[ mladenvasic @ 10.03.2005. 13:36 ] @
Napravio sam pc kasu za izdavanje racuna. Kako da pri stampi sam program otvori laticu za novac. Koristim Visual C++ 6.0. Cuo sam da programi pod dosom posalju na port gdje je prikovcan stampac odredjeni karakter i kada stampac procita taj karakter sam otvori laticu. Da li se to slicno desava i kod MFC aplikacija.
hvala...
[ vlaiv @ 11.03.2005. 17:40 ] @
Pogledaj tehnicku dokumentaciju za kasu (odnosno elektricni sklop koji otvara pregrade za novcanice)

Radio sam nesto slicno pre nekoliko godina i mislim da je u pitanju dal serijski ili paralelni port i posaljes neki kod ...

Pogledaj i Microsoft dokumentaciju za rad sa portovima (MSDN)
[ Tronic @ 11.03.2005. 20:35 ] @
Slažem se da pogledaš dokumentaciju za kasu.
Možda ima na koji char se otvara, a ako nema to realizirano, možeš staviti jedan relej (pod pretpostavkom da se otvara s jednim impulsom) pa si podesiti kako želiš.
[ leka @ 13.03.2005. 21:55 ] @
Nema "slazem se" ili "ne slazem se" - ako zeli da razvija software koji ce da radi sa tom kasom - MORA da konsultuje dokumentaciju! :)
[ Tronic @ 13.03.2005. 22:07 ] @
Citat:
leka: Nema "slazem se" ili "ne slazem se" - ako zeli da razvija software koji ce da radi sa tom kasom - MORA da konsultuje dokumentaciju! :)

Da, naravno. Ja sam se možda (SIGURNO) krivo izrazio.
moraš proučiti detaljno svu dokumentaciju, princip rada i zahtjeve, te tek onda razmisliti o riješenju za kasu.
Citat:
mladenvasic: Cuo sam da programi pod dosom posalju na port gdje je prikovcan stampac odredjeni karakter i kada stampac procita taj karakter sam otvori laticu.

Čini mi se printer i ladica za novac bi trebali biti neovisni.
//(Neznam kakva je to kasa, pa ne želim govoriti na pamet)