[ fascinom @ 05.06.2002. 15:03 ] @
Imam dva subnet-a na kojima regularno pingujem sve klijente sa obe strane.Instalirao sam telnet i telnet-server na sve racunare, ali kada pokusam da se konektujem dobijam poruku:"telnet:connect to address x.y.z.o : Connection refused".Pokusao sam da otkrijem problem trazeci u /etc/pam.conf i ostalim fajlovima koji imaju veze sa njim ali nisam uspeo otkriti, tj. ocigledno ne znam gde treba menjati autentifikaciju za telnet i ftp.Istu poruku dobijam kada pokusam ftp konekciju.
Bilo kakva pomoc ili upucivanje na dokument koji bi stvari malo razjasnio bi mi pomogla.
Hvala!
[ fascinom @ 06.06.2002. 15:31 ] @
Problem je resen!
Zahvaljujem se svima koji su odgovorili na pitanje, bili su od neizmerne pomoci. ))
[ B o j a n @ 06.06.2002. 21:57 ] @
Citat:
fascinom:
Instalirao sam telnet i telnet-server na sve racunare

Iz inetd-a ?
Ili standalone ?
[ marko85 @ 06.06.2002. 23:33 ] @
Bilo bih lepo kada bih rekao svima pa ubuduce da neko ima takav ili slican problem :) a iskreno i mene zanima sta nije bilo uredu heheh
POzdrav
[ fascinom @ 15.06.2002. 10:41 ] @
Nisam imao vremena ranije odgovoriti, bio sam u frci sa poslom ali zato evo...Naime telnet nam u RedHat 7.2 dolazi onemogucen, tako da je bilo potrebno editovati /etc/xinetd.d/telnet fajll i liniju "disable = yes" staviti kao komentar ili samo staviti "no".Posle toga samo ponovo zavrteo xinetd daemon i to je proslo O.K. U slucaju da se ne vrti DNS logovanje ce ici nesto sporije (to jos nisam otkrio zasto jer /etc/hosts fajlovi su prisutni i sve masine uredno unete), kada se DNS instalira i na nekoj od masina zavrti loging radi O.K.
Druga svar, ftpd daemon nije bio na sistemu tako da sam moram instalirati wu-ftpd-"nesto-nesto".rpm i editovati /etc/xinetd.d/wu-ftpd fajl i odraditi isto sto i za telnet. Kada se xinetd konovo zavrtii ili samo reload-a i ftp je moguc sa tim sto se ponavlja ista stvar kod logovanja kao i kod telnet-a.
Jedno pitanje za sve one koji zele pomoci. Sta treba raditi kako bi konfigurisao dva racunara da rade preko ppp konekcije neposredno povezani modemima? Bilo kakav post do ponedeljka bi mi mnogo znacio. Hvala.
[ fascinom @ 18.06.2002. 16:37 ] @
Jos jednom se zahvaljujem svima koji su bili od neizmerne pomoci.Problem je resen.