[ franjo_tahi @ 16.03.2005. 12:46 ] @
Radim sa Delphi 7.0 i Firebird 1.5.2
Imam 100-tinjak DBF fileova koje moram uvesti u Firebird. Prvi put uvozim sve podatke, sljedeći put samo mijenjane. Podaci se uvoze jednom dnevno, a najveći DBF ima oko 1,500,000 slogova.

Imam tablice: POPIS - popis DBF-ova sa path-ovima
STRUKT - popis svih polja unutar DBF-a sa tipovima i dužinama

Tablice koje uvozim kreiraju se kao: T<redni broj u POPIS>. Osim polja koja su u DBF-u u kreiranoj tablici je polje: BR_REC koje sadrži fizički broj sloga u DBF-u.

Tablice u FB kreiram iz programa i ne znam unaprijed koje su, te za uvoz kreiran SQL tijekom izvršenja programa.
Bilo koji slog u DBF-u može biti izmjenjen i moram ga usporediti sa unim u FB
Ima li tko ideju kako to napraviti brže?

Unaprijed se zahvaljujem na svakoj ideji.
[ Riste Pejov @ 04.04.2005. 12:49 ] @
Pa ne znam sta ce ti uopste toliko puno tabela. Sve strpaj u jednu tabelu dok uvozis u firebird i samo dodaj info za kog popisa se odnose podaci. 1.500 K slogova nije nista za FB, slobodno ubaci sve popise u jednu tabelu i ne brini o kolicini podataka.
[ franjo_tahi @ 04.04.2005. 14:00 ] @
Izgleda da se nismo razumjeli.
DBF-ovi su takvi kakvi jesu, dio velike aplikacije kuju moram voziti (dragi bog zna do kada). Stvari prebacujem u FB zbog lakše analize i ne mogu ih ugurati u jednu tablicu.
Imam tablicu npr: ZADUZENJA u kojoj su: datum zdauzenja, period, iznos, kamata, datum placanja i još ponešto. Datum plačanja se može izmijeniti u bilo kojem slogu pa moram provjeravati sve što trajeeee.
Takvih tablica je dosta pa mi se nije dalo pisati kod za svaku posebno nego sam napravio opči koji provjerava svaku tablicu prema popisu polja.
DBF-ovi su na serveru, a FB je lokalno.