove listi, poput onog Messengera u prvim verzijama XP-a. Nego bato kopaj registry skripte po netu ;) I to ce ga samo iskljucit od pokretanja pri startupu, a mislim da ce kompletna deinstalacija bit nemoguca.
[ IcyImpact @ 04.08.2006. 11:21 ] @
Citat:
z@re: internalsi Windowsa su dokumentirani do kraja

Nisu baš do kraja, no slažem se sa sljedećim

Citat:
z@re: a velike AV firme imaju strucnjake koji poznaju Windowse vjerovatno samo malo manje nego ona ekipa iz MSa. Ne vjerujem da Microsoft ima prednost mozda vecu od 0,1% na tom polju. I nema govora da MS zna neke backdoorove i stvari koje te druge firme ne znaju.
[ Illiron @ 04.08.2006. 16:56 ] @
Ali opet, IE7 je sasvim korektan browser i ocekujem da pored njega, nece jos mnogo rasti procenti firefoxa i opere.
[ IcyImpact @ 04.08.2006. 17:18 ] @
IE7 je ogroman korak u odnosu na IE6 u svim segmentima, naručito sigurnosti. Ipak, zbog veličine njegova tržišnog kolača, uvijek će biti vrlo popularna meta za istraživanje i iskorištavanje njegovih sigurnosnih mana.
[ Zoran Rodic @ 07.08.2006. 21:56 ] @
Ako dozvolite, izneo bih svoja zapazanja i iskustva.
Uglavnom, kritika na firefox
Razloga je dosta a uglavno se odnose na sporost, tromost, sporost, tromost ...

Uglavnom, opera 9 i IE6 otvore gmail nalog (koji ume biti spor) za isto vreme za koje se uopste Firefox i digne.
Svima je kao start page upravo gmail.
A onda idemo na elitesecurity.
znatno spor u vracanju na predhodnu stranicu.
Prilikom skrolovanja, recimo do Advocacy foruma, secne jedno 3 puta.
Slika na TV-u jedino secka dok je podignut firefox tj. dok prelaizm sa stranice na stranicu.
Da ne davim sad previse, dosta ima slucajeva i uglavnom se odnose na sporost, tromost, sporost, tromost ...
Iskljucena je mogucnost da je sistem uzrok ovoh pojava jer mi se to desava na tri masine na kojima radim.

Rezime
IE brz ali supljikav i ume da pobenavi nekad i da pogubi ikonice u bookmarku

Firefox sporost, tromost, sporost, tromost ... glad za memorijom, nicim izazvana

Opera, sta reci ?

PS. Neko rece da Firefox nema pristup svim delovima Windowsa.
hm, pa nema ni opera pa opet.
Inace, posle toliko godina, prvi put napustam tu zajednicu - Netscape > Mozilla > Firefox
Stvarno mi je dosta
Opera je po meni ovaj put zaista NESTO

[Ovu poruku je menjao alkion dana 08.08.2006. u 00:11 GMT+1]
[ z@re @ 08.08.2006. 17:41 ] @
Slazem se, evo kod mene Firefox sa mozda samo jednim pluginom, liveHTTPheaders cini mi se, i uzasno se tromo podize, jedno 5-6 sekundi mu treba da starta. Opera, duplo manje. IE je druga prica, jel se pola komponenti koje on koristi podigne zajedno sa Windowsima. No, nije mi jasno kako Opera, koja je ipak veca i glomaznija od FF-a, moze bit u svim mogucim segmentima brza.
[ MladenIsakovic @ 15.08.2006. 02:53 ] @
Na osnovu nedavno sprovedenog istraživanja , u Velikoj Britaniji na 68% ispitanih univerziteta koristi se ili Firefox ili Mozilla web browser. Ako imamo u vidu da su univerziteti uvek predstavljali tehnološku budućnost, izgleda da se Mozilli smeši liderstvo u budućnosti.
Što se mene tiče, IE nisam koristio godinama, ne znam kakva je 7-ica, nisam hteo ni da je privlačim, videću je u Visti kad izađe. Opera je ok, ali ja sam jedan od onih kome neverovatno smeta način čuvanja stranica u Operi, sve u jednom folderu, pa još i ako snimiš stranu koja u sebi sadrži 2-3 htm datoteke, posle pretražuj i zezaj se, tako da je to jedan od razloga što već odavno ne koristim Operu. Plus - nedostatak meni nekih mnogo bitnih extenzija iz FF-a, tako da mi je Firefox zakon. Skoro 2 godine koristim Firefox u svim OS-ima, a evo ima jedno mesec dana od kako sam u Linuxu prešao na Flock i sasvim sam zadovoljan. Znači, Firefox je moj favorit, extenzije su odlične, i nemam primedbi. Brzo se podiže, Flock je još i brži, al' dobro ja imam jak računar, možda na slabijoj konfiguraciji radi sporije, ne znam. Kod mene se Opera (u verziji 8.54, da budem precizan) ne podiže ništa brže od FFa.
[ vopiman @ 15.08.2006. 03:05 ] @
Zaboravlja se jedna VRLO bitna opcija, a to je

"Identify as IE6.0"

u Operi:

Tools -> Preferences -> Advanced -> Browser identification.

Dakle, svako ko koristi Operu sebe identifikuje kao da koristi IE, sto automatski znaci
da razna ispitivanja i istrazivanja jednostavno nisu tacna i adekvatna. A jos
ako se pomisli da to neko moze i da naruci (i naravno plati) i samim tim malo
"navija" za sebe.. :-)

Jos jedna vrlo dobra alatka u Operi je OperaMail, odlican mail klijent koji omogucava
vrlo jednostavno i efikasno slanje mailova, cuvanje istih, pravljenje kontakata itd.

Dakle- OPERA!
[ Au197/79 @ 15.08.2006. 10:52 ] @
Citat:
MladenIsakovic: Opera je ok, ali ja sam jedan od onih kome neverovatno smeta način čuvanja stranica u Operi, sve u jednom folderu, pa joÅ¡ i ako snimiÅ¡ stranu koja u sebi sadrži 2-3 htm datoteke, posle pretražuj i zezaj se, tako da je to jedan od razloga Å¡to već odavno ne koristim Operu.

Instaliraj Operu 9.01 i nećeš imati problema sa čuvanjem. Opera ima ugrađene mnoge stvari za koje treba FF ekstenzija. Tu su i Widget-i, podešavanje po stranicama posebno, ugrađen bloker po stranicama i gomila twikovanja za koje postji wiki stranica (npr. kako imati zajednička podešavanja i na win-u i na linuxu, spellcheck pomoću aspell-a...).

[Ovu poruku je menjao Au197/79 dana 15.08.2006. u 18:06 GMT+1]
[ staticInt @ 04.09.2006. 04:59 ] @
Da vam pravo kazem ovaj IE 7 RC 1 je odlican, sto se mene tice mnogo je brzi i bolji od novog FFa, Operu ne koristim osim verzije za mobilni telefon stoga ne znam stvarno kako radi.
[ Andreja Dulovic @ 12.09.2006. 20:57 ] @
ja zongliram operu i ffox.. kad mi jedan dosadi, predjem na drugi. ne valja da covek stvara navike. ;) inace, opera mi je nekako bolja, brza i kastomajzabilnija. ;-) na "`" namestis "close" na "1" i "2" prevoious i next tab, a na "3" refresh i surfovanje sa levom rukom na tastaturi a desnom na mishu je super za brzo citanje sadrzaja sajtova tipa forumi, vesti i slicno...

sad su u verziju 9 ubacili i widgete pa ko voli da budzi brauzer tim djindjuvama moze i to (to je danas popularno, ali ja ne volim, mislim da je nepotrebno).

medjutim, ima 2 mane:
1. ne moze da sacuva u .mht (ili slican format)
2. mail klijent joj je odlican, ali migracija baze mailova zahteva previse vremena, strpljenja i srece. ;) thunderbird je tu bolji.

[Ovu poruku je menjao Andreja Dulovic dana 12.09.2006. u 23:19 GMT+1]
[ pantic68 @ 13.09.2006. 17:28 ] @
Citat:
Andreja Dulovic
1. ne moze da sacuva u .mht (ili slican format)
2. mail klijent joj je odlican, ali migracija baze mailova zahteva previse vremena, strpljenja i srece. ;) thunderbird je tu bolji.

[Ovu poruku je menjao Andreja Dulovic dana 12.09.2006. u 23:19 GMT+1]

Koristim verziju 9 build 8502 znaci ima i novijih i moze da snima u *.mht . Sto se tice mail clijenta otisao sam i korak dalje pa koristim opera webmail.
Jedino ne znam gde su nestale neke lepe opcije kao frame>save as koja je radila savrseno u operi 7.23.
Sto se tice ostalih osobina opera je medju browserima sto i total commander medju fajl menadzerima ali uvek ce biti ljudi kojima je lakse da rade u exploreru copy/paste. Utoliko bolje nece nam pisci virusa poklanjati previse paznje.
Inace koristim i FF i IE po potrebi. U Firefox je tek sa poslednjim update-om od pre neki dan (skinuo je update pa me tek onda pitao da li da ga instalira) ubacena opcija za zumiranje sa ctrl+mousewheel. Mozda vremenom postane dobar ali za sad mi je prilicno nedoradjen, spor i oskudan. IE sta reci bice dobar onoliko koliko to MS bude smatrao isplativim.
[ Andreja Dulovic @ 14.09.2006. 00:28 ] @
Citat:
Koristim verziju 9 build 8502 znaci ima i novijih i moze da snima u *.mht .

pa to je carski. :) 'ladno nisam to provalio...
btw, sad vidim da su napravili search engine manager (mada je to moglo editovanjem search.ini) pa je i to "dopeglano".

Citat:
Sto se tice mail clijenta otisao sam i korak dalje pa koristim opera webmail.

pa sad... nisam probao opera webmail. kakav je u poredjenju sa g-om? kad sam na stranici video 3mb samo sam zatvorio tab. :)
[ pantic68 @ 14.09.2006. 01:53 ] @
Sa gmailom se ne moze porediti ali ja i ovih 3 mb koristim sa 10% zauzeca. Trebao mi je hitno mail a nisam mogao osposobiti onaj kod mog wireless provajdera. Ovo sam prvo nasao i radi posao.
[ malada @ 14.09.2006. 12:41 ] @
Pokusajte da otvorite stranicu www.genius.com ja nisam mogao sa internet explorerom 6.0 (puko) mozilla-om a otvorio sam sa operom 7.2 ?!
[ mulaz @ 14.09.2006. 13:00 ] @
radi na firefoxu
[ Boxon @ 19.09.2006. 18:50 ] @
Firefox jede memoriju ali sam se navikao na njega. Mnogo je prakticniji od Opere i ima bolje rijesene tabove. Uz to lakse je naci opcije. Opera nema sanse da zapamti username i sifru na nekom forumu iako namjestim da ih zapamti. Onda, Opera nema ekstenzija, recimo ekstenziju torrentools toolbar koja rastura ili recimo flashgot pa da se mogu sve slike sa sajta povuci sa download manager-om (flashgot all opcija).
[ lord_NIKON @ 19.09.2006. 19:01 ] @
Citat:
Boxon: Firefox jede memoriju ali sam se navikao na njega. Mnogo je prakticniji od Opere i ima bolje rijesene tabove. Uz to lakse je naci opcije. Opera nema sanse da zapamti username i sifru na nekom forumu iako namjestim da ih zapamti. Onda, Opera nema ekstenzija, recimo ekstenziju torrentools toolbar koja rastura ili recimo flashgot pa da se mogu sve slike sa sajta povuci sa download manager-om (flashgot all opcija).

Isti slucaj kao i kod mene. Za sada zbog plug-inova lisicu ne diram :)
[ Andreja Dulovic @ 19.09.2006. 20:32 ] @
Citat:
Boxon:Mnogo je prakticniji od Opere i ima bolje rijesene tabove.

sta ti se konkretno cini prakticnijim?
tabovi ko tabovi...

Citat:
Uz to lakse je naci opcije.

pa sad... zavisi od onoga ko trazi. ;)
zlobnici bi rekli "naravno da je lakse naci opcije kad ih ima manje". ;)
inace, oba programa su boza i limunada za podesavanje.

Citat:
Opera nema sanse da zapamti username i sifru na nekom forumu iako namjestim da ih zapamti.

opera ima bolje reseno pamcenje sifara od ff-a.
mozes da biras da li ce sifra da ti vazi za ceo sajt ili samo za specificnu stranicu, na primer.

Citat:
Onda, Opera nema ekstenzija, recimo ekstenziju torrentools toolbar koja rastura ili recimo flashgot pa da se mogu sve slike sa sajta povuci sa download manager-om (flashgot all opcija).

jesi li probao ove widgetse koji se furaju sa verzijom 9?

Citat:
 Firefox jede memoriju ali sam se navikao na njega.

zapravo, ovo je poenta.
nema potrebe da racionalizujemo svoje navike. ;)
[ ton_majstor @ 19.09.2006. 21:17 ] @
Citat:
Opera nema sanse da zapamti username i sifru na nekom forumu iako namjestim da ih zapamti.

Kuku, između ostalog, BAŠ zbog toga je i koristim, zato što TO RADI!

Pozdrav!
[ bojan_bozovic @ 19.09.2006. 21:24 ] @
Bas tako, kao sto ti rekose, Opera je fleksibilnija, jer na jednom sajtu (npr. Google) mozes imati vise lozinki za jedan nalog. Opera moze da upamti za svaku stranu ponaosob.
[ Boxon @ 20.09.2006. 19:09 ] @
Citat:
sta ti se konkretno cini prakticnijim?
tabovi ko tabovi...

Nalaze se ispod address bar-a, gdje su prakticniji i gdje bolje izgleda i prije svega gdje sam ih navikao vidjeti. U Operi sam to pokusao podesiti i nisam uspio. Uz to na jedan X na desnoj starni mozes zatvoriti sve tab-ove.

Citat:
opera ima bolje reseno pamcenje sifara od ff-a.
mozes da biras da li ce sifra da ti vazi za ceo sajt ili samo za specificnu stranicu, na primer.

Da provalio sam kako ide. Ono sa CTRL+ENTER je sjajno. Taj problem je rijesen.

Citat:
jesi li probao ove widgetse koji se furaju sa verzijom 9?

Jesam probao sam i pronasao sam jedan za trazenje torrent-a na raznim torrent sajtovima i drugi VideoDownloader (kao istoimena ekstenzija za FF).

Jos samo mi treba nesto sto ima funkciju da pokupi sve slike sa stranice kao FlashGot. Kliknem desnim klikom na bilo koju sliku (thumbnail) na stranici i onda kliknem FlashGot all i on sve to doda u recimo, Free Download Manager, u kome izbacim suvisne fajlove i skinem samo slike koje mi trebaju. Veoma prakticna stvar ako ne zelite da se klika na jednu po jednu sliku i da se ucitavaju.
[ bojan_bozovic @ 20.09.2006. 23:47 ] @
Ajmo sada o sledecem:

Opera ne prati RFC2732! URI poput http://[::1]:80/index.html

nece raditi, nesto pouut http://[::1]/index.html hoce (nemoguce je navesti port!). Ovde imam IPv6 sposoban host i IPv6 sposoban webserver. evo ga na http://rfc.net/rfc2732.html

IE, Mozilla Seamonkey i Firefox ne prate http://rfc.net/rfc3986.html npr. neke znake poput razmaka, kose crte, nece enkodirati (/ je %2f npr.) Opera to cini, a webserver bi trebao da izbaci gresku 400 (bad request) cim dobije takav zahtev - npr. Apache to ne cini. Najverovatnije ni IIS jer bi onda IIS sajt sa razmakom u URI bio nedostupan za sam Internet Explorer (jelte, ne saljes URI po standardu, pa zasto da odgovorim?)
[ Mister Big Time @ 21.09.2006. 01:29 ] @
Najnoviji biser koji mi je IE priredio jeste sa kesiranjem stranica kod jednog klijenta. Naime, nikako nije hteo da radi refresh... CTR + R ne pomaze, F5 ne pomaze... brisanje kesa i history-ja je pomoglo dok se opet nije ucitala aplikacija sa sajta, zatim ista prica, uvek vraca staro. God bless FF, obucio sam klijenta da koristi FF kao default browser i od tada nema problema... a tek ads popapova sto je bilo sto ni jedan killer nije uspeo da ubije... evo i meni na kucnoj masini se pojavili neki fantomski popups kad zatvorim IE, a palim ga vrlo retko kada sam na Windowsu + kada bas testiram kako se sveze uradjen sajt vidi iz IE-a... uzas, nikada pre nije tako ocajno bilo sa IE.
[ ton_majstor @ 21.09.2006. 07:24 ] @
Svim mojim "mušterijama" po difoltu turim Operu (nekima i srpsku, vole ljudi), Adaware SE i Avira Antivir XP. Naučim ih da apdejtuju.

Zatim... Shockwave+Flash player, Java runtime, plus obrišem im SVE šortkatove ka IE i Outlook Expressu i otvorimo Yahoo Mail nalog. Osim ako nisu navikli na Outlook.

Koliko god da surfuju, šta god da rade... ne zovu me da kukaju kako su se nakupili smeća ili im se uvalilo nešto i "keca" ih iz dubine...

"Dođi molim te, ovo ne radi!"

Pozdrav!
[ Andreja Dulovic @ 22.09.2006. 11:26 ] @
Citat:
Boxon: Nisi me razumio, tako je i podeseno, bas po default-u. Mislio sam samo da tab-ovi budu ispod address bar-a kao u FF, ali je to nemoguce. Doduse to je stvar navike, naviknucu se i ovako ako budem koristio Operu neko vrijeme.

ukljucis main bar i izbrises sve dugmice iz njega. zatim prekopiras sadrzaj address bara u main bar, a zatim obrises address bar.
detaljnije ovde:
http://nontroppo.org/-/media/mainbar.htm

inace, meni je u ff-u super fora sto postoji ono [X] dugme za close pored tabova. naravno, i to moze da se namesti u operi pomocu 2 klika. ima jos tona raznih button-a koji se mogu dodati u operu. evo sajta:
http://operawiki.info/CustomButtons#page

[ Dragi Tata @ 25.09.2006. 20:16 ] @
Da malo dodamo ulja na vatru:

http://www.theinquirer.net/default.aspx?article=34601

Citat:
SYMANTEC'S LATEST Internet Security Threat Report has damned the Firefox browser for having more security holes than last year.
[ bojan_bozovic @ 26.09.2006. 00:48 ] @
Je li, a kako to ako su proslogodisnji bagovi ispravljeni? (Citaj: ne znaju sta pisu). Dalje, nebitno je da li sw ima jedan ili sto exploita, bar za hakera. Dovoljan je jedan.
[ r_u_s @ 27.09.2009. 16:03 ] @
Rezultat koji je Google izbacio za "opera download". Slika se nalazi u attachment-u...