[ Leftist @ 11.03.2005. 18:21 ] @
| Kdevelop nece ni "Hello World" da iskompajlira, nego javi 50x onu gresku iz naslova. Problem je u tome sto u m4.in fajlovima raznih programa u f-ji AC_UNDEF prvi parametar stoji neokruzen [] zagradama. E sad jedini odgovor na netu koji sam nasao je da rucno izmenim sve fajlove, pa ja sad evo pitam za neko inteligentnije resenje. |
[ snipe714 @ 11.03.2005. 23:41 ] @
Koji KDevelop koristis? Ja imam 3.1.2 i bagovit je do zla Boga. Prosto ne mogu nista normalno da uradim u njemu. Vidi ako imaju zvanicne forume na
http://www.kdevelop.org pa ih tamo napushi, i reci "znam jos jednog decka koji je isto ljut na vas" ;)
I iako sam KDEovac, preporucujem da probas Anjuta okruzenje, super je (za GNOME).
E evo foruma:
http://kdevelop.org/phorum5/, a pazi ovu bedu:
"Current stable version (3.1.2)" ccc...
[ Goran Rakić @ 11.03.2005. 23:52 ] @
Umesto sto pljujes programere mogao bi pogledati tacno u cemu je problem, opisati probleme, sastaviti bug report, da ne kazem da slucajno mozes da pokusas da provalis i nekakvo resenje.
[ snipe714 @ 12.03.2005. 00:03 ] @
Ne pljujem programere, no jesam preterao kad sam rekao "beda", izvinjavam se. Reci da je stablo "stable" zahteva mnogo testiranja, a ovaj KDevelop koji ja imam (stable) NIKAKO nije stabilan. Uostalom nemoj mi popovati, jer i ja sam programer i znam dobro kroz sta sve treba proci dok se ne dodje do stabilnog release-a. Ali reci da je stablo stable a ono to nije, e to je vec bezveze. A cimanje oko bugreporta usred debagovanja mog koda zahteva debagovanje NJIHOVOG koda, sto mi se trenutno ne radi. Razumes...
[ Goran Rakić @ 12.03.2005. 00:17 ] @
Pa ne razumem bas... bug-report ne mora bas uvek biti mnogo detaljan. Da li si pomislio da problem uopste nije u Kdevelop-u (ja ga ne koristim, ali princip je u pitanju) vec u nekoj od biblioteka koje program koristi, a ti na sistemu imas nekakav konflikt.
Tesko mi je da poverujem da je "stable" grana toliko nestabilna i neupotrebljiva kao sto pricas, a da to niko ne primeti (inace bi vec postojala gomaila bug-reportova i te bi imao sta da prijavljujes).
Naravno, Kdevelop ne koristim (nikada ni nisam) tako da mozda ja ovde lupam, i mozda programeri iza tog projekta vole da preuranjeno izdaju novu verziju...
[ snipe714 @ 12.03.2005. 00:28 ] @
Ma ok, necemo se sada nas dvojica raspravljati, ocigledno obojica mozemo da zivimo bez KDevelopa. Ipak, mislim da Leftist moze nesto korisnio da izvuce i iz dosadasnjeg razgovora.
Dakle Leftist, najbolje da startujes KDevelop iz konzole pa da pratis izlaz koji daje, mozda se desi nesto cudno. A najbolji savet ces definitivno naci na irc.kde.org, na kanalu #kdevelop.
Ajd pa u zdravlje.
[ vladab @ 12.03.2005. 09:01 ] @
Citat:
snipe714:I iako sam KDEovac, preporucujem da probas Anjuta okruzenje, super je (za GNOME).
Ma, moze on da se koristi i u KDE-u. Mada nisam pokusavao da radim sa Qt-om... Ali trebalo bi da probam za nedelju dana, pa cu javiti da li sam menjao IDE. :O)
[ Leftist @ 13.03.2005. 01:26 ] @
Ma ne zabaguje Kdavelop, nego greske izbaci u onom 'Messages' prozoru. Fajlovi zbog kojoh nece da kompajlira su u /usr/share/aclocal . Postoji i direktorijum /aclocal-1.9 ali u njemu su prolematicni parametri zaokruzeni [] zagradama, pa samim tim nisu problematicni. Videcu jos jedanput po setovanjima da ne bude toliko striktan oko toga (mada do sad nisam ukapirao kako to da uradim), ali se paralelno razmisljam i o nekoj perl skripti koja ce da protrci kroz te fajlove.
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.