[ Nemanja Avramović @ 12.03.2005. 18:52 ] @
[ Nemanja Avramović @ 12.03.2005. 18:52 ] @
[ Nikola Denić @ 12.03.2005. 20:38 ] @
[ Nemanja Avramović @ 12.03.2005. 21:16 ] @
mislio sa da ima free
anyway, sad znam magicnu rec :) koju da trazim [ BraMom @ 13.03.2005. 09:46 ] @
Ukoliko nemas prevelike zahteve, mozes da koristis design mod nekih elemenata u Internet Explorer-u (mislim od verzije 5.5).
Elem, stavis npr. iframe tag: Code: <IFRAME id="iView"></IFRAME> Prebacis iView u design mode: Code: iView.document.designMode = 'On'; I dalje je relativno jednostavno, napravis toolbar ili sta vec i 'zakacis' odgovarajuce komande, tipa: Code: iView.document.execCommand('bold', false, null); iView.document.execCommand('createlink'); Na kraju pokupis HTML: Code: iView.document.body.innerHTML I to bi bila ideja... [ Nemanja Avramović @ 13.03.2005. 12:26 ] @
hvala ti, pogledacu ovo sad
[ Nemanja Avramović @ 15.03.2005. 10:41 ] @
E, probao sam ovo i to radi lepo, medjutim, ne radi u FireFox-u vec (samo) u IE-u, a njega bas i ne gotivim. Sad imam jos 2 pitanja:
1. Da li se ovo nekako moze namestiti da radi i na drugim browserima, kao npr. FireFox? 2. Da li mi neko moze reci jos funkcija za execCommand? Uspeh: ![]() p.s. uploadovao sam primer, cisto ako neko jos potrazi ovo.... [ Nemanja Avramović @ 15.03.2005. 11:16 ] @
ovo sam nasao (freeware), mada i dalje trazim odgovore na ova dva pitanja:
http://xstandard.com/download.asp?product=lite [ Nemanja Avramović @ 15.03.2005. 11:27 ] @
a ovo nije cist XHTML ili sta vec :(
evo sta sam nasao, pa cu pogledati: http://www.mozilla.org/editor/midas-spec.html http://www.squarefree.com/bookmarklets/misc.html#edit_page [ BraMom @ 15.03.2005. 16:05 ] @
Naveo sam te na 'jeres' pa da probam da ti odgovorim:
1. Koliko znam designMode je Microsoft fora i to druge firme ne podrzavaju, izgleda da i ostali (Mozilla) imaju slicne fore, ali to nije kompatibilno i nemam pojma kako to funkcionise. Ukoliko imas ideju kako da napravis nesto sto radi u vise browsera zainteresovan sam da se ukljucim u celu pricu. 2. Kompletan opis execCommand imas po Microsoft helpovima, npr: Microsoft Visual Studio .NET 2003 Documentation. Ili na net-u: http://msdn.microsoft.com/libr...erence/methods/execcommand.asp Koristio sam designMode iframe-a samo na stranicama za administraciju, tako da mi kompatibilnost nije bila previse bitna. Problem je ako to hoces da stavis na korisnicku stranicu. Srecan rad. [ Nemanja Avramović @ 15.03.2005. 20:06 ] @
Pazi, ja koristim Mozillu (Firefox) i *explorer* (tj. vecina ljudi ga koristi pa moram da pravim kompatibilno i za njega)... tako da sam zainteresovan da pravim wysiwyg (tako beshe?) editor za te dve platforme... znas sta je meni problem? To sto ja mogu u FF-u da namestim da strana bude editabilna :) ali samo kad je kod za ukljucivanje toga na strani. Ne mogu da namestim iz FF-a da iframe bude editabilan. Pomozi mi samo to da ukljucim, a ostalo cu sve sam :D
A posle mozda sredimo da radi i na drugim browserima, ako oni podrzavaju to... I da, ide na korisnicku stranicu :( edit: skinuo sam ovo: http://xstandard.com/download.asp?product=lite ; medjutim, niko ko nema to instalirano na kompu ne moze da vidi editor :( koji ce mi onda to..... edit2: mislim da ostali browseri nemaju podrsku za to... vidi jedan od ona dva linka sto sam ostavio... [ Br@nkoR @ 15.03.2005. 21:13 ] @
[ Nemanja Avramović @ 15.03.2005. 22:46 ] @
sve sto iole valja tamo (cross-platform) se placa
a i sad sam se *namerachio* da napravim ovo za IE i za FF, i ima to i da uradim (valjda)... uz vasu pomoc [ Nemanja Avramović @ 15.03.2005. 23:01 ] @
[ BraMom @ 21.03.2005. 23:40 ] @
Pogledao sam fckeditor, zaista mocno, mada i dalje ne radi u svim browser-ima, ali ajd' sad.
Imam problema sa upload-om slika (IE 6.0), da li znas u cemu je problem? [ noviKorisnik @ 22.03.2005. 01:08 ] @
O korištenju fckeditora i drugih gotovih skripti postavite pitanje na forumu Web aplikacije.
Pogledajte samo naslov ove teme. [ sojic @ 22.03.2005. 01:27 ] @
Samo da dam komentar za fckeditor. ODLICNO, odusevljen sam.
[ noviKorisnik @ 22.03.2005. 01:58 ] @
Jeste, pogotovo od verzije 2 i podrške za Mozilla generaciju koja raste. Da ga stavimo u forum Kritike ? :-))) Šalu na stranu, rekao sam već u prethodnoj poruci, tako da - dosta priče ovde o fckeditoru, postoji pravo mesto za to - Web aplikacije...
[ Nikola Denić @ 25.03.2005. 02:08 ] @
[ Ilija Studen @ 25.03.2005. 02:45 ] @
HTMLArea je relativno loš editor. Viđao sam daleko bolje, ali sam pozaboravljao linkove. Mnogima će se recimo svideti TinyMCE. Relativno mali, besplatan, brz...
A definitivno najprofesionalnije rešenje za velike projekte je XStandard. Ko ima da ga plati dobija maksimum... A ko ga plati zna njegova ograničenja (ActiveX) i edukovaće korisnike kako da iz njega izvuku maksimum. [ BlueIce @ 19.05.2005. 11:12 ] @
Citat: Ilija Studen: A definitivno najprofesionalnije rešenje za velike projekte je XStandard. Ko ima da ga plati dobija maksimum... A ko ga plati zna njegova ograničenja (ActiveX) i edukovaće korisnike kako da iz njega izvuku maksimum. Znam sve to :) [ krdr @ 20.05.2005. 05:26 ] @
Ali da se vratimo na temu: Kako napraviti?
Meni padaju neke ideje: java, npr. Onda moze koriscenjem inerhtml metode. Jos ideja? Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|