[ vukasin0 @ 11.03.2005. 21:52 ] @
| Problem je sledeci:
Mreza izgleda ovako ,cablovski modem do routera,iz routera u kompove i to sve radi sa winXP sistemima.
Dodje lik iz Slovenije prikljuci se na mrezum kreira identican account kao i ostali kompjuteri ali kao POP3 stavi slovenacki account da bi mogao da prima postu preko njega.Moze da ide na net,moze da prima mail-ove,ali nema sanse da posalje mail.U Outlook-u je sve u najboljem redu da li postoji neko setovanje vezano za sam XP ili za mrezu ili ..... |
[ Shadowed @ 12.03.2005. 00:14 ] @
Nisi rekao nista o samom SMTP-u. Da li je to SMTP koji se dobija uz Win ili neki drugi? Kako je podesen?...
[ TomaParComp @ 12.03.2005. 17:06 ] @
Mislim da je problem u stvari vrlo prost. Taj kablovski se zavshava na nekom provajderu, jel tako. I recimo da je provajder beotel, i svi vi imate @beotel.yu, jel tako?
E, a mladjani slovenac ima @ na neki server u Sloveniji?
Ako su odgovori na moja pitanja DA, onda eto vama rešenja. Pa ni na dial-upu ranije nisi mogao da pošalješ mail sa beotelovog naloga ako si konektovan na ptt, zar ne?
Otvorite lepo čoveku nalog na vašem provajderu i njega stavite kao primarni da bi mail odlazio preko njega, a postojeći nalog će mu preuzimati poštu sa njegovog starog naloga.
[ Shadowed @ 13.03.2005. 00:19 ] @
Mislio sam na to da ovde obrazlozis detalje, ne meni na mail :).
[ acatheking @ 13.03.2005. 13:25 ] @
Koji SMTP server je koristio taj lik? Vašeg provajdera ili tog slovenačkog?
Nisi rekao šta "psuje" outlook, koju grešku ti prikazuje?
[ vukasin0 @ 14.03.2005. 14:21 ] @
Evo jos detalja:
POP3 je sa slovenackog provajdera
SMTP sa naseg smtp.ikomline.net (ne znam da li imaju svoj link ili idu i oni preko nekog provajdera provericu)
Oni imaju otvoren domen na SezamPro-u i imaju ogranicenje na 4 mail-a u sklopu domena sto ja mislim da ne moze da utice na slanje poste jer se valjda preko njih samo prima posta(nisam siguran mozda gresim ispravite me).
[ Djurici @ 17.03.2005. 22:24 ] @
Kako je na kraju resen problem? Sta je uradjeno da mogu da se salju mail-ovi?
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.