[ Urkelele @ 15.03.2005. 21:36 ] @
| E pa ovako, imam jedan mali problem za vas ali veliki za mene :)
Naime, imam bazu podataka (korisnici kablovske TV) i hteo bih da ih zaduzujem "sve zajedno" sa npr. celom godinom. Uspevam to da odradim ali za svakog da unosim godinu (sto je mnogo za 2000 korisnika). Kako to da izvedem na najlaksi nacin (mozda sa nekim macro-om?). Nov sam u bazama pa ne znam bas dobro i molio bih za objasnjenje. Unapred hvala... |
[ izonic @ 15.03.2005. 22:50 ] @
da bi ti neko uradio trebao bi dati tabele
[ Urkelele @ 16.03.2005. 15:56 ] @
Ovako, imam tabelu "Korisnici" koja sadrzi IDkod, ime, prezime, ulica, broj, stan, sprat, telefon, grad i drugu tabelu "Godine" koja ima IDkod, godina, jan, feb, mar ... nov, dec.
Hteo bih da kad ukucam godinu (npr. 2006) da zaduzim sve korisnike za tu godinu sa svakim mesecom za istu svotu.
Hvala
[ izonic @ 16.03.2005. 20:35 ] @
evo
Sretan rad
[ Urkelele @ 16.03.2005. 22:41 ] @
Hvala ti na svom trudu ali mislim da me ipak nisi razumeo (ili ja nisam razumeo ovu tvoju formu). Meni treba da jednim unosom godine (npr. 2006) i jednim unosom pretplate (za jedan mesec) zaduzi sve korisnike sa tom godinom i svim mesecima za tu godinu. Da li moze tako nesto da se odradi ili ovo tvoje upravo to i radi...
Hvala...
[ izonic @ 17.03.2005. 16:49 ] @
Pa to upravo treba da radi.
Stim da sam ostavio mogucnost izbora i samo za jednog korisnika ili da odustanes od svega i naravno ako si pogrijesio da mozes sve to pobrisati.
[ Urkelele @ 18.03.2005. 20:55 ] @
a da... izvini... ja sam se malo zaneo i propustio ono sto si napravio. Video sam i prostudirao malo tvoj Module (ima nekih nejasnina) i svidja mi se sto mogu da ga prepravim kako mi odgovara :)
Hvala ti puno...
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.