[ Smrtko @ 22.05.2001. 19:41 ] @
Bas je zanilmljiv ovaj XML [url]http://www.smrtko.f2s.com/proba.xml[/url] |
[ Smrtko @ 22.05.2001. 19:41 ] @
[ mika @ 23.05.2001. 07:52 ] @
Kako si uradio ovo??? u sourceu je običan html...
Jel neka fora sa layerima ili je stvarno XML ili ... nešto drugo? [ Gojko Vujovic @ 23.05.2001. 09:58 ] @
Dajte ljudi šta se primate na svako s***** koje microsoft izbaci!?
Takvo prikazivanje podržava samo IE i zate je totalno neupotrebljivo.. [ m r v a @ 23.05.2001. 10:29 ] @
heh
a koji je browser najkorisceniji ?? [ Gojko Vujovic @ 23.05.2001. 10:53 ] @
Uopšte me ne zanima, ja u mozilla 0.9 pod windowsom ništa od Microsoft nebuloza ne vidim.
[ VladoMNE @ 23.05.2001. 11:23 ] @
Meni se ovo ne svidja, ne znam...... bar ovo sto je on pravio.
Bez ako ne moze neko ljepse bolje korisnije cudo da se napravi ? [ leka @ 23.05.2001. 16:54 ] @
Ja rekoh sad cu da nadjem nesto zanimljivo, kad ono najobicniji XML.
Reci mi koliko si upoznat sa ozbiljnijim stvarima kad je XML u pitanju? Za one koji pljuju po XML-u recicu samo ovo - WEB ce za par godina biti PREPLAVLJEN XML-om, a vi vidite zasto. Dovoljno je reci da je HTML samo jedan maleni podskup XML-a! Gojko vidim ni tebi se ne dopada XML... A da te malo podstaknem da razmisljas o njemu recicu ti samo ovo. - Pogledaj SOURCE tvojih strana na EliteSecurity, tacnije PRVU liniju: Code: <!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01 Transitional//EN"> To je prijatelju moj CIST XML kod koji kaze da taj dokument koristi W3C-ov DTD (XML stvar koja se odnosi na definisanje odredjenih entiteta, atributa i slicno, tacnije DTD sluzi da se tacno definisu pravila koja treba da zadovolje XML tagovi, neko DTD zove i recnikom, sto "moze da prodje") Leka [ Gojko Vujovic @ 23.05.2001. 17:12 ] @
Ajde mi malo pojasni neke stvari Leko.. jel XML _iskljucivo_ client-side?
I objasni zašto onaj link ne radi u mozilla 0.9 ? [ uLtracode @ 23.05.2001. 20:18 ] @
pogeldao sam link i milo sad ce to biti neke animacije ovo ono
mislim da nista sa tim XML-om nije revolucionarno postignuto [ Smrtko @ 23.05.2001. 23:33 ] @
XML i XHTML ce da budu bum
http://www.w3.org/xml Ova moja "strana" sto sam postovao ovdje bila je samo obican test jer sam tek poceo da citam o XML-u, prema tome ne omalovazavajte ![]() A i ne kritikujte neshto shta neznate shta je. [ http://www.w3schools.com/xml/ ] Leka, nisam upoznat dovoljno sa XML-om, ali se trudim da ga razumijem. [Ovu poruku je menjao Smrtko dana 05-23-2001 u 11:41 PM GMT] [ Rodd @ 24.05.2001. 03:36 ] @
Zanimljiva rasprava. I ja sam se dosta interesovao za XML ali planiram tek ovog leta da malo "dublje" udjem u problematiku.
Vidim da Gojko nastavlja sa svojim anti-microsoftizmom ![]() ![]() I jos nesto, mnogi mesaju XML i XHTML. XML je eXtensible Markup Language, dok je XHTML eXtended HTML. Koliko sam ja skapirao, razlika je u tome sto je XML potpuno novi standard, dok ce XHTML biti vise kao samo novija, poboljsana verzija HTML-a (kao HTML 5.0). [ Smrtko @ 24.05.2001. 20:04 ] @
Kolko sam ja ukapirao XHTML ti je Extenzibl hajper text markap lengvidz, a kad se malo procita w3 specifikacija, to prestavlja striktno definisan HTML kod, naravno prosiren novim shitom, ciji ce kod biti striktno definisan, znaci necete moci da ostavite otvoren tag a da vam radi stranica, niti da ukrstate tagove kao:
<b><i> text </b></i> itd... Svi tagovi morace se pisati malim slovima, morace se koristiti " quote a ne ' semi quote ili bez njih kao <a href=xxx></a>. Znaci tako :) [ naum @ 30.05.2001. 11:08 ] @
Gresite kada je u pitanju XHMTL. To je, zapravo, html koji je 'prepakovan' iliti definisan u XML-u. Ti primeri sa navodnicima koje je neko spomenuo kao obavezu za navodjenje vrednosti atributa, samo su sledjenje pravila koja definise XML. Isto tako, ugnjezdenje tagova je definisano cak i u samom HTML-u, s tim sto engines koji interpretiraju HTML, a koji su do sada pravljeni, nisu toliko striktni. XML engines ce prijaviti gresku na mestu kao sto je <b><i> </b></i> zato sto je to jednostavno nemoguce. Dalje, i HTML i XML (pa i XHTML) su potskup SGML-a koji definise da postoje nekakvi tagovi, zatvarajuci i otvarajuci.. da postoje njihovi atributi, kako se oni pisu itd...
Cinjenica koja govori o tome da ce (kao sto Leka rece) XML vladati, je da je on "X" iliti extensible. To mu daje za pravo (ukljucujuci i to da u XML-u definisete sami svoje tagove, postoje tu sad i namespaces i sl.), da izrodi iz sebe razne derivate koji su dizajnirani za odredjenu svrhu. Kao primer navodim SVG (Scalable Vector Graphics [Adobe]), WML (Wireless Markup Language [Wap forum]), UML (Unified Modeling Language, [OMG]), itd... Ima dosta velikih imena koja stoje iza XML tehnologija a koja nisu M$. Eto, toliko od mene. Nadam se da nisam bio konfuzan :))) [ Smrtko @ 30.05.2001. 19:17 ] @
Iscrpno :)
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|