[ exsold @ 17.03.2005. 15:30 ] @
Imam sledeći problem:

Na telefonu Nokia 6600 imam instaliran Agile Messenger.Koristim mrežu 063 prepaid. Konekcija na internet preko GPRS-a radi bez problema, ali nikako ne mogu da se konektujem na MSN Messenger preko Agile Messenger-a...ne znam u čemu je fora.

Ista kombinacija, ali na mreži 064 radi bez problema (kada se APN promeni sa ''internet'' na ''GPRSinternet'', to sam, čini mi se, takođe, pročitao ovde).

Interesuje me, postoji li neka slična caka i za mrežu 063...? Da li je problem u default podešavanjima za GPRS, ili je nešto drugo u pitanju. Čuo sam da, valjda, sa default podešavanjima radi, ustvari, samo WAP, ali ne i ''kompletan internet''. Da li sam dobro čuo, ili je to dezinformacija? Ako je tako, onda je to verovatno razlog zbog čega ne mogu da koristim MSN preko Agile-a.

Ako neko zna u čemu je problem, molio bih da mi pomogne.Hvala unapred!

[ gojnik @ 18.03.2005. 06:38 ] @
Napravi novu konekciju za gprs, ali ukucaj samo apn internet, username i password, i nazovi je drugačije od postojećih. I sada je izaberi u agile-u, trebalo bi da radi. Jer ona konekcija verovatno što je prethodno podešena se koristi za wap i sadrži u sebi onu ip adresu wap gateway-a.
[ exsold @ 18.03.2005. 09:45 ] @
Bio si u pravu...

Probao sam...sada radi savršeno.Sve je OK.
Samo ne treba upisati ''Primary name server'' i ''Proxy serv. Address''.Ta dva polja sam ostavio prazna i normalno radi, mada se prvi put konektovao i kada je bio upisan ''Primary name server'' (ali samo jednom, posle nije hteo dok ga nisam obrisao).

Hvala ti puno na savetu!!!

Ovaj sajt je definitivno vrhunski!!!