[ casanova @ 14.03.2005. 13:15 ] @
| pronasao sam par slicnih tema na forumima ali ne i odgovor na ono sto me zanima, a to je sledece...
imam standardni bar code citac koji se povezuje na ps/2, treba mi code za php ili neki software koji bi prepoznavao bar code i ubacivao ga u bazu (MySQL).
saveti... |
[ dr ZiDoo @ 14.03.2005. 13:25 ] @
Uf...
PHP definitivno nema defaultne podrške za zako nešto, ali :)
ALI...
uvjek ti se itvara mogućnost da platiš nekog C/C++ programera koji će da ti napiše modul za php koji može da uradi tako nešto. To je skuplja, ali bolja solucija.
Druga mogućnost je da u C/C++/Perl ili nešto treće napišeš program koji ća da to radi a ti ćeš samo da ga pozivaš iz PHP-a i dobiješ povratni podatak. Kada bolje razmislim ova sloucija je ipak i bolja i jeftinija i lakša...
[ casanova @ 14.03.2005. 13:35 ] @
malo filozofski odgovor ali ipak... ima tu necega:)
meni se kao najjeftinija varijanta ipak cini... da nadjem neki postojeci software na netu... pa ga lepo platim na nekom od sajtova tipa cracks.am i sl. :) sala... ali i realnost...
[ zi:: @ 14.03.2005. 13:58 ] @
Dok sam radio sa barkod citacima koji se prikljucuju na ps/2 port radilo je ovako: citac se ponasa kao da si otkucao bar kod na tastaturi i pritisnuo enter.
dakle, ako ti program zna obradjivati STDIN, onda zna i da radi sa barkod citacima :)
[ Nikola Denić @ 14.03.2005. 14:12 ] @
pisi plug in za php ....
[ casanova @ 14.03.2005. 19:43 ] @
Citat: Nikola Denić: pisi plug in za php ....
probacu... ali realno gledano, mislim da ce se to zavrsiti na pokusaju:)
[ NetworkAdmin @ 15.03.2005. 10:32 ] @
ne treba nikakav plugin de sad objasni stas ti tacno treba:
imas barcode napravis obicnu formu sa text input field stavis kursor u text i pridjes sa citacem koda on ce ti upisati barcode u tect polje kao dasi ga otkucao na tastaturi. click submit i to je to snimis u bazu.
ako zelis da citas sa standardnog ulaza evo imas http://www.php.net/wrappers.php stdin stdout pa se malo igraj
[ Nikola Denić @ 19.03.2005. 05:30 ] @
mislim da njemu treba bez tog submit :)
[ ddz @ 19.03.2005. 09:28 ] @
Pa bar-code čitač lupa enter posle ispisanog kôda, tako da se aFTomaCki pritiska submit taster
[ cyberm @ 20.03.2005. 09:01 ] @
Da potvrdim ono sto su ti vec zi::, NetworkAdmin i ddz rekli: Bar kod citac pretvara bar kod u niz brojeva pracenih sa enter.
Znaci, napravi program (skriptu) koja fokusira text box i posle pritisnutog enter-a obradjuje ubaceni broj.
Da li si ga uneo sa obicne tastature, numericke ili sa bar kodom, nema mnogo veze za pisanje programa.
[ bvladan @ 22.11.2007. 21:53 ] @
NIkako da nadjem odgovor kako bar kod citac upisuje taj string u to text polje? Meni je to jedino problem, ostalo je lako (podatak proslijediti bazi, ili joj postaviti upit sa tim stringom). Da li postoji neka biblioteka u Javi ili C# koja sluzi za ovu komunikaciju (prepoznavanje bar koda i pretvaranje u neki niz brojeva)?
[ PHP @ 23.11.2007. 07:22 ] @
Unos preko bar coda je isto kao i unos preko tastature, samo fokusiraj na polje u koje zelis unijeti bar code i javascript-om onemoguci submit na tipku enter i to bi bilo to.
[ ivan.petrovic @ 03.01.2008. 13:57 ] @
Citat: bvladan: NIkako da nadjem odgovor kako bar kod citac upisuje taj string u to text polje? Meni je to jedino problem, ostalo je lako (podatak proslijediti bazi, ili joj postaviti upit sa tim stringom). Da li postoji neka biblioteka u Javi ili C# koja sluzi za ovu komunikaciju (prepoznavanje bar koda i pretvaranje u neki niz brojeva)?
Kao sto su vec neki odgovorili ako je USB ili PS/2 bar kod citac, onda je prilicno jednostavno, simulira unos sa tastaure + ENTER.
Ako zelis neki koji se kaci na COM port, ja imam to odradjeno u Javi sa event-ima posalji mi poruku na PM...
[ bvladan @ 20.01.2008. 09:53 ] @
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|