[ peddja_stankovic @ 18.03.2005. 06:56 ] @
Da li je neko voljan da mi posalje Borlandov C++ builder za iscrtavanje linije po ekranu - hoccu da mi ostaje linija kad stisnem missa, prakticno mali graficki editor Pedja |
[ peddja_stankovic @ 18.03.2005. 06:56 ] @
[ MilošV @ 18.03.2005. 07:36 ] @
Cao :)
Mogao si vala, za prvi program, smislit' nesto normalno :) Evo ti najjednostavniji nacin: Klikni na praznu formu, zatim na Object inspector-u idi na tab "Events" , double click na "OnMouseMove" i ubaci ovaj kod: Code: if(Shift.Contains(ssLeft)) Canvas->LineTo(X, Y); To je to, nista vise :) Za komplikovanije metode, prodzaraj builder-ov help (poznat po gomili objasnjenja i primjera... Snalazi se :) Milos [ X Files @ 18.03.2005. 14:02 ] @
Kada vrsis samo 'iscrtavanje' po formi preko Canvas-a, to zapravo
nije trajan zapis. Tj, svaki interni Refresh() ce ti obrisati liniju. Na primer Minimize/Restore. Ako zelis da ona 'lici' na stalan zapis, razmotri prebacivanje koda u OnPain() event koji ti je odmah dostupan. U svakom slucaju, kao sto rece' prethodnik, ud'ri malo po Help-u. [ NastyBoy @ 18.03.2005. 16:02 ] @
Pa bash taj primer i imash u Help-u, koliko se secam.
Zashto niko vishe ne chita helpove? [ leka @ 18.03.2005. 21:05 ] @
Sto bi neko citao Help kad ima gomilu zaludnih ljudi koji posecuju ES da mu odgovore? :)
[ peddja_stankovic @ 18.03.2005. 21:55 ] @
Ma ima u example-u ali nisam imao vremena da ispovezujem pointere. U svakom slucaju hvala za ovo, ako mi bude zatrebala pomoc ponovo, vikaccu ...
Pedja Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|