[ rsa @ 13.03.2005. 13:57 ] @
Imam dakle vise txt fajlova koji svi imaju istu formu i istu velicinu od 8.1Mb i treba sad da odatle povadim neke podatke(uglavnom brojeve) i da to lepo sve slozim, i obradim tipa, srednja vrednost, suma i sl i da to na kraju bude u excel tabeli ili da to prvo izvezem pa da obradjujem ili ... Razmisljao sam da prvo svucem fajl sa file() u jedan niz pa da onda sa substr() vadim iz svake linije sta mi je potrebno, ali posto broj cifara varira (nekad ce na istom mestu biti lupam 10 a nekad 10000) moram da mislim na to i cini mi se da ne mogu sa substr to da izvedem elegantno. Zato je mozda najbolje da idem sa dvostrukim nizom, nesto kao $spoljni_niz = array(); $spoljni_niz[$linija] = rtrim(fgets($go, 200)); i tako dobijam sve zasebno i briga me koliko gde ima cifara i koja im je duzina.Sta mislite o svemu? Da li posle da ubacujem podatke u mysql pa izvoz u excel ili da idem PHP pa u Excel? Uf, vec sam izgubio dosta vremena sa fseek() a i izgleda zavlacito sve ovo. Inace ne moze tek tako da se iz exela otvori ovaj txt pa da se racuna, jer je ovo u txt-u sve prakticno jedno ispod drugog i ponavlja se, tako da mora da se prvo razvuku po horizontali neki parametri, pa da se onda upisuje ispod njih sve. Fala za svaku dobru ideju! |