[ LXR @ 16.03.2005. 21:53 ] @
E ovako jos jedan problem u vezi externog movie clip-a,
naime posto sam ubacio externi swf u flash imam jedan problem jer je na onom externom swf-u napravljen preloader sa akcijom getBytesLoaded i getBytesTotal
pa nece da se pojavi preloader nego se ceo mc zaglavi na prvom frejmu...
dali je to zbog tog preloadera ? I kako napraviti da imam preloader a da radi posto onaj swf koji se ucitava ima preko 200k pa se na sporijim konekcijama tesko ucitava...?
Jel to moguce preko ifFrameLoaded???

Hvala unapred...
[ blzz @ 18.03.2005. 08:57 ] @
E vidi sad ovo
Jesi li ubacio faj swf u libary ili ga pozivas komandom
neki_mc.loadMovie("eksterniSWF.swf").
Ako si ga ubacio u libary pa onda na pozornicu ja mislim da to nije bas dobro. Po meni je bolje da koristis ovo neki_mc.loadMovie("eksterniSWF.swf"), a da onda tom swf kojeg ucitavas napravis preloader. Ako ucitavas film ovom loadMovie komandom može ti biti poteškoća ako si negdje napisao _root za nešto. Ako si išta razumio reci...
[ LXR @ 18.03.2005. 11:25 ] @
E paovako, taj swf uopste nije u library, nego ga pozivam komandom loadMovie("externiswf.swf", "target"); gde je target prazan mc u glavnom flashu, znaci externi swf se ucitava u prazan mc... i preloader je napravljen u prvom frejmu externog swf-a i radi kada se ucitava posebno, jedino ne radi kada se ucitava u prazan mc (zaglavi se na prvom frejmu...) ali u tom preloaderu se pojavljuje akcija total = _root.getBytesTotal(); i akcija loaded = _root.getBytesLoaded();
u ostalom evo celi kod za preloader:

onClipEvent (load)
{
total = _root.getBytesTotal();
}
onClipEvent (enterFrame)
{
total = _root.getBytesTotal();
loaded = _root.getBytesLoaded();
percent = int(loaded / total * 100);
text = percent + " % Loaded ";
gotoAndStop(percent);
if (loaded == total)
{
_root.gotoAndPlay(2);
} // end if
}

kao sto rekoh ovo se nalazi u prvom frejmu a u ostalim frejmovima se samo nalaze akcije gotoAndPlay i gotoAndStop... bez _root.
I napomena da bez preloadera externi swf se ucita samo treba vremena i zato mi je potreban preloader... pa verovatno je problem u kodu za preloader... samo ne znam koji je?...
[ blzz @ 18.03.2005. 20:31 ] @
Code:
onEnterFrame = function();
{
total = getBytesTotal();
loaded = getBytesLoaded();
percent = int(loaded / total * 100);
text = percent + " % Loaded ";
gotoAndStop(percent);
if (loaded == total)
{
gotoAndPlay(2);

}

Evo ovo upisi u prvi frejm eksternog swf-a. Ako nisi skuzio stavi fajl uz poruku taj file da vidim malo to, ali ovo bi trebalo raditi
[ LXR @ 20.03.2005. 17:20 ] @
E hvala u svakom slucaju ali ipak sam morao da resim slucaj sa akcijom ifFrameLoaded...
[ meduljak @ 20.06.2005. 14:16 ] @
Ljudi, ja imam problem sa ucitavanjem eksternog .jpg fajla. Kako da tu napravim preloader?