[ NenadS @ 14.03.2005. 07:35 ] @
Koristim SezamPRO flat (dial-up) i download mi je odlican, konektujem se skoro uvek na 52k, a download je 45-50k, sto je super i radi konstantno ali upload je katastrofa... evo bas sad pokusavam da posaljem fajl od 3mb i up je nekih 15-16k... i to ne bi bilo strasno da je konstantan kao sto je down, nego vise ne radi nego sto radi... tako da mi za tih 3mb treba 40 minuta... a mozda i vise sto je previse. Gde moze da bude problem, do provajdera ili negde izmedju mene i provajdera (centrala, linija)...? Ono sto mi nije jasno je to da down radi super (nikad bolje), a up se vuce kao prebijena macka... Jel ima neko slicna iskustva i da li je uspeo da resi ovaj problem i kako?

Poz
[ NenadS @ 14.03.2005. 07:44 ] @
Uz prvu poruku prikacio sam fajl upload gde mozete da pogledate kako izgleda upload fajla... a u ovu ostavljam download pa uporedite :)
[ bokili @ 14.03.2005. 09:49 ] @
Citat:
NenadS: Koristim SezamPRO flat (dial-up) i download mi je odlican, konektujem se skoro uvek na 52k, a download je 45-50k, sto je super i radi konstantno ali upload je katastrofa... evo bas sad pokusavam da posaljem fajl od 3mb i up je nekih 15-16k... i to ne bi bilo strasno da je konstantan kao sto je down, nego vise ne radi nego sto radi... tako da mi za tih 3mb treba 40 minuta... a mozda i vise sto je previse. Gde moze da bude problem, do provajdera ili negde izmedju mene i provajdera (centrala, linija)...? Ono sto mi nije jasno je to da down radi super (nikad bolje), a up se vuce kao prebijena macka... Jel ima neko slicna iskustva i da li je uspeo da resi ovaj problem i kako?

Poz

Da ti slucajno ne vrsis upload kad i download istovremeno?
Ako to radis onda naravno da ne mozes da izvuces vise : )
Jer 52k teorijski maximalno...

A ako ne.. Onda kupi neki externi modem, po mogucstvu US Robotics!

A ako vec i njega imas onda promeni centralu! : )
[ NenadS @ 14.03.2005. 11:23 ] @
Da je up i down istovremen dumeter bi bio zut... znaci nije to u pitanju.

Ja mislim da je najbolje da promenim zemlju :)
[ mmirilovic @ 14.03.2005. 11:56 ] @
Treba imati u vidu da je brzina uploada kod dialup-a 33.6kB/s. Dakle upola
sporija nego kod download-a.
[ NenadS @ 14.03.2005. 14:25 ] @
Nije upola nego malo manje al' nema veze, pogledaj slike koje sam postavio i bice ti jasno sta je kod mene problem :(
[ moonliner @ 14.03.2005. 23:05 ] @

Ono što mislim da ti je mmirilovic pokušao da kaže a što je surova istina: dial-up je po definiciji asimetričan.

UL ~ DL/2
[ Mister Big Time @ 15.03.2005. 00:35 ] @
da... asimetrican, ali to moze na razne nacine da se promeni.. npr. ako je ukljucena kompresija i ako se salje neki .sql fajl moze da skoci upload i na 20+ kb/s ;)

Generalno ~3 kb/s za binarni upload je neki optimum...
[ NenadS @ 15.03.2005. 02:26 ] @
Sve je to ok i jasno mi je al' ja nemam ni tih 3k, a sto je jos gore vise ne radi nego sto radi upload...

evo vam test za download, ja modemom imam ~800kbps :)

http://www.canaca.com/speedtest.tar
[ Frane Marinković @ 15.03.2005. 08:29 ] @
Citat:
NenadS: Sve je to ok i jasno mi je al' ja nemam ni tih 3k, a sto je jos gore vise ne radi nego sto radi upload...

evo vam test za download, ja modemom imam ~800kbps :)

http://www.canaca.com/speedtest.tar

Ne vjeruj im! Stavili su falši download!
MEni taj file skida 11KB, a nikad ne ide preko 5KB
[ NenadS @ 18.03.2005. 09:37 ] @
meni je taj fajl kao sto sam napisao skidao preko modema oko 800kbps :)

a fajl je prazan ili pun TAB-ova, tako nesto :))