[ pegor @ 14.03.2005. 17:17 ] @
Nisam pronasao poseban forum o animaciji, pa se unapred izvinjavam ako sam pogresio adresu. Namera mi je da napredujem u necemu za sta mislim da imam dovoljno talenta, premda manjak informacija o tome kako bih svoj umetnicki izraz sproveo u delo. Zvuci nelogicno i smesno, ali je tako.
Elem, zanima me kolaz-animacija... Bar ja tako definisem Monti Pajtonovske fore sa isecanjima i pokretanjem slika. Da li znate u kojem je softveru, odnosno u kojim je programima radjeno ono zezanje. Nema sumnje, kod Pajtona je 70 odsto odradila ideja, pa ipak, tehnicki savet ne bi mi skodio. Unapred hvala.
[ Bizarre @ 14.03.2005. 17:31 ] @
Pa ja bas ne mislim da postoji poseban program za to,ja bih probao sa PS pa onda u flashu da napravim animacje.
[ MileG @ 14.03.2005. 17:31 ] @
Macromedia Flash MX, Macromedia Fireworks MX, Adobe ImageReady, ...
[ pajaja @ 14.03.2005. 19:31 ] @
Ja sam za to da se animacije rade u flashu....

Ne znam kakvu vrstu animacije zelis, ali probaj sa flashom...
[ neob @ 08.04.2005. 14:47 ] @
Adobe After Effect moze da odradi dobro takav projekat.A za obrade pojedinacnih delova Photoshop.
[ dandellion @ 12.04.2005. 00:13 ] @
hehehehe u kom je programu radjeno. radjeno je old-school... rucno, bez kompa, frejm po frejm......
danas, pa flash je najlogicnije resenje.... cak nije potrebno mnogo vremena da se nauci i uvezba takva animacija....

[ Nidzoooo @ 12.04.2005. 22:07 ] @
Eeeee , bila su to zlatna vremena papira i olofke, a danas ... svratish do najblizeg ulichnog "distributera" softvera u kvartu, "pljunesh" 2 evra, kupish Flash i ... za manje od 24h tvoja zelja ce postati stvarnost ... :)
[ ne11e @ 28.04.2005. 21:41 ] @
pa recimo mozesh to uraditi sa flashom ali i sa nekim drugim programima ja recimo koristim mayu i 3ds max gdje sam vec nekoliko puta isprobavao tu vrstu animacije i mogu ti reci da sam zadovoljan ,mozesh i u photoshopu da napravish mnogo mnogo slischica koje ce ti biti kao frameovi i u svaku pomjerash layere do mjesta gdje hoces Pa nadam se da sam ti barem malo pompgao